dodelijke ongevallen 2023

5 gedachten over “dodelijke ongevallen 2023”

 1. Medewerker deurenproducent overleden tijdens het werk

  vrijdag 20 januari 2023, DIDAM

  Een medewerker van een deurenproducent is vrijdagochtend omgekomen door een bedrijfsongeluk in een loods aan de Eekhegstraat in Didam. De Nederlandse Arbeidsinspectie denkt dat de medewerker onder een pallet terechtkwam. Wat er precies is gebeurd, onderzoekt de inspectie nog.

 2. Zoektocht naar verdronken man bij de scheepswerf in Waspik gestaakt

  vrijdag 20 januari 2023, WASPIK
  De politie is gestopt met de zoektocht in het Oude Maasje in Waspik. Sinds vrijdagmiddag werd daar gezocht naar een vermiste man. Iemand zou bij scheepswerf De Toekomst in het water terecht zijn gekomen. “We staken het zoeken en wachter verder af.”
  “Het blijft onduidelijk of de man wel of niet in het water is gevallen. We zijn bezig contact te leggen met familie in het buitenland.”, meldt de politie.

  De reddingsoperatie begon vrijdagmiddag veranderde al snel in bergingsoperatie, zo liet de politie weten. De politie gaat ervan uit dat de man inmiddels overleden is, ook gelet op de temperatuur van het water. Specialisten van de politie hebben met een boot gezocht.

  Volgens Waalwijk.nieuws.nl gaat het om een mannelijke medewerker van de werf. Hij was plotseling verdwenen tijdens zijn werk aan een schip. Zijn gereedschap lag er nog wel.

 3. MAN DOOD BIJ BEDRIJFSONGELUK ROTTERDAM-WAALHAVEN

  20 januari 2023, ROTTERDAM
  Bij een ongeluk op het terrein van een bedrijf aan de Albert Plesmanweg in Rotterdam-Waalhaven is om 11.50 uur een man om het leven gekomen.

  Op een parkeerterrein begon door nog onbekende oorzaak de geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen plotseling te rollen en kwam tegen de zijkant van een andere vrachtwagen terecht. Het slachtoffer, een vrachtwagenchauffeur, kwam tussen de aanhanger en de vrachtwagen terecht en raakte bekneld.
  Het slachtoffer overleed ter plaatse. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

 4. Persoon overleden door bedrijfsongeval in Tolbert

  Maandag 16 januari 2023, Tolbert
  Een persoon is vanochtend om het leven gekomen door een bedrijfsongeval bij Montapanel Werkbladen in Tolbert (Groningen). Dat bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving van RTV Noord.

  Door nog onbekende oorzaak raakte het slachtoffer zwaargewond. De persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht niet meer baten. De werkzaamheden bij het bedrijf zijn voorlopig stilgelegd.

  De Arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval

 5. Begeleidster (26) jeugdzorginstelling Emmen doodgestoken

  Zaterdag 14 januari 2022, EMMEN
  Een medewerker van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen is zaterdagavond om het leven gekomen bij een steekincident. Het gaat om een 26-jarige begeleidster, zo maakte de politie zondagochtend bekend. Twee verdachten zijn aangehouden.
  Zij zijn 16 en 19 jaar.

  De steekpartij gebeurde zaterdag rond 20.30 uur in een locatie van jeugdzorginstelling Yorneo in de Stationsstraat waar jongeren wonen. Zij zijn tussen 12 en 18 jaar oud. De instelling wordt op de eigen website omschreven als ’Gezinshulpverlening met verblijf’.

  Een tienermeisje dat in het pand aanwezig was, sloeg alarm. Ze rende in paniek naar buiten in haar onesie, schrijft het Dagblad van het Noorden. Ze ging eerst naar de buren maar kreeg daar geen gehoor. Daarna rende ze naar een naastgelegen café en schreeuwde ze dat er iets heel ergs was gebeurd. De politie was snel ter plaatse en heeft zich over het meisje ontfermd.

  Ook agenten van de Dienst Speciale Interventies werden opgeroepen. Voor de begeleidster kwam de hulp te laat, zij overleed volgens de politie ter plaatse aan haar verwondingen.

  De 19-jarige verdachte kon na een zoekactie, onder meer met een politiehelikopter, worden aangehouden in Emmen. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente Meppel. De politie onderzoekt op welke manier zij betrokken zijn bij de steekpartij.

  Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout laat op Twitter weten dat zijn medeleven uitgaat naar de nabestaanden van het slachtoffer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden