dodelijke ongevallen 2018

Bron: Duurzaam-Ondernemen.nl

77 gedachten over “dodelijke ongevallen 2018”

 1. Brandweer in rouw na fataal ongeluk Woudenbergse collega

  Woudenberg, vrijdag 28 december 2018

  De gemeente Woudenberg en diverse brandweerkorpsen uit Utrecht reageren verslagen op de dood van een medewerker van de vrijwillige brandweer in Woudenberg.

  De Woudenberger raakte vrijdag rond 12.50 uur bekneld toen hij aan het werk was op zijn bloembollenkwekerij. Zijn collega’s van de brandweer konden hem niet meer redden. ,,Wij zijn diep geraakt door dit verlies en wensen zijn familie veel sterkte toe”, meldt de veiligheidsregio Utrecht.

  ,,Voor zijn directe collega’s, van wie er meerdere betrokken waren bij de hulpverlening, is nazorg geregeld”, aldus de veiligheidsregio.

  Ook de gemeente Woudenberg en diverse brandweerlieden en -korpsen uit de omgeving betuigen hun deelneming.,,Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het bericht van het overlijden van Martijn Heemskerk”, reageert de gemeente Woudenberg op Facebook. ,,Martijn was vrijwilliger bij de Woudenbergse brandweer en heeft door zijn inzet als brandweerman veel betekend voor ons dorp en de veiligheid van onze inwoners. Wij betuigen zijn vrouw, kinderen, familie en het brandweerkorps Woudenberg onze oprechte deelneming en wensen hen veel kracht en sterkte toe om het verdriet een plaats te geven naast alle herinneringen.”

  De brandweer van Renswoude reageerde verslagen op het dodelijke bedrijfsongeval. ,,Als brandweer helpen wij mensen in nood. Wat je nooit hoopt, is helaas in Woudenberg gebeurd. Dat raakt ons diep”, reageerde de brandweer van Woerden.

 2. 21/11/2018
  printversiemail a friendlinkedintweet itfacebook

  Man omgekomen bij bedrijfsongeval op boerderij in Raalte

  dinsdag 20 november 2018, Raalte

  Een bedrijfsongeval op een boerderij in Raalte heeft op dinsdag 20 november een man van 23 jaar uit Wekerom het leven gekost. Het slachtoffer kwam onder een shovel terecht en overleed aan de gevolgen. Hulpdiensten werden gealarmeerd. Een traumahelikopter met aan boord een mobiel medisch team kwam ter plaatse maar deze mensen konden bij aankomst niets meer voor de man doen. De Inspectie SZW stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

  bron: De Stentor, 20/11/18

 3. Ongeval Oud Gastel kost man (71) het leven

  zaterdag, 17 nov. 2018
  OUD-GASTEL – Een 71-jarige man is zaterdagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeluk in Oud Gastel (Noord-Brabant). Bij het ongeval was ook een aanhanger met suikerbieten betrokken.
  De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld, maar houdt er rekening mee dat het ongeluk gebeurde doordat de trekker met aanhanger kantelde.

 4.  
  Schilder op ingestorte steiger overleden

  vrijdag 16 november 2018, Dordrecht

  De schilder die donderdag 15 november met steiger en al in Dordrecht naar beneden is gevallen, is aan zijn verwondingen overleden. De 53-jarige man uit Dordrecht lag op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis.

  De man stond donderdagochtend op een steiger aan de Lange Breestraat in het centrum. De steiger stortte in, terwijl het slachtoffer er op stond.

  De inspectie SZW (de voormalig arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

 5. Tulpenteler uit Callantsoog tijdens het planten verongelukt

  vrijdag 09-11-2018, Callantsoog
  Bij een ongeval tijdens het planten is een tulpenteler in Callantsoog omgekomen. Hij raakte bekneld in de plantmachine en is bezweken aan zijn verwondingen. Het slachtoffer kwam met zijn arm vast te zitten in de transportband van de machine. Het ongeval gebeurde in een weiland in Callantsoog. Er werden veel hulpdiensten opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De Inspectie SZW heeft het ongeval in onderzoek.

 6. Dode door aanrijding tussen twee vrachtwagens
  donderdag 8 november 2018,Bergen op Zoom
  Door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A4 bij Ossendrecht (Noord-Brabant) is een bestuurder van een van de twee voertuigen om het leven gekomen.
  Het slachtoffer is een 56-jarige man uit het Duitse Herne.
  Zijn vrachtwagen reed volgens de politie op de andere vrachtauto die in de file stond.
   

 7. Leerling (17) overlijdt bij bedrijfsongeval in de haven
  vrijdag 2 november 2018, Rotterdam 

  Een 17-jarige leerling van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) is gisteren om het leven gekomen bij een bedrijfsongeluk bij Steinweg aan de Hartel-terminal in de Europoort. De jongen uit Stellendam overleed nadat hij onder een omgevallen vorkheftruck terecht kwam.

  Het ongeluk gebeurde gistermiddag op de locatie van opslagbedrijf Steinweg aan de Beerweg, waar de jongen in dienst was. Simonette Kraaij, woordvoerder van het Scheepvaart- en Transportcollege, laat weten geschokt te zijn door het noodlottige ongeval. ,,De leerling volgde de opleiding ‘haven operaties’ en werkte vier dagen per week op locatie. Hij zat in het tweede jaar van de opleiding. Het nieuws zorgt voor een grote schok.”
  Bij het Scheepvaart en Transport College (STC) aan de Rotterdamse Lloydstraat hangen de vlaggen halfstok na het tragische ongeluk van de jonge student. Leerlingen wandelen stemmig naar binnen. Het nieuws is bij hen ingeslagen als een bom, zegt een van hen. Hoewel ze bekend zijn met de gevaren die het werken met zware machines en op schepen – waar zij voor worden opgeleid – weten ze niet wat ze moeten zeggen. ,,Dit is heel heftig’’, is de meest gehoorde reactie onder de studenten. Een student uit Rotterdam: ,,Je weet dat zoiets kan gebeuren als je in de haven werkt met machines als een vorkheftruck. Nu weten we weer dat we altijd op moeten letten. Dat is van levensbelang.’’

 8. Strafrechtelijk onderzoek na noodlottig ongeval
  maandag 29 oktober 2018, Hilvarenbeek

  Op bevel van de Officier van Justitie is de politie een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het noodlottig ongeval waarbij op 29 oktober 2018 een 77-jarige man om het leven kwam.
  Op die dag kreeg het slachtoffer een boom op zich toen hij over de Hakvoortseweg reed. Er waren op dat moment snoeiwerkzaamheden langs die weg. In eerste instantie is er, na overleg met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie), een onderzoek gestart door het team Verkeer van de politie. Dat onderzoek wordt nu overgenomen door rechercheurs.
   

  1. Tragisch ongeval Hakvoortseweg (08-11-2018)

    

   RSS

   [UPDATE 8 november]

   Afgelopen dinsdag werden wij door het Openbaar Ministerie geïnformeerd dat zij een strafrechtelijk onderzoek gaan instellen naar de toedracht van het ongeval en de eventuele verantwoordelijkheden. Dat betekent dat het onderzoek van de politie een vervolg krijgt en ook medewerkers van de gemeente (evenals medewerkers van de (onder)aannemers) gehoord kunnen worden in het kader van dit onderzoek.

   Het college is benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek. We zijn van mening dat iedereen, vooral de nabestaanden, er recht op heeft om te weten hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Mocht blijken dat de gemeente daarin iets te verwijten valt, dan zullen wij onze verantwoordelijkheid daarin nemen.

   Wij hebben ook zelf een onderzoek ingesteld. Wij hebben een ingenieursbureau ingeschakeld om na te gaan of het werk zoals wij dat voorbereid hebben en door de aannemer hebben laten uitvoeren, correct en volgens werkproces is verlopen. Niet om daarmee een onderzoek tegenover het onderzoek van het OM te kunnen plaatsen, maar vooral omdat we willen weten of ons werk in lijn is met wat bedoeld en volgens werkproces is. En wat we hiervan kunnen leren als dat niet zo is. Afgelopen zaterdag hebben wij ons medeleven en respect betuigd aan de familie van het slachtoffer. Wij leven met hen mee. Dat doen we ook met en in de richting van onze medewerkers. We staan onze medewerkers dan ook bij in hun emoties en in de komende periode waarin zij mogelijk gehoord worden.

   Raadsinformatiebrief onderzoek tragisch ongeval Hakvoortseweg.

   [UPDATE 5 november]

   Morgen hervatten wij de werkzaamheden voor de reconstructie van de fietspaden. De bomen tussen de rijbaan en het fietspad ten westen van het viaduct gaan wij rooien. Tijdens het zagen van de bomen is het zogenoemde ‘werkgebied’ volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars zetten op dat moment het werkgebied af met dranghekken. Na het vallen en opruimen van de bomen geven de verkeersregelaars aan of fietsers en bromfietsers door mogen.

   [UPDATE  29 oktober, 18.30 uur]

   Uit respect voor de overledene en zijn nabestaanden hebben we besloten de Hakvoortseweg voorlopig afgesloten te houden voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Ook zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van de fietspaden stilgelegd. Omwonenden worden geïnformeerd per brief. Wij vragen uw begrip voor onze beslissing.

   [29 oktober,16.30 uur]

   Maandagmiddag vond rond 13.20 uur een tragisch ongeval plaats aan de Hakvoortseweg. Daarbij is een omgezaagde boom op een fietser gevallen. Het slachtoffer, een man uit onze gemeente, is overleden.

   Hulpverleners hebben geprobeerd de man te reanimeren. Helaas zonder resultaat. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de familie en naasten van het slachtoffer. Wij leven intens met hen mee.

   Aan de Hakvoortseweg worden de fietspaden gereconstrueerd. Daarvoor worden de bomen tussen rijbaan en fietspaden gerooid en de tegels van de fietspaden vervangen door asfalt. De Hakvoortseweg was tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars gaven aan wanneer het veilig was voor fietsers om door te rijden. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie verricht op dit moment onderzoek. Ook de arbeidsinspectie was ter plaatse.

   Heeft u behoefte aan slachtofferhulp? Dan adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

 9. Tractorbestuurder overleden bij ongeval in Oss

  24 okt. 2018, Oss

   

  OSS – De bestuurder van een tractor is woensdagavond overleden bij een ongeval aan de John F. Kennedybaan in Oss.

  De tractor kwam in botsing met een bestelbus en kwam op zijn kant naast de weg terecht. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

  Verkeersspecialisten doen onderzoek en daarom is de weg tussen de plaatsen Oss en Lith volledig afgesloten. Volgens de politie kan dit enige tijd duren.

 10. Scheveninger omgekomen door bedrijfsongeval in Amsterdam
  woensdag 24 oktober, Amsterdam
  DEN HAAG – Bij een ongeval bij een bedrijf aan de Capriweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is woensdagochtend een man om het leven gekomen.

  Getroffene werd bedolven door een zogeheten kantelaar, die door nog onbekende oorzaak omviel, aldus een woordvoerder van de Inspectie SZW. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Een kantelaar is een tilapparaat voor zware objecten.

 11. Man omgekomen door ongeval met shovel
  20 okt. 2018 in BINNENLAND

  ROSSUM – Een man in Rossum (Overijssel) is op een erf aan de Roepenbeltweg om het leven gekomen door een ongeluk met een shovel.
  De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek.

   

 12.  
  Dode bij bedrijfsongeval Arnemuiden
  dinsdag 16 oktober 2018, Arnemuiden
  Bij een bedrijfsongeval in Arnemuiden is vanmiddag een man om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur op het bouwterrein van het nieuwe vakantiepark Harbour Village in Arnemuiden.
  De man viel van een bouwsteiger en kwam op een betonnen vloer terecht. De man is ter plekke overleden. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.
   

 13. Vrouw (47) dood door aanrijding met vrachtwagen
  05 okt. 2018, Gouda

  GOUDA – Een 47-jarige fietsster uit Gouda is vrijdag in haar woonplaats om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Blekerssingel met de Kattensingel.
  De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. Dit is de standaardprocedure bij ongevallen waarbij een dodelijk slachtoffer valt.

 14. Tragisch ongeval op erf boerenbedrijf Kootwijkerbroek
  06 oktober, Kootwijkerbroek

  Kootwijkerbroek – Een 2-jarig jongetje is zaterdagochtend overreden door een bestelbusje op het erf van een boerenbedrijf aan de Vinkenkamp in Kootwijkerbroek. Hulpdiensten konden niets meer doen. Het jongetje is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Hoe het ongeluk, dat rond tien uur plaatsvond, precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek en er wordt een verklaring van de bestuurder opgenomen.

  Familieleden, kerkgenoten en buurtbewoners zijn sinds de tragische gebeurtenis op bezoek bij het getroffen jonge gezin, waar nog vijf andere kinderen onderdeel van uit zouden maken. „Iemand schijnt weggereden te zijn en had kort daarvoor nog om zijn auto gekeken of er geen gevaar was. Bij het achteruitrijden voelde hij een schok en toen was het kennelijk al te laat. Tenminste, zo hebben wij het vernomen”, zegt een buurvrouw. „Mijn schoondochter was er als eerste bij om te reanimeren.”

  Volgens haar zat de peuter op het moment dat hij verongelukte, op een soort driewielertje. „Fietsen kon hij natuurlijk nog niet. Vlak ervoor had ’ie nog samen met z’n vader op diens heftruck gezeten. Zo heftig dit, allemaal. We gaan er zo naartoe om hen waar mogelijk steun te bieden.”

  Een trauma-arts die per helikopter ingevlogen werd, landde naast de ongevalslocatie in een wei. Samen met ambulancepersoneel werd alleen het plotse overlijden van het piepjonge slachtoffertje geconstateerd, omschrijven buren.

 15. Commando in opleiding omgekomen bij trainingsongeluk

  22 okt. 2018, Roosendaal

  ROOSENDAAL – Als gevolg van een trainingsongeluk in een Roosendaals zwembad is een commando in opleiding om het leven gekomen. Het incident had vorige week donderdag plaats. De korporaal werd onwel. Hij is zondagnacht in het Rotterdamse Erasmus MC overleden.

  Het ging volgens ingewijden om een ervaren militair die diende bij het 44e pantserinfanteriebataljon in Havelte. Hij wilde de overstap naar het Korps Commandotroepen (KCT) maken en zat in de Commando-opleiding. Onderdeel daarvan was een training in het Roosendaalse zwembad de Stok. Hier werd de man donderdagnacht onwel.

  Zowel instructeurs als toegesnelde hulpverleners – onder meer de bemanning van een traumahelikopter – probeerden hem het leven te redden. Uiteindelijk heeft dit niet mogen baten. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het bedrijfsongeval. Een woordvoerder zegt dat er geen mededelingen worden gedaan zolang het onderzoek loopt.

  ’Militair die overleed na zwembadoefening had black-outsyndroom

  12 okt. 2020
  ROOSENDAAL – Een Nederlandse korporaal die in oktober 2018 overleed nadat hij onwel was geworden tijdens een oefening in een zwembad in Roosendaal werd vermoedelijk getroffen door Shallow Water Black-out. Dat fenomeen kan optreden als iemand lang en vaak onder water blijft, vaak in combinatie met hyperventilatie.

  Tot die conclusie komt de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD). Shallow Water Black-out is in de professionele duikwereld een bekend begrip.

  De korporaal nam deel aan een opleiding van het Korps Commandotroepen. Hij werd uit het water gehaald en gereanimeerd. Enkele dagen later overleed de man in een ziekenhuis in Rotterdam.

  Adequaat
  In juli 2019 meldde het Openbaar Ministerie (OM) af te zien van strafrechtelijk onderzoek en niemand werd vervolgd voor de dood van de korporaal. Volgens het OM hebben instructeurs en medecursisten in het zwembad „adequaat gehandeld.”
  De IVD adviseert bredere bekendheid te geven aan Shallow Water Black-out en de voorschriften voor zwemoefeningen aan te passen.

 16. Man (32) uit 't Harde omgekomen bij ongeluk met verreiker in Halle

  vrijdag 28 september 2018, Halle

  Een 32-jarige man uit 't Harde  is vrijdagochtend in Halle (gemeente Bronckhorst) om het leven gekomen bij een ongeluk met een verreiker. Het slachtoffer kwam tijdens werkzaamheden door onbekend oorzaak onder het apparaat terecht.  

  Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie. Een woordvoerder kan niet zeggen hoelang dat onderzoek duurt. ,,We gaan de toedracht van het ongeval nauwgezet onderzoeken’’, zegt zij
  Over de aard van zijn werkzaamheden in Halle, doet de Inspectie SZW geen uitspraken in verband met de privacy.
  De 32-jarige inwoner van 't Harde, gemeente Elburg,   raakte aanvankelijk zwaargewond als gevolg van het arbeidsongeval aan de Dorpsstraat in Halle. Ambulance en traumahelikopter kwamen met spoed ter plekke, maar de komst van de hulpdiensten mocht niet baten.
  Een verreiker is een soort kruising tussen een shovel en een heftruck, bedoeld om zware lasten te tillen en verplaatsen

 17. Elektrische bakfiets botst op trein: 4 kinderen overleden
  donderdag 20 september 2018, Oss

  Bij een ongeval op een bewaakte spoorwegovergang in Oss zijn vier kinderen overleden en twee zwaargewonden gevallen: een kind en een volwassene.
  Zij zijn om 8.25 uur met een elektrische bakfiets bij de spoorwegovergang bij de Braakstraat in Oss-west door een intercity gegrepen.
  De kinderen kwamen van een voorschoolse opvang. De vrouw die de elektrische bakfiets bestuurde, kwam van een kinderdagverblijf en had net één of meer kinderen afgezet bij een school en was op weg naar een volgende school.
  De kinderen waren allemaal afkomstig van kinderopvang Okido aan de Obrechtstraat in Oss. Hevig geëmotioneerde ouders en werknemers zijn daar opgevangen.

  Gruwelijk ongeluk’

  Basisschool De Korenaer in Oss waar de overleden kinderen op zaten, laat weten: ,,Een gruwelijk ongeluk heeft het zo jonge leven van mooie kinderen beëindigd. Als een kansrijke toekomst zo wordt afgebroken, worden we overvallen door immens verdriet. Laten we elkaar vasthouden in wat nu nodig is'', voegt de school er aan toe.

  Wat gebeurde er
  Het dodelijke ongeluk van donderdag gebeurde toen een begeleidster vijf kinderen naar De Korenaer bracht in een elektrische bakfiets. Vier kinderen kwamen om het leven, de begeleidster en het vijfde kind liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis.

  Bakfiets

  Een ooggetuige zegt tegen de NOS dat de elektrische bakfiets niet remde toen die op de spoorwegovergang afreed. De bestuurder van de bakfiets riep volgens hem ook dat het niet lukte om te remmen.
  Het gaat om een bakfiets van het merk Stint, waar de bestuurder achterop staat. Of er sprake is geweest van een elektrische storing, is onduidelijk.

  Zwaargewonden

  De twee zwaargewonden, waarschijnlijk de bestuurster van de bakfiets en één van de kinderen, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De vier overleden kinderen zijn in de leeftijd van vier tot elf jaar oud.

  Knoop in maag

  Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (die over de spoorwegen gaat) betuigt haar medeleven in een tweet. „Wat een afschuwelijk nieuws. Knoop in mijn maag bij dit bericht. Heel erg veel sterkte aan de betrokkenen”.

  Onderzoek

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid is onderweg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval. Op basis van deze verkenning volgt later een besluit over een eventueel vervolg, aldus de raad.

   

  Rechter: minister onzorgvuldig bij van de weg halen Stint
  bron:NOS, 5 maart 2021
  Het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de Stint definitief van de weg te halen was onzorgvuldig. Dat heeft de rechtbank bepaald in een zaak die was aangespannen door de fabrikant van de Stint en kinderopvangorganisaties.
  De uitspraak vergroot de kans op een schadevergoeding voor bedrijven in de kinderopvang die de elektrische bolderkar gebruikten.
  Na het ongeluk met een Stint in Oss in september 2018, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, werd het voertuig al tijdelijk verboden. Enkele maanden later besloot Van Nieuwenhuizen na onderzoek van TNO dat twee versies van de Stint definitief niet meer de weg op mochten. Het voertuig voldeed volgens haar niet aan de regels voor bijzondere bromfietsen.
  ‘Innovatie voor veiligheid’
  Volgens de rechter had de overheid dat in 2011 ook al kunnen weten toen het voertuig op de weg werd toegelaten en is er dus sprake van onzorgvuldigheid.
  Jurist Werner van Bentem, die twee kinderdagverblijven bijstaat, vindt dat de rechter stevige conclusies trekt. “De rechter zegt dat er aan de toelating gebreken kleefden. De toenmalige minister wist destijds dat het voertuig niet aan alle eisen voldeed en heeft het desalniettemin toegelaten”, zegt hij. “Innovatie ging hier voor veiligheid.” Van Bentem vindt dat niet alleen de minister steken heeft laten vallen. “Ook de Tweede Kamer had hier scherper kunnen zijn.”
  Busjes en bakfietsen
  Nadat de Stint van de weg was gehaald, moesten kinderopvangorganisaties halsoverkop oplossingen zoeken om kinderen te vervoeren. Ze vielen terug op grote bakfietsen of huurden busjes. “Je bent van de ene op de andere dag je voertuig kwijt en moet acuut nieuwe spullen regelen”, zegt Van Bentem. “Gebruikers hebben recht op een schadevergoeding.”
  Eenzelfde geluid klinkt in de kinderopvangbranche. “De deur naar compensatie staat open, want de rechter heeft ons voor een groot deel in het gelijk gesteld”, zegt directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang Emmeline Bijlsma. “Onze leden hebben veel schade geleden.”
  Blije fabrikant
  Fabrikant Edwin Renzen reageert blij en opgelucht op de uitspraak. Hij vond lange tijd dat hij werd gezien als degene die zijn voertuig illegaal de weg op liet gaan. Renzen ziet in de uitspraak een bevestiging dat hij zich altijd aan de regels heeft gehouden.
  Renzen heeft inmiddels een nieuwe versie van zijn voertuig op de markt gebracht: de BSO-bus. Het is een aangepaste versie van de Stint waarvoor de bestuurders een speciaal diploma moeten hebben.

  Vijf jaar na Stint-ramp Oss toch nog vervolging: Schadelijk product, maar men zweeg erover
  Metronieuws.nl
  Publish Date: 17 Aug 2023 16:29
  Length: 679 words
  Weet je het nog, dat vreselijke drama met een Stint in het Brabantse Oss? Vier kinderen kwamen daarbij om het leven. De Stint-ramp is al weer bijna vijf jaar geleden. Toch komt er nu een vervolging voor verantwoordelijke makers van het vervoermiddel.
  Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie en verkoop van de Stint. Ook twee leidinggevenden van deze bedrijven worden vervolgd en verdacht van het plegen van meerdere strafbare feiten. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt.

  Stint vol kinderen aangereden door een trein
  Met de elektrische bolderkar gebeurde op 20 september 2018 een ernstig ongeluk. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven, een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. De Stint kwam op een spoorwegovergang terecht en werd aangereden door een trein. Heel veel Nederlanders waren diep geschokt. Binnen twee weken werd besloten dat de Stint de openbare weg niet meer op mocht . In Den Haag werd in een politiek debat een jaar later na een rapport vol harde conclusies geconstateerd ‘ dat het drama nooit had mogen gebeuren ‘.
  Volgens het OM is „de Stint een schadelijk product en wisten de verdachten van die schadelijkheden, maar zwegen ze erover”. Ze hebben daarmee volgens het OM „de veiligheid van gebruikers van de Stint in gevaar gebracht”. De verdachten worden ook vervolgd voor valsheid in geschrifte. Dat is onder meer omdat bij een in 2011 ingediend verzoek bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ten onrechte zou zijn vermeld dat de Stint voldeed aan de benodigde veiligheidseisen.
  Justitie begon een onderzoek naar de Stint toen na het ongeluk in Oss meerdere meldingen van eerdere incidenten met het vervoermiddel naar voren kwamen. „Hoewel verdachten wisten van diverse gebreken, werd er onvoldoende actie ondernomen. De Stint bleef met die gebreken bij vele kinderdagverblijven in gebruik, met alle risico’s van dien.”

  Slachtoffers en nabestaanden
  Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voor de rechter zal komen. Het OM laat weten dat recent met de slachtoffers en nabestaanden is gesproken over de aanstaande strafzaak. „Zij vinden het heel belangrijk dat er uitgebreid onderzoek is gedaan en dat de verdachten zich moeten verantwoorden om uitleg te geven over onze bevindingen en beschuldigingen. Ook bijna vijf jaar na het ongeluk is de impact van het ongeluk nog altijd groot.”

  Reactie Stint-oprichter
  Stint-oprichter Edwin Renzen is blij dat vijf jaar na het fatale ongeluk met de elektrische bolderkar meer duidelijk zal worden over wat er die dag precies is voorgevallen. Dat zegt hij in een reactie op het besluit van het OM. „We hebben altijd aan alle onderzoeken meegewerkt, inclusief het strafrechtelijk onderzoek”, zegt Renzen, een van de betrokken leidinggevenden. „Dat gaat nu een andere fase in. Het is fijn dat dit nu aan de rechtbank wordt voorgelegd en dat deze onafhankelijke partij naar de informatie gaat kijken. We zien de rechtsgang met vertrouwen tegemoet.”

  Onderzoeken naar de Stint
  De afgelopen jaren zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de Stint en de problemen rond het vervoermiddel. Dat gebeurde onder meer door TNO, de Inspectie Leefomgeving en Transport, het Nederlands Forensisch Instituut en de Nederlandse Arbeidsinspectie. „Alle rapporten van deze instanties zijn ook betrokken in het strafrechtelijk onderzoek”, aldus het OM.
  Na het ongeluk zijn drie deelonderzoeken gestart naar de rol van de producent en de leidinggevenden, laat het OM weten. De andere twee zijn afgerond en daarin wordt niemand vervolgd. Het gaat om de onderzoeken naar de toedracht van het ongeluk en of de werkgever voldoende had gedaan om het ongeval te voorkomen.

  1. Oorzaak ongeluk met Stint blijft onduidelijk

   10 juli 2020, Bron:112vdg.nl
   Op donderdag 20 september 2018 kwamen vier kinderen om het leven bij het ongeluk met de Stint in Oss. Een vijfde kind en de begeleidster raakten zwaargewond. Het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is inmiddels afgerond. De conclusie van het onderzoek is dat er geen definitieve oorzaak voor het ongeluk is vast te stellen. Officier van justitie Janine Kramer: “Zeker voor de nabestaanden en de bestuurster is het belangrijk om te weten hoe dit ongeluk is gebeurd. Het is heel teleurstellend dat dit niet mogelijk is gebleken.”

   Het onderzoeksteam sprak uitgebreid met de bestuurster van de Stint en met een groot aantal getuigen. Ook vond er omvangrijk technisch onderzoek plaats. Zoals eerder gemeld heeft de bestuurster verklaard dat zij op verschillende manieren geprobeerd heeft om de Stint te laten stoppen, maar geen enkele handeling had effect. Verhoren met getuigen bevestigen de verklaring van de bestuurster.

   Een belangrijk onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek was het technische onderzoek. Er werd onder meer een analyse gemaakt van verschillende camerabeelden uit de directe omgeving en dashcambeelden van de trein. Uit onderzoek is gebleken dat de Stint nog reed toen deze onder de spoorboom doorging en ook nog niet stil stond toen hij in botsing kwam met de trein.

   Motorcontroller
   Het voertuig is na het ongeluk uitgebreid onderzocht door deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het bedradingscircuit van de Stint was na de botsing nog intact. Zo waren er geen breuken aanwezig in de gasveer of de nuldraad van de gashendel. In Italië hebben specialisten van het NFI met medewerking van de producent van de motorcontroller onderzoek gedaan naar de motorcontroller van de Stint, die ook nog intact was. De controller is uitgelezen. Uit dat onderzoek is gebleken dat de Stint kort voor het ongeluk normaal functioneerde. Uit het complete technisch onderzoek zijn geen sporen gevonden die wijzen op een voor het ongeval aanwezig defect of storing. Er is ook gekeken naar de invloed van elektromagnetische straling op de snelheidsregeling. Hoewel dit scenario niet is uit te sluiten, is de kans op zo’n kortstondige aantasting bij een test zeer klein en biedt het in zijn geheel geen zekerheid over wat er op 20 september 2018 gebeurde.

   Arbeidsongeval
   Het ongeval gebeurde tijdens het werk van de leidster. Daarom is het ongeval ook aan te merken als een arbeidsongeval. Bij een arbeidsongeval is het de standaardprocedure dat de Inspectie SZW onderzoekt of de werkgever voldoende heeft gedaan om het ongeval zo veel als mogelijk te voorkomen. Onder leiding van een officier van justitie van het Functioneel Parket (FP) werd onderzoek gedaan. Er is onder meer gekeken of de werkgever een verwijt is te maken op grond van de ARBO-wetgeving. Uit het onderzoek is gebleken dat de Stints van het kinderdagverblijf op basis van het leasecontract onderhouden werden. De Stints die het kinderdagverblijf gebruikte, waren geleased van de producent. Wanneer er een mankement was, werd dat hersteld door het bedrijf. Daarnaast blijkt uit het onderzoek door de Inspectie dat medewerkers voldoende voorlichting en instructies kregen voor zij van de Stint gebruik mochten maken. De leidsters mochten pas op de Stint rijden als ze de rij-instructie hadden gehad. Tijdens de eerste praktijkinstructie werd gecontroleerd en beoordeeld of een medewerker met de Stint kinderen mocht gaan vervoeren. Het FP is van mening dat het kinderdagverblijf of de leidinggevende van dat kinderdagverblijf strafrechtelijk geen verwijt valt te maken: “Het kinderdagverblijf heeft voldoende gedaan om een ongeval zoveel als mogelijk te voorkomen. De zaak wordt geseponeerd.”

   Rol van de producent
   Over de kwetsbaarheden van het product Stint is sinds het ongeluk veel gezegd en geschreven, onder meer in rapporten van onderzoekers van TNO, ILT, NFI en de Inspectie SZW. Alle rapporten van deze instanties zijn ook meegenomen in het strafrechtelijk onderzoek. In het onderzoek is vooralsnog niet naar voren gekomen dat de kwetsbaarheden vóór het ongeluk bekend waren bij de producent. Om daar duidelijkheid over te krijgen werd onder meer beslag gelegd op de administratie van het bedrijf. Het gaat om enorme hoeveelheden data. Het vergt speciale expertise om de inhoud daarvan goed te kunnen beoordelen. Dit gedeelte van het onderzoek loopt nog.

   Vervolgbeslissingen
   Op basis van de onderzoeksresultaten is beoordeeld of de bestuurster met betrekking tot het ongeluk van 20 september 2018 een strafrechtelijk verwijt valt te maken. Het OM heeft geconcludeerd dat dit niet geval is. De officier van justitie: “Ze heeft er alles aan gedaan om de aanrijding te voorkomen en moet leven met het feit dat dit niet gelukt is. In het onderzoek heeft ze alle medewerking verleend en dat alles onder zeer emotionele omstandigheden. Wij hebben daar groot respect voor. Er is op basis van het onderzoek geen aanleiding om tot strafrechtelijke vervolging van de bestuurster over te gaan.” Op basis van het onderzoek van het FP is besloten om ook niet over te gaan tot vervolging van (medewerkers van) het kinderdagverblijf. De vervolgbeslissing met betrekking tot de producent is nog niet genomen. Dit gedeelte van het onderzoek loopt immers nog.

   Bijeenkomsten
   De nabestaanden en de bestuurster zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek: “De bijeenkomsten waren zeer beladen en het gemis van de kinderen is voelbaar. Het onderzoek is uitgevoerd door een zeer gedreven team van experts, dat niets liever wilde dan de waarheid boven tafel krijgen. De politie, het Openbaar Ministerie, het NFI en andere partners hebben alles uit de kast getrokken om te onderzoeken hoe dit afschuwelijke en intrieste ongeval heeft kunnen gebeuren. Wij hadden de nabestaanden, de bestuurster en alle andere betrokkenen antwoord willen geven op die belangrijke vraag, voor de verwerking van iedereen. Het is teleurstellend dat dit niet mogelijk is gebleken.”

 18. Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A73
  Beesel, vrijdag 14 september 2018

  Bij een ongeluk op de A73 ter hoogte van Beesel is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

  Volgens Rijkswaterstaat botste de man tijdens wegwerkzaamheden tegen een pijlwagen.

  Traumahelikopter
  Het ongeval gebeurde rond 01.45 uur in noordelijke richting, net voorbij de Swalmentunnel. Een traumahelikopter is opgeroepen en geland op de snelweg, maar voor de chauffeur kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plekke.

  Afgesloten
  In verband met het onderzoek van politie werd de A73 voorlopig afgesloten in noordelijke richting. Het verkeer moest omrijden via Eindhoven. Om 7:00 uur vrijdagochtend werd één rijstrook weer vrijgegeven.

 19. Meisje (6) overleden na ongeluk met grasmaaier in Kampen

  Kampen, woensdag 12 sep 2018

  Het zesjarige meisje dat vorige week woensdag 12 september in Kampen zwaargewond raakte door een ongeval met een grote zitgrasmaaier is overleden. Dat heeft burgemeester Bort Koelewijn bevestigd. Hij spreekt van een “heel erg triest ongeluk, dat een grote impact heeft op heel Kampen”.

  Het ongeval gebeurde in de ochtend op een groenstrook aan de Bouwkamp in de wijk Onderdijks, vlakbij een basisschool. Op dat moment speelden er kinderen in de buurt. De gemeentemedewerker die de grasmaaier bestuurde, een 29-jarige inwoner van Kampen, was na het ongeluk aangehouden. Hij is op vrije voeten gesteld, het onderzoek naar wat er is gebeurd loopt nog. Volgens Koelewijn heeft de man contact gehad met de familie van het meisje.

  Lees ook: Kind (6) zwaargewond door ongeval met grasmaaier in Kampen

  De scholen besteden veel aandacht aan het gebeuren en ook is er bijstand en hulpverlening. Ook binnen de gemeente zelf is de schok groot, omdat het ongeluk is gebeurd tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

  ANP

 20. Man omgekomen door bedrijfsongeval in Helmond
   Maandag 27 augustus, Helmond

  Bij een bedrijfsongeluk op de Gerstdijk in Helmond is maandag rond vijf uur iemand omgekomen. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde bij Coppens Diervoeding.
   
  Het slachtoffer raakte bekneld, de oorzaak is nog niet bekend. Er werd een traumahelikopter ingezet. De medewerker is nog gereanimeerd, maar dat hielp niet.

  1. Vrachtwagenchauffeur om hetleven gekomen bij bedrijfsongeval

   maandag 27 aug 2018,HELMOND 

   Bij Coppens Diervoeding aan de Gerstdijk in Helmond is maandagmiddag een persoon bij een bedrijfsongeval om het leven gekomen, meldt de politie. Het slachtoffer is nog gereanimeerd maar helaas mocht dat niet meer baten.
   Coppens meldt zelf dat het een chauffeur van een leverancier betreft.
   "Tijdens het lossen van grondstoffen is hij onder de lading terechtgekomen."

   De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht en is betrokken bij het onderzoek, aldus de politie.

 21. Man dood na val van woning

  Zondag 26 augustus 2018 NAALDWIJK

  Een man is zondagmiddag in Naaldwijk om het leven gekomen nadat hij van het dak van een woning was gevallen. Dat heeft de politie gemeld. De man was aan het klussen op het huis aan de Fresiastraat in de Zuid-Hollandse plaats toen hij door nog onbekende oorzaak viel. De inzet van een traumahelikopter mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

 22. Dode bij ongeval in kalkzandsteenfabriek
  donderdag 23 augustus 2018, Liessel

  Bij een bedrijfsongeval in Liessel is donderdagavond een medewerker om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats in een kalkzandsteenfabriek. Het slachtoffer is een man van 45 jaar uit Asten. Volgens de politie is de man tussen een pers vast komen te zitten. Andere media melden dat de man vermoedelijk is klem komen te zitten tussen de transportband en een vacuümpomp. Hij werd uiteindelijk onder de band gevonden.

   De collega's van de man zijn volgens een omstander, opgevangen in de kantine.

   De inspectie SZW doet een nader onderzoek naar het ongeval.

   

 23. 7-jarige jongen komt om bij ongeval met koe
  maandag 20 augustus 2018, Meliskerke:

  Een 7-jarige jongen is maandagmiddag 20 augustus overleden na een ongeluk met een koe. Sinds 2006 zijn er 3 dodelijke ongevallen met koeien gebeurd, meldt Peter Tamsma, manager preventieadvies van Stigas.
   Het gebeurde in een weiland bij minicamping en ijsboerderij De Koehoorn in het Zeeuwse Mariekerke bij Meliskerke. De zoon van de eigenaren was volgens omstanders aan het helpen met koeien ophalen voor het melken. Daarbij heeft een koe de jongen aangevallen, laat een woordvoerder van de politie weten op basis van getuigenverklaringen. “Er is echt sprake van een ongeluk. Er is niemand iets te verwijten”, aldus de woordvoerder. De koeien waren volgens de politie gewend aan kinderen om zich heen. “Dat gebeurde dagelijks.”

  Volgens veearts Mark van de Vijver vallen koeien maar zelden mensen aan en zeker geen kind van 7 jaar. Hij zegt uit te gaan van een ongeluk. “Een koe kan schrikken, en dan een onverwachte beweging of sprong maken. Als zo’n dier dan boven op je gaat staan, kan dat flinke gevolgen hebben”, zegt Van de Vijver in dagblad PZC.

   Het ongeluk gebeurde maandagavond 20 augustus rond half zes. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor de jongen betekenen. Voor omstanders is slachtofferhulp ingeroepen.

   Sinds 2006 zijn er drie dodelijke ongevallen met koeien gebeurd, meldt Peter Tamsma, manager preventieadvies van Stigas. In alle drie de gevallen ging het om iemand van 65-plus. In twee gevallen kreeg het slachtoffer een kopstoot van de koe, in het derde geval werd iemand vertrapt.

   Met stieren gebeurden meer ongelukken. Tussen 2006 en 2018 registreerde de organisatie die zich richt op veiligheid in de landbouw twaalf dodelijke ongevallen met stieren. Het jongste slachtoffer was hierbij 21.

   Stigas is ook adviesdienst voor veilig werken. De organisatie adviseert bij de omgang met vee vooral alert te blijven. “Een koe is en blijft een groot dier, met heel veel kracht. Ook als het per ongeluk gebeurt, kan dit heel nare gevolgen hebben”, zegt Tamsma. Hij kreeg meermaals geluiden dat koeien in grotere koppels meer natuurlijk gedrag vertonen omdat ze sterker strijden in de hiërarchie. Door het gebruik van melkrobots komen de koeien bovendien minder in contact met mensen, waardoor ze ook ander gedrag kunnen vertonen naar mensen.

   Voor het werken met stieren adviseert Stigas om op bedrijfsniveau te kijken of een stier echt noodzakelijk is voor het bedrijf. “Bij het werken met chemische stoffen kijken we of er minder gevaarlijke stoffen zijn die dezelfde werking hebben. Die afweging zou je ook kunnen maken bij het gebruik van een stier op een melkveebedrijf.”

  Boerderij.nl, 21 augustus 2018

 24. Man komt om door bedrijfsongeval in Biervliet

  dinsdag 7 augustus 2018 BIERVLIET

  In het Zeeuws-Vlaamse dorp Biervliet is een dode gevallen door een bedrijfsongeluk. De man werkte aan een landbouwmachine en kwam in de vijzel van de machine terecht. Hij stierf ter plekke, zegt de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, na een bericht van Omroep Zeeland. De inspectie onderzoekt hoe het fatale ongeluk kon gebeuren. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.

  1. Overleden werknemer in Biervliet is 39-jarige man uit gemeente Hulst

   BIERVLIET – De werknemer die gisteren om het leven kwam bij landbouwbedrijf Vervaet in Biervliet, is een 39-jarige man uit de gemeente Hulst.

   De man kwam om het leven tijdens werkzaamheden aan een grote landbouwmachine in de garage  van Vervaet aan de Hoofdplaatseweg. Hij kwam door onbekende oorzaak in een vijzel terecht en stierf ter plaatse. In eerste instantie meldde de politie dinsdag dat de man uit Noord-Brabant kwam.

   Directeur en eigenaar Edwin Vervaet heeft de werknemers woensdagochtend toegesproken. Het bedrijf was niet bereikbaar voor een reactie op het tragische ongeval.

   Bij landbouwbedrijf Vervaet worden onder meer bietenrooiers en hydro trikes gemaakt. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeluk.

          

    

 25. man (20) overlijdt bij tractorongeval
  maandag 6 augustus 2018, Zoelen

  Een 20-jarige man uit Kerk-Avezaath is maandagochtend om het leven gekomen bij een ongeval met een tractor in Zoelen (gemeente Buren). Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 6.30 uur aan de Beemdsestraat. Het landbouwvoertuig kwam door nog onbekende oorzaak in een sloot terecht.

   Toen hulpverleners ter plaatse kwamen, werd de tractor al door een collega van de man uit de sloot gehaald. Het slachtoffer was toen al overleden. Behalve de politie, brandweer en ambulance was ook de traumahelikopter opgeroepen.

   Omroep Gelderland, 6 augustus 2018

 26. Man komt om het leven bij bedrijfsongeval in Biesboschhaven Noord in Werkendam

  maandag 6 augustus 2018 WERKENDAM
  Een man is maandagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Biesboschhaven Noord in Werkendam.

  Het slachtoffer werd in de machinekamer van een schip onder een kast aangetroffen, die hoogstwaarschijnlijk om is gevallen. De precieze toedracht wordt onderzocht door de politie.
  Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, de brandweer en de politie, kwamen ter plaatse.

  1. Omgekomen man bij bedrijfsongeval in Werkendam is 45-jarige Roemeen

   De man die maandag om het leven kwam bij een bedrijfsongeval in Werkendam is een 45-jarige Roemeen die woonachtig was in Hardinxveld-Giessendam. Dat meldt de politie vanochtend.

   Die kast is waarschijnlijk omgevallen, waarna het slachtoffer bekneld raakte en overleed. De precieze toedracht wordt nog onderzocht door de Inspectie SZW. ,,Het gaat zeker nog maanden duren, voordat de precieze toedracht bekend is", laat een woordvoerder van de inspectie weten.

 27. Dodelijk bedrijfsongeval bij sloopwerkzaamheden in Bornerbroek

  woensdag 1 augustus 2018, BORNERBROEK

  Bij sloopwerkzaamheden in Bornerbroek is woensdagmiddag een man om het leven gekomen. Dat bevestigt de Inspectie SZW. Het slachtoffer werd tijdens sloopwerkzaamheden geraakt door een brok puin en overleed ter plaatse. "Het gebeurde bij een sloop van een pand. Die sloop was nodig voor uitbreiding van XL Businesspark Twente", zegt woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie SZW. Over de identiteit van het slachtoffer worden geen mededelingen gedaan.

  Het gesloopte pand is het voormalige boerenbedrijf van Stamsnijder. Dat moest vertrekken om uitbreiding van XL Businesspark Twente mogelijk te maken. Het is nog niet bekend wat er met de kavel gebeurt als de sloop is afgerond.   'Vreselijk' XL Businesspark Twente reageert aangeslagen op het nieuws. "Dit is vreselijk. We weten heel weinig over de toedracht, maar dat zullen ze wel onderzoeken", aldus een medewerker. De beheerder van het bedrijventerrein was zelf opdrachtgever voor de sloop. De Inspectie SZW onderzoekt het noodlottige ongeval

  Geen vervolgonderzoek naar dodelijk bedrijfsongeval: Enschedeër was geen werknemer

  Bron:www.tubantia.nl, door: Arjan te Bogt

  ENSCHEDE/BORNERBROEK – De arbeidsinspectie heeft het onderzoek naar het dodelijke bedrijfsongeval in Bornerbroek, in augustus 2018, afgerond. Maar hoe Johan Naafs (64) uit Enschede precies om het leven is gekomen en of daar fouten bij zijn gemaakt, zal altijd onduidelijk blijven: een vervolgonderzoek komt er niet.

  Paul van der Burg van de Inspectie SZW, zoals de arbeidsinspectie officieel heet, desgevraagd aan. Naafs kwam op woensdag 1 augustus om het leven tijdens de sloop van een leegstaand bedrijf aan de Wolbes Landen in Bornerbroek, dat moest wijken voor de uitbreiding van XL Businesspark Twente. Hij was daar aan het werk, samen met een kraanmachinist. De Enschedeër werd geraakt door vallend puin. Of daarbij fouten zijn gemaakt, is niet onderzocht

  Bij een arbeidsongeval controleert de inspectie de werkgever en de werknemer, legt Van der Burg uit. „Heeft de werkgever alle middelen verstrekt en gezorgd voor veilige werkomgeving? En heeft de werknemer gebruik gemaakt van de persoonlijke beschermingsmiddelen om zijn werk goed te doen?”

  Relatie

  Maar dan moet er wel een werkgever-werknemer relatie zijn. „Als deze er niet is, dan kunnen wij ook niet zeggen dat iemand de wet heeft overtreden.” In het geval van onderaannemer Naafs was deze relatie er niet, ondanks dat hij op een plek aan het werk was die onder verantwoordelijkheid van Langezaal uit Haaksbergen viel. De Enschedeër stond echter niet onder gezag, zoals dat heet. 

  „Zwart-wit gezegd; hij was eigen baas, hij bepaalde zelf wat ‘ie deed. Het kan heel goed zijn dat hij een opdracht heeft gekregen van de hoofdaannemer (‘dit en dat moet daar gebeuren’). En hoe hij dat doet, bepaalt hij. Hij kreeg ook geen materiaal, maar gebruikte zijn eigen materiaal. En dan is er geen sprake van een werkgever-werknemer relatie.”

  Van der Burg: „We moeten ons aan de wet houden. Als we vaststellen dat er geen relatie was, stopt het onderzoek. Maar er is ook geen aanleiding om het verder te onderzoeken.”

  20 doden

  Naafs was een van de 20 dodelijke slachtoffers van een arbeidsongeval in de bouw in 2018. In totaal overleden er in dat jaar 71 mensen bij een incident op het werk; 17 meer dan het jaar ervoor. 

  Een familielid van Naafs laat desgevraagd weten dat ze niet op de hoogte waren van het feit dat het onderzoek afgerond was. Verder bestaat er ook geen behoefte om het er over te hebben.

  1. Sloop boerderij wordt uitzendkracht fataal

   Tijdens het slopen van een oude boerderij in Bornerbroek (Overijssel) is woensdagmiddag een bouwvakker om het leven gekomen. Het gaat volgens de Inspectie SZW om een uitzendkracht.

   De ingehuurde sloper is onder “vallend puin terechtgekomen”, zegt een woordvoerder van de Inspectie SZW. Voor welk uitzendbureau de man aan het werk was, is onduidelijk.

   De sloop van de boerderij is nodig voor de uitbreiding van XL Businesspark Twente.

   XL Businesspark Twente reageert aangeslagen op het nieuws, schrijft de Tubantia. “Dit is vreselijk. We weten heel weinig over de toedracht, maar dat zullen ze wel onderzoeken”, verwoordt een medewerker van het Businesspark.

   Woerden

   De Inspectie SZW onderzoekt de toedracht. In Woerden kwam tijdens de zomer van 2017 ook een bouwvakker om het leven tijdens sloopwerkzaamheden.

   Afgelopen jaar kwamen in de bouw twintig mensen om op de bouwplaats. Het aantal ernstige ongevallen staat dit jaar ‘al’ op ruim 200, vergelijkbaar met het jaar ervoor.

   In de eerste zeven maanden van dit jaar (2018) kwamen zeker 9 bouwvakkers om het leven.

 28. Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeval in Pijnacker

  Maandag 23 juli 2018 PIJNACKER

  Aan de Onderweg in Pijnacker is maandagmiddag een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwaagdijk om het leven gekomen. De chauffeur is vermoedelijk onwel geworden achter het stuur en vervolgens tegen een container gereden. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man is nog gereanimeerd maar dit heeft helaas niet meer mogen baten, de man stierf ter plekke.

 29. Vrouw overleden na aanrijding met vuilniswagen

  vrijdag 20 juli 2018, Ridderkerk

  Door een aanrijding door een vuilniswagen is in het Zuid-Hollandse Ridderkerk een vrouwelijke voetganger om het leven gekomen.

  Het ongeluk vond plaats bij de Jan Steenstraat, achter een winkelcentrum. Wat zich precies heeft afgespeeld wordt nog onderzocht door de politie.

 30. Man (58) overleden bij bedrijfsongeval Krimpen aan den IJssel
  woensdag 11 juli 2018, Krimoen ad IJssel

  Bij een bedrijfsongeval bij staalbedrijf Hollandia in Krimpen aan den IJssel is woensdagochtend een 58-jarige man uit Nieuwerbrug aan den Rijn om het leven gekomen. Het slachtoffer heeft bekneld gezeten.

  Een ijzeren blok van 2500 kilo viel uit een hijskraan naar beneden bovenop het slachtoffer. Een traumahelikopter en meerdere hulpdiensten kwamen rond 07:45 uur ter plaatse, maar dit mocht niet meer baten.

  De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeluk.

  In april dit jaar was er ook een ongeluk bij Hollandia. Vier mensen vielen toen in het water, toen twee kranen omvielen. Zij raakten lichtgewond. De inspectie is nog bezig met het onderzoek.

 31. Man overleden bij bedrijfsongeval in De Lier
  vrijdag 29 juni 2018, DE LIER
  In De Lier is vrijdagochtend een 30-jarige man om het leven gekomen toen hij van een steiger viel. Volgens de politie gebeurde het ongeluk rond 7.15 uur bij een bedrijf op de Zijtwende in De Lier.

  Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij is ter plaatse overleden. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan.

 32. Man viel door een polyesterplaat in een dak tijdens asbestsanering
  vrijdag 29 juni 2018,

  Arrestaties wegens dodelijk bedrijfsongeval Zwolle
  Zwolle, 30 oktober 2018

  De directeur van een asbestbedrijf uit Kampen en een Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering zijn aangehouden vanwege een dodelijk arbeidsongeval. Beiden worden verdacht van het nemen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen op de saneringslocatie, het beïnvloeden van getuigen en valsheid in geschrifte.

  Het ongeluk vond plaats op 29 juni van dit jaar in Zwolle. De man viel door een polyesterplaat in een dak, terwijl hij samen met een collega het naastgelegen dak asbestvrij aan het maken was. Het 28-jarige slachtoffer overleed twee dagen later aan zijn verwondingen.
  Na het ongeval startte de Inspectie SZW een strafrechtelijk onderzoek, wat leidde tot de aanhouding van de twee mannen. Het gaat om de directeur van het asbestbedrijf en de Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA'er) die ter plekke aanwezig was.

 33. Man (21) overleden na val door dak tijdens schoonmaakwerk.
  donderdag 28 juni 2018 Moerdijk
  Een 21-jarige man is donderdag overleden nadat hij tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij een bedrijf aan de Vlasweg in Moerdijk door het dak was gevallen.
  Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

  De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt het ongeluk.

 34. Dode door bedrijfsongeval in Stolwijk

  donderdag 21 juni 2018 STOLWIJK
  Door een bedrijfsongeval in Stolwijk is een man om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde bij een transportonderneming in het Zuid-Hollandse dorp.
  De arbeidsinspectie doet onderzoek. Vermoedelijk was het slachtoffer een heftruck aan het besturen en is er een object op hem terechtgekomen, aldus de inspectie.

  Er werd een traumahelikopter ingezet, maar hulp mocht niet meer baten.

 35. Fietser overleden bij ongeluk met vrachtwagen in Utrecht

  dinsdag 05 jun. 2018 UTRECHT
  Bij een ongeluk met een vrachtwagen op industrieterrein Lage Weide in Utrecht, is dinsdagmiddag een fietser om het leven gekomen.

  Rond 14.30 uur ging het mis op de Niels Bohrweg, bij de kruising met de Rutherfordweg. Diverse hulpdiensten kwamen ter plekke. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

 36. Stagiare (17) komt om het leven bij ongeluk op stage-adres

  woensdag 20 juni 2018 LOOSBROEK –
  Het slachtoffer van het bedrijfsongeval woensdagmiddag in Loosbroek is aan zijn verwondingen overleden. Hij was pas 17 jaar oud en een jongen uit het dorp. De verslagenheid in Loosbroek is groot.

  De jongen, Jouke Ruigrok, was als stagiaire aan de slag bij Van Lieshout Specicon, een gespecialiseerd constructiebedrijf aan de Dorpsstraat midden in Loosbroek. Hij raakte bekneld tussen of onder ijzer. Hoe dat precies kon gebeuren, zoekt de arbeidsinspectie uit. Het slachtoffer raakte door het ongeval zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij overleden.

  Het noodlottige ongeluk maakt diepe indruk in Loosbroek.

  28 juni 2021

  VEROORDEELD VOOR DODELIJK ONGEVAL MET 17-JARIGE WERKNEMER

  De rechtbank Oost-Brabant heeft een staalconstructiebedrijf uit Loosbroek veroordeeld tot een geldboete van 17.500 euro. Het bedrijf is verantwoordelijk voor een ongeval waarbij een 17-jarige medewerker om het leven kwam.
  De jongen wilde in juni 2018 een metalen strip van ruim 150 kilo uit een rek in de bedrijfsloods halen. Hij klom aan de zijkant op het rek om vervolgens met een elektrische takel de strip op te tillen. Op enig moment schoven de bovenste strips van het rek af en raakte de jongen beklemd. Hij kwam hierdoor te overlijden.

  Arbeidsplaats
  Uit onderzoek blijkt dat het bedrijf de Arbowet op verschillende wijzen overtrad. Zo waren er in het rek veiligheidslips aangebracht om te voorkomen dat de strips eraf konden schuiven. De stapel strips in het rek kwam echter boven die lips uit. Ook op andere plaatsen in het bedrijf waren strips te hoog opgestapeld. Daarnaast had het bedrijf de verplichte risico inventarisatie en -evaluatie niet helemaal op orde. Hierin stond namelijk niet beschreven wat de risico’s waren van het werken met het strippenrek. Verder blijkt dat het bedrijf haar werknemers wel in- en voorlichtte over de werkzaamheden en de daaraan verbonden risico’s. Maar deze aandacht was niet doeltreffend.

  voorlichting of instructie
  De voorlichting of instructie was veelal mondeling door meerdere personen, waarbij verantwoordelijkheden niet duidelijk waren belegd. Het was voor werknemers niet duidelijk wie toezicht hield. Op het moment van het ongeval wist zelfs niemand precies wat het slachtoffer aan het doen was, waardoor toezicht daarop simpelweg niet mogelijk was. Bovendien was bij het strippenrek geen instructie met daarop beschreven de wijze waarop werkzaamheden moesten worden verricht, zoals bijvoorbeeld wel instructies zaten op de machines in het bedrijf.

  GROTE IMPACT
  Het dodelijke ongeval had een grote impact op de nabestaanden. De rechtbank realiseert zich dat onherstelbaar leed aan hen is toegebracht en dat een straf, in welke vorm of omvang dan ook, dit leed niet ongedaan zal kunnen maken. De vertegenwoordigers van het bedrijf zien de ernst van dit leed in. Ook nam het bedrijf aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zo is onder meer het strippenrek buiten gebruik gesteld. De vertegenwoordigers zijn ook zelf getroffen door het ongeval; zij moeten leven met het verlies van een werknemer die onder hun verantwoordelijkheid aan het werk was. Omdat het Openbaar Ministerie de zaak langer dan nodig op de plank heeft laten liggen, moet de rechtbank een strafkorting toepassen van 2.500 euro. Al met al legt de rechtbank een geldboete op van 17.500 euro. Daarnaast moet het bedrijf de kosten van de uitvaart van ruim 12.500 euro vergoeden aan de nabestaanden.

 37. Vermist bemanningslid boot niet gevonden

  21 mei 2018 in Noordzee

  Texel – De Kustwacht heeft zondagavond en de daaropvolgende nacht op de Noordzee ten westen van Texel tevergeefs gezocht naar een vermist bemanningslid van een koopvaardijschip. Gevreesd wordt dat de man niet meer in leven is.

  Om 02.00 is de zoekactie gestaakt toen de Kustwacht had vastgesteld dat de vermiste niet meer in leven kan zijn.

  De overige bemanning van het schip deed zondagavond rond 19.30 uur de melding van de vermissing omdat de betrokken persoon al een aantal uren niet meer was gezien. Het bemanningslid was rond 15.00 uur voor het laatst gezien en werd daarna na een zoekactie aan boord niet gevonden.

  Het vrachtschip is gedraaid en heeft een stuk van de route teruggevaren, maar de man werd niet gevonden. Hij droeg een blauwe overall en een witte helm. Andere schepen was gevraagd goed op te letten, maar dit leverde niets op. De KNRM zocht met drie reddingsboten. Ook werd er en een helikopter ingezet.

 38. 5-jarige jongen hersendood verklaard na val in mestput
  Zaterdag 12 mei 2018, Oldehove

  Een jongen van 15 en een volwassen man zijn zaterdagochtend in een mestput gevallen bij een boerenbedrijf aan de Aalsumerweg in Oldehove. Het gaat om een vader en zijn zoon, wordt vanuit het dorp bevestigd aan RTV Noord.
  Rond tien over acht kwam de melding binnen, tien minuten later waren de twee door de brandweer uit de mestput bevrijd. Het is niet bekend hoe lang ze in de put hebben gelegen.
  De twee zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren niet bij kennis.

  ‘Het lijkt erop dat de volwassen man de tiener eruit heeft willen halen’, zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen.

  De 15-jarige jongen die in een mestput viel is hersendood verklaard. Dat hebben zijn klasgenoten en hun ouders of verzorgers woensdag van de schooldirectie te horen gekregen.
  De school geeft zelf nog geen nadere toelichting op de situatie.
  De jongen was aan het werk bij een boerenbedrijf in Oldehove. Zijn vader heeft hem waarschijnlijk nog uit de put proberen te redden, maar viel er zelf ook in. In een gierput kunnen bedwelmende gassen vrijkomen.
  Uiteindelijk zijn de twee door de brandweer bevrijd en daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

 39. Fietser overleden bij ongeluk met vrachtwagen in Utrecht
  dinsdag 5 juni 2018, Utrecht
  Bij een ongeluk met een vrachtwagen op industrieterrein Lage Weide in Utrecht, is dinsdagmiddag een fietser om het leven gekomen.
  Rond 14.30 uur ging het mis op de Niels Bohrweg, bij de kruising met de Rutherfordweg. Diverse hulpdiensten kwamen ter plekke. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

 40. Schoonmaakster Kampen overleden na val van tweede etage
  Maandag 4 juni 2018, Kampen

  Personeel Asia Express Food aangeslagen na dodelijke val schoonmaakster

  Bij een bedrijfsongeval in Kampen is maandagmiddag een schoonmaakster om het leven gekomen. De vrouw viel rond een uur over de balustrade van de tweede verdieping en overleed korte tijd later aan de gevolgen daarvan.

  Het ongeval met dodelijke afloop is hard aangekomen bij Asia Express Food waar de vrouw al jaren in dienst was. Haar zoon, die maandag toevallig vrij was, werkt ook bij het bedrijf waar haar man ook jarenlang de kost verdiende. ,,Ze werkt al zo lang bij ons. Daardoor is de impact ook zo groot”, zegt algemeen directeur Frans Brouwer. ,,Iedereen is aangeslagen.”

  Na het ongeval is nauwelijks nog gewerkt. Asia Express Food draait normaal gesproken op maandag door middernacht, maar aan het einde van middag zijn de meeste werknemers aangeslagen vertrokken. Het ongeval gebeurde in het kantoorgedeelte van het bedrijf aan de Kilbystraat waar maandag zo’n zestig mensen aan het werk waren. Niemand heeft gezien wat er is gebeurd. ,,Kantoorpersoneel heeft wel een harde klap gehoord”, vertelt Harold Roeland, controller bij het bedrijf. Hulpdiensten waren snel ter plekke, waaronder een traumahelikopter, maar konden uiteindelijk weinig doen voor de vrouw. ,Zo onwerkelijk allemaal, het is niet te bevatten.”

  Het bedrijf heeft het personeel bij elkaar geroepen in de kantine om te praten over wat er is gebeurd. ,,We hebben ze de keuze gegeven om te blijven of naar huis te gaan”, zegt Brouwer. ,,Iedereen gaat hier anders mee om.”

  Het bedrijf heeft overdag een tot twee schoonmakers aan het werk, ‘s avonds komen daar nog eens minimaal vier collega’s bij. Ze zijn allemaal in dienst van Asia Express Food. De groothandel in Aziatische, Afrikaanse en Indiase producten producten heeft nog niet eerder te maken gehad met een dodelijk ongeval op de werkvloer.

 41. Tragisch ongeval: man komt om bij grasmaaien
  Maandag 04 jun. 2018,Serooskerke

  Bij een ongeval met een grasmaaier in het Zeeuwse Serooskerke is een man om het leven gekomen. Vermoedelijk was het slachtoffer het gras bij zijn woning aan het maaien toen hij in een sloot belandde. De man werd in de sloot met de maaier op zich aangetroffen.

 42. Man overleden na val van dak bij recyclingbedrijf Van den Noort in Dongen
  Dongen, donderdag 24 mei 2018

  Een man is donderdagochtend overleden nadat hij door het dak was gevallen bij recyclingbedrijf Van den Noort in Dongen. “De man is zo’n twintig meter naar beneden gevallen”, zegt een woordvoerder van Inspectie Werkgelegenheid en Sociale Zaken, voorheen arbeidinspectie.

  De man was zonnepannelen aan het plaatsen op het dak van het afvalverwerkingsbedrijf aan De Leest in Dongen toen het misging. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De Inspectie doet hier onderzoek naar.

 43. Man (59) overlijdt tijdens werkzaamheden met shovel
  Middelstum, vrijdag 18 mei 2018

  De man die vrijdagmiddag om het leven is gekomen bij een ongeluk met een shovel in Middelstum, is een 59-jarige inwoner van Baflo.

  Het ongeluk gebeurde aan de Boerdamsterweg.

  Onderzoek

  Het onderzoek naar de oorzaak van het noodlottige ongeval wordt verricht door de Inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 44. Tweede slachtoffer bedrijfsongeval Douna Machinery ook overleden

  Leeuwarden, donderdag 17 mei 2018

  Ook het tweede slachtoffer van het bedrijfsongeval bij Douna Machinery aan de Hidalgoweg in Leeuwarden donderdag is overleden. De man raakte zwaargewond bij het ongeluk en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Een andere man overleed ter plekke. Naast brandweer, politie en ambulance schoot ook een traumahelikopter te hulp.

  Cilinder

  De arbeidsinspectie meldt dat de slachtoffers zijn geraakt door een cilinder van een drukpers. Die zou zijn geknapt. Een woordvoerder van de arbeidsinspectie kan daar op dit moment niets over zeggen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval bij het bedrijf in Leeuwarden is nog in volle gang.

   De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) doet hier onderzoek na.

 45. Dodelijk slachtoffer Duits bedrijfsongeval is chauffeur uit Gramsbergen

  Duitsland, woensdag 2 mei 2018

  Het slachtoffer van een dodelijk bedrijfsongeval op het terrein van een biomassacentrale in het Duitse plaatsje Kirchlengern is een 33-jarige inwoner van Gramsbergen. De chauffeur van het Fleringse transportbedrijf Gebroeders Oude Lenferink kwam onder een lading biomassa terecht die hij er die middag wilde lossen. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht door de Duitse arbeidsinspectie.

  De Gramsberger chauffeur had al veel vaker gft, maaisel en andere biomassa gelost bij de vergistingsinstallatie van Energieservice Westfalen Weser in Kirchlengern bij Herford, circa 170 kilometer ten oosten van Hardenberg.

  ,,Dit is vooral heel erg voor de nabestaanden'', benadrukt directeur Gerard Oude Lenferink. Hij weet nog altijd niet wat de exacte toedracht van het tragische ongeval is geweest. ,,Dat wordt onderzocht door de arbeidsinspectie in Duitsland. Het lag in elk geval niet aan onze vrachtwagen, want die is goed bevonden en ook al weer terug bij ons.''

 46. Rij-instructeur om het leven gekomen.

  Bussum, 1 mei 2018

  Het dodelijke ongeluk met een leswagen in Bussum, waarbij vandaag een rijleraar om het leven kwam, is gefilmd. Waarom redt de één het vege lijf, terwijl de ander blijft zitten? Het is dé vraag bij het zien van camerabeelden van de fatale crash op de spoorwegovergang waarbij een trein een leswagen ramde.

  Op van het ongeval gemaakte beelden, is te zien dat de leswagen op het spoor tot stilstand komt. De motor van de blauwe leswagen lijkt af te slaan. De spoorbomen komen vervolgens naar beneden. Na enkele seconden stapt de 18-jarige vrouw met witte jas uit de auto, aan de kant van de bestuurder

  Ze rent een paar meter weg en draait zich vlak naast het spoor om. Ze lijkt dan zelfs al te bellen en wijst nog naar de auto en de aanstormende trein. Voor de rijleraar (66 jaar uit Amersfoort) is het echter te laat. Meteen ramt de intercity de auto die totaal wordt verfrommeld. Het gebeurt allemaal op enkele meters afstand voor de ogen van het meisje, dat even later totaal in shock wordt opgevangen.

  ,,Ik hoorde heel lang getoeter en voordat ik zag wat er aan de hand was, belde ik al 112”, zegt een man die vlak bij het spoor woont en vaker treinbotsingen heeft meegemaakt. Hij was als een van de eersten bij de geramde auto. ,,Het meisje hebben we in een andere auto gezet en opgevangen. Het viel me op dat er al aardig wat mensen waren, maar niemand deed wat. Ik ben vervolgens zelf met een verpleegkundige naar de auto gelopen, maar ik zag het meteen: die man was niet meer te redden.”

  De omstander heeft de beelden aan de politie overgedragen.

  Waarom redt de één het vege lijf, terwijl de ander blijft zitten? Het is dé vraag bij het zien van camerabeelden van het dodelijke ongeluk op de spoorwegovergang in Bussum.

  ,,Als er gevaar dreigt kan iedereen in principe op drie oermanieren reageren: vechten, vluchten of bevriezen”, zegt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. ,,Dat eerste heeft hier weinig zin, dat tweede doet de vrouw en dat derde moet haast bij die man gebeurd zijn. We zien dat gek genoeg vaker in het verkeer: zoals bij ambulances met sirene. Veel mensen gaan gewoon niet opzij. Je zou zeggen: dat zijn aso’s. Maar veel mensen bevriezen gewoon. Die weten niet zo snel wat ze moeten doen.”

  Voorzitter Eric Bakker van rijschoolbranchevereniging VRB zegt dat het wel vaker is gebeurd dat een leswagen op het spoor in problemen kwam. ,,Vorig jaar in de omgeving Tilburg, tijdens een examen zelfs.” Die lesauto kwam ook stil te staan op een spoorwegovergang, toen er een trein naderde. De inzittenden ontsnapten toen allemaal net op tijd.

  Maar een spoorwegovergang ‘blijft uitkijken’, vervolgt Bakker. ,,Zeker met die computergestuurde auto’s die, als ze afslaan, soms seconden nodig hebben weer op gang te komen. Ik leer mijn leerlingen bijvoorbeeld: nooit schakelen op een spoorwegovergang, in één keer er overheen. Maar wat hier is gebeurd, blijft speculeren. Heel triest.”

  bron: AD.nl

 47. Man komt klem tussen 500 kilo zware stalen kokers: hulp komt te laat

  Venlo, dinsdag 1 mei 2018

  Een man is dinsdagmiddag 1 mei 2018 omgekomen bij een bedrijfsongeval in een staalbedrijf in Venlo. De man is bij het Limburgse staalbedrijf Geurts-Janssen klem komen te zitten tussen 500 kilo zware stalen kokers.

  Even na half twee ‘s middags werd er melding gemaakt van een ‘beknelling licht’ bij het Limburgse staalbedrijf Geurts-Janssen in Venlo. Het is een gitzwarte bladzijde in historie van het al sinds 1867 bestaande familiebedrijf dat onder meer constructiestaal, buizen en kokers verkoopt.

  500 kilo
  Het ongeluk gebeurde tijdens het verplaatsen van materialen, meldde de politie. Volgens De Limburger is de man terechtgekomen onder 500 kilo zware stalen kokers. Een stapel van de zware stalen kokers viel om, waardoor de man klem kwam te zitten.

  Traumahelikopter
  Meteen na het ongeluk werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk werden alle hulpdiensten opgeroepen, waaronder ook meerdere brandweervoertuigen, maar de hulp kwam voor het slachtoffer te laat. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt.

  De inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de oorzaak van het kokerongeval.

 48. Bestuurder maaimachine overlijdt door ongeluk

  maandag 30 april 2018, NAARDEN
  Een 52-jarige man uit Renswoude is maandag om het leven gekomen in Naarden. De man bestuurde een maaimachine die op de Kapitein Meijerweg vanaf een hoge kademuur in het water terechtkwam.
  Het slachtoffer werd uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld.

 49. Man omgekomen bij ongeval op schip in Rotterdamse haven

  28 apr. 2018 in ROTTERDAM
  Bij een ongeluk op een schip in Rotterdam is een 57-jarige man uit Roemenië om het leven gekomen.
  De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoekt wat er is gebeurd. Het schip lag aan de Kesterenstraat in de haven. Daar is onder meer een groot overslagbedrijf gevestigd

  1. Roemeen omgekomen bij ongeval op schip
   Bij een ongeluk op een schip in Rotterdam is een 57-jarige man uit Roemenië om het leven gekomen.
   De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoekt wat er is gebeurd. Het schip lag aan de Kesterenstraat in de haven. Daar is onder meer een groot overslagbedrijf gevestigd.

 50. Man (19) uit Kuinre komt om het leven onder lading uien
  woensdag 25 april 2018 Kuinre

  Een 19-jarige man uit Kuinre is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een noodlottig ongeval in een weiland in het Friese Nijemirdum. De man raakte bedolven onder een vracht uien uit een laadbak.
  Dat meldt de politie Friesland. De man uit Kuinre bestuurde een trekker op de straat Nij Amerika. De trekker trok de laadbak met daarin de vracht uien voort. In het weiland raakte de man bedolven onder de uien uit de laadbak. Hoe het kon gebeuren is niet bekend. Aangezien het om een bedrijfsongeval gaat, is de Inspectie SZW – voorheen de arbeidsinspectie – ingeschakeld. Zij nemen het onderzoek over.

 51. Man komt onder zeiljacht en overlijdt

  woensdag 25 april 2018,LEIDSCHENDAM

  Bij een jachtwerf in Leidschendam is woensdagmiddag een man onder een boot terecht gekomen. Het slachtoffer, 60 jaar oud, raakte bekneld en kwam te overlijden. Het schip lag op de wal, vermoedelijk vanwege onderhoud. Door onbekende oorzaak is het jacht gekanteld. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse maar konden het slachtoffer niet meer redden Het ongeluk gebeurde met een zeiljacht van het type 'maxi'. Het polyester schip van 8,5 meter lang en ruim 4 ton zwaar kantelt door nog onbekende oorzaak. 'We werken hier op de werf met overmatig veilige, zware apparatuur, zodat we altijd een veilige situatie houden', aldus Spek. Volgens Spek is het de eerste keer in het 40-jarig bestaan van de werf dat er een bedrijfsongeval gebeurt. De familie heeft het er vreselijk moeilijk mee. 'Ook wij zijn compleet verslagen. Deze collega werkte al 22 jaar bij ons. Dat er zoiets misgaat, dat is vreselijk. Het is een noodlottig ongeval, hier heeft niemand schuld aan.' De inspectie SZW, voorheen de arbeidsinspectie, doet onderzoek naar het ongeval.

 52. Bestuurder kraanwagen overlijdt nadat heipaal op cabine valt in Breukelen.

  Breukelen, vrijdag 13 april 2018

  Het ongeval vond plaats bij de Kanaaldijk West, naast een gebouw in aanbouw. Tijdens het heien viel de buis door nog onbekende oorzaak uit een heimachine op de cabine van de graafmachine waarop de man aan het werk was. Het slachtoffer kwam daarbij bekneld te zitten. Hoe de enorme stalen buis uit de hei-installatie heeft kunnen schieten, is nog onduidelijk. De Inspectie SZW heeft daarom onderzoek gedaan. De heipaal werd nog vóór aankomst van de hulpdiensten met een kraan van een vrachtwagen van de cabine afgehaald, maar het slachtoffer bleek toen al aan zijn verwondingen te zijn bezweken. Het gaat om een medewerker van Hylkema Funderingstechniek uit Kampen. Dat wordt bevestigd door dit bedrijf, dat verder niet wil reageren.

  Onderzoek naar toedracht

  Gedurende het onderzoek werd de cabine met doeken afgeschermd. De politie en de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) heeft onderzoek verricht naar de toedracht. De politie heeft voorafgaand aan dat onderzoek alles op beeld vastgelegd door middel van een drone. Nadat alle onderzoeken waren afgerond, kon de brandweer het stoffelijk overschot uit de cabine halen. Tijdens deze werkzaamheden waren de weg en het fietspad op de dijk afgesloten voor alle verkeer. De familie van de man is inmiddels ingelicht. Zijn zwaar aangeslagen collega’s werden opgevangen bij het nabijgelegen bedrijf SalmenKipp. Zij kregen slachtofferhulp aangeboden. Ook was er een leidinggevende van hoofdaannemer De Vries & Verburg uit Stolwijk aanwezig om de werklieden mentaal te ondersteunen.

 53. Man valt door dak van stal in Culemborg

  maandag 9 april 2018, Culemborg
  Maandagmiddag omstreeks 13:15 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident aan de Kooiweg-West in Culemborg. Naast een ambulance kwam ook de politie ter plaatse en de traumahelikopter. Bekend is geworden dat er een persoon door het dak van de stal is gevallen en hierbij moest worden gereanimeerd.

  Getroffene verrichtte zijn werkzaamheden op het hellende dak zonder gebruik te maken van randbeveiliging ter plaatse van de dakrand. Evenmin waren (andere) voorzieningen die het vallen van het dak of het vallen door een dakplaat en of een lichtplaat moesten beperken aangebracht. Tevens werd er geen gebruik gemaakt van collectieve beschermingsmiddelen, zoals een vangnet of persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals doelmatige veiligheidsgordels met vanglijnen. Wel werd gebruik gemaakt van één loopplank welke op het dak bevestigd was halverwege de dakrand en de plaats van de werkzaamheden.
  Getroffene was bezig met het losdraaien van schroeven van een lichtplaat. Hij stond wijdbeens over de lichtplaat. Hij verloor zijn evenwicht waardoor hij door de lichtplaat van het dak naar beneden viel. Hij kwam terecht in de ondergelegen ligbox met koeien. Hij viel ongeveer 6,6 meter naar beneden. Hij is met verwondingen afgevoerd naar ziekenhuis.
  Op 14 april 2018 is hij aan zijn verwondingen overleden

 54. Dode door ongeluk met machine in Balkbrug
  woensdag 4 april 2018, Balkbrug
  Een 49-jarige man uit de gemeente Ommen is om het leven gekomen door een bedrijfsongeluk in Balkbrug (Overijssel). De man kwam tijdens zijn werk knel te zitten in een machine, meldt de politie. Hulpverleners konden niets meer voor hem doen, hij overleed ter plaatse.
  De Inspectie SZW onderzoekt het dodelijke ongeluk, dat woensdagochtend gebeurde bij een varkensfokkerij aan de Derde Schansweg.

 55. Man overleden bij bedrijfsongeval
  donderdag 29-03-2018
  Blitterswijck – Een man is donderdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in een bedrijf aan de Veerweg. Het slachtoffer raakte bekneld bij een heftruck. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet zo dat persoon onder de heftruck terecht kwam. De heftruck is niet omgevallen.

  Hulpdiensten werden rond 10.40 uur opgeroepen voor een bedrijfsongeval aan de Veerweg. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar werd gecanceld na de mededeling dat het slachtoffer ter plekke was overleden. Vermoedelijk is hij bij de heftruck bekneld geraakt. Hoe dit precies is gebeurd wordt onderzoek door de Inspectie SZW.

 56. Zware crash op N270 bij Helmond kost vijf uitzendkrachten het leven
  19 maart 2018, N270
  Op de Helmondsingel (N270) tussen Helmond en Deurne zijn bij een zeer zwaar ongeluk vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Vier andere betrokkenen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De dodelijke slachtoffers werkten allemaal voor de Horizon Groep in Velp, bevestigt een manager van dat bureau. De Horizon Groep detacheert vooral Oost-Europese productiemedewerkers door heel Nederland.
  Het busje van de Horizon Groep botste frontaal op een vrachtwagen. Vijf inzittenden (vier mannen en een vrouw) van de bestelbus zijn overleden. In de bestelbus zaten in totaal acht personen. De andere drie zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De vierde zwaargewonde is de chauffeur van de vrachtwagen. Hij zat bekneld in zijn cabine.

  De vrachtwagen is van rioolontstoppingsbedrijf Adriaans uit Mierlo. ,,De chauffeur was gewoon op weg naar huis,” zegt een medewerkster van het bedrijf. ,,Na een normale werkdag in Gennep. Voor de gemeente. We weten nog heel weinig. We kijken ook met ontzetting naar de foto’s. De eigenaar van het bedrijf, Harold Adriaans, is naar het politiebureau gegaan.”
  Volgens de medewerker van Adriaans zat hun chauffeur alleen in de vrachtwagen. De productiemedewerkers van de Horizon Groep waren na een dag werk in Helmond op weg naar huis.
  Gevaarlijk
  De Helmondsingel/N270 staat bekend als gevaarlijk. Het is bepaald niet de eerste keer dat er een zwaar verkeersongeluk plaatsvindt dat levens eist. Het vorige dodelijke ongeval is van november 2017 toen een 25-jarige automobilist ‘s nachts crashte tegen enkele bomen en overleed.

  Op foto’s van het ongeval van vandaag is te zien dat het witte busje totaal verwoest is en compleet in elkaar gedeukt. Ook de voorkant van de vrachtwagen van Adriaans is zwaar beschadigd en ingedeukt. Het lijkt er daarom op dat beide wagens frontaal op elkaar zijn geknald op de tweebaansweg. Waarschijnlijk is het busje op de verkeerde weghelft beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog onduidelijk.
  Ook bij Adriaans en bij de Horizon Groep is het nog gissen naar de oorzaak van het zware ongeluk. Een traumahelikopter werd direct naar de plek van de crash gestuurd. Hulpdiensten moesten met man en macht aan het werk.
  Burgemeester Elly Blanksma van Helmond laat via twitter weten ‘diep geraakt te zijn door het verschrikkelijke ongeval op de N270 in Helmond’: ,,Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers.”
  Betonplaten
  Verkeersongelukken waarbij in één klap zoveel doden vallen komen zelden voor in Nederland. In 2004 verloren vijf jongeren uit Zeewolde het leven bij een ongeluk op de snelweg in Almelo. Zij vlogen uit de bocht en crashten op een boom. Een jaar eerder kostte een verkeersongeval in Veghel zes mensen het leven toen een personenauto frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen met betonplaten.
  Door: Victor Schildkamp 19-03-18, bron ED.nl

  Arbeidsinspectie: ‘Zaak van vijf in Helmond verongelukte Roemenen afgerond’
  HELMOND – Het fatale auto-ongeluk waarbij in maart in Helmond vijf Roemenen om het leven kwamen, krijgt geen juridisch staartje. Ook voor de arbeidsinspectie is de zaak afgerond.
  Het tv-programma Nieuwsuur besteedde zondagavond aandacht aan de kwestie. Het sprak in Roemenië met twee overlevenden van het geruchtmakende ongeval. Samen met hun landgenoten werkten die ten tijde van het ongeval in Helmond voor Van Rooi Meat. De twee Roemenen beweren in de uitzending dat de chauffeur van het busje oververmoeid was omdat hij net als zij de hele dag aan de lopende band had gestaan. Ze spreken ook over arbeidsuitbuiting, ondermaatse huisvesting en het achteraf opstellen van een arbeidscontract. Een derde overlevende deed aangifte tegen uitzendbureau Horizon Groep, dat de Roemenen aan het werk had gekregen bij Van Rooi Meat.
  Verbazing
  Tot vervolging leidde de aangifte niet; het Openbaar Ministerie oordeelde dat er te weinig bewijs was voor de claims. Volgens Nieuwsuur zou de arbeidsinspectie nog wel een bestuurlijke boete kunnen geven aan Horizon Groep. Maar daar is geen sprake van, stelt woordvoerder Paul van der Burg van de dienst. Hij spreekt zijn verbazing uit over de bewering van Nieuwsuur. „Voor ons is de zaak afgerond.”
  Ook Van Rooi Meat is verrast. „Wij herkennen ons niet in de berichtgeving van Nieuwsuur en de verhalen van de geïnterviewde Roemenen”, aldus manager P&O Jeanine Sikora. Volgens haar doen de twee beweringen die aantoonbaar niet kloppen.
  Meer klachten
  Nieuwsuur haalde zondag cijfers aan van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en liet stichting FairWork aan het woord. Volgens beide organisaties komen er van Roemenen die in Nederland werken steeds meer klachten over arbeidsuitbuiting.
  Woordvoerster Helena Kosec van FairWork verklaarde dat de arbeidsinspectie heeft aangegeven te weinig capaciteit te hebben om alle meldingen te onderzoeken. Ook dit klopt niet, stelt Van der Burg. Elke klacht wordt op zijn merites beoordeeld en daarbij ligt de grens echt niet heel laag, verzekert de woordvoerder van de inspectie. „Het is ook niet voor niks dat we de Helmondse zaak hebben onderzocht, terwijl het in eerste instantie gewoon om een verkeersongeval leek te gaan.”
  Door: Rob de Bruyn 03-12-18, Bron: ED.nl

 57. Vlissingen: man (20) overleden na beknelling
  donderdag 8 maart 2018
  Een 20-jarige man is overleden aan de gevolgen van een bedrijfsongeluk afgelopen maandag bij Maritime Logistics, een onderdeel van Damen Shipyards. Het incident op het terrein aan de Koningsweg vond rond 15.20 uur plaats. De ambulancedienst kreeg assistentie van het traumateam uit Amsterdam. Eerder gaf de politie aan dat er sprake was van een medisch incident, maar inmiddels is duidelijk dat er toch sprake was van een bedrijfsongeval.

  Tegenover de PZC heeft het bedrijf verklaard dat de Vlissingse werknemer door onbekende oorzaak bekneld kwam te zitten en hierdoor ernstige verwondingen opliep. Hieraan is hij vannacht overleden.

  HvZeeland, 8 maart 2018

 58. Lichaam gevonden in haven Moerdijk in zoektocht naar vermiste matroos
  Moerdijk 23 februari 2018
  De politie heeft vrijdag in de haven van Moerdijk een lichaam aangetroffen. Het is vermoedelijk het stoffelijk overschot van de Roemeense matroos die donderdag van een schip in het water is gevallen.

  De matroos was bezig met schoonmaakwerk op het dek van het Nederlandse schip en is toen verdwenen. De politie gaat uit van een ongeval.

  De politie zocht vrijdag met sonarapparatuur. Donderdag werd ook al gezocht, maar dat leverde niets op. Er werd naast politie, ambulance en brandweer ook een politiehelikopter ingezet. De KNMR (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) was ook aanwezig en duikteams afkomstig uit Dordrecht en Breda.

  De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is ingeschakeld. Het schip moet vanwege het onderzoek voorlopig in de haven blijven.

  bron: NU.nl/ANP

 59. Dode bij bedrijfsongeluk in Hendrik-Ido-Ambacht
  donderdag 15 februari 2018
  Een 55-jarige man kwam onder een oplegger terecht.Een 55-jarige man kwam onder een oplegger terecht.

  In Hendrik-Ido-Ambacht is een man uit Lisse om het leven gekomen bij een bedrijfsongeluk. Hij kwam onder een oplegger terecht.

  De man was bezig op een bouwplaats aan de Onderdijkse Rijweg, toen daar een oplegger onverwacht in beweging kwam. De 55-jarige man kwam daaronder terecht en overleed ter plekke.

  De Inspectie SZW – de vroegere Arbeidsinspectie- onderzoekt het ongeval.

 60. Loskomen van luikenwiel, dodelijk ongeval aan boord Marja

  Vrijdag  09-02-2018,  Italie, vlagbeginsel, bron: OVV

  Startdatum onderzoek : 09-02-2018Publicatiedatum rapport : 23-12-2021

  Status : Afgerond

  Bij het loskomen van het luikenwiel is de hoofdwerktuigkundige aan boord van het Nederlandse vrachtschip Marja op 8 februari 2018 voor de wal in Mestre (Venetië, Italië) overleden. Nadat het wiel van de as was gelopen, sloeg de hoofdwerktuigkundige met een voorhamer tegen het wiel. De hoofdwerktuigkundige overleed toen het wiel tijdens het slaan onverwacht loskwam van de as en tegen zijn borst belandde.

  Download rapport

  Instrument om risico’s in te schatten noodzakelijk

  Twee cruciale momenten hebben geleid tot loskomen van het luikenwiel en uiteindelijk het overlijden van de hoofdwerktuigkundige van de Marja. Het eerste moment is als het wiel een stukje van de as loopt en het tweede moment is de keuze om met een voorhamer tegen het wiel te slaan. 

  Loskomen van het wiel
  Het wiel kon van de as komen, omdat de borging van het wiel op de as door de seegerring niet meer werkte. De analyse van het vet dat achterbleef op de as en later is veiliggesteld, geeft duiding dat de lagers niet meer naar behoren werkten en het wiel op enig moment is vastgelopen. En dat door de opgebouwde druk de seegerring (borging) gebroken moet zijn.

  Werking van de lagers
  Het niet meer naar behoren werken van de lagers heeft bijgedragen aan het ontstaan van het ongeval. Daarnaast vraagt het visueel inspecteren van de wielen en de lagers op eventuele slijtage vraagt veel voorbereiding en werk. Er zijn andere manieren om periodiek de goede werking van de lagers te controleren, zonder dat de afdekplaat van het wiel gehaald hoeft te worden. Zo kan het gewicht van het luik van het wiel gehaald worden, zodat de draaiing van het wiel en de werking van de lagers gecontroleerd kunnen worden.

  Risico inschatting
  Het invoeren van een instrument om risico’s in te schatten stimuleert in dit soort situaties om eerst met professionele afstand naar de situatie te kijken met alle betrokken personen. Het moet ervoor zorgen dat de risico’s en consequenties worden geanalyseerd en hoe deze beperkt of weggenomen kunnen worden, voordat men overgaat tot actie. De reder kan de bemanning helpen door het invoeren van een standaard werkwijze die ingezet kan worden op het moment dat zich een operationeel probleem voordoet dat opgelost moet worden, en dit in de praktijk te ondersteunen.

  Rapport

 61. Gianni L. overleefde eerder al een schietpartij
  27 jan. 2018 AMSTERDAM
  De 17-jarige Mohammed die gisteren in het buurthuisje op de Grote Wittenburgerstraat vermoord is, is geen bekende van de politie. Dat bevestigt de politie. Wel spreekt de politie van een gerichte actie.
  Volgens de eenheid Amsterdam werkte Mohammed als stagiaire in het buurthuis. „Zijn rol bij dit misdrijf is voor het onderzoeksteam nog geheel onduidelijk”, aldus de politie. Datzelfde geldt voor de 20-jarige stagiaire Maryam, die gewond raakte aan haar benen. Zij was op dat moment werkzaam achter de bar en is bij de schietpartij geraakt. „Alles lijkt erop dat deze vrouw abusievelijk is geraakt.”

 62. Monteur overlijdt door stroomschok bij graafwerkzaamheden in Helenaveen

  26 januari 2018 HELENAVEEN
  – Bij graafwerkzaamheden in Helenaveen is vrijdagmiddag een man om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het bedrijfsongeval gebeurde aan de Lagebrugweg.

  Tussen Helenaveen en Neerkant wordt momenteel de waterleiding vervangen. Bij een woning moest een leidingbuis onder de inrit door worden getrokken. Een monteur kwam daarbij tijdens de werkzaamheden in aanraking met een elektriciteitskabel waar nog stroom op stond.

  Omdat het om een bedrijfsongeval betreft, is het onderzoek in handen van de Inspectie SZW.

 63. Man verdrinkt bij werk op schip

  Maandag 22 januari 2018

  Maandag 22 januari kwam om 11.45 uur bij de hulpdiensten een melding binnen over een man die vermist werd nadat hij aan het werk was op een schip dat op Industrieterrein Holtum-Noord in gemeente Sittard-Geleen lag afgemeerd in een zijtak van het Julianakanaal.

  Tijdens de zoektocht naar de vermiste man werden duikers van de brandweer en een politiehelikopter ingezet. Het scheepvaartverkeer werd op een deel van het Julianakanaal stilgelegd.

  Om 15.30 uur meldde de politie dat de reddingsoperatie was overgegaan in een bergingsoperatie. Daarbij werd een sonarboot ingezet. De arbeidsinspectie werd in kennis gesteld van het ongeval.

  Aan het eind van de namiddag vond een duiker van de brandweer het levenloze lichaam van de man. Het gaat om een 25-jarige Pool. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf. Ze gaat uit van een noodlottig ongeval.

  De man was maandag aan het werk op een schip. Aan boord is een helm gevonden. Het lijkt erop dat de man van het vaartuig in het water is gevallen.

  Hulpdiensten vrezen voor leven van vermiste schipper
  De politie gaat er vanuit dat de vermiste man in het Julianakanaal bij Born niet meer levend wordt gevonden.
  Rond 12:45 uur werd alarm geslagen nadat een medewerker van een duwboot werd vermist. “De man is nog niet gevonden. De reddingsoperatie is overgegaan in een bergingsoperatie met de inzet van een sonarboot”, zo meldt de politie.
  Afgemeerd
  De man zou aan het werk zijn geweest op een boot die lag afgemeerd in een zijtak van het Julianakanaal. Op de boot werd een helm gevonden, maar van de medewerker die deze zou moeten dragen, ontbreekt ieder spoor.
  Lees ook: Grote zoekactie in water vanwege vermiste schipper
  De hulpdiensten zochten tot 15:15 uur met boten en duikers in de hoop de man nog levend te vinden in het water.
  Arbeidsinspectie
  De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht, zo meldt de politie. De bergingsactie gaat door totdat het donker wordt.
  Het scheepvaartverkeer in dit deel van het Julianakanaal ligt voorlopig stil.

 64. Storm eist twee levens
  Donderdag 18 januari, 13:04

  De zware westerstorm heeft twee mensen het leven gekost: een man uit Enschede en een man uit Zwolle.

  In Olst werd een 62-jarige man uit Zwolle geraakt door een dikke tak, schrijft de politie. De man stapte uit zijn vrachtwagen om een tak op de weg te verplaatsen en werd toen door een tweede geraakt.

  In Enschede heeft een andere 62-jarige man op de Goolkaterweg een boom op zijn auto gekregen.

  Plexiglas

  Mogelijk is er ook een derde dode gevallen door de storm. In het Gelderse Vuren overleed een 66-jarige man door een ongeval op een privéterrein. Hij viel door een plexiglasconstructie, enkele meters naar beneden. Een man van 34 raakte daarbij gewond.

  De arbeidsinspectie en politie onderzoeken of het voorval verband houdt met de storm.

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zegt in een reactie met verdriet kennis te hebben genomen van de slachtoffers. “Ik wens de nabestaanden veel sterkte. Veel respect voor alle hulpverleners en iedereen die elkaar te hulp is geschoten vandaag.”

 65. Dode en zwaargewonde in Vuren

  donderdag 18 jan 2018, VUREN

  – Een man van 66 jaar is overleden bij een ongeval in Vuren, waar hij door een plexiglasconstructie heen enkele meters naar beneden viel. Een man van 34, die ook viel, raakte zwaargewond. De arbeidsinspectie en de recherche doen onderzoek.

 66. Man verongelukt bij Tzum onder vrachtwagen
  15 jan 2018 – Tzum

  Bij een bedrijfsongeval op een boerenerf aan de Slotweg bij Tzum is maandagochtend een man om het leven gekomen. De man kwam door nog onbekende oorzaak onder een vrachtwagen terecht. De hulpdiensten waren massaal aanwezig, en ook een traumahelikopter was opgeroepen .

 67. Medewerker overleden na opsluiting in container
  dinsdag 9 januari 2018
  LOCHEM – Een medewerker van het sportcomplex De Beemd in Lochem is dinsdag om het leven gekomen door een ongeluk tijdens het werk. Dat meldt de gemeente Lochem. Twee personen kwamen vast te zitten in een container met houtkorrels. Ze werden onwel, de brandweer heeft de container opengebroken.

  Voor een van de twee opgesloten personen kwam die hulp te laat. De container staat bij het zwem- en sportcentrum De Beemd. Het centrum maakt gebruik van pelletkachels. Wat er is misgegaan, wordt onderzocht door de arbeidsinspectie.

  Aangeslagen burgemeester

  Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve is aangeslagen door het incident. ‘Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt

  Het sportcomplex is dicht.

  1. Medewerker zwembad overleden na incident in opslagruimte

   LOCHEM – Een medewerker van zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem is vanmiddag overleden na een incident in een opslagruimte naast het bad. Een ander raakte gewond en ligt in het ziekenhuis, meldt de gemeente Lochem.
   De mannen kwamen door nog onbekende reden vast te zitten in een container met daarin de voorraad biomassa waarmee het zwembad aan de Zutphenseweg in Lochem wordt verwarmd.
   De hulpdiensten zijn direct op grote schaal uitgerukt, ook de officier van dienst Gevaarlijke Stoffen rukte uit. De brandweer begon direct de container open te zagen.

   Aangeslagen

   Een van de twee mannen kon snel worden bevrijd en was er ernstig aan toe. Hij werd direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Ook de tweede persoon kon snel worden bevrijd en was gewond. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
   Burgemeester Van ‘t Erve van Lochem is reageert aangeslagen: Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt.’’

   De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het incident.

 68. Jongen (12) overleden na ongeluk op melkveebedrijf Harskamp

  6-01-2018

  Een 12-jarige jongen die vrijdag zeer ernstig gewond raakte bij een ongeval op het melkveebedrijf van zijn ouders in Harskamp is zaterdag in het ziekenhuis overleden. Een traumahelikopter vervoerde de jongen naar het ziekenhuis. Hij was leerling van klas vmbo 1 van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn. De mentor zal dinsdag de leerlingen van de klas waarin de jongen zat opvangen, zo meldde de school maandag. Ook het personeel besteedde maandag tijdens een studiedag aandacht aan het overlijden.

 69. Man overleden na bedrijfsongeluk Apeldoorn

  05 jan. 2018 APELDOORN

  – De productiemedewerker die donderdagochtend bij het Apeldoornse recyclingbedrijf Van Gerrevink werd bedolven onder een lading papier, is vrijdag overleden. De 45-jarige Brummenaar is na het ongeluk niet meer bij bewustzijn geweest. Na het ongeluk werd hij per ambulance naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle gebracht. Een traumahelikopter verleende bijstand. Directeur Mark van Gerrevink stelde het personeel vrijdagmiddag op de hoogte en sloot het bedrijf. „Alle collega’s zijn overstuur door dit heftige bericht”, aldus Van Gerrevink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden