dodelijke ongevallen 2023

Trend grafiek 2023 t/m dec 2023

Ongevalsonderzoek door de Arbeidsinspectie

In 2023 startte de Nederlandse Arbeidsinspectie 2.493 ongevalsonderzoeken. Dit aantal is iets hoger dan in 2022. Er werden in 2023 2.448 ongevalsonderzoeken afgesloten. Dit zijn er iets meer (+7%) dan in 2022.

Er werden in 2023 2.448 ongevalsonderzoeken afgesloten. Dit zijn er iets meer (+7%) dan in 2022. Verder kwamen er 3.866 ongevalsmeldingen binnen in 2023. Vanaf 2018 is er een stijging in het aandeel gestarte onderzoeken ten opzichte van het aantal meldingen. Dit wijst erop dat de ongevallen die gemeld worden, steeds vaker meldingsplichtig18 blijken. Aantal slachtoffers In 2023 waren 2.919 slachtoffers betrokken bij een gemeld arbeidsongeval. Het gaat om 33 slachtoffers per 100.000 banen, uitgaande van een gemiddelde van ongeveer 8,9 miljoen banen van werknemers in 2022.19 Het absolute aantal slachtoffers van gemelde ernstige arbeidsongevallen is net als in eerdere jaren het hoogst in de sectoren industrie, bouwnijverheid en handel, vervoer en horeca.

Waar de meeste dodelijke arbeidsongevallen plaatsvinden

Afgezet tegen het aantal banen van werknemers in 2022 is bouwnijverheid in 2023 de sector waarin relatief de meeste slachtoffers van ernstige arbeidsongevallen vielen: gemiddeld 111 per 100.000 banen van werknemers, gevolgd door de landbouw met 77 en industrie met 71 slachtoffers per 100.000 banen. Ook dit is vergelijkbaar met eerdere jaren.

Dodelijke ongevallen

In 2023 onderzocht de Arbeidsinspectie in totaal 87 overlijdens in de werksfeer. In 15 gevallen was er sprake van een medische oorzaak, bijvoorbeeld een hartaanval of onwel worden op de werkvloer.

Dodelijke arbeidsongevallen met een medische oorzaak worden niet meegeteld als arbeidsongevallen. Daarom waren er 72 dodelijke slachtoffers van arbeidsongevallen in 2023. Bij 67 gevallen was het overlijden direct gerelateerd aan de werkzaamheden. Bij 5 gevallen was sprake van een andere oorzaak, bijvoorbeeld suïcide. Het aantal van 72 dodelijke slachtoffers van arbeidsongevallen is iets hoger dan in de voorgaande jaren.

De meeste dodelijke slachtoffers zijn in 2023 gevallen in de sectoren handel, vervoer en horeca (21), industrie (14) en bouw (11). Dit verschilt niet van eerdere jaren

77 gedachten over “dodelijke ongevallen 2023”

 1. Man overleden door aanrijding met werkvoertuig bij Oude Pekela
  Zondag 31 december 2023, OUDE PEKELA
  Een 40-jarige man is op oudejaarsavond overleden door een aanrijding met een werkvoertuig op de N367 bij Oude Pekela (Groningen).

  De man botste rond 21.30 uur met zijn auto op een soort hijskraan, laat een woordvoerder van de politie weten. De man uit Oude Pekela overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
  De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

 2. Jongen (11) komt om bij ongeluk met touringcar in Sittard

  Woensdag 20 december 2023, Sittard
  Bij een ongeluk op de kruising tussen de Tudderenderweg en de Hemelsley in de Limburgse plaats Sittard is woensdagmiddag een 11-jarige jongen om het leven gekomen

  De jongen werd rond kwart over vier aangereden, meldt de politie. Alle hulp voor het slachtoffer kwam te laat.
  Veel mensen waren getuige van het ongeval op de drukke weg. Ze worden opgevangen in een nabijgelegen winkelcentrum.

 3. Man overleden bij bedrijfsongeval met heftruck

  Donderdag 14 december 2023, Wijnjewoude
  Bij een ongeval op een bakkerijproductenbedrijf aan de Merkbuorren in Wijnjewoude is donderdagochtend een man overleden, dat meldt de Arbeidsinspectie. De man werkte in een bakkerij aan een defecte heftruck en raakte bekneld.

  Hulpdiensten werden rond 9.30 uur gealarmeerd. Twee ambulances, de brandweer en een traumahelikopter waren aanwezig om medische hulp te verlenen. Helaas mocht deze hulp niet meer baten

 4. Eigenaar Jumbo Zevenhuizen overleden na ongelukkige val in winkel
  Zaterdag 2 december 2023, Zevenhuizen
  De eigenaar van de Jumbo in Zevenhuizen, Bert van Keppel, is maandag 4 december 2023 overleden na een noodlottig ongeval tijdens werkzaamheden afgelopen zaterdagmiddag in zijn winkel. Hierbij is hij ernstig gewond geraakt en na hulpverlening zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de Jumbo doet de arbeidsinspectie onderzoek naar het ongeval.

  Op Facebook laat de winkel weten: “We zijn ontzet en diep bedroefd door het plotselinge overlijden van Bert van Keppel, onze Jumbo ondernemer in Zevenhuizen“. Van Keppel nam in 2013 de winkel in Zevenhuizen over. Van Keppel zat in de middenstandvereniging van de winkeliers in de Dorpsstraat en sponsorde meerdere verenigingen in Zevenhuizen. Hij is 58 jaar oud geworden.

 5. Verkeersregelaar komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen
  maandag 13 november 2023, Herwijnen

  Op de Waaldijk bij Herwijnen is een ernstig bedrijfsongeval gebeurd. Een vrouw werd op de weg naar het Veer Brakel-Herwijnen aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

  De brandweer heeft de plek van het ongeval afgezet met zeil en schermen. Hoe het zo mis kon gaan, is niet duidelijk. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek, omdat het om een bedrijfsongeval gaat.

  Een woordvoerder van de inspectie laat weten dat de overleden vrouw langs de Waal aan het werk was. De dijk wordt ter plekke verhoogd. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.

 6. Elfjarige jongen overleden na metershoge val van klimmuur in Amsterdam

  Vrijdag 3 november 2023, Amsterdam
  In een Amsterdamse klimhal is vrijdagavond een elfjarige jongen van 10 meter hoog naar beneden gevallen. Hij overleefde de val niet.

  De jongen werd na zijn val ter plaatse gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij alsnog aan zijn verwondingen overleed. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan AT5.

  De klimhal was drukbezocht op het moment dat het incident plaatsvond. “Omdat het een heftig ongeval is, kunnen getuigen slachtofferhulp vragen”, zegt de politiewoordvoerder.

  De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht, wat standaard-procedure is bij een dodelijk ongeval bij een bedrijf. De inspectie heeft kort onderzoek gedaan en constateert dat het ongeval geen link heeft met de werknemers van de klimmuur, schrijft het AD. “Het gaat om een noodlottig ongeval en alle zorg gaat nu uit naar de ouders en de vriendjes die het hebben zien gebeuren”, zegt de woordvoerder.

 7. Dode bij beknelling in kaasfabriek

  Donderdag 26 oktober 2023, Kaatsheuvel
  Donderdagavond is een man overleden in een bedrijf aan de Belgiëstraat. De toedracht wordt onderzocht.

  Op donderdag 26 oktober 2023 om 20.35 uur kwam er een melding binnen vanuit het bedrijf aan de Belgiëstraat. Er zou iemand klemgezeten hebben tussen een machine en zwaargewond zijn. Hulpdiensten spoedden zich naar het bedrijf en het slachtoffer werd gereanimeerd. Helaas is de 61-jarige man uit Waalwijk ter plaatse overleden.

  Onderzoek
  De arbeidsinspectie is gealarmeerd over dit ongeval en de toedracht zal worden onderzocht. Voor de medewerkers van het bedrijf is slachtofferzorg geregeld. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

 8. 14-jarige jongen omgekomen bij ongeval met bakwagen

  Zaterdag 21 okt. 2023 Purmerend
  Een veertienjarige jongen uit Purmerend is zaterdagmiddag omgekomen bij een verkeersongeval aan de Flevostraat in Purmerend. Het slachtoffer botste met zijn fiets met een bakwagen. Het noodlottige ongeval gebeurde rond 12.45 uur.

  Het was meteen duidelijk dat het om een ernstig ongeval ging. Toen de eerste hulpverleners ter plekke waren, werd de reanimatie gestart. Die mocht niet meer baten.

  De weg is afgesloten en de plek van het ongeval is afgeschermd door de hulpdiensten. Er is nog geen duidelijkheid over de toedracht of de identiteit van het slachtoffer.

 9. Vrachtwagenchauffeur doodgestoken bij grensovergang k

  ZATERDAG 21 OKTOBER 2023, HAZELDONK

  Een Oost-Europese vrachtwagenchauffeur is zaterdagavond doodgestoken op een parkeerplaats bij grensovergang Hazeldonk in Noord-Brabant. De politie meldt zondag dat er rond 19.20 uur een melding binnenkwam over een bewusteloze man midden op de parkeerplaats (vanuit Antwerpen richting Breda). Er is nog geen verdachte opgepakt.

  Details over de identiteit van het slachtoffer geeft de politie nog niet, omdat nabestaanden nog geïnformeerd moeten worden. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat is niet gelukt.

 10. Voetganger doodgereden door graafmachine in Wolfheze

  Woensdag 18 oktober 2023, Wolfheze
  Een voetganger is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een graafmachine. Het ongeluk gebeurde volgens de politie op de Wolfheze, een straat in het Gelderse dorp Wolfheze.

  De voetganger overleed ter plaatse aan de verwondingen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

 11. Vrouw overleden na aanrijding met tractor in Ysselsteyn

  Woensdag 18 oktober 2023, Ysselsteyn
  Een vrouw is woensdagavond om het leven gekomen na een aanrijding met een tractor in het Limburgse Ysselsteyn.

  Dat bevestigt de politie. Het ongeluk vond plaats rond kwart voor acht op de Paardekopweg. Het slachtoffer kwam door de aanrijding onder de tractor terecht. De hulpdiensten kwamen snel ter plekke, maar de toegesnelde hulp mocht niet meer baten.

  Het is vooralsnog onbekend hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren. De politie doet daar onderzoek naar.

 12. Installateur van zonnepanelen overleden na val van dak

  Woensdag 18 oktober 2023, Oosterwijk
  Een installateur van zonnepanelen is woensdag overleden nadat hij van een dak van een woning aan de Koenderseweg in het Utrechtse Oosterwijk viel. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

  Een installateur van zonnepanelen is vorige week overleden nadat hij van een dak van een woning in Oosterwijk viel. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval. Het is het zevende dodelijke slachtoffer in drie jaar tijd bij de installatie van de panelen. Maar ook vallen er met grote regelmaat gewonden. De Arbeidsinspectie ziet dat 80 procent van de ongevallen die gemeld werden de afgelopen drie jaar gerelateerd kunnen worden aan val gevaar.

  Woordvoerder Jeroen Toet van de Nederlandse Arbeidsinspectie laat weten dat er de laatste jaren heel vaak ongevallen worden gemeld en vaak overtredingen worden geconstateerd bij het installeren van zonnepanelen. “Vaak zekeren installateurs zich niet, ontbreekt het aan dakrandbeveiliging en wordt er geen gebruikgemaakt van steigers.”
  Begin dit jaar bracht de Nederlandse Arbeidsinspectie naar buiten in gesprek te zijn met de zonnepaneleninstallatiesector over het verbeteren van de veiligheid. De brancheverenigingen kunnen volgens de arbeidsomstandighedenwaakhond een belangrijke rol spelen in het onder de aandacht brengen van het werken volgens een checklist voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. De brancheorganisaties Holland Solar en Techniek Nederland hebben ook gezamenlijke opleidingen en examens voor installateurs met daarin aandacht voor veiligheid.

 13. Fietser overleden door aanrijding met landbouwvoertuig in Ede
  Maandag 16 oktober 2023, Ede
  Een fietser is maandag overleden door een aanrijding met een landbouwvoertuig aan het einde van de middag, dat meldt de politie. De aanrijding op de Maanderbroekweg in het Gelderse Ede werd rond 17.10 uur gemeld.

 14. Man omgekomen in maisveld doordat oogstmachine hem overreed
  Woensdag 04 okt. 2023 Sevenum
  Een 30-jarige man uit Litouwen is om het leven gekomen toen hij in een maisveld in Sevenum werd overreden door een landbouwvoertuig. Het ongeval gebeurde maandagmiddag, maar de politie kon pas woensdag na onderzoek, de oorzaak van het overlijden van de man bekendmaken.

  Een wandelend echtpaar zag het slachtoffer maandag liggen en alarmeerde de hulpdiensten. Onderzoek leerde dat er geen sprake was van een misdrijf. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

  De man is waarschijnlijk geraakt door een maishakselaar en daardoor om het leven gekomen. Maandagochtend was geoogst in het veld waar de man dood werd gevonden. Vermoedelijk lag de man tussen de 2 meter hoge mais te slapen en werd hij verrast door de oogstmachine.

 15. Zwaargewonde na aanrijding met vrachtwagen
  vrijdag 29 september 2023, VELSEN-NOORD

  Een persoon is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Velsen-Noord. Het slachtoffer werd rond half vier in de Staalstraat nabij het terrein van Tata Steel aangereden door een vrachtwagen.

  Omstanders boden direct eerste hulp in afwachting op de hulpdiensten. Hierbij werden meerdere ambulances en een traumateam in gezet om hulp te bieden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd en bij het ongeval zwaargewond is geraakt.
  De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Op het wegdek is een lang spoor zichtbaar.

  Verkeersregelaar maanden na ongeluk aan verwondingen overleden

  Leiden, 14 december 2023
  Een verkeersregelaar uit Leiden die eind september zwaargewond raakte bij een ongeluk met een vrachtwagen in Velsen-Noord is onlangs overleden. Dat bevestigt de politie. De 50-jarige vrouw werkte op en rond het terrein van Tata Steel.

  Op de kruising van de Staalstraat en de Rooswijkweg kwam het slachtoffer onder een vrachtwagen terecht. De vrouw raakte ernstig gewond en verbleef sindsdien op de intensive care van het ziekenhuis. De verkeersregelaar was werkzaam bij Traffic Service Nederland, het bedrijf dat destijds verantwoordelijk was voor het regelen van wegomleidingen tijdens de asfalteringswerkzaamheden bij de staalproducent.

  Steunbetuiging
  Tata Steel heeft via een bericht op intranet zijn medeleven betuigd aan de familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer, meldt Omroep West.

 16. Meisje dat op kinderopvang in Den Bosch overleed stikte
  Maandag 18 september 2023
  Het 3-jarige meisje dat maandag overleed op een kinderopvang in Den Bosch is gestikt in een lint dat ze om haar nek had hangen. Dat meldt de politie, die uitgaat van een noodlottig ongeval.

  Het kind werd maandag rond 13.00 uur gevonden op een buitenterrein van het kinderdagverblijf aan de Empelseweg. Het meisje was op dat moment niet meer aanspreekbaar en hulp kwam te laat.

  De politie meldt verder dat het incident ‘een enorme impact heeft gehad op alle betrokkenen en de hulpdiensten’. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek.

  Eerder meldde de kinderopvang ‘t Goudvisje dat het meisje een dochter was van een van de medewerkers van de opvang. ‘Deze plotselinge gebeurtenis heeft vanzelfsprekend veel indruk gemaakt op de andere kinderen en heeft andere medewerkers en ouders enorm aangegrepen’, zo stond in een verklaring. Dinsdag was de opvang vanwege het incident gesloten. ‘We zullen er de komende tijd alles aan doen om de ouders, de kinderen en onze medewerkers te ondersteunen waar dit nodig is.’

 17. Man overleden na bedrijfsongeval bij vleesverwerker

  Vrijdag 15 september 2023, IJsselstein
  Vrijdagmiddag is een man overleden nadat hij tijdens onderhoudswerkzaamheden bekneld was geraakt. Dit gebeurde bij vleesverwerker Westfort in IJsselstein.

  Hulpverleners rukte om 14.00 uur vrijdagmiddag uit naar de Kamerlingh Onneslaan in IJsselstein na een melding van een ernstig incident. Politie, brandweer en twee ambulances waren snel ter plaatse. Een traumahelikopter was ook opgeroepen maar die werd later weer afgemeld.

  Of het slachtoffer ter plekke is overleden, is niet bekend. De arbeidsinspectie gaat onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren. Dat is standaard na een dodelijk ongeluk bij een bedrijf.

 18. Medewerker (62jr) afvalbedrijf belandt in vuilniswagen en overlijdt: ‘Niemand begrijpt hoe dit kon gebeuren’

  Woensdag 13 september 2023, Veldhoven
  Een medewerker van een vuilnisophaaldienst is woensdag om het leven gekomen in Veldhoven. Hij viel in een vuilniswagen. Dat gebeurde even voor het middaguur bij een rotonde aan de Heemweg, vlakbij winkelcentrum City Centrum. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Bergeijk.

  Het ging mis ter hoogte van de Heuvelstraat. De brandweer, ambulance en politie rukten met spoed uit. Volgens omstanders is het door die inzet niet mogelijk om het nabijgelegen City Centrum in te komen. Mensen werden weggestuurd.

  De Arbeidsinspectie komt ter plaatse om onderzoek te doen. Het recyclebedrijf waarvoor de vuilnisman werkte, Remondis, is nog druk bezig alle informatie over het ongeval te verzamelen, aldus een woordvoerder. ,,Het is verschrikkelijk. Niemand begrijpt nog hoe het kon gebeuren.”

 19. Fietsster overleden na ongeval met vrachtwagen in Sprang-Capelle

  Maandag 11 september 2023, SPRANG-CAPELLE
  In Sprang-Capelle in Noord-Brabant is maandag een fietsster om het leven gekomen nadat zij onder een vrachtwagen was
  Het ongeval gebeurde rond 14.50 uur op de Wendelnesseweg-Oost. Volgens de politie reden de vrachtwagen en de vrouw in dezelfde richting op de weg. Meerdere mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. De politie is in gesprek met hen.

 20. Militair in opleiding overleden tijdens oefening

  Maandag 4 september 2023, Schaarsbergen
  DEN HAAG – Tijdens een oefening op de kazerne in Schaarsbergen is maandag een 31-jarige militair in opleiding onwel geworden en een dag later in het ziekenhuis overleden, meldt het ministerie van Defensie.

  De oorzaak van het overlijden is nog niet bekend. Daar doet de marechaussee onderzoek naar, aldus het ministerie.

 21. Persoon overleden bij bedrijfsongeval industrieterrein De Stek Wieringerwerf

  woensdag 24 augustus 2023 WIERINGERWERF

  De persoon die woensdagochtend gewond is geraakt bij een bedrijfsongeval op industrieterrein De Stek in Wieringerwerf, is overleden. Dat wordt donderdagochtend door de politie bevestigd.

  De politie, een traumahelikopter, een rapid responder en een ambulance arriveerden op de locatie. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en met de hulp van het mobiele medische team met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
  De helikopter landde tijdens de ambulancerit opnieuw. De arts van het medische team stapte bij Oosthuizen in de ambulance om mee te rijden naar het ziekenhuis.

  Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend.

 22. Poolse man overleden bij aanrijding op spoorwegovergang in Overveen

  Dinsdag 15 augustus 2023,
  Bij een ongeluk op de spoorwegovergang op de Bloemendaalseweg in Overveen is dinsdagavond een man om het leven gekomen. Hij is in aanraking gekomen met een passerende trein.

  De man was met de fiets. Of hij op de fiets zat of die aan de hand had bij het oversteken, is bij de politie niet bekend. Door het ongeluk reden er tot middernacht geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort. De NS zette bussen in.

  Het slachtoffer is een Poolse man, die fietsend de spoorwegovergang overstak terwijl er een trein naderde. Dat meldt burgemeester Roest van Bloemendaal op Facebook. Hij meldt verder dat meerdere mensen getuige waren van het ongeval. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden

 23. Graffitiartiest Oskar (25) uit Wezep overleden na val van spoorbrug Zwolle: ‘Hij zou minder roekeloos gaan doen’

  zaterdag 12 augustus 2023, Zwolle.

  Hij was bezig met zijn grote passie toen het vreselijk misging op de Hoge Spoorbrug in Zwolle. De graffitiartiest viel in de nacht van vrijdag op zaterdag van de monumentale spoorbrug bij het spuiten van graffiti. Zaterdagmiddag bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 24. Nederlands schip gezonken op Schelde, hulpdiensten zoeken naar slachtoffers

  Maandag 07 aug. 2023 Vlaamse Dendermonde
  Een vrachtschip met Nederlandse vlag is gezonken in de Schelde bij het Vlaamse Dendermonde. De kapitein, een man uit het Waalse Charleroi die als enige aan boord was, werd maandagmiddag nog steeds vermist. Een drone en een politiehelikopter zijn ingezet bij de rivier tussen Antwerpen en Gent. De sterke stroming maakt het zoeken echter heel lastig.

  Wat de oorzaak is van de ramp, is nog onduidelijk. In amper een kwartier tijd is het schip gezonken. Het vaartuig was, geladen met bakstenen, onderweg van Nederland naar West-Vlaanderen. „Ik heb geen idee wat er kan gebeurd zijn”, zegt eigenaar Peter Joos van rederij Jogo Logistics. „Het schip werd vorig jaar nog gekeurd en het was volledig in orde. Dit is een zware klap. Ik hoop dat de hulpdiensten hem snel vinden.” De man die vermist wordt is een ervaren schipper, zegt Joos.

  Het zou gaan om een ouder vaartuig. „Maar schepen van 30 à 60 jaar oud zijn normaal in de scheepvaart”, aldus de eigenaar.

  Duikers
  Een fietser zag maandagmiddag rond 10.45 uur het vrachtschip zinken op de Schelde in Grembergen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. „Het schip moet eerst gestabiliseerd worden zodat de duikers op een veilige manier kunnen zoeken”, aldus de lokale burgemeester Abbeloos. Om de veiligheid van de duikers te garanderen, kwam ook de bouwer van het schip ter plaatse gekomen om uitleg te geven over de constructie.

  Het binnenvaartschip van ongeveer 50 meter, beladen met bakstenen, ging ten onder in de buurt van Grembergen. Toen de hulpdiensten arriveerden was het vrachtschip al volledig naar de bodem gezonken. De Schelde is daar zo’n 12 meter diep, dus ook bij laag water zal het schip waarschijnlijk niet zichtbaar worden.

  Het scheepvaartverkeer op de Schelde werd helemaal stilgelegd. „Omdat het vrachtschip geladen was met bakstenen, zonk het in de vaargeul”, zegt Max Verdonck van de Vlaamse Waterweg. „Er is stremming tot 16 uur, mogelijk wordt die verlengd tot meerdere dagen, aangezien passeren onmogelijk is op de plek van de ramp. Het is daar ook zeer bochtig.”
  „We bekijken samen met de hulpdiensten of het schip gesleept of geborgen moet worden”, aldus nog Verdonck. „Dat zal voor later zijn, want de prioriteit gaat uit naar het opsporen van de mogelijke slachtoffers.”
  Volgens de Vlaamse Waterweg verliest het schip ook brandstof. „De lading is ongevaarlijk”, klinkt het. „Maar er zijn wel olievlekken aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om vrijgekomen brandstof.”

  Wegslepen gezonken binnenvaartschip ‘Jogo 2’ gelukt
  18 augustus 2023
  De berging van het gezonken binnenvaartschip ‘Jogo 2’ op de Schelde bij het Belgische Dendermonde zit erop. Het vaarverbod op de Boven-Zeeschelde is daarom beperkt opgeheven. Dat meldt de Vlaamse Waterweg.
  Bergingsfirma Hebo Maritiemservice is op vrijdagmiddag nog druk met het verwijderen van de lading bakstenen die in het water is beland. Op maandag 21 augustus wordt met een peilboot nagegaan of de vaargeul diep genoeg is om de scheepvaart ook bij laagwater door te laten gaan.

  Binnenvaartschip ‘Jogo 2’ zonk op maandag 7 augustus bij het Belgische Dendermonde in de Schelde. Het schip was beladen met bakstenen en zonk in korte tijd de 12 meter naar de bodem. De schipper en zijn twee hondjes zijn bij het ongeluk omgekomen. Sindsdien is het scheepvaartverkeer op de Schelde van en naar Antwerpen beperkt geweest.
  ‘Jogo 2’, een Kempenaar van ongeveer 50 meter lengte varend onder de Nederlandse vlag, had een lading bakstenen aan boord. Het schip voer in opdracht van Jogo Logistics uit Antwerpen en was onderweg naar Oost-Vlaanderen.

  Lading bakstenen
  De bergingswerkzaamheden startten begin deze week en bleken lastig vanwege de diepte en de stroming in de rivier. Ook was de schipper op dat moment nog niet terecht, wat om extra voorzichtigheid vroeg bij de werkzaamheden.
  Een eerste poging op dinsdag om het schip dat gekanteld op de rivierbodem lag recht te zetten, mislukte. De tweede poging op woensdag was succesvol: het schip werd bovengehaald en leeggepompt. Bij deze actie werd het stoffelijk overschot van de schipper aangetroffen.

  Vrijdag 18 augustus is het schip weggesleept. In de namiddag is de bergingsfirma Hebo Maritiemservice nog aanwezig om het deel van de lading bakstenen dat in het water was beland te verwijderen. Momenteel is de rivier alleen toegankelijk voor scheepvaart bij hoogwater. Maandag wordt gecontroleerd of er voldoende diepgang is om ook bij laagwater te varen.

 25. Chauffeur dood aangetroffen in vrachtwagen in Eindhoven

  Vrijdag 4 augustus 2023, Eindhoven
  EINDHOVEN – In een vrachtwagen aan de Langedijk in Eindhoven is vrijdagmiddag een dode chauffeur aangetroffen.

  Het is nu nog onbekend of het een natuurlijk overlijden betreft.

  De politie doet onderzoek en houdt nog alle opties open.

 26. Bedrijfsongeval aan de Torensmaweg in Feerwerd, persoon overleden.

  Zondag 6 augustus 2023, Feerwerd
  Zondagavond rond 19:40 uur heeft er een bedrijfsongeval plaatsgevonden aan de Torensmaweg in Feerwerd. De persoon is overleden.

  De persoon werd gevonden nabij een kuilbult. De Brandweer was snel ter plaatse en is samen met de ambulance medewerkers nog lange tijd aan het reanimeren geweest. Het is onbekend hoe het is gebeurd.

 27. 40-jarige fietser overleden bij aanrijding met vrachtwagen

  donderdag 27 juli 2023, DOETINCHEM
  Donderdagochtend vond er een dodelijke aanrijding plaats tussen een fietsster (40) en een vrachtwagen aan de Havenstraat in Doetinchem. Het slachtoffer raakte betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen en overleed ter plekke. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar alle hulp was tevergeefs.

 28. Dodelijk ongeval op boerderij in Schijndel

  Maandag 24 juli 2023, SCHIJNDEL
  Bij een ernstig bedrijfsongeval op een boerderij aan het Lieseind in Schijndel is maandagmiddag 24 juli een persoon om het leven gekomen. Wie het slachtoffer is, is nog onbekend.

  Het slachtoffer zou volgens berichten van de ingeschakelde Arbeidsinspectie onder een gekantelde shovel zijn terechtgekomen. De politie, ambulances en brandweer rukten rond 14.45 uur massaal uit naar het Lieseind. Een traumahelikopter landde nog in een weiland tegenover de boerderij, maar die medische hulp mocht dus uiteindelijk niet meer baten.

 29. Man overleden bij bedrijfsongeval Otterlo

  zondag 23 juli 2023 OTTERLO
  Bij een ongeval op een agrarisch bedrijf aan de Lange Heideweg in Otterlo is zondagmiddag een man overleden. Volgens de officiële lezing van de Arbeidsinspectie en de politie is de man in een koeienstal door betonplaten gezakt. Daarbij viel hij van grote hoogte naar beneden. Verdere details worden niet verstrekt.

  De man overleefde de val niet. Een ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar hun hulp mocht niet meer baten. Naar verluidt zou de man op de boerderij aan het werk zijn geweest namens een ander bedrijf uit Barneveld, maar de instanties kunnen dit niet bevestigen.

  De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de gebeurtenissen op het bedrijf in Otterlo. Dat is standaard bij dergelijke bedrijfsongelukken. Over de woonplaats en leeftijd van de overleden man worden geen mededelingen gedaan.

 30. Vrouw omgekomen door bedrijfsongeval in Ysselsteyn

  donderdag 20 juli 2023, YSSELSTEYN
  Een vrouw is donderdagochtend om het leven gekomen als gevolg van een bedrijfsongeval in Ysselsteyn. Dat maakte de politie bekend.

  Het ongeval deed zich rond 10.00 uur voor bij een een bedrijf aan de Timmermannsweg in het Noord-Limburgse dorp. Elke hulp kwam te laat, de vrouw overleed ter plaatse. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk.

 31. Man (74) omgekomen op boerderij.

  woensdag 5 juli 2023, Netterden
  Bij een ongeval op een boerenerf in het buitengebied van Netterden (Gld) is een 74-jarige man uit Azewijn overleden. De man kwam bekneld te zitten tussen een trekker en een hooischudder.

  Het zeer ernstige ongeval gebeurde in een stal op een boerenerf. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Ondanks hun inspanningen overleed de man ter plekke aan zijn verwondingen. Een traumahelikopter die onderweg was werd geannuleerd.

  De politie is een onderzoek begonnen op het boerenerf om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De mensen op de boerderij zijn ontdaan door het dodelijke ongeval. Alle werkzaamheden op het bedrijf zijn direct stilgelegd. De familie van de man is door de politie op de hoogte gebracht van het overlijden.

 32. Nederlandse motorcoureur Joey den Besten (30) overleden na crash

  Zondag 2 juli 2023, IMATRA
  Motorcoureur Joey den Besten is zondag tijdens een race in het Finse Imatra in de raceklasse IRRC (International Road Racing Championship) bij een crash om het leven gekomen. De Achterhoeker was 30 jaar oud.

  De organisatie van de race in Imatra meldt via Twitter dat Den Besten om het leven is gekomen nadat hij de controle over zijn motor was verloren in de formatieronde van de race in de Superbike. „Onze welgemeende condoleances gaan uit naar zijn familie en collega-rijders. Hij zal gemist worden”, meldt de organisatie van de Imatra-wegraces.

 33. Nederlandse coureur Dilano van ’t Hoff (18) overleden na crash op Spa-Francorchamps

  Zaterdag 1 juli 2023, circuit Spa-Francorechamps
  Verschrikkelijk nieuws vanaf circuit Spa-Francorchamps. De Nederlandse autocoureur Dilano van ’t Hoff is zaterdag op achttienjarige leeftijd overleden na een enorme crash in de slotfase van de race.

  Van ’t Hoff kwam uit in het Formula Regional European Championship (FRECA) namens het bekende Nederlandse team MP Motorsport. Hij won in 2021 het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

  Bij de crash op Kemmel Straight waren meerdere coureurs betrokken op het natte circuit. Van ‘t Hoff werd na zijn crash nog eens vol geramd door een collega-coureur. De crash roept bij veel mensen herinneringen op aan het eveneens tragische ongeval van Anthoine Hubert, de Formule 2-coureur die in 2019 het leven liet op Spa-Francorchamps.

  De organisatie van FRECA laat weten dat de condoleances uitgaan naar zijn familie, team en vrienden. Voor de start van de 24 Uur van Spa wordt een minuut stilte gehouden.
  ,,Hij was een van de grootste talenten van Nederlandse bodem”, schrijft MP Motorsport in een reactie. ,,Hij heeft ons team sinds zijn komst zo veel energie gegeven. Sinds zijn debuut in 2021 bij MP was Dilano onderdeel van onze familie.”
  ,,We zijn ontzettend verdrietig door het nieuws van het overlijden van Dilano van ’t Hoff”, schrijft Formule 1-baas Stefano Domenicali op Twitter. ,,Dilano overleed terwijl hij bezig was de weg naar de top van de motorsport te bewandelen. Met de hele motorsport-community zijn we met onze gedachten bij zijn familie en geliefden.”

 34. Dode bij straatwerkzaamheden: ‘We wisten dat het mis was’

  Dinsdag 27 juni 2023, DELFT

  Bij straatwerkzaamheden in de Pootstraat in Delft is een man om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen.

  Volgens de politiewoordvoerder gaat het om een medewerker van het bedrijf dat daar bezig was met werkzaamheden. Hulpdiensten werden rond 13.00 uur massaal opgeroepen voor een incident in de Pootstraat, vlak bij de Buitenwatersloot. Ondanks de inzet van hulpverleners is het slachtoffer overleden.

  Werklui die daar in de buurt aan de slag waren vertellen dat het slachtoffer tussen de graafmachine en de vrachtwagen in stond. ‘We hoorden opeens iemand “au” roepen. Toen zagen we de vrachtwagenchauffeur uitstappen en kijken. Hij kwam vervolgens terug met zijn handen op het hoofd, toen wisten we dat het mis was’, vult de stratenmaker aan.

 35. Fietsster komt om het leven bij aanrijding met ambulance op afrit A76 Geleen

  Dinsdag 27 juni 2023, Geleen

  Bij een verkeersongeval op de afrit van de A76 (ter hoogte van de Kerenshofweg) in Geleen is dinsdag rond 17.45 uur en 83-jarige fietsster uit Stein om het leven gekomen.

  De vrouw fietste over de Kerenshofweg toen een ambulance vanuit de afrit van de A76 de weg kruiste. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

  De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met het onderzoek. De ambulance was op het moment van de aanrijding niet op weg van of naar een melding. Behalve de chauffeur was er niemand in de ambulance aanwezig.

 36. Bouwvakker komt om het leven tijdens werkzaamheden in Amstelveen

  Dinsdag 20 juni 2023, Amstelveen
  Bij een ongeval op een bouwplaats in Amstelveen is dinsdagochtend een medewerker (timmerman, 63) om het leven gekomen. Dat gebeurde tijdens de verbouwing van het complex The Mayor aan de Burgemeester Rijnderslaan.

  De bouwvakker is om het leven gekomen doordat hij een kozijn op zich heeft gekregen. Bouwcombinatie UBA-De Nijs Amstelveen is verantwoordelijk voor de verbouwing van het voormalige KPMG-kantoor in Amstelveen en spreekt over ‘een noodlottig ongeval’.

  Over de oorzaak van het ongeval doet het bedrijf geen mededelingen. De Arbeidsinspectie laat weten dat zij ter plekke onderzoek doet. De dienst doet op dit moment geen uitspraken over de mogelijke toedracht. De ongevalslocatie is door de Inspectie afgesloten voor onderzoek, de persvoorlichter weet niet voor hoelang dat is of zal zijn. Ook over de identiteit van het slachtoffer worden geen mededelingen gedaan.

 37. Slachtoffer steekpartij Albert Heijn is 36-jarige medewerkster supermarkt: man (56) aangehouden

  Dinsdag 20 juni 2023 DEN HAAG
  In een Albert Heijn-filiaal aan de Turfmarkt in Den Haag is dinsdagmorgen een vrouw doodgestoken. Het gaat om een 36-jarige medewerkster van de winkel. Meer details over de vrouw uit Den Haag zijn niet bekendgemaakt. Er is al snel een 56-jarige man als verdachte aangehouden, meldt een woordvoerster van de politie in Den Haag. Ook een agent is gewond geraakt.

  Het fatale steekincident in de winkel vond iets voor 7.00 uur plaats. Collega’s van de vrouw zijn getuige geweest van de steekpartij en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Agenten die op de melding afkwamen troffen de neergestoken vrouw zwaargewond aan en probeerden haar vergeefs te reanimeren.

 38. Vrouw overleden na aanrijding met vuilniswagen

  maandag 19 juni 2023, BAARN
  Een 87-jarige inwoonster uit Baarn overleed maandag 19 juni aan de gevolgen van een verkeersongeval op de Kwekerij waarbij zij werd aangereden door een vuilniswagen.

  Rond 09.50 uur die ochtend kreeg de politie meerdere telefoontjes over een zeer ernstig ongeval op de Kwekerij. Diverse hulpdiensten, waaronder een Mobiel Medisch Team, waren snel ter plaatse en zorgden ervoor dat het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht. Ondanks alle inzet, mocht die hulp niet meer baten en overleed zij in het ziekenhuis.

  De politie onderzoekt het dodelijk ongeval en is daarbij op zoek naar getuigen van het ongeval die nog niet met de politie hebben gesproken.

  De bestuurder van de vuilniswagen, 35-jarige man uit Mijdrecht is aangemerkt als verdachte van het ongeval en is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor.

 39. Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

  Zaterdag 10 juni 2023, ALMELO
  Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden.
  Een tragisch ongeval in zijn eigen tuin heeft Almeloër Stefan Lups (43) het leven gekost. Bij het afbreken van een muur naast zijn woning werd hij getroffen door puin. Een buurman vond hem zaterdag in de vooravond en sloeg alarm. Dat mocht niet meer baten. „Hij zat helaas aan de verkeerde kant van de muur.”

 40. Ernstig bedrijfsongeval in Heerenveen

  Zaterdag 3 juni 2023, Heerenveen

  Bij een bandenservice bedrijf in Heerenveen heeft zaterdag aan het begin van de middag een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden waarbij 2 personen ernstig gewond zijn geraakt. Ten gevolge van zijn verwondingen is een 60 jarige medewerker van het bedrijf overleden.

  Meerdere ambulances en politie kwamen ter plaatse en ook het mobiel medisch team uit Eelde. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd.

 41. Man (41) uit Helmond overleden na val van bordes in Beursgebouw in Eindhoven

  maandag 22 mei 2023, Eindhoven
  Bij een ongeluk in het Beursgebouw in Eindhoven is maandagmiddag een man overleden. Hij viel even voor 15.00 uur van een metershoog bordes in de grote hal. Dat meldt een woordvoerder van de politie en zegt dat voorlopig wordt uitgegaan van een arbeidsongeval.

  De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken wat er precies is gebeurd. Als blijkt dat inderdaad sprake was van een arbeidsongeval, neemt de Arbeidsinspectie de zaak over, zegt de politiewoordvoerder. Over de aard van eventuele werkzaamheden in het Eindhovense pand is niets bekendgemaakt.

  Het ongeluk gebeurde maandag rond 14.30 uur. Over de identiteit van de overleden man is niets bekendgemaakt, omdat de politie de nabestaanden nog moet informeren.

 42. Man overleden bij bedrijfsongeval in Heerlen

  Vrijdag 19 mei, Heerlen

  Door een bedrijfsongeval in Heerlen is vrijdagochtend een man om het leven gekomen.
  Het ongeval gebeurde rond 09.00 uur bij de reinigingsdienst Rd4 op de Nijverheidsweg. De medewerker werd aangereden door een voertuig. Hij overleed ter plekke, hulp mocht niet meer baten.

  Jubileum
  Het 58-jarige slachtoffer vierde vorige week zijn jubileum, hij was 25 jaar in dienst van Rd4. Directeur Wil Sijstermans spreekt op L1 radio van ‘een zwarte dag’. Vrijdagmiddag om 15.00 uur organiseert het bedrijf een bijeenkomst voor personeel.

  Politie en arbeidsinspectie zijn bezig met onderzoek op de plek van het incident. De chauffeur van het voertuig, ook van Rd4, is gehoord door de politie.

 43. Dode bij bedrijfsongeval in centrum van Zeist

  Woensdag 3 mei 2023, Zeist
  Op de Slotlaan in Zeist is een persoon bij een bedrijfsongeval om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde bij het oude C&A-pand tijdens het plaatsen van kozijnen. Een etalageraam zou van een stelling op het slachtoffer zijn gevallen.

  Een ooggetuige verklaarde:
  Volgens een ooggetuige werd een etalageraam van een busje getild. Dat raam zou vervolgens op een man gevallen zijn. De politie en Arbeidsinspectie kunnen nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Na het ongeluk werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp mocht niet meer baten.

  Op het moment van het ongeluk was het druk in de winkelstraat. Veel mensen zagen het gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp geregeld, zo laat de politie weten.

  De hulpdiensten rukten massaal uit en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd. Hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plekke. Op het moment van het ongeval was het druk in de winkelstraat en waren veel mensen getuigen van het ongeval. De Slotlaan is ontruimd en volledig afgesloten door de politie.

  De politie zal samen met de arbeidsinspectie een onderzoek instellen. Voor getuigen is slachtofferhulp beschikbaar.

 44. Man overleden bij bedrijfsongeval met pallet in Den Bosch

  dinsdag 2 mei 2023, Den Bosch
  Een 62-jarige man uit Waalwijk is maandagavond om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Den Bosch. Hij kwam terecht onder een pallet van enkele honderden kilo’s.

 45. Dodelijk ongeluk op testterrein van DAF in Sint-Oedenrode

  Maandag 1 mei 2023, Sint-Oederode
  Bij een ongeluk maandag aan het eind van de middag op de proefbaan van DAF in Sint-Oedenrode is een man van 43 uit Loosbroek overleden. Het slachtoffer, een medewerker van DAF, maakte volgens een woordvoerder van de politie een testrit met een vrachtwagen ‘en daarbij is iets helemaal misgegaan’.

  Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Ook is de vrachtwagen niet in brand gevlogen, zo geeft de politie desgevraagd aan. Het slachtoffer zat alleen in de vrachtwagen.

  Onderzoek Arbeidsinspectie
  Wat er precies is gebeurd op het testterrein aan de Lieshoutseweg, wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht. De inspectie heeft hierbij ook de hulp ingeroepen van specialisten van de verkeersongevallenanalyse van de politie.

  Vanwege de ernst van het ongeluk werden diverse hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumahelikopter landde in de buurt. Op de proefbaan van DAF worden onder meer nieuwe vrachtwagens van de Eindhovense vrachtwagenfabriek getest.

 46. Nederlandse vrachtwagenchauffeur omgekomen bij arbeidsongeval op de containerterminal van Herne

  Zaterdag 29 april 2023, Herne (Duitsland)
  Op de containerterminal in het Duitse Herne heeft een tragisch arbeidsongeval plaatsgevonden.
  Een 58-jarige Nederlandse man is rond 12.40 uur door nog onduidelijke redenen overreden door een speciaal voertuig voor het laden van containers.

  De Duitse politie bevestigd dinsdag aan Transport Online dat het een Nederlandse vrachtwagenchauffeur betreft.
  De 58-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de Duitse politie.

  De Arbeidsinspectie is geïnformeerd. De verantwoordelijke recherche is een verder onderzoek gestart.

 47. Installateur zonnepanelen overlijdt na val van zes meter hoogte in Lexmond

  vrijdag 21 april, Lexmond
  In Lexmond is een installateur vanmorgen door een dak gevallen tijdens het leggen van zonnepanelen. Hij heeft die val niet overleefd. Volgens Arbeidsinspectie is de man gevallen van een hoogte van zes meter.

  Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Afgelopen week viel in Zeist een installateur en hield daar ernstige verwondingen aan over. Het is het zesde dodelijke ongeluk bij zonnepaneelinstallateurs in de afgelopen drie jaar.

  De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het is onduidelijk of de man alleen op het dak bezig was en of hij nog ter plekke is overleden.

  Veiligheidsmaatregelen
  De arbeidsinspectie gaf eerder deze week in algemene zin een verklaring voor het hoge aantal ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen: “Omdat er te weinig veiligheidsmaatregelen worden genomen om een val te voorkomen,” zei Jeroen Toet van de arbeidsinspectie tegen RTV Utrecht.

  Ook ondernemersvereniging Techniek Nederland signaleert tientallen ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen. Volgens voorzitter Doekle Terpstra is een belangrijke reden daarvoor het aantal “beunhazen” dat de daken opgaat. “Doordat er steeds meer zonnepanelen worden gelegd, zijn er ook meer beunhazen actief”, stelt hij.

 48. Medewerker betonbedrijf Olthof raakt bekneld en overlijdt

  Dinsdag 18 april 2023, Sappemeer
  Bij een ongeval op het bedrijventerrein van Olthof Groep is een werknemer om het leven gekomen. Het is het tweede ongeval in een paar jaar tijd.

  Een medewerker van betonleverancier Olthof Groep in Sappemeer raakte dinsdagmiddag bekneld tussen twee machines en overleed even later aan zijn verwondingen. Dit laat De Arbeidsinspectie, die een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld, woensdag weten.

  Het onderzoek, dat maanden tot een jaar in beslag kan nemen, moet duidelijk maken waardoor de medewerker tussen de machines bekneld raakte. Op dit moment is nog onduidelijk wat er misging.

  Ander dodelijk ongeval
  Het is niet het eerste ongeval bij Olthof. In juli 2019 kwam er ook een medewerker bij het betonbedrijf om het leven. Het slachtoffer raakte destijds bekneld in een mixer.

 49. Zeewolde: dode bij bedrijfsongeval

  donderdag 13 april 2023, Zeewolde
  Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Zeewolde is een 28-jarige man uit Zeewolde overleden. De politie spreekt van een ernstig ongeval.

  Het ongeluk gebeurde in de nacht rond 04.00 uur bij een filiaal van Morssinkhof Plastics. Het slachtoffer raakte met zijn onderlichaam bekneld in een machine, zo laat de Arbeidsinspectie weten. Zij verrichten verder onderzoek.

  Hoe dit kon gebeuren is vooralsnog niet bekend. Het familiebedrijf richt zich op kunststofrecycling op Europees niveau.

 50. Man (68) uit Wezep overleden na aanrijding met busje

  woensdag 12 april 2023 Wezep
  Een 68-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wezep is dinsdag overleden, nadat hij op de Duivendansweg in zijn woonplaats werd geschept door een DHL-bestelbusje. De bestuurder van het busje, een 41-jarige man uit Harderwijk, is aangehouden.

  De Wezeper liep dinsdagmiddag naast zijn vrachtwagen, toen hij werd aangereden. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. Op het moment van de aanrijding stond de vrachtwagen naast de oprit van een woning aan de Duivendansweg geparkeerd.

  Politiewoordvoerder Jop Heinen laat, op social media, weten dat de aanhouding van de man uit Harderwijk een standaardprocedure is. “Hij is inmiddels heengezonden afwachtende het verdere onderzoek.”

 51. Gevallen bouwvakker in Den Helder overleden.

  Dinsdag 11 april 2023, Den Helder
  De bouwvakker die dinsdagochtend ten val kwam tijdens werkzaamheden in het oude gebouw van de V&D aan de Beatrixstraat in Den Helder is overleden, dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie zojuist.

  Het slachtoffer viel van tien meter hoogte en kwam in een kelder terecht. Bij de hulpverlening werden veel hulpdiensten ingezet, zo ook een traumateam dat per helikopter werd ingevlogen.

  Bij het pand vinden op dit moment sloopwerkzaamheden en asbestsanering plaats. ,,Wij hebben vanochtend kennisgenomen van het ernstige bedrijfsongeval van een medewerker van een betonherstelbedrijf op het project van het voormalige V&D-pand’’, reageert woordvoerder Sander Quartel namens pandeigenaar Woningstichting Den Helder. ,,Wij zijn hier enorm van geschrokken. Over de toedracht van het ongeval kunnen wij nog niks zeggen. Dit wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht. Aan omstanders is slachtofferhulp aangeboden.’’

  Nalatig
  De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo bevestigt woordvoerder Jeroen Toet. ,,Daarbij kijken we of er iemand iets te verwijten valt. Is de werkgever bijvoorbeeld nalatig of gaat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bij een dergelijk ongeval is de werkgever verplicht om er melding van te maken bij ons. Een inspecteur van ons komt dan zo snel als mogelijk ter plaatse.’’

  Bij een ongeval met dodelijke afloop zoals in Den Helder vindt volgens Toet altijd een strafrechtelijk onderzoek plaats. ,,Samen met het Functioneel Parket. De uitkomsten worden gedeeld met een officier van justitie. In het geval van een ongeval met dodelijke afloop, kan zo’n onderzoek wel maanden duren.’’

 52. Man (44) komt om het leven bij ongeluk in Oudenbosch

  vrijdag 7 april 2023, Oudenbosch
  De man die vrijdagmorgen bij zijn bedrijf aan de Havendijk in Oudenbosch om het leven kwam, is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een noodlottig ongeval. De politie zoekt dit verder uit. Het gaat om de 44-jarige eigenaar van het bedrijf.

  Het ongeluk werd rond tien over half acht gemeld. Hulpdiensten werden ingeschakeld en de politie is een onderzoek begonnen. Ook de arbeidsinspectie was op de hoogte gebracht, maar die laat het onderzoek over aan de politie. Dit, omdat het om de eigenaar en niet om een medewerker van het bedrijf gaat.

  Eigenaar Guido Bijl van Vintage Brabant komt bij bedrijfsongeval om het leven.

  bron:wonen360.nl
  In de ochtend van vrijdag 7 april is tijdens een bedrijfsongeval de eigenaar Guido Bijl (44) van VOZ Groep en Vintage Brabant om het leven gekomen. Tijdens het voorbereiden van de vrachtwagens op het terrein van Vintage Brabant is hij bekneld komen te zitten tussen een boom en een vrachtwagen die is gaan rollen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden helaas niets meer betekenen. Het lichaam werd al snel vrijgegeven na politieonderzoek. Dat meldt Vintage Brabant.

 53. Bij werkzaamheden aan het spoor, dode en gewonden bij treinongeval

  dinsdag 4 APRIL 2023, VOORSCHOTEN
  Rond 03.30 uur botste zowel een passagierstrein als een goederentrein op een kleine bouwkraan op het spoor. Er kwam 1 persoon om het leven en er zijn meerdere gewonden en zwaargewonden.

  De omgekomen medewerker was machinist kraan
  De medewerker van BAM die is omgekomen bij het treinongeluk in Voorschoten is een man die als machinist op de kraan zat die door zowel een goederentrein als een passagierstrein werd geraakt. Dat heeft het bouwbedrijf laten weten.

  Er werd bij Voorschoten aan het spoor gewerkt, onder meer met behulp van de kraan die over het spoor kon rijden. Twee van de vier sporen waren voor de werkzaamheden afgesloten, over de andere twee sporen werd gewoon gereden.

 54. Man overleden door arbeidsongeval in ijzergieterij Doetinchem

  Vrijdag 31 maart 2023 Doetichem
  Bij een bedrijfsongeval in Langerak, een gehucht dat bij de gemeente Doetinchem hoort, is vrijdagochtend een man overleden. De Arbeidsinspectie bevestigt dat het gaat om een bedrijfsongeval en dat het slachtoffer bekneld heeft gezeten.

  Het ongeval speelde bij Vulcanus aan de Keppelseweg. Het bedrijf, een ijzergieterij, blijft op dit moment gesloten. Over de verdere identiteit van het slachtoffer kan de Arbeidsinspectie niets zeggen.

  De melding kwam vanmorgen rond 6.00 uur al binnen. Meerdere ambulances, de politie en een traumahelikopter rukten uit na de melding. De traumahelikopter werd uiteindelijk geannuleerd.

 55. Persoon overleden na val van schip in Zeeuwse Westdorpe

  donderdag 30 maart 2023, Westdorpe
  Een persoon is donderdagavond 30 maart in het Zeeuwse Westdorpe overleden nadat hij van een schip was gevallen. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten, meldt de politie.

  Het incident gebeurde op het Zijkanaal C. Waardoor de persoon in het water viel, is niet bekend. De politie meldt dat er met de arbeidsinspectie wordt overlegd over een mogelijk onderzoek.

 56. Meisje (7) omgekomen en jongen (5) zwaargewond
  Schok in Utrecht na drama met stadsbus.

  Vrijdag 24 maart 2023, Utrecht
  UTRECHT – Bij een aanrijding met een stadsbus is vrijdagochtend een 7-jarig meisje om het leven gekomen. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond.

  Het is rond 08.00 uur in de ochtend wanneer een grote gele stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht, op het puntje van de wijk Lombok, twee kinderen raakt. Zo’n twee uur na het ongeval is de politie nog altijd druk met het onderzoek naar de precieze toedracht. De weg is hermetisch afgezet met rode politielinten. Het gebied rond het rechtervoorwiel van de stadsbus wordt afgeschermd met witte doeken. Onder het achterwiel ligt een kinderschoentje.

  Hele drukke weg
  In afwachting van het onderzoek kan de politie vrijdagmiddag nog weinig zeggen over wat zich in de ochtend afspeelde op de Vleutenseweg. Buurtbewoners kunnen zich echter wel voorstellen dat het juist op dit kruispunt mis ging. „Er zijn hier al vaker ongelukken gebeurd. Het is een hele drukke weg, zeker om 8 uur ’s ochtends”, weet Tim Goudswaard. „Dat er nu twee kinderen bij betrokken zijn is wel pittig. Dat komt echt binnen.”

  Hart van Nederland meldt op basis van getuigen dat het ongeluk voor de ogen van de moeder gebeurde. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. Ook of de kinderen bijvoorbeeld lopend of op de fiets waren, weet de woordvoerder nog niet.

  Slachtofferhulp
  In de stadsbus zat volgens de politie een flink aantal mensen. Ze hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Ook andere mensen die getuige zijn geweest, kunnen zich hiervoor melden. Dat kan op het politiebureau in de Kroonstraat in de stad. „Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend”, zegt de politie hierover. Mensen kunnen zich ook bij dit politiebureau melden als ze meer informatie willen delen over het ongeluk. Op dit moment is niemand aangehouden. De politie heeft contact met mensen die in de bus zaten, onder wie de buschauffeur, aldus de politiewoordvoerder.

  Op Twitter reageert de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma: „Wat een drama. Mijn hart huilt. Ik wens de nabestaanden en betrokken familieleden alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft.”

 57. Man raakt bekneld in zaagmachine en overlijdt bij metaalbedrijf in Nijverdal

  Dinsdag 21 maart 2023, Nijverdal
  Een werknemer van metaalbewerkingsbedrijf Broeze in Nijverdal is vanmorgen op de werkvloer om het leven gekomen toen hij bekneld raakte in een zaagmachine.

  Het ongeluk in de bedrijfshal aan de Industrieweg, waar staalconstructies worden geproduceerd, gebeurde even voor half tien. De gealarmeerde brandweer en politie konden niets meer uitrichten.

  De werknemer is volgens een woordvoeder van de arbeidsinspectie ter plekke overleden. Hoe de man bekneld kon raken in de zaagmachine is nog onbekend. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek.

 58. Man in Zeeland overleden door omvallende boom.

  Woensdag 15 maart 2023, SINT PHILIPSLAND
  Een man is woensdagavond omgekomen doordat bij werkzaamheden een boom op hem was gevallen.

  De politie bevestigt een bericht van Omroep Zeeland hierover. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur aan de Zuiddijk, in Sint Philipsland in de Zeeuwse gemeente Tholen.

  De politie doet onderzoek maar gaat uit van „een noodlottig ongeval”, zegt een woordvoerder.

 59. Dodelijk ongeluk op spoor bij Maarn, machinist komt om het leven

  Zondag 12 maart 2023, Maarn
  Bij een rangeerterrein bij Maarn is zondagavond een man overleden. Een machinist werd daar aangereden door een trein. Hij overleefde de botsing niet. Het ongeval had plaats op het traject tussen de stations Driebergen/Zeist en Maarn.

  Alle passagiers van de trein die door het ongeluk stil kwam te staan, zijn rond 21.15 uur uit die trein geleid en met een dubbeldekkerbus opgehaald. De passagiers konden op de vluchtstrook van de naastgelegen A12 instappen. De bus is naar treinstation Driebergen-Zeist gereden waar de passagiers hun reis verder konden vervolgen.

  Wouter Koolmees (president-directeur van de NS) zegt tot zijn grote verdriet: ,,Vandaag zijn wij een collega verloren. Dit afschuwelijke bericht raakt ons diep. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, die net gehoord hebben dat hij niet meer thuiskomt van werk. Dit moet verschrikkelijk heftig voor hen zijn. Net als de nachtmerrie die dit is voor onze collega’s die ter plekke waren. Als spoorcollega’s zullen we hen en elkaar steunen. Er zal goed onderzocht worden wat er precies gebeurd is.’’

  De melding kwam rond 19.45 uur binnen. Het rangeerterrein wordt gebruikt om treinen elkaar te laten passeren en goederentreinen te splitsen en aan elkaar te koppelen. Politieonderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd en of iemand een fout heeft gemaakt.

  18 juli 2023, HartvanNederland

  Aanrijding met trein waardoor NS-machinist overleed was ongeval

  De NS gaat ervan uit dat de aanrijding met een trein waardoor in maart bij Maarn een NS-machinist om het leven kwam een noodlottig ongeval was. De machinist had de trein stilgezet en de cabine verlaten. Onderzoek heeft niet kunnen uitwijzen waarom de treinbestuurder dit deed.

  Het ongeval gebeurde 12 maart rond 19.45 uur op het traject tussen Driebergen en Maarn. Volgens de NS reed de trein van de machinist volgens de geplande dienstregeling. Er was geen infrastructurele aanleiding om te stoppen, zoals een rood sein.

  ‘Diepe indruk gemaakt’
  Ook andere scenario’s zoals een dier op het spoor of een mentale aanleiding zijn onderzocht, maar niet aannemelijk, aldus de NS. De Nederlandse Arbeidsinspectie en de politie komen tot dezelfde conclusie.
  Volgens de NS was het ongeval “afschuwelijk” voor de nabestaanden en heeft het op “alle collega’s diepe indruk gemaakt”. In de twee treinen die betrokken waren bij het ongeval zaten ongeveer 350 reizigers.

 60. Kind overlijdt na ‘medisch incident’ op kinderopvang in Arnhem: politie doet onderzoek

  vrijdag 10 maart 2023, Arnhem
  Bij een kinderopvang aan de Meikers in Arnhem-Zuid is vrijdagmiddag door onbekende toedracht een kind overleden. De politie geeft aan dat zij onderzoek doen naar de doodsoorzaak.

  Een woordvoerder van de politie meldt dat de hulpdiensten even na 12.00 uur werden opgeroepen voor een ‘medisch incident’ in De Salamander. Dat is een brede school waar zowel twee basisscholen als een kinderopvang zijn gevestigd. Ambulancepersoneel en een traumahelikopter spoedden naar de opvang, maar de hulp kwam voor het kind te laat.

  Onderzoek door de politie moet uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld. In verband met de privacy kan de politie nog geen verdere informatie kwijt. Ook de overkoepelende organisatie van De Salamander, waar de opvang deel van uit maakt, wil niet reageren op het voorval.

 61. Installateur zonnepanelen overleden na val van vier verdiepingen

  Vrijdag 10 maart 2023, ROTTERDAM
  In Rotterdam is vrijdag een man overleden nadat hij van vier verdiepingen hoog naar beneden is gevallen. Het slachtoffer plaatste zonnepanelen op het dak van een wooncomplex toen het ongeval gebeurde, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De zaak wordt onderzocht.

  Volgens de inspectie is het al het vijfde dodelijke slachtoffer in drie jaar tijd bij de installatie van zonnepanelen en neemt het aantal ongelukken bij deze werkzaamheden toe. In de afgelopen anderhalf jaar is in veertig gevallen sprake geweest van ernstig letsel.

  De inspectie zegt dat veel van die ongelukken gebeuren doordat installateurs zich niet zekeren, het ontbreekt aan dakrandbeveiliging en er geen gebruik wordt gemaakt van steigers.

 62. Man overleden na bedolven te zijn onder stalen pijpen

  Maandag 6 maart 2023, Vijfhuizen
  Bij een ongeluk op een bedrijventerrein in Vijfhuizen is vanochtend een dode gevallen. Het slachtoffer werd bedolven onder een lading stalen pijpen, schrijft NH Nieuws.

  Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur op het terrein van De Bruin Verkeersservice aan de Zwanenburgerdijk.

  Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren

 63. Traumahelikopter landt in Leidsche Rijn na ongeval bij bergingsbedrijf Collewijn

  woensdag 1 maart, Utrecht

  Utrecht – Bij bergingsbedrijf Collewijn aan de Proostwetering in Utrecht is vanochtend een medewerker gewond geraakt. Het slachtoffer raakte bekneld toen tijdens werkzaamheden een laadklep naar beneden kwam.

  De medewerker is afgevoerd naar het UMC Utrecht. Er landde ook een traumahelikopter bij het bedrijf voor de deur, zodat er snel medisch personeel aanwezig was.
  Het slachtoffer was voorafgaand aan het ongeluk bezig met het vervangen van een slang bij een bergingsauto. Hoe het kon dat de laadklep vervolgens naar beneden kwam, is nog onduidelijk. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

  medewerker bergingsbedrijf overleden
  De medewerker van bergingsbedrijf Collewijn in Utrecht die woensdag 1 maart 2023 betrokken was bij een bedrijfsongeluk, is overleden. Dit bevestigt de manager van het bedrijf.

 64. Man overleden tijdens snoeiwerkzaamheden in Kerkrade

  Dinsdag 28 februari 2023 KERKRADE
  In Kerkrade is dinsdag een man om het leven gekomen bij snoeiwerkzaamheden. Dat gebeurde rond 11.30 uur bij een visvijver aan de Dentgenbachweg in het Limburgse stadje.

  Politie en arbeidsinspectie onderzoeken wat er precies is gebeurd.

  Volgens een woordvoerster van de politie was de man aan het snoeien voor een visvereniging. Tijdens die werkzaamheden is hij in het water gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

 65. Bouwvakker overleden na val van acht meter op bouwplaats in Venlo

  Maandag 27 februari 2023 VENLO
  Het slachtoffer dat maandagochtend op een bouwplaats in Venlo gewond raakte bij een ongeluk, is aan zijn verwondingen overleden.

  Over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer doet de Arbeidsinspectie geen uitspraken. Het slachtoffer was volgens een woordvoerder aan het werk op een dak bij een nieuwbouwwoning. Daar is hij van acht meter hoog naar beneden gevallen. Daarop werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen.

  Omdat het om een bedrijfsongeval gaat, onderzoekt de Arbeidsinspectie de toedracht van het ongeluk. Dat moet onder andere duidelijkheid scheppen over hoe het ongeluk kon gebeuren en of het een volgende keer te voorkomen is.

 66. Man komt om bij bedrijfsongeval Cosun Beet Company in Dinteloord: ‘Slachtoffer overleden tijdens werkzaamheden in silo’

  woensdag 22 februari 2023 DINTELOORD/STAMPERSGAT
  Bij de Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Dinteloord is woensdagmiddag een man overleden. Politie en directie laten weten dat het om een bedrijfsongeval gaat. Agenten doen samen met de arbeidsinspectie onderzoek bij de suikerfabriek aan de Noordzeedijk.

  Het ongeval werd rond 13.15 uur gemeld bij de hulpdiensten, die daarop naar de fabriek reden. De man overleed op het fabrieksterrein aan zijn verwondingen. De toedracht wordt door de politie en de arbeidsinspectie onderzocht. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen hoe lang dat onderzoek precies gaat duren.

  CEO Paul Mesters van de Cosun Beet Company spreekt van een triest ongeval in een van de suikeropslagsilo’s van de fabriek. ,,Met man en macht is geprobeerd de medewerker te reanimeren, maar het mocht helaas niet baten.” De algemeen directeur spreekt zijn waardering uit voor de hulpdiensten die pijlsnel ter plaatse waren.

  Alle medewerking aan onderzoek
  Over de juiste toedracht doet Mesters geen mededelingen. Drie weken geleden zijn de laatste suikerbieten verwerkt. De periode erna is bedoeld voor regulier onderhoud aan de installaties en de gebouwen. Daar schakelt Cosun verschillende contractaannemers voor in. Of het slachtoffer iemand van de eigen werknemers is of van een onderaannemer kan Mesters in dit stadium nog niet zeggen. ,,We verlenen alle medewerking aan de arbeidsinspectie bij het onderzoek naar het ongeval.”
  ,,Het slachtoffer is overleden tijdens werkzaamheden in een silo. Maar de vraag waar de man precies mee bezig was, is onderdeel van het onderzoek”, vertelt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA).

  Identiteit niet bekendgemaakt
  Wel is de identiteit van het slachtoffer al bij de politie bekend, maar deze wordt op dit moment niet naar buiten gebracht. De arbeidsinspectie zelf maakt deze gegevens nooit bekend.

 67. Dode bij bedrijfsongeval na incident met shovel

  vrijdag 17 februari 2023 , GROENLO
  Op een bedrijventerrein in Groenlo is vrijdagochtend een persoon om het leven gekomen door een ongeval met een shovel, bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving in De Gelderlander.

  Het incident gebeurde op het terrein van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van stalbedekking voor de agrarische sector. Het bedrijf laat op sociale media weten vrijdag “wegens omstandigheden” gesloten te zijn.

  De arbeidsinspectie doet verder geen uitspraken over het slachtoffer en onderzoekt het ongeval.

 68. Dodelijke aanrijding, Hongaarse vrachtwagenchauffeur aangehouden

  vrijdag 17 februari 2023, Oirschot
  Even voor 22.00 uur is een rijstrook van de snelweg A58 richting Eindhoven weer vrijgegeven voor verkeer. De weg was sinds vrijdagmiddag dicht vanwege herstelwerkzaamheden na een zwaar ongeluk met dodelijke afloop.

  Door het ongeval is een 68-jarige man uit België om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een vrachtwagen. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is aangehouden, meldt de politie.

  De bestuurder van de auto kwam om het leven nadat hij op de vluchtstrook stil was gaan staan en was uitgestapt. Hij werd geraakt toen hij bij de aanhanger achter zijn auto stond. De chauffeur van de truck kwam met de schrik vrij, evenals de vrouw die in hetzelfde voertuig als het slachtoffer zat.

 69. Hoogwerker valt om, dode en zwaargewonde op schip Capelle aan den IJssel

  Maandag 13 feb. 2023 CAPELLE AAN DEN IJSSEL –
  Op een schip in Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) zijn maandag twee mensen van tien meter hoogte van een hoogwerker gevallen. Een van hen is daarbij om het leven gekomen, de ander raakte zwaargewond, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

  Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. Het tweetal stond op de hoogwerker in het ruim van het schip. RTV Rijnmond meldt dat de twee daar aan het werk waren. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gebeurde het incident doordat de hoogwerker was omgevallen. Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen.

 70. Dode en gewonden door bedrijfsongeval in Zeeuwse Nieuwdorp

  Vrijdag 3 februari 2023 Nieuwdorp
  Door een arbeidsongeval in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp is één persoon om het leven gekomen. Vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De politie en de arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk bij de olieraffinaderij Zeeland Refinery. De politie spreekt van een ernstig arbeidsongeval. Zeeland Refinery laat aan Omroep Zeeland weten dat het slachtoffer voor een onderaannemer bij het bedrijf aan het werk was.

  Het ongeval gebeurde rond het middaguur tijdens een onderhoudsstop. De werkzaamheden zijn daarna direct stilgelegd. Over de identiteit van het slachtoffer is verder niets bekend, omdat de nabestaanden nog moeten worden ingelicht.

 71. Fietser op e-bike overlijdt na aanrijding met Picnic-busje

  Dinsdag 31 januari 2023, Bunschoten
  Bij een aanrijding met een wagentje van besteldienst Picnic is maandagmiddag een 78-jarige fietser uit Bunschoten-Spakenburg om het leven gekomen.

  Getroffene fietste op een e-bike op de rotonde van de Oostelijke Randweg/De Kleine Pol in Bunschoten en werd aangereden door de bestuurder van het Picnic-busje, een 26-jarige inwoner van Amersfoort.

  De Bunschoter raakte door de klap zwaargewond en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  Eerste dodelijke ongeval in 7 jaar
  Voor Picnic is dit het eerste dodelijke ongeval in zeven jaar en 32.000.000 ritten, aldus Picnic-woordvoerder Romke Spierdijk. ,,Maar dit is natuurlijk zeer treurig.”

  De chauffeur was volgens hem een ervaren bezorger, die in twee jaar tijd 7000 duizend ritten heeft gereden. ,,Veiligheid staat bij ons voorop.”

  Picnic en politie doen onderzoek
  De busjes van Picnic kunnen maximaal 50 kilometer per uur rijden. Enige tijd geleden beschikte de bezorgdienst ook over wagentjes die 80 kilometer haalden. Maar na een aantal onverklaarbare branden in de opslag zijn deze uit de roulatie genomen.

  Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog. Ook Picnic is een onderzoek gestart.

 72. Bouwvakker overleden na val op bouwplaats

  Maandag 30 januari 2023, Den Haag
  Een bouwvakker is maandagochtend om het leven gekomen op een bouwplaats in Den Haag. Hij zakte door het dak van een pand naast de bouwplaats.

  Het ongeval vond plaats bij werkzaamheden aan het project ‘Frank is een Binck’ aan de Saturnusstraat. Het slachtoffer was een werknemer op de bouwplaats en zakte door het dak van een naastgelegen gebouw. Hoewel volgens lokale media ambulances snel ter plaatse waren, mocht hulp niet meer baten. Na het ongeval heeft de politie de straat afgezet en de bouwwerkzaamheden stilgelegd. De politie sprak van een “noodlottig ongeval”.

  Waarom de medewerker op het dak was en wat hij daar deed, is nog niet duidelijk. Zowel de recherche als de Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek.

  Niet de eerste keer
  Het bouwproject omvat de bouw van ruim tweehonderd woningen en horeca- en werkvoorzieningen. De ontwikkelaar en bouwer van het project is Stebru. Het is niet de eerste keer dat Stebru te maken krijgt met een dodelijk ongeval. Vorig jaar werd het bedrijf veroordeeld tot een boete van 80.000 euro voor schuld aan een kraanongeval in 2019. Daarbij kwam een 24-jarige kraanmachinist om het leven.

 73. Medewerker deurenproducent overleden tijdens het werk

  vrijdag 20 januari 2023, DIDAM

  Een medewerker van een deurenproducent is vrijdagochtend omgekomen door een bedrijfsongeluk in een loods aan de Eekhegstraat in Didam. De Nederlandse Arbeidsinspectie denkt dat de medewerker onder een pallet terechtkwam. Wat er precies is gebeurd, onderzoekt de inspectie nog.

 74. Zoektocht naar verdronken man bij de scheepswerf in Waspik gestaakt

  vrijdag 20 januari 2023, WASPIK
  De politie is gestopt met de zoektocht in het Oude Maasje in Waspik. Sinds vrijdagmiddag werd daar gezocht naar een vermiste man. Iemand zou bij scheepswerf De Toekomst in het water terecht zijn gekomen. “We staken het zoeken en wachter verder af.”
  “Het blijft onduidelijk of de man wel of niet in het water is gevallen. We zijn bezig contact te leggen met familie in het buitenland.”, meldt de politie.

  De reddingsoperatie begon vrijdagmiddag veranderde al snel in bergingsoperatie, zo liet de politie weten. De politie gaat ervan uit dat de man inmiddels overleden is, ook gelet op de temperatuur van het water. Specialisten van de politie hebben met een boot gezocht.

  Volgens Waalwijk.nieuws.nl gaat het om een mannelijke medewerker van de werf. Hij was plotseling verdwenen tijdens zijn werk aan een schip. Zijn gereedschap lag er nog wel.

 75. MAN DOOD BIJ BEDRIJFSONGELUK ROTTERDAM-WAALHAVEN

  20 januari 2023, ROTTERDAM
  Bij een ongeluk op het terrein van een bedrijf aan de Albert Plesmanweg in Rotterdam-Waalhaven is om 11.50 uur een man om het leven gekomen.

  Op een parkeerterrein begon door nog onbekende oorzaak de geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen plotseling te rollen en kwam tegen de zijkant van een andere vrachtwagen terecht. Het slachtoffer, een vrachtwagenchauffeur, kwam tussen de aanhanger en de vrachtwagen terecht en raakte bekneld.
  Het slachtoffer overleed ter plaatse. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

 76. Persoon overleden door bedrijfsongeval in Tolbert

  Maandag 16 januari 2023, Tolbert
  Een persoon is vanochtend om het leven gekomen door een bedrijfsongeval bij Montapanel Werkbladen in Tolbert (Groningen). Dat bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving van RTV Noord.

  Door nog onbekende oorzaak raakte het slachtoffer zwaargewond. De persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht niet meer baten. De werkzaamheden bij het bedrijf zijn voorlopig stilgelegd.

  De Arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval

 77. Begeleidster (26) jeugdzorginstelling Emmen doodgestoken

  Zaterdag 14 januari 2022, EMMEN
  Een medewerker van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen is zaterdagavond om het leven gekomen bij een steekincident. Het gaat om een 26-jarige begeleidster, zo maakte de politie zondagochtend bekend. Twee verdachten zijn aangehouden.
  Zij zijn 16 en 19 jaar.

  De steekpartij gebeurde zaterdag rond 20.30 uur in een locatie van jeugdzorginstelling Yorneo in de Stationsstraat waar jongeren wonen. Zij zijn tussen 12 en 18 jaar oud. De instelling wordt op de eigen website omschreven als ’Gezinshulpverlening met verblijf’.

  Een tienermeisje dat in het pand aanwezig was, sloeg alarm. Ze rende in paniek naar buiten in haar onesie, schrijft het Dagblad van het Noorden. Ze ging eerst naar de buren maar kreeg daar geen gehoor. Daarna rende ze naar een naastgelegen café en schreeuwde ze dat er iets heel ergs was gebeurd. De politie was snel ter plaatse en heeft zich over het meisje ontfermd.

  Ook agenten van de Dienst Speciale Interventies werden opgeroepen. Voor de begeleidster kwam de hulp te laat, zij overleed volgens de politie ter plaatse aan haar verwondingen.

  De 19-jarige verdachte kon na een zoekactie, onder meer met een politiehelikopter, worden aangehouden in Emmen. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente Meppel. De politie onderzoekt op welke manier zij betrokken zijn bij de steekpartij.

  Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout laat op Twitter weten dat zijn medeleven uitgaat naar de nabestaanden van het slachtoffer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden