dodelijke ongevallen 2023

Trend grafiek 2023 t/m april 2023

37 gedachten over “dodelijke ongevallen 2023”

 1. Man (41) uit Helmond overleden na val van bordes in Beursgebouw in Eindhoven

  maandag 22 mei 2023, Eindhoven
  Bij een ongeluk in het Beursgebouw in Eindhoven is maandagmiddag een man overleden. Hij viel even voor 15.00 uur van een metershoog bordes in de grote hal. Dat meldt een woordvoerder van de politie en zegt dat voorlopig wordt uitgegaan van een arbeidsongeval.

  De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken wat er precies is gebeurd. Als blijkt dat inderdaad sprake was van een arbeidsongeval, neemt de Arbeidsinspectie de zaak over, zegt de politiewoordvoerder. Over de aard van eventuele werkzaamheden in het Eindhovense pand is niets bekendgemaakt.

  Het ongeluk gebeurde maandag rond 14.30 uur. Over de identiteit van de overleden man is niets bekendgemaakt, omdat de politie de nabestaanden nog moet informeren.

 2. Man overleden bij bedrijfsongeval in Heerlen

  Vrijdag 19 mei, Heerlen

  Door een bedrijfsongeval in Heerlen is vrijdagochtend een man om het leven gekomen.
  Het ongeval gebeurde rond 09.00 uur bij de reinigingsdienst Rd4 op de Nijverheidsweg. De medewerker werd aangereden door een voertuig. Hij overleed ter plekke, hulp mocht niet meer baten.

  Jubileum
  Het 58-jarige slachtoffer vierde vorige week zijn jubileum, hij was 25 jaar in dienst van Rd4. Directeur Wil Sijstermans spreekt op L1 radio van ‘een zwarte dag’. Vrijdagmiddag om 15.00 uur organiseert het bedrijf een bijeenkomst voor personeel.

  Politie en arbeidsinspectie zijn bezig met onderzoek op de plek van het incident. De chauffeur van het voertuig, ook van Rd4, is gehoord door de politie.

 3. Dode bij bedrijfsongeval in centrum van Zeist

  Woensdag 3 mei 2023, Zeist
  Op de Slotlaan in Zeist is een persoon bij een bedrijfsongeval om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde bij het oude C&A-pand tijdens het plaatsen van kozijnen. Een etalageraam zou van een stelling op het slachtoffer zijn gevallen.

  Een ooggetuige verklaarde:
  Volgens een ooggetuige werd een etalageraam van een busje getild. Dat raam zou vervolgens op een man gevallen zijn. De politie en Arbeidsinspectie kunnen nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Na het ongeluk werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp mocht niet meer baten.

  Op het moment van het ongeluk was het druk in de winkelstraat. Veel mensen zagen het gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp geregeld, zo laat de politie weten.

  De hulpdiensten rukten massaal uit en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd. Hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plekke. Op het moment van het ongeval was het druk in de winkelstraat en waren veel mensen getuigen van het ongeval. De Slotlaan is ontruimd en volledig afgesloten door de politie.

  De politie zal samen met de arbeidsinspectie een onderzoek instellen. Voor getuigen is slachtofferhulp beschikbaar.

 4. Man overleden bij bedrijfsongeval met pallet in Den Bosch

  dinsdag 2 mei 2023, Den Bosch
  Een 62-jarige man uit Waalwijk is maandagavond om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Den Bosch. Hij kwam terecht onder een pallet van enkele honderden kilo’s.

 5. Dodelijk ongeluk op testterrein van DAF in Sint-Oedenrode

  Maandag 1 mei 2023, Sint-Oederode
  Bij een ongeluk maandag aan het eind van de middag op de proefbaan van DAF in Sint-Oedenrode is een man van 43 uit Loosbroek overleden. Het slachtoffer, een medewerker van DAF, maakte volgens een woordvoerder van de politie een testrit met een vrachtwagen ‘en daarbij is iets helemaal misgegaan’.

  Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Ook is de vrachtwagen niet in brand gevlogen, zo geeft de politie desgevraagd aan. Het slachtoffer zat alleen in de vrachtwagen.

  Onderzoek Arbeidsinspectie
  Wat er precies is gebeurd op het testterrein aan de Lieshoutseweg, wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht. De inspectie heeft hierbij ook de hulp ingeroepen van specialisten van de verkeersongevallenanalyse van de politie.

  Vanwege de ernst van het ongeluk werden diverse hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumahelikopter landde in de buurt. Op de proefbaan van DAF worden onder meer nieuwe vrachtwagens van de Eindhovense vrachtwagenfabriek getest.

 6. Nederlandse vrachtwagenchauffeur omgekomen bij arbeidsongeval op de containerterminal van Herne

  Zaterdag 29 april 2023, Herne (Duitsland)
  Op de containerterminal in het Duitse Herne heeft een tragisch arbeidsongeval plaatsgevonden.
  Een 58-jarige Nederlandse man is rond 12.40 uur door nog onduidelijke redenen overreden door een speciaal voertuig voor het laden van containers.

  De Duitse politie bevestigd dinsdag aan Transport Online dat het een Nederlandse vrachtwagenchauffeur betreft.
  De 58-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de Duitse politie.

  De Arbeidsinspectie is geïnformeerd. De verantwoordelijke recherche is een verder onderzoek gestart.

 7. Installateur zonnepanelen overlijdt na val van zes meter hoogte in Lexmond

  vrijdag 21 april, Lexmond
  In Lexmond is een installateur vanmorgen door een dak gevallen tijdens het leggen van zonnepanelen. Hij heeft die val niet overleefd. Volgens Arbeidsinspectie is de man gevallen van een hoogte van zes meter.

  Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Afgelopen week viel in Zeist een installateur en hield daar ernstige verwondingen aan over. Het is het zesde dodelijke ongeluk bij zonnepaneelinstallateurs in de afgelopen drie jaar.

  De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het is onduidelijk of de man alleen op het dak bezig was en of hij nog ter plekke is overleden.

  Veiligheidsmaatregelen
  De arbeidsinspectie gaf eerder deze week in algemene zin een verklaring voor het hoge aantal ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen: “Omdat er te weinig veiligheidsmaatregelen worden genomen om een val te voorkomen,” zei Jeroen Toet van de arbeidsinspectie tegen RTV Utrecht.

  Ook ondernemersvereniging Techniek Nederland signaleert tientallen ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen. Volgens voorzitter Doekle Terpstra is een belangrijke reden daarvoor het aantal “beunhazen” dat de daken opgaat. “Doordat er steeds meer zonnepanelen worden gelegd, zijn er ook meer beunhazen actief”, stelt hij.

 8. Medewerker betonbedrijf Olthof raakt bekneld en overlijdt

  Dinsdag 18 april 2023, Sappemeer
  Bij een ongeval op het bedrijventerrein van Olthof Groep is een werknemer om het leven gekomen. Het is het tweede ongeval in een paar jaar tijd.

  Een medewerker van betonleverancier Olthof Groep in Sappemeer raakte dinsdagmiddag bekneld tussen twee machines en overleed even later aan zijn verwondingen. Dit laat De Arbeidsinspectie, die een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld, woensdag weten.

  Het onderzoek, dat maanden tot een jaar in beslag kan nemen, moet duidelijk maken waardoor de medewerker tussen de machines bekneld raakte. Op dit moment is nog onduidelijk wat er misging.

  Ander dodelijk ongeval
  Het is niet het eerste ongeval bij Olthof. In juli 2019 kwam er ook een medewerker bij het betonbedrijf om het leven. Het slachtoffer raakte destijds bekneld in een mixer.

 9. Zeewolde: dode bij bedrijfsongeval

  donderdag 13 april 2023, Zeewolde
  Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Zeewolde is een 28-jarige man uit Zeewolde overleden. De politie spreekt van een ernstig ongeval.

  Het ongeluk gebeurde in de nacht rond 04.00 uur bij een filiaal van Morssinkhof Plastics. Het slachtoffer raakte met zijn onderlichaam bekneld in een machine, zo laat de Arbeidsinspectie weten. Zij verrichten verder onderzoek.

  Hoe dit kon gebeuren is vooralsnog niet bekend. Het familiebedrijf richt zich op kunststofrecycling op Europees niveau.

 10. Man (68) uit Wezep overleden na aanrijding met busje

  woensdag 12 april 2023 Wezep
  Een 68-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wezep is dinsdag overleden, nadat hij op de Duivendansweg in zijn woonplaats werd geschept door een DHL-bestelbusje. De bestuurder van het busje, een 41-jarige man uit Harderwijk, is aangehouden.

  De Wezeper liep dinsdagmiddag naast zijn vrachtwagen, toen hij werd aangereden. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. Op het moment van de aanrijding stond de vrachtwagen naast de oprit van een woning aan de Duivendansweg geparkeerd.

  Politiewoordvoerder Jop Heinen laat, op social media, weten dat de aanhouding van de man uit Harderwijk een standaardprocedure is. “Hij is inmiddels heengezonden afwachtende het verdere onderzoek.”

 11. Gevallen bouwvakker in Den Helder overleden.

  Dinsdag 11 april 2023, Den Helder
  De bouwvakker die dinsdagochtend ten val kwam tijdens werkzaamheden in het oude gebouw van de V&D aan de Beatrixstraat in Den Helder is overleden, dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie zojuist.

  Het slachtoffer viel van tien meter hoogte en kwam in een kelder terecht. Bij de hulpverlening werden veel hulpdiensten ingezet, zo ook een traumateam dat per helikopter werd ingevlogen.

  Bij het pand vinden op dit moment sloopwerkzaamheden en asbestsanering plaats. ,,Wij hebben vanochtend kennisgenomen van het ernstige bedrijfsongeval van een medewerker van een betonherstelbedrijf op het project van het voormalige V&D-pand’’, reageert woordvoerder Sander Quartel namens pandeigenaar Woningstichting Den Helder. ,,Wij zijn hier enorm van geschrokken. Over de toedracht van het ongeval kunnen wij nog niks zeggen. Dit wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht. Aan omstanders is slachtofferhulp aangeboden.’’

  Nalatig
  De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo bevestigt woordvoerder Jeroen Toet. ,,Daarbij kijken we of er iemand iets te verwijten valt. Is de werkgever bijvoorbeeld nalatig of gaat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bij een dergelijk ongeval is de werkgever verplicht om er melding van te maken bij ons. Een inspecteur van ons komt dan zo snel als mogelijk ter plaatse.’’

  Bij een ongeval met dodelijke afloop zoals in Den Helder vindt volgens Toet altijd een strafrechtelijk onderzoek plaats. ,,Samen met het Functioneel Parket. De uitkomsten worden gedeeld met een officier van justitie. In het geval van een ongeval met dodelijke afloop, kan zo’n onderzoek wel maanden duren.’’

 12. Man (44) komt om het leven bij ongeluk in Oudenbosch

  vrijdag 7 april 2023, Oudenbosch
  De man die vrijdagmorgen bij zijn bedrijf aan de Havendijk in Oudenbosch om het leven kwam, is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een noodlottig ongeval. De politie zoekt dit verder uit. Het gaat om de 44-jarige eigenaar van het bedrijf.

  Het ongeluk werd rond tien over half acht gemeld. Hulpdiensten werden ingeschakeld en de politie is een onderzoek begonnen. Ook de arbeidsinspectie was op de hoogte gebracht, maar die laat het onderzoek over aan de politie. Dit, omdat het om de eigenaar en niet om een medewerker van het bedrijf gaat.

  Eigenaar Guido Bijl van Vintage Brabant komt bij bedrijfsongeval om het leven.

  bron:wonen360.nl
  In de ochtend van vrijdag 7 april is tijdens een bedrijfsongeval de eigenaar Guido Bijl (44) van VOZ Groep en Vintage Brabant om het leven gekomen. Tijdens het voorbereiden van de vrachtwagens op het terrein van Vintage Brabant is hij bekneld komen te zitten tussen een boom en een vrachtwagen die is gaan rollen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden helaas niets meer betekenen. Het lichaam werd al snel vrijgegeven na politieonderzoek. Dat meldt Vintage Brabant.

 13. Bij werkzaamheden aan het spoor, dode en gewonden bij treinongeval

  dinsdag 4 APRIL 2023, VOORSCHOTEN
  Rond 03.30 uur botste zowel een passagierstrein als een goederentrein op een kleine bouwkraan op het spoor. Er kwam 1 persoon om het leven en er zijn meerdere gewonden en zwaargewonden.

  De omgekomen medewerker was machinist kraan
  De medewerker van BAM die is omgekomen bij het treinongeluk in Voorschoten is een man die als machinist op de kraan zat die door zowel een goederentrein als een passagierstrein werd geraakt. Dat heeft het bouwbedrijf laten weten.

  Er werd bij Voorschoten aan het spoor gewerkt, onder meer met behulp van de kraan die over het spoor kon rijden. Twee van de vier sporen waren voor de werkzaamheden afgesloten, over de andere twee sporen werd gewoon gereden.

 14. Man overleden door arbeidsongeval in ijzergieterij Doetinchem

  Vrijdag 31 maart 2023 Doetichem
  Bij een bedrijfsongeval in Langerak, een gehucht dat bij de gemeente Doetinchem hoort, is vrijdagochtend een man overleden. De Arbeidsinspectie bevestigt dat het gaat om een bedrijfsongeval en dat het slachtoffer bekneld heeft gezeten.

  Het ongeval speelde bij Vulcanus aan de Keppelseweg. Het bedrijf, een ijzergieterij, blijft op dit moment gesloten. Over de verdere identiteit van het slachtoffer kan de Arbeidsinspectie niets zeggen.

  De melding kwam vanmorgen rond 6.00 uur al binnen. Meerdere ambulances, de politie en een traumahelikopter rukten uit na de melding. De traumahelikopter werd uiteindelijk geannuleerd.

 15. Persoon overleden na val van schip in Zeeuwse Westdorpe

  donderdag 30 maart 2023, Westdorpe
  Een persoon is donderdagavond 30 maart in het Zeeuwse Westdorpe overleden nadat hij van een schip was gevallen. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten, meldt de politie.

  Het incident gebeurde op het Zijkanaal C. Waardoor de persoon in het water viel, is niet bekend. De politie meldt dat er met de arbeidsinspectie wordt overlegd over een mogelijk onderzoek.

 16. Meisje (7) omgekomen en jongen (5) zwaargewond
  Schok in Utrecht na drama met stadsbus.

  Vrijdag 24 maart 2023, Utrecht
  UTRECHT – Bij een aanrijding met een stadsbus is vrijdagochtend een 7-jarig meisje om het leven gekomen. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond.

  Het is rond 08.00 uur in de ochtend wanneer een grote gele stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht, op het puntje van de wijk Lombok, twee kinderen raakt. Zo’n twee uur na het ongeval is de politie nog altijd druk met het onderzoek naar de precieze toedracht. De weg is hermetisch afgezet met rode politielinten. Het gebied rond het rechtervoorwiel van de stadsbus wordt afgeschermd met witte doeken. Onder het achterwiel ligt een kinderschoentje.

  Hele drukke weg
  In afwachting van het onderzoek kan de politie vrijdagmiddag nog weinig zeggen over wat zich in de ochtend afspeelde op de Vleutenseweg. Buurtbewoners kunnen zich echter wel voorstellen dat het juist op dit kruispunt mis ging. „Er zijn hier al vaker ongelukken gebeurd. Het is een hele drukke weg, zeker om 8 uur ’s ochtends”, weet Tim Goudswaard. „Dat er nu twee kinderen bij betrokken zijn is wel pittig. Dat komt echt binnen.”

  Hart van Nederland meldt op basis van getuigen dat het ongeluk voor de ogen van de moeder gebeurde. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. Ook of de kinderen bijvoorbeeld lopend of op de fiets waren, weet de woordvoerder nog niet.

  Slachtofferhulp
  In de stadsbus zat volgens de politie een flink aantal mensen. Ze hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Ook andere mensen die getuige zijn geweest, kunnen zich hiervoor melden. Dat kan op het politiebureau in de Kroonstraat in de stad. „Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend”, zegt de politie hierover. Mensen kunnen zich ook bij dit politiebureau melden als ze meer informatie willen delen over het ongeluk. Op dit moment is niemand aangehouden. De politie heeft contact met mensen die in de bus zaten, onder wie de buschauffeur, aldus de politiewoordvoerder.

  Op Twitter reageert de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma: „Wat een drama. Mijn hart huilt. Ik wens de nabestaanden en betrokken familieleden alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft.”

 17. Man raakt bekneld in zaagmachine en overlijdt bij metaalbedrijf in Nijverdal

  Dinsdag 21 maart 2023, Nijverdal
  Een werknemer van metaalbewerkingsbedrijf Broeze in Nijverdal is vanmorgen op de werkvloer om het leven gekomen toen hij bekneld raakte in een zaagmachine.

  Het ongeluk in de bedrijfshal aan de Industrieweg, waar staalconstructies worden geproduceerd, gebeurde even voor half tien. De gealarmeerde brandweer en politie konden niets meer uitrichten.

  De werknemer is volgens een woordvoeder van de arbeidsinspectie ter plekke overleden. Hoe de man bekneld kon raken in de zaagmachine is nog onbekend. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek.

 18. Man in Zeeland overleden door omvallende boom.

  Woensdag 15 maart 2023, SINT PHILIPSLAND
  Een man is woensdagavond omgekomen doordat bij werkzaamheden een boom op hem was gevallen.

  De politie bevestigt een bericht van Omroep Zeeland hierover. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur aan de Zuiddijk, in Sint Philipsland in de Zeeuwse gemeente Tholen.

  De politie doet onderzoek maar gaat uit van „een noodlottig ongeval”, zegt een woordvoerder.

 19. Dodelijk ongeluk op spoor bij Maarn, machinist komt om het leven

  Zondag 12 maart 2023, Maarn
  Bij een rangeerterrein bij Maarn is zondagavond een man overleden. Een machinist werd daar aangereden door een trein. Hij overleefde de botsing niet. Het ongeval had plaats op het traject tussen de stations Driebergen/Zeist en Maarn.

  Alle passagiers van de trein die door het ongeluk stil kwam te staan, zijn rond 21.15 uur uit die trein geleid en met een dubbeldekkerbus opgehaald. De passagiers konden op de vluchtstrook van de naastgelegen A12 instappen. De bus is naar treinstation Driebergen-Zeist gereden waar de passagiers hun reis verder konden vervolgen.

  Wouter Koolmees (president-directeur van de NS) zegt tot zijn grote verdriet: ,,Vandaag zijn wij een collega verloren. Dit afschuwelijke bericht raakt ons diep. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, die net gehoord hebben dat hij niet meer thuiskomt van werk. Dit moet verschrikkelijk heftig voor hen zijn. Net als de nachtmerrie die dit is voor onze collega’s die ter plekke waren. Als spoorcollega’s zullen we hen en elkaar steunen. Er zal goed onderzocht worden wat er precies gebeurd is.’’

  De melding kwam rond 19.45 uur binnen. Het rangeerterrein wordt gebruikt om treinen elkaar te laten passeren en goederentreinen te splitsen en aan elkaar te koppelen. Politieonderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd en of iemand een fout heeft gemaakt.

 20. Kind overlijdt na ‘medisch incident’ op kinderopvang in Arnhem: politie doet onderzoek

  vrijdag 10 maart 2023, Arnhem
  Bij een kinderopvang aan de Meikers in Arnhem-Zuid is vrijdagmiddag door onbekende toedracht een kind overleden. De politie geeft aan dat zij onderzoek doen naar de doodsoorzaak.

  Een woordvoerder van de politie meldt dat de hulpdiensten even na 12.00 uur werden opgeroepen voor een ‘medisch incident’ in De Salamander. Dat is een brede school waar zowel twee basisscholen als een kinderopvang zijn gevestigd. Ambulancepersoneel en een traumahelikopter spoedden naar de opvang, maar de hulp kwam voor het kind te laat.

  Onderzoek door de politie moet uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld. In verband met de privacy kan de politie nog geen verdere informatie kwijt. Ook de overkoepelende organisatie van De Salamander, waar de opvang deel van uit maakt, wil niet reageren op het voorval.

 21. Installateur zonnepanelen overleden na val van vier verdiepingen

  Vrijdag 10 maart 2023, ROTTERDAM
  In Rotterdam is vrijdag een man overleden nadat hij van vier verdiepingen hoog naar beneden is gevallen. Het slachtoffer plaatste zonnepanelen op het dak van een wooncomplex toen het ongeval gebeurde, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De zaak wordt onderzocht.

  Volgens de inspectie is het al het vijfde dodelijke slachtoffer in drie jaar tijd bij de installatie van zonnepanelen en neemt het aantal ongelukken bij deze werkzaamheden toe. In de afgelopen anderhalf jaar is in veertig gevallen sprake geweest van ernstig letsel.

  De inspectie zegt dat veel van die ongelukken gebeuren doordat installateurs zich niet zekeren, het ontbreekt aan dakrandbeveiliging en er geen gebruik wordt gemaakt van steigers.

 22. Man overleden na bedolven te zijn onder stalen pijpen

  Maandag 6 maart 2023, Vijfhuizen
  Bij een ongeluk op een bedrijventerrein in Vijfhuizen is vanochtend een dode gevallen. Het slachtoffer werd bedolven onder een lading stalen pijpen, schrijft NH Nieuws.

  Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur op het terrein van De Bruin Verkeersservice aan de Zwanenburgerdijk.

  Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren

 23. Traumahelikopter landt in Leidsche Rijn na ongeval bij bergingsbedrijf Collewijn

  woensdag 1 maart, Utrecht

  Utrecht – Bij bergingsbedrijf Collewijn aan de Proostwetering in Utrecht is vanochtend een medewerker gewond geraakt. Het slachtoffer raakte bekneld toen tijdens werkzaamheden een laadklep naar beneden kwam.

  De medewerker is afgevoerd naar het UMC Utrecht. Er landde ook een traumahelikopter bij het bedrijf voor de deur, zodat er snel medisch personeel aanwezig was.
  Het slachtoffer was voorafgaand aan het ongeluk bezig met het vervangen van een slang bij een bergingsauto. Hoe het kon dat de laadklep vervolgens naar beneden kwam, is nog onduidelijk. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

  medewerker bergingsbedrijf overleden
  De medewerker van bergingsbedrijf Collewijn in Utrecht die woensdag 1 maart 2023 betrokken was bij een bedrijfsongeluk, is overleden. Dit bevestigt de manager van het bedrijf.

 24. Man overleden tijdens snoeiwerkzaamheden in Kerkrade

  Dinsdag 28 februari 2023 KERKRADE
  In Kerkrade is dinsdag een man om het leven gekomen bij snoeiwerkzaamheden. Dat gebeurde rond 11.30 uur bij een visvijver aan de Dentgenbachweg in het Limburgse stadje.

  Politie en arbeidsinspectie onderzoeken wat er precies is gebeurd.

  Volgens een woordvoerster van de politie was de man aan het snoeien voor een visvereniging. Tijdens die werkzaamheden is hij in het water gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

 25. Bouwvakker overleden na val van acht meter op bouwplaats in Venlo

  Maandag 27 februari 2023 VENLO
  Het slachtoffer dat maandagochtend op een bouwplaats in Venlo gewond raakte bij een ongeluk, is aan zijn verwondingen overleden.

  Over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer doet de Arbeidsinspectie geen uitspraken. Het slachtoffer was volgens een woordvoerder aan het werk op een dak bij een nieuwbouwwoning. Daar is hij van acht meter hoog naar beneden gevallen. Daarop werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen.

  Omdat het om een bedrijfsongeval gaat, onderzoekt de Arbeidsinspectie de toedracht van het ongeluk. Dat moet onder andere duidelijkheid scheppen over hoe het ongeluk kon gebeuren en of het een volgende keer te voorkomen is.

 26. Man komt om bij bedrijfsongeval Cosun Beet Company in Dinteloord: ‘Slachtoffer overleden tijdens werkzaamheden in silo’

  woensdag 22 februari 2023 DINTELOORD/STAMPERSGAT
  Bij de Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Dinteloord is woensdagmiddag een man overleden. Politie en directie laten weten dat het om een bedrijfsongeval gaat. Agenten doen samen met de arbeidsinspectie onderzoek bij de suikerfabriek aan de Noordzeedijk.

  Het ongeval werd rond 13.15 uur gemeld bij de hulpdiensten, die daarop naar de fabriek reden. De man overleed op het fabrieksterrein aan zijn verwondingen. De toedracht wordt door de politie en de arbeidsinspectie onderzocht. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen hoe lang dat onderzoek precies gaat duren.

  CEO Paul Mesters van de Cosun Beet Company spreekt van een triest ongeval in een van de suikeropslagsilo’s van de fabriek. ,,Met man en macht is geprobeerd de medewerker te reanimeren, maar het mocht helaas niet baten.” De algemeen directeur spreekt zijn waardering uit voor de hulpdiensten die pijlsnel ter plaatse waren.

  Alle medewerking aan onderzoek
  Over de juiste toedracht doet Mesters geen mededelingen. Drie weken geleden zijn de laatste suikerbieten verwerkt. De periode erna is bedoeld voor regulier onderhoud aan de installaties en de gebouwen. Daar schakelt Cosun verschillende contractaannemers voor in. Of het slachtoffer iemand van de eigen werknemers is of van een onderaannemer kan Mesters in dit stadium nog niet zeggen. ,,We verlenen alle medewerking aan de arbeidsinspectie bij het onderzoek naar het ongeval.”
  ,,Het slachtoffer is overleden tijdens werkzaamheden in een silo. Maar de vraag waar de man precies mee bezig was, is onderdeel van het onderzoek”, vertelt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA).

  Identiteit niet bekendgemaakt
  Wel is de identiteit van het slachtoffer al bij de politie bekend, maar deze wordt op dit moment niet naar buiten gebracht. De arbeidsinspectie zelf maakt deze gegevens nooit bekend.

 27. Dode bij bedrijfsongeval na incident met shovel

  vrijdag 17 februari 2023 , GROENLO
  Op een bedrijventerrein in Groenlo is vrijdagochtend een persoon om het leven gekomen door een ongeval met een shovel, bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving in De Gelderlander.

  Het incident gebeurde op het terrein van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van stalbedekking voor de agrarische sector. Het bedrijf laat op sociale media weten vrijdag “wegens omstandigheden” gesloten te zijn.

  De arbeidsinspectie doet verder geen uitspraken over het slachtoffer en onderzoekt het ongeval.

 28. Dodelijke aanrijding, Hongaarse vrachtwagenchauffeur aangehouden

  vrijdag 17 februari 2023, Oirschot
  Even voor 22.00 uur is een rijstrook van de snelweg A58 richting Eindhoven weer vrijgegeven voor verkeer. De weg was sinds vrijdagmiddag dicht vanwege herstelwerkzaamheden na een zwaar ongeluk met dodelijke afloop.

  Door het ongeval is een 68-jarige man uit België om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een vrachtwagen. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is aangehouden, meldt de politie.

  De bestuurder van de auto kwam om het leven nadat hij op de vluchtstrook stil was gaan staan en was uitgestapt. Hij werd geraakt toen hij bij de aanhanger achter zijn auto stond. De chauffeur van de truck kwam met de schrik vrij, evenals de vrouw die in hetzelfde voertuig als het slachtoffer zat.

 29. Hoogwerker valt om, dode en zwaargewonde op schip Capelle aan den IJssel

  Maandag 13 feb. 2023 CAPELLE AAN DEN IJSSEL –
  Op een schip in Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) zijn maandag twee mensen van tien meter hoogte van een hoogwerker gevallen. Een van hen is daarbij om het leven gekomen, de ander raakte zwaargewond, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

  Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. Het tweetal stond op de hoogwerker in het ruim van het schip. RTV Rijnmond meldt dat de twee daar aan het werk waren. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gebeurde het incident doordat de hoogwerker was omgevallen. Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen.

 30. Dode en gewonden door bedrijfsongeval in Zeeuwse Nieuwdorp

  Vrijdag 3 februari 2023 Nieuwdorp
  Door een arbeidsongeval in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp is één persoon om het leven gekomen. Vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De politie en de arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk bij de olieraffinaderij Zeeland Refinery. De politie spreekt van een ernstig arbeidsongeval. Zeeland Refinery laat aan Omroep Zeeland weten dat het slachtoffer voor een onderaannemer bij het bedrijf aan het werk was.

  Het ongeval gebeurde rond het middaguur tijdens een onderhoudsstop. De werkzaamheden zijn daarna direct stilgelegd. Over de identiteit van het slachtoffer is verder niets bekend, omdat de nabestaanden nog moeten worden ingelicht.

 31. Fietser op e-bike overlijdt na aanrijding met Picnic-busje

  Dinsdag 31 januari 2023, Bunschoten
  Bij een aanrijding met een wagentje van besteldienst Picnic is maandagmiddag een 78-jarige fietser uit Bunschoten-Spakenburg om het leven gekomen.

  Getroffene fietste op een e-bike op de rotonde van de Oostelijke Randweg/De Kleine Pol in Bunschoten en werd aangereden door de bestuurder van het Picnic-busje, een 26-jarige inwoner van Amersfoort.

  De Bunschoter raakte door de klap zwaargewond en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  Eerste dodelijke ongeval in 7 jaar
  Voor Picnic is dit het eerste dodelijke ongeval in zeven jaar en 32.000.000 ritten, aldus Picnic-woordvoerder Romke Spierdijk. ,,Maar dit is natuurlijk zeer treurig.”

  De chauffeur was volgens hem een ervaren bezorger, die in twee jaar tijd 7000 duizend ritten heeft gereden. ,,Veiligheid staat bij ons voorop.”

  Picnic en politie doen onderzoek
  De busjes van Picnic kunnen maximaal 50 kilometer per uur rijden. Enige tijd geleden beschikte de bezorgdienst ook over wagentjes die 80 kilometer haalden. Maar na een aantal onverklaarbare branden in de opslag zijn deze uit de roulatie genomen.

  Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog. Ook Picnic is een onderzoek gestart.

 32. Bouwvakker overleden na val op bouwplaats

  Maandag 30 januari 2023, Den Haag
  Een bouwvakker is maandagochtend om het leven gekomen op een bouwplaats in Den Haag. Hij zakte door het dak van een pand naast de bouwplaats.

  Het ongeval vond plaats bij werkzaamheden aan het project ‘Frank is een Binck’ aan de Saturnusstraat. Het slachtoffer was een werknemer op de bouwplaats en zakte door het dak van een naastgelegen gebouw. Hoewel volgens lokale media ambulances snel ter plaatse waren, mocht hulp niet meer baten. Na het ongeval heeft de politie de straat afgezet en de bouwwerkzaamheden stilgelegd. De politie sprak van een “noodlottig ongeval”.

  Waarom de medewerker op het dak was en wat hij daar deed, is nog niet duidelijk. Zowel de recherche als de Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek.

  Niet de eerste keer
  Het bouwproject omvat de bouw van ruim tweehonderd woningen en horeca- en werkvoorzieningen. De ontwikkelaar en bouwer van het project is Stebru. Het is niet de eerste keer dat Stebru te maken krijgt met een dodelijk ongeval. Vorig jaar werd het bedrijf veroordeeld tot een boete van 80.000 euro voor schuld aan een kraanongeval in 2019. Daarbij kwam een 24-jarige kraanmachinist om het leven.

 33. Medewerker deurenproducent overleden tijdens het werk

  vrijdag 20 januari 2023, DIDAM

  Een medewerker van een deurenproducent is vrijdagochtend omgekomen door een bedrijfsongeluk in een loods aan de Eekhegstraat in Didam. De Nederlandse Arbeidsinspectie denkt dat de medewerker onder een pallet terechtkwam. Wat er precies is gebeurd, onderzoekt de inspectie nog.

 34. Zoektocht naar verdronken man bij de scheepswerf in Waspik gestaakt

  vrijdag 20 januari 2023, WASPIK
  De politie is gestopt met de zoektocht in het Oude Maasje in Waspik. Sinds vrijdagmiddag werd daar gezocht naar een vermiste man. Iemand zou bij scheepswerf De Toekomst in het water terecht zijn gekomen. “We staken het zoeken en wachter verder af.”
  “Het blijft onduidelijk of de man wel of niet in het water is gevallen. We zijn bezig contact te leggen met familie in het buitenland.”, meldt de politie.

  De reddingsoperatie begon vrijdagmiddag veranderde al snel in bergingsoperatie, zo liet de politie weten. De politie gaat ervan uit dat de man inmiddels overleden is, ook gelet op de temperatuur van het water. Specialisten van de politie hebben met een boot gezocht.

  Volgens Waalwijk.nieuws.nl gaat het om een mannelijke medewerker van de werf. Hij was plotseling verdwenen tijdens zijn werk aan een schip. Zijn gereedschap lag er nog wel.

 35. MAN DOOD BIJ BEDRIJFSONGELUK ROTTERDAM-WAALHAVEN

  20 januari 2023, ROTTERDAM
  Bij een ongeluk op het terrein van een bedrijf aan de Albert Plesmanweg in Rotterdam-Waalhaven is om 11.50 uur een man om het leven gekomen.

  Op een parkeerterrein begon door nog onbekende oorzaak de geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen plotseling te rollen en kwam tegen de zijkant van een andere vrachtwagen terecht. Het slachtoffer, een vrachtwagenchauffeur, kwam tussen de aanhanger en de vrachtwagen terecht en raakte bekneld.
  Het slachtoffer overleed ter plaatse. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

 36. Persoon overleden door bedrijfsongeval in Tolbert

  Maandag 16 januari 2023, Tolbert
  Een persoon is vanochtend om het leven gekomen door een bedrijfsongeval bij Montapanel Werkbladen in Tolbert (Groningen). Dat bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving van RTV Noord.

  Door nog onbekende oorzaak raakte het slachtoffer zwaargewond. De persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht niet meer baten. De werkzaamheden bij het bedrijf zijn voorlopig stilgelegd.

  De Arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval

 37. Begeleidster (26) jeugdzorginstelling Emmen doodgestoken

  Zaterdag 14 januari 2022, EMMEN
  Een medewerker van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen is zaterdagavond om het leven gekomen bij een steekincident. Het gaat om een 26-jarige begeleidster, zo maakte de politie zondagochtend bekend. Twee verdachten zijn aangehouden.
  Zij zijn 16 en 19 jaar.

  De steekpartij gebeurde zaterdag rond 20.30 uur in een locatie van jeugdzorginstelling Yorneo in de Stationsstraat waar jongeren wonen. Zij zijn tussen 12 en 18 jaar oud. De instelling wordt op de eigen website omschreven als ’Gezinshulpverlening met verblijf’.

  Een tienermeisje dat in het pand aanwezig was, sloeg alarm. Ze rende in paniek naar buiten in haar onesie, schrijft het Dagblad van het Noorden. Ze ging eerst naar de buren maar kreeg daar geen gehoor. Daarna rende ze naar een naastgelegen café en schreeuwde ze dat er iets heel ergs was gebeurd. De politie was snel ter plaatse en heeft zich over het meisje ontfermd.

  Ook agenten van de Dienst Speciale Interventies werden opgeroepen. Voor de begeleidster kwam de hulp te laat, zij overleed volgens de politie ter plaatse aan haar verwondingen.

  De 19-jarige verdachte kon na een zoekactie, onder meer met een politiehelikopter, worden aangehouden in Emmen. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente Meppel. De politie onderzoekt op welke manier zij betrokken zijn bij de steekpartij.

  Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout laat op Twitter weten dat zijn medeleven uitgaat naar de nabestaanden van het slachtoffer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden