In Europa zijn zes op de tien dodelijke arbeidsongevallen op de weg

Nieuws PRAISE stimuleert veiligheid op de weg 24 mei 2012

In Europa zijn zes op de tien dodelijke arbeidsongevallen, ongevallen op de weg. Anderzijds zijn er bij naar schatting 40% van de ongevallen op de weg mensen betrokken die aan het werk zijn of op weg zijn van of naar het werk. Om veiligheid op de weg te stimuleren heeft de ETSC (European Transport Safety Concil) de ervaringen uit drie jaar onderzoek gebundeld in een handboek.

Het PRAISE-project (Preventing Road Accidents and Injuries for the Safety of Employees) heeft tot doel de goede praktijk te promoten inzake veiligheid op de weg in een werkgerelateerde context. In het handboek staat heel wat informatie en bespreekt men een aantal casestudies over diverse aspecten van risico's op de weg tijdens het werk. Het is een handig instrument voor ondernemingen die de blootstelling van hun werknemers aan risico's weg willen verminderen.

Het handboek is gratis te downloaden van de website van ETSC.

Bron: Sentral

Een gedachte over “In Europa zijn zes op de tien dodelijke arbeidsongevallen op de weg”

 1. do 01 okt 2015,

  Trucker ramt motoragent ‘expres’

  ROTTERDAM –
  Een motoragent (37) is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A15. De diender werd aangereden door een vrachtwagen. Volgens de politieleiding heeft hij de motoragent mogelijk met opzet aangereden. Waarom is niet duidelijk.

  De motoragent is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgelijk, maar hij verkeert buiten levensgevaar, zo laat de politie weten.

  Verkeersspecialisten van de eenheid Haaglanden onderzoeken of er inderdaad opzet in het spel was. De 40-jarige chauffeur is ondertussen meegenomen voor verhoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *