2 gedachten over “Arbeidsongeval”

 1. Medewerker zwembad overleden na incident in opslagruimte
  LOCHEM- dinsdag 9 januari 2018
  Een medewerker van zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem is vanmiddag overleden na een incident in een opslagruimte naast het bad. Een ander raakte gewond en ligt in het ziekenhuis, meldt de gemeente Lochem.
  De mannen kwamen door nog onbekende reden vast te zitten in een container met daarin de voorraad biomassa waarmee het zwembad aan de Zutphenseweg in Lochem wordt verwarmd.
  De hulpdiensten zijn direct op grote schaal uitgerukt, ook de officier van dienst Gevaarlijke Stoffen rukte uit. De brandweer begon direct de container open te zagen.

  Aangeslagen

  Een van de twee mannen kon snel worden bevrijd en was er ernstig aan toe. Hij werd direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Ook de tweede persoon kon snel worden bevrijd en was gewond. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
  Burgemeester Van ‘t Erve van Lochem is reageert aangeslagen: Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt.’’

  De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het incident.

 2. Man overleden door ongeval met heftruck bij bedrijf in Steenbergen
  STEENBERGEN 24 mei 2017

  Woensdagavond is op een bedrijventerrein een 47-jarige man uit de gemeente Bergen op Zoom door een ongeval met een heftruck om het leven gekomen. De arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar de oorzaak van deze trieste zaak.

  Het is ongeveer 20:34 uur als de meldkamer door collega’s van het slachtoffer gebeld wordt. Zij vertellen dat deze ernstig gewond is geraakt tijdens werkzaamheden. Onmiddellijk is hulpverlening opgeroepen om naar het bedrijventerrein te gaan, waaronder een traumaheli.

  De man is echter zo zwaar gewond dat reanimatie niet meer helpt en hij ter plekke is overleden.

  Een schouwarts heeft het slachtoffer onderzocht en de doodsoorzaak vastgesteld. Aan de collega’s die het ongeval hebben zien gebeuren is slachtofferhulp aangeboden. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

  bron: Transport Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 917
Categorys: 2
Comments: 1435
Last Post: 2020-01-26
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0