dodelijke ongevallen 2015

Aantal Nederlandse arbeidsongevallen onder Europees gemiddelde

Gepubliceerd: 19 december 2016

Van de Nederlandse werknemers nam 1,4 procent in 2015 ten minste één dag vrij vanwege een ongeval op het werk. Arbeidsongevallen die minimaal vier dagen verzuim veroorzaken, komen in Nederland minder vaak voor dan gemiddeld in de Europese Unie.

In Nederland vonden in 2014 bijna 1.400 ongevallen per 100.000 werknemers plaats, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. 

Dat is iets minder dan het Europese gemiddelde van 1.600 per 100.000 werknemers. De ongelukken veroorzaakten vooral ontwrichtingen, verstuikingen, verrekkingen en (oppervlakkige) verwondingen.

De bouw was in 2015 de sector met het hoogste percentage ziekteverzuim van minimaal een dag na een ongeval. Dit percentage ligt op 2,8 procent. Het ongevallenvijfer ligt in de bouw twee keer zo hoog als in andere sectoren.

Andere sectoren met een relatief hoog percentage (ruim 2 procent) zijn de industrie, horeca en vervoer en opslag.

Onacceptabel

FNV Bouw noemt het aantal ongevallen in de bouw onacceptabel. Eerder dit jaar meldde de Inspectie SZW al een toename van het aantal ernstige en dodelijke ongelukken in de bouw. ''We constateren met afgrijzen dat in de bouwsector in Nederland eens in de twee weken een dodelijk ongeval valt te betreuren'', aldus projectleider veiligheid Willem Dijkhuizen van FNV Bouw.

Hij is ontevreden over de rol van brancheorganisatie Bouwend Nederland. ''Een aantal kleinere brancheorganisaties, zoals in de funderingstechniek en in de steigerbouw, neemt zijn verantwoordelijkheid. Maar Bouwend Nederland, de grote vertegenwoordiger van bijna alle bouwbedrijven in Nederland, hobbelt daar mijlenver achteraan."

Bouwend Nederland kan zich niet vinden in de kritiek van FNV Bouw. Volgens een woordvoerder is elke dode in de bouw er een te veel en moeten gezamenlijk stappen worden ondernomen om het aantal terug te dringen. Als voorbeeld noemt Bouwend Nederland de plannen die zijn gemaakt met de brancheorganisatie in de steigerbouw.

Door: NU.nl/ANP

103 gedachten over “dodelijke ongevallen 2015”

 1. 16-12-2015
  Man komt om het leven bij ongeval met graafmachine

  Amterdam – Tijdens werkzaamheden in Amsterdam-Noord is de bestuurder van een graafmachine woensdagochtend om het leven gekomen.

  De man kwam onder de wielen van zijn voertuig, zo meldt de Amsterdamse zender AT5.

  Het ongeval gebeurd rond half negen. Het slachtoffer was bezig met graafwerkzaamheden op de Stoombootweg. Zowel en medisch traumateam als de brandweer waren snel ter plekke maar konden niets meer voor de chauffeur doen.

  De Inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie, doet onderzoek naar de oorzaak van het bedrijfsongeval

 2. Man (63) komt om het leven na ongeval met heftruck Bodegraven
  Date: 14 december, 2015

  in: Bodegraven,

  0 Reacties

  381 Views

  Foto : Dennis Vervoorn

  Bodegraven – Een 63-jarige man uit Gouda is maandagmorgen om het leven gekomen na een noodlottig bedrijfsongeval. De man kwam door een nog onbekende oorzaak onder een heftruck te zitten en zat daarbij bekneld. Diverse hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse om het slachtoffer te helpen.

  De man werd onder de heftruck vandaan gehaald maar bleek al reeds te zijn overleden. Het personeel van het bedrijf is opgevangen door de politie. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend en wordt onderzocht door de politi

 3. ma 07 dec 2015, 09:57 Man overleden na bedrijfsongeval in Zoetermeer ZOETRMEER – 

  Man overleden na ongeval met laadklep Radonstraat

   

  Zoetermeer – Bij een ongeval tijdens het laden of lossen van goederen is een 47-jarige man om het leven gekomen.

  Om negen uur kwam de melding van het ongeval binnen bij de hulpdiensten. Direct zijn ambulance, politie, brandweer en traumahelikopter uitgerukt naar de Radonstraat, maar bij aankomst van de eerste ambulance werd duidelijk dat alle vorm van hulp te laat kwam. Door nog onbekende oorzaak is het slachtoffer met het hoofd tussen de laadklep klem komen te zitten en direct overleden.

  Hulpdiensten hebben het slachtoffer afgeschermd en de omgeving afgezet. VOA en de dienst forensische opsporing doen onderzoek naar het ongeval. Ook de Inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) zal een onderzoek starten naar dit incident, omdat het een bedrijfsongeval betreft.

  Door het ongeval is de kleine zijweg lange tijd afgesloten geweest. Rond twaalf uur was het onderzoek ten einde en is de weg vrijgegeven.

 4. Man gewond na val van dak in Makkinga
  Donderdag 26 november 2015 om 14:13

  MAKKINGA – Donderdagochtend raakte in Makkinga een man gewond nadat hij van het dak was gevallen. Door een nog onbekende oorzaak kwam de man tijdens werkzaamheden op een dak ten val.

  Naast politie en een ambulance kwam de traumahelikopter uit Groningen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis
  Op 4 december is het slachtoffer overleden.

 5. za 28 nov 2015,
  Man overlijdt door bedrijfsongeval Groningen

  GRONINGEN –
  Een zestigjarige werknemer van een recyclingbedrijf in Groningen is zaterdag bekneld geraakt en later aan zijn verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde op het bedrijf aan de Rouaanstraat.

  Foto: Peter Schoonen

  De man uit Groningen raakte door nog onbekende oorzaak bekneld in een transportband. De Inspectie SZW stelt een onderzoek in.

 6. Man komt onder goederenlift bij Vereijken Kwekerijen in Beek en Donk en overlijdt

  25 november 2015

  Bedrijfsongeval bij Vereijken Kwekerijen in Beek en Donk

  Bij kwekerij Vereijken aan de Peeldijk in Beek en Donk is woensdagavond rond 22.30 uur een man om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. Hij kwam tijdens schoonmaakwerkzaamheden onder een goederenlift terecht. De traumahelikopter rukte uit, maar dat mocht niet baten; de man overleed ter plekke. De politie heeft het onderzoek woensdagavond laat overgedragen aan de arbeidsinspectie.

 7. di 24 nov 2015,
  Marineduikster komt om op Curaçao

  WILLEMSTAD –
  Bij een tragisch duikongeval op Curaçao is een 23-jarige vrouwelijke matroos uit Zwaag om het leven gekomen. Dat gebeurde tijdens een oefening van de Defensie Duikgroep in de Caracasbaai, meldt het Ministerie van Defensie.
  De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de toedracht van het ongeluk dat maandag plaatsvond.
  ,,Het verlies van deze gewaardeerde collega is een zware klap voor de Koninklijke Marine”, laat Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk weten. ,,Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega’s. Wij hopen dat zij de kracht vinden om dit zware verlies te verwerken.”

  OM vraagt vrijspraak in zaak duikongeval Curaçao

  Nieuwsbericht | 29-12-2020 | 13:42

  Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft dinsdag 29 december tijdens een rechtszitting voor de Militaire Kamer in Arnhem vrijspraak gevraagd voor vier militairen die betrokken waren bij het duikongeval op Curaçao waarbij op 23 november 2015 een matroos om het leven kwam.

  Volgens het OM hebben de vier verdachten een aantal voorschriften niet nageleefd, maar valt ze dat strikt juridisch gezien niet te verwijten. Zo zijn bijvoorbeeld de (gewijzigde) voorschriften in 2014 vastgesteld door een functionaris die deze juridische bevoegdheid niet had – ze zijn dus niet op een correcte manier gewijzigd, aldus het OM over één van de redenen waarom dit juridisch niet te verwijten valt.

  De officieren van justitie ter zitting: “Dat brengt met zich mee dat de versie uit 2014 niet kan worden aangemerkt als dienstvoorschrift zoals wettelijk bedoeld.” De vier werden vervolgd voor het opzettelijk dan wel door schuld overtreden van dienstvoorschriften.

  De matroos kwam om het leven bij een oefening waarbij met een hefballon naar een oefenmijn op 42 meter diepte werd gedoken. Het strafrechtelijk onderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven over de oorzaak van het ongeval, aldus het OM. Duidelijk is wel dat op een diepte van ongeveer 30 meter de spraakcommunicatie wegviel of zodanig verslechterde dat werd besloten verder te communiceren via seinlijncommunicatie.

  Volgens de voorschriften is bij werkzaamheden met een hefballon spraakcommunicatie verplicht. Dit uitgangspunt is echter anders geïnterpreteerd door betrokkenen. In de voorschriften staat ook dat bij het wegvallen van spraakcommunicatie bij duikwerkzaamheden waarbij spraakcommunicatie verplicht is, de duik dient te worden beëindigd. Die dag is door de duikleider na inventarisatie van de risico’s besloten door te gaan.

  Het OM stelt vast dat de voorschriften – behalve dat ze juridisch onvoldoende verankerd waren – ook een eigen leven zijn gaan leiden. “Nergens in de voorschriften staat dat er na het wegvallen van de spraakcommunicatie ruimte is voor een risico-inventarisatie.” Volgens de voorschriften is afwijken van die voorschriften in dit geval ook geen bevoegdheid van de duikleider.

  De officieren spraken in hun requisitoir over “een onbevredigend einde aan een langdurende strafzaak”, niet omdat de zaak wat het OM betreft tot vrijspraak moet leiden, maar omdat de zaak lang heeft geduurd, en omdat vragen waar nabestaanden mee zitten in het strafproces niet zijn opgehelderd.

  Ze spraken ook hun bezorgdheid uit over het feit dat verdachten zich op het standpunt stellen dat het een duik was volgens het boekje. “Dat kun je toch moeilijk volhouden”, vinden de officieren. “Iedereen had de intentie om veilig te werken, maar, ook al is het strafrechtelijk niet verwijtbaar, er zijn in gezamenlijkheid wel degelijk fouten begaan.”

 8. Dodelijk ongeval aan dek ARM 7

  23 november 2015
  VLISSINGEN/ARNEMUIDEN – De 46-jarige Jackie Grootjans is vrijdagmiddag aan zijn verwondingen bezweken, die hij eerder die dag in de haven van Vlissingen opliep tijdens het werk aan dek van de ARM 7.

  De ARM 7 ‘Jan Senior’ was donderdagavond binnengekomen en lag afgemeerd aan de Visserijkade bij de afslag. Rond 02.45 uur raakte Grootjans aan stuurboord bekneld tussen een slof en de wand van de buiskap.

 9. Overboord geslagen man gevonden in Noordzee

  23 november 2015 – 16:02

  Op de Noordzee is een 58-jarige man overboord geslagen van een vrachtschip. De Orza was onderweg van Honfleur in Normandië naar de Eemshaven. Op 25 kilometer noordwestelijk van Vlieland raakte een bemanningslid overboord. De reddingsboten van Vlieland, Terschelling, Den Helder en Tessel, en een helikopter en vliegtuig van de Kustwacht zijn ingezet om de man te vinden. Het schip vaart onder de Cypriotische vlag.

  UPDATE: De man werd rond vier uur gevonden. De helikopter haalde hem uit het water.

  De 58-jarige man die maandagmiddag door een helikopter uit de Noordzee is gehaald, is overleden. De man, die geen reddingsvest aan had, was overboord geslagen bij Vlieland..

 10. za 21 nov 2015,

  Man overleden in kolentrechter
  NIEUWDORP –
  Bij een bedrijfsongeval op het terrein van de kolencentrale in Nieuwdorp is vrijdagavond 20 november een 52-jarige man uit Vlissingen overleden. De man was in een kolentrechter van een transportband terechtgekomen.

  De toegesnelde politie, brandweer, ambulancedienst en traumahelikopter verleenden eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

  1. Borssele: EPZ sluit kolencentrale definitief na bedrijfsongeval
   EPZ heeft gisteren de kolencentrale definitief gesloten. Dat zou eigenlijk 31 december gebeuren, maar door onder meer het dodelijke ongeval afgelopen vrijdag is besloten de energiecentrale met onmiddellijke ingang uit bedrijf te nemen. Dat meldt exploitant Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland EPZ op zijn website. Afgelopen vrijdag kwam een 52-jarige Vlissinger om het leven in de kolencentrale. De man kwam tegen half elf in de kolentrechter van een transportband van de centrale terecht. Hij overleed ter plaatse. De man was een medewerker van een bedrijf dat EPZ had ingehuurd.

   Eind september raakten twee EPZ-medewerkers gewond bij twee explosies en een daarop volgende brand in de kolencentrale. Over de oorzaak is nog niets bekendgemaakt.

   Voor EPZ zijn de twee incidenten aanleiding de sluiting van de energiecentrale met ruim een maand te vervroegen. Gisteren werd het vuur onder de ketel definitief gedoofd. EPZ-directeur Carlo Wolters: “De kolencentrale is de afgelopen maanden getroffen door een aantal ernstige incidenten die een zware wissel hebben getrokken op onze medewerkers. Om die reden vinden wij het onverstandig om door te gaan met de productie tot eind van het jaar. We hadden allen een andere voorstelling van dit moment. Echter, alles in ogenschouw nemend, is dit het beste besluit.”

   De komende maanden wordt de ontmanteling van de kolencentrale voorbereid. Het grootste deel van de medewerkers heeft een andere baan gevonden binnen of buiten EPZ of verlaat met een regeling het bedrijf. Circa 25 mensen worden begeleid naar ander werk. De kolencentrale in Borssele moest per 1 januari 2016 dicht. Dat is een direct gevolg van het twee jaar geleden gesloten landelijke Energieakkoord, waarin staat dat vijf oudere kolencentrales dicht moeten. De kolencentrale in Borssele stamt uit 1987.

   Inmiddels klinkt een brede maatschappelijke roep om alle kolencentrales te sluiten. Een groep van 64 hoogleraren pleitte daar maandag voor. Volgens hen doet Nederland te weinig om de uitstoot van broeikasgas (CO2) terug te dringen. Sluiting van de elf kolencentrales levert veel sneller een vermindering van de CO2-uitstoot op dan de bouw van windparken op zee doen. Voor offshore windenergie is 18 miljard euro uitgetrokken.

   Ook energiebedrijf Delta, die 70 procent van de aandelen van EPZ bezit, bepleit al langer de sluiting van alle kolencentrales. Op die manier kan Nederland zijn in klimaatakkoorden vastgelegde belofte waarmaken om de CO2-uitstoot 25 procent onder het niveau van 1990 te brengen.

   Inmiddels wil de PvdA binnen tien jaar alle kolencentrales sluiten. GdF en E.On dreigen met miljardenclaims als een Kamermeerderheid daartoe besluit. Beide energiebedrijven exploiteren jonge kolencentrales. De kolencentrale van E.On op de Maasvlakte in Rotterdam is een jaar oud.

   PZC, 25 november 2015

 11. do 19 nov 2015, 16:57

  Dodelijk bedrijfsongeval met graafmachine

  PIJNACKER –
  Bij een bedrijfsongeval in Pijnacker is donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer zou in de grijper van een graafmachine terecht zijn gekomen.

  Volgens Omroep West is het nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren

  1. Arbeidsinspectie onderzoekt ongeluk Zwetkade

   di 24 nov 2015,

   De politie van het bureau in Pijnacker, heeft de zaak overgedragen aan de Arbeidsinspectie.

   Pijnacker – Er gaat een uiterst zorgvuldig onderzoek plaatsvinden naar de dood van Albert den Hertog uit Benthuizen. Dat bevestigt de Arbeidsinspectie vandaag desgevraagd aan Telstar Online.

   Het 41-jarige slachtoffer was vorige week donderdag bezig met het aanleggen van een vispassage aan de Zwetkade in Pijnacker toen hij in de grijper van zijn graafmachine belandde. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

   Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie meldt aan onze redactie dat het onderzoek wel drie tot vier maanden in beslag kan gaan nemen. “Wij willen dit uiterst zorgvuldig doen en nemen daar ook alle tijd en rust voor”, zo zegt hij. De inspectiedienst hoopt onder andere door het bevragen van collega’s van de man een antwoord te krijgen op de vraag hoe dit bizarre ongeluk heeft kunnen plaatsvinden.

 12. wo 18 nov 2015, 15:25
  Man overlijdt door val in put, brandweer rijdt sloot in

  OUDEGA –
  Een man is woensdag in het Friese Oudega om het leven gekomen toen hij in een put viel op een bouwplaats.

  Een brandweerwagen was woensdag uitgerukt naar de bouwplaats, maar raakte van de weg en belandde op zo’n 100 meter afstand van het ongeluk in de sloot. De brandweerlieden kwamen met de schrik vrij.

  Ambulancepersoneel, dat wel ter plaatse kwam, heeft de man nog tevergeefs proberen te reanimeren.

  Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het fatale ongeluk op de bouwplaats.

 13. 17-11-2015 WEESP, MUIDEN

  Dodelijk ongeluk op bouwplaats nieuwe A1  – Op de bouwplaats voor de 'nieuwe' A1 ter hoogte van Weesp, Muiden is dinsdagochtend een persoon overleden. Het gaat om een medewerker van een leverancier, meldt aannemerscombinatie SAAone die werkt aan de verbreding van de A1. De man kwam betonnengeluidsschermen lossen. Daarbij raakte hij bekneld. Voor onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval is de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) ingeschakeld.

 14. do 05 nov 2015, 09:55

  Schilder overlijdt na val van steiger Oostergrachtswal LEEUWARDEN – Een man is donderdag om het leven gekomen door een bedrijfsongeval in Leeuwarden. Hij viel volgens de politie op de Oostergrachtswal van een steiger. De inspectie doet onderzoek.

 15. za 24 okt 2015, 15:43
  Dode door bedrijsongeval in Dronten

  DRONTEN –
  Door een ongeval op een landbouwbedrijf in Dronten is zaterdag een man om het leven gekomen. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk omdat de man alleen met een machine bezig was. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk.

  1. Man overleden tijdens aardappels rooien
   Dronten 24 oktober 2015
   Een man van 51 uit Dronten is zaterdag rond het middaguur overleden door een arbeidsongeval op een akker aan de Colijnweg tussen Dronten en Ketelhaven. Dat meldt de politie.

   Het ongeluk gebeurde tijdens het rooien van aardappels op een landbouwmachine. Wat er precies is misgegaan is nog onduidelijk.

   Medewerkers van de boerderij hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dat mocht niet baten.

 16. do 22 okt 2015, 16:52

  Man overleden bij bedrijfsongeval op schip

  ROTTERDAM –
  Een man is donderdag om het leven gekomen op een schip aan de Oude Maasweg in Rotterdam Botlek. Hij kreeg een voorwerp tegen zijn hoofd. Hulp mocht niet meer baten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een bedrijfsongeval, de politie laat weten geen reden te hebben om aan een misdrijf te denken.

  De identiteit van de man is nog niet bekend.

 17. do 22 okt 2015, 18:33

  Ongeval met shovel wordt jongen noodlottig

  Kamperveen –
  Een tienjarige jongen is donderdagmiddag in het Overijsselse Kamperveen om het leven gekomen door een ongeval met een kleine shovel. Het ongeluk gebeurde op het erf bij zijn ouderlijk huis.

  De jongen was met een vriendje uit Zwolle aan het spelen bij de boerderij aan de Dompeweg. De vriend bestuurde de mini-shovel en het slachtoffer reed er op de fiets naast. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met de fiets onder de shovel terecht. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  De dood van het kind is ingeslagen als een bom, omdat iedereen het gezin – eigenaar van een melkveehouderij – in de kleine plaats kent.

 18. Man (51) omgekomen bij bedrijfsongeval Westkapelle

  16 oktober 2015
  WESTKAPELLE – Bij een bedrijfsongeval in Westkapelle is vrijdagochtend een 51-jarige man uit Westkapelle om het leven gekomen.

  Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak bekneld in een combine die in een loods stond op het bedrijfsterrein aan de Vroonwegeling. De politie kreeg de melding van het ongeluk rond half elf. De opgeroepen traumahelikopter kon niets meer uitrichten, de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Of hij bekneld is geraakt tussen voertuigen of in een machine is nog onduidelijk. De technische recherche en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

 19. Jongeman uit Deurne overleden na bedrijfsongeval in Landhorst

  14 oktober 2015

  DEURNE – Een 19-jarige man uit Deurne is maandagavond 13 oktober overleden als gevolg van een bedrijfsongeluk eerder op de dag in Landhorst.

  De medewerker van Las- en montagebedrijf Renders uit Vlierden was daar aan het werk op een bouwterrein.

  De inspectie SZW (voorheen de arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

 20. vr 09 okt 2015, 18:14
  Trucker verongelukt op snelweg Limburg

  VENLO –
  Bij een ongeval op de snelweg A67 in Limburg is vrijdag een vrachtwagenchauffeur uit Duitsland om het leven gekomen. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een portaal met matrixborden. Het slachtoffer werd uit de vrachtwagen geslingerd en overleed ter plaatse, aldus de politie.

  Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Venlo op de weghelft richting Duitsland. Na het ongeluk ontstond er een kilometers lange file.

 21. do 01 okt 2015,
  Man verongelukt tijdens bouw vakantiepark

  NIEUWVLIET –
  Bij bouwwerkzaamheden in een vakantiepark in het Zeeuwse Nieuwvliet (gemeente Sluis) is donderdag een man om het leven gekomen. Hij kwam onder een betonnen plaat terecht die is omgevallen, aldus de politie. Nadere bijzonderheden over het slachtoffer en de toedracht van het ongeluk aan de Baanstpoldersedijk zijn nog niet bekend.

 22. wo 23 sep 2015, 20:16

  Stier doodt boer

  ZANDHUIZEN –
  Op een veehouderij in het Friese dorpje Zandhuizen (gemeente Weststellingwerf) is een boer gedood door een van zijn stieren. De man kwam woensdagmiddag om het leven in de stal van het bedrijf aan de Zandhuizerweg, meldde de politie.

  Wat er zich precies heeft afgespeeld in de stal is nog niet duidelijk. De veehouder overleed ter plaats aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.

 23. Man die omkwam onder vallende silo in Boxtel was chauffeur van de vrachtwagen BOXTEL – De man die maandagmiddag 21 september bij een boerderij aan de Savendonksestraat in Boxtel om het leven kwam door een vallende voedersilo, was de chauffeur van de vrachtwagen. Dat heeft een woordvoerster van de Inspectie SZW woensdag laten weten. Vanwege privacy worden niet meer gegevens over het slachtoffer bekendgemaakt. Ook over de oorzaak van het ongeluk doet de inspectie geen mededelingen. Het ongeluk gebeurde op het erf van de boerderij op de grens van Boxtel en Liempde. Tijdens het bijvullen van het veevoeder viel de silo plotseling om. De chauffeur kwam onder de silo terecht en overleed ter plaatse.

  1. Man in Liempde overleden na omvallen van veevoersilo
   In het Brabantse Liempde is in de middag van 21 september een man overleden na een ernstig bedrijfsongeval op het erf van een melkveebedrijf. De man kwam terecht onder een omvallende silo. Dat gebeurde tijdens het vullen van de silo. Vermoedelijk is de overleden man de chauffeur van de vrachtwagen die het veevoer kwam brengen. De eigenaar van het veehouderijbedrijf stond erbij en waarschuwde de hulpdiensten. Deze rukten uit om de man te helpen, maar dat mocht niet meer baten. De politie en Inspectie SZW stellen een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

   bron: Omroep Brabant, 21/09/15

 24. vr 18 sep 2015, 13:34
  Man komt om het leven bij zaagwerkzaamheden

  BELLINGWOLDE –
  Een man is vrijdag om het leven gekomen bij zaagwerkzaamheden in een bos in Bellingwolde. Hij was aan het werk vlakbij de Wymeesterweg in het Groningse dorp.

  Er is volgens de politie iets misgegaan bij het rooien van bomen.

  1. Man komt om het leven bij het rooien van bomen in Bellingwolde
   Een 23-jarige man uit het Brabantse Aarle-Rixtel, eigenaar van een boomrooierij, is op 18 september om het leven gekomen bij werkzaamheden in Bellingwolde in het oosten van de provincie Groningen. De man kwam onder een boom terecht. De Brabantse ondernemer was ingeschakeld door een aannemer die werkt voor het waterschap Hunze en Aa’s. Nabij het B.L. Tijdenskanaal worden in opdracht van het waterschap bomen gerooid. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk. De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht en dat onderzoek is nog niet afgerond.

 25. Werknemer verdronken in Amsterdamse haven 15-09-2015 11:58 | ANP In de Amsterdamse haven is dinsdagochtend een man van een ponton gevallen en verdronken. Dat gebeurde bij de Holland Cargo Terminal aan de Ruijgoordweg. Het slachtoffer is een buitenlandse werknemer die op het ponton met hefkranen bezig was. Het is nog niet duidelijk hoe hij in het water is geraakt. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. De melding kwam rond 09.30 uur binnen en duikers van de brandweer troffen de drenkeling rond 10.10 uur aan onder water. Reanimatie op de kade mocht niet meer baten, de man stierf ter plekke. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter en -boot ingezet. De identiteit van de man moet nog worden vastgesteld. De politie heeft de arbeidsinspectie op de hoogte gebracht van het ongeval.

 26. vr 11 sep 2015, 22:21
  |
  lees voor

  Man verdronken na kantelen tractor

  BEEMTE BROEKLAND –
  Een zestigjarige man is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeluk met een tractor. Dat gebeurde bij een kwekerij in het gehucht Beemte Broekland, ten noorden van Apeldoorn.

  De man wilde met zijn tractor een composthoop oprijden, maar het voertuig kantelde en kwam in een sloot terecht. De man belandde onder de tractor en verdronk. Hulpdiensten hebben hem uit de sloot gehaald en geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

 27. Dode en zwaargewonde bij liftongeval op TU Eindhoven (video)

  04 september 2015
  EINDHOVEN – Bij een ongeval met een lift op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een dode gevallen. Een andere persoon raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.
  Hulpdiensten hebben het gewonde slachtoffer samen met het Redteam Hoogteverschillen en een speciaal traumateam (Medische Urgentie Groep) uit België uit het gebouw gehaald. Het slachtoffer zat bekneld.
  Sloopwerkzaamheden
  Op de TU vinden sloopwerkzaamheden plaats door sloopbedrijf Heezen. Het ongeval gebeurde in een leegstaand universiteitsgebouw waar momenteel studentenwoningen in worden gebouwd. De bouwvakkers stonden bovenop de lift in de liftschacht. De kabels zijn geknapt waardoor de lift vanaf zeven hoog naar beneden viel.
  Officier van dienst Tim Bosmans had al goede hoop dat het zou gaan lukken om de tweede persoon te redden. Het feit dat de lift deels in elkaar zit en tussen twee verdiepingen hangt, maakte de reddingsoperatie wel moeilijker. Het leegstaande gebouw Potentiaal telt 16 etages. Tot voor kort was de faculteit Electrical Engineer hier gehuisvest. Het pand is sinds enkele maanden in handen van bouwbedrijf Dura Vermeer.
  Verslagen
  De directies van Dura Vermeer en de TU Eindhoven laten weten ‘met verslagenheid kennis te hebben genomen’ van het ongeval. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en naar de zwaargewonde werknemer van Heezen die in het ziekenhuis ligt.

  Inspectie
  De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van ongeval. Het onderzoek kan enige weken in beslag nemen. Dura Vermeer stelt ook een eigen onderzoek in, in samenwerking met de TU Eindhoven

 28. wo 16 sep 2015, 14:39 Man dood na val van dak gymzaal Wijk en Aalburg – Een 54-jarige man die vorige week vrijdag 4 september van het dak van een gymzaal viel in Wijk en Aalburg, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de gemeente op haar website. Omstanders troffen de gemeentebode zwaargewond op straat aan en schakelden de hulpdiensten in. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij zaterdag overleed.

 29. woensdag 19 aug 2015
  |
  ROTTERDAM –
  Bij een bedrijfsongeluk in de haven van Rotterdam is woensdagavond laat een man overleden. Hij viel 30 meter naar beneden toen hij aan het werk was aan een booreiland.

  De man hing volgens de politie onder het platform in een kooiconstructie. Hij is daar door nog onbekende oorzaak uit gevallen of gegleden. Het ongeluk gebeurde bij scheepswerf Keppel Verolme op de Professor Gerbrandyweg in de Botlek.

  Wie het slachtoffer is, wil de politie nog niet zeggen

 30. vr 14 aug 2015, 16:26
  |
  lees voor

  Trucker overleden door aanrijding op A2

  URMOND –
  Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding op de A2 bij Swentibold, tussen Urmond en Born (Limburg).

  Als gevolg van de aanrijding was er urenlang slechts een rijstrook vrij richting Eindhoven waardoor lange files ontstonden. Rond 21.00 uur was de weg weer vrij.

  Het ongeval gebeurde rond 15.35 uur toen een vrachtwagen achterop een andere truck botste. De oorzaak daarvan is onbekend. De chauffeur overleed ter plaatse, aldus de politie. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Door het ongeval ontstond een grote ravage

 31. Man overleden bij bedrijfsongeval in Rotterdam

  Op de Van Riemsdijkweg nabij de Waalhaven in Rotterdam is zondagochtend 16 augustus 2015 een man door een bedrijfsongeval om het leven gekomen.

  Volgens de politie kwam het slachtoffer klem te zitten tussen een vrachtwagen en een laaddok.

  Over de identiteit van de man en om welk bedrijf het gaat is nog niets bekend.

  Door: ANP

  1. maandag 17 augustus 2015
   Rotterdam: man overleden na beknelling
   De man die zondag overleed bij een bedrijfsongeval in de Rotterdamse Waalhaven is een 47-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur. Het ongeluk gebeurde op een bedrijventerrein op de Van Riemsdijkweg in het Waalhavengebied van Rotterdam.

   Rond 11.30 uur kwam de 47-jarige chauffeur met zijn hoofd tussen de voorkant van zijn vrachtwagen en het laadperron. De man was bezig met het schoonmaken van de voorkant van zijn vrachtwagen. Uit onderzoek bleek dat tijdens het ongeval de motor draaide en de handrem er niet op stond. Waarschijnlijk stond de vrachtauto niet in de neutrale stand en is deze in de versnelling geschoten. De man overleed vrijwel direct.

   Transportnieuws, 17 augustus 2015

 32. za 08 aug 2015, 21:32

  Neergeschoten agent Sint Maarten overleden

  PHILIPSBURG –
  Op Sint Maarten is zaterdagmiddag (lokale tijd) politieagent Gamali Benjamin overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.

  De schietpartij heeft veel reacties teweeg gebracht. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de ‘misdaadgolf’ tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.

  Veel winkeliers in winkelstraat Front Street sloten donderdag hun deuren uit solidariteit met de agent die dagelijks op de fiets in dit toerismegebied patrouilleerde. Benjamin werd na de schietpartij naar de Dominicaanse Republiek vervoerd voor een operatie om de kogel uit zijn schedel operatief te verwijderen.

  Voor de operatie werd hij echter hersendood verklaard. Hij werd vrijdag terug gevlogen naar Sint Maarten. Daar overleed hij zaterdag.

  Een van de twee overvallers is inmiddels gearresteerd. Hij heeft zelf ook een schotwond opgelopen. De tweede overvaller is nog voortvluchtig.

 33. 23-jarige man omgekomen bij bedrijfsongeval met heftruck in Hengelo

  HENGELO – Een 23-jarige man uit Hengelo is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval met een heftruck. Hij werkte bij het constructiebedrijf Enerpac aan de Opaalstraat. Het ongeval vond rond 15.45 uur plaats bij Enerpac. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. De omgeving is door de brandweer afgezet met schermen. Inspectie SZW doet momenteel onderzoek naar het ongeval.

 34. HENGELO – Een medewerkster van de Makro in Hengelo is woensdagochtend 22 juli 2015 even voor 10.00 uur bekneld geraakt in een afwasmachine in de spoelkeuken van de groothandel.

  Zwaargewonde vrouw bij Makro is cliënte van Aveleijn
  Toestand zwaargewonde vrouw uit spoelkeuken Hengelo nog kritiek

  De vrouw raakte ernstig gewond en is ter plekke gereanimeerd. Volgens de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) is ze met haar haren in de machine vast komen te zitten en door de machine meegetrokken.

  De vrouw is met de ambulance over gebracht naar het MST in Enschede. De politie had daarvoor de kruispunten afgezet op de route vanuit Hengelo. Ook een Duitse traumahelikopter was naar de Makro geroepen. De brandweer verleende eveneens assistentie.

  Onderzoek
  De Inspectie SZW stelt een onderzoek in. Een woordvoerder kon woensdagmorgen nog geen uitspraak doen over de oorzaak. Evenals over de leeftijd en woonplaats van de medewerkster. De bedrijfsleiding van de Hengelose vestiging van de Makro wilde nog niet reageren. De groothandel aan de Diamantstraat in Hengelo was vrij snel na het ongeluk weer gewoon geopend voor bezoekers.

  Cliënte (23) Aveleijn is op vrijdag 24 juli overleden na ongeval met vaatwasser bij Makro Hengelo

  1. De zwakzinnige vrouw met het lange haar in het kokende water van de Makro

   Tonnen per jaar voor directie zwakzinnigenstelling Aveleijn

   31-07-2015, 13:43
    Tags: Aveleijn, Makro

   Een medewerkster van de Makro in Hengelo werd met heur haar in een afwasmachine getrokken, belandde met haar hoofd in kokend heet water en overleed aan de gevolgen.

   Uit Tubantia van 24 juli 2015:

   “Inmiddels is Stephanie, 23 jaar oud, overleden. ‘Zij was een vrolijke en behulpzame jonge vrouw met een grote vriendenkring, die midden in het leven stond. Zij zal gemist worden.’”

   De ouders vragen om rust en dat heb je te respecteren. Ook ben ik niet zo van de acute verontwaardiging als er nog onderzoek moet plaatsvinden. Een vriend van me, zelf vader van een zwakzinnige van dezelfde leeftijd, was zo getroffen door dit verschrikkelijke ongeluk dat hij een paar verbanden ging zoeken.

   Zo wees hij op de promotie voor het werk bij Makro voor degenen die zorg genieten bij de instelling Aveleijn:

   “Bij de Makro werken cliënten redelijk zelfstandig in een zelfbedieningsgroothandel. Er is bij de Makro de hele dag een begeleider van Aveleijn aanwezig waar je op terug kunt vallen.

   Wat bieden wij?

   Je werkt vaak samen met de werkbegeleider van de Makro op een van die afdelingen. Er is bij de Makro de hele dag een begeleider van Aveleijn aanwezig waar je op terug kunt vallen. Samen met de begeleider van Aveleijn bepaal je hoe Aveleijn je kan ondersteunen bij het ontwikkelen van je talenten binnen een zelfbedieningsgroothandel.”

   Hoe het zat met die begeleiding wordt onderzocht door de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) en maakt wellicht onderdeel uit van de schuldvraag. Net als de beantwoording van de vraag waar het haarnetje was.

   Talenten ontwikkelen

   “Samen met de begeleider van Aveleijn bepaal je hoe Aveleijn je kan ondersteunen bij het ontwikkelen van je talenten binnen een zelfbedieningsgroothandel”, staat er. Of is dit op de eerste plaats goedkope arbeid voor de Makro?

   Aveleijn heeft het dagbestedingsproject bij Makro in Hengelo nu tijdelijk stopgezet, in afwachting van de uitkomst van het inspectieonderzoek.

   Die vriend, nog wel een ouderwetse sociaaldemocraat uit het goede hout gesneden, zocht even uit dat de directieleden drs. Willem den Hartog en drs. Annette Imhof van Aveleijn goed zijn voor een bezoldiging van jaarlijks 200.000 en 180.000 euro.

   De chef toezichthouder is volgens het jaarverslag Pier Eringa, met jaarlijks 13.000 euro voor het bijbaantje. Ook de andere leden van de RvT krijgen zo’n 8.000 euro per jaar.

   Ontving Stephanie dat ook bij de Makro in de spoelkeuken? Of had ze alleen het van haar Wajong resterende leefgeld van 200 euro per maand?

   Eringa werd de baas bij Prorail begin dit jaar en gezien de op te ruimen puinhoop kreeg hij een extra hoog salaris van 207.000 euro. Da’s een hoop geld, bedoeld voor een meer dan fulltime inzet.

   Heeft Eringa nog tijd om toe te zien op de veiligheid van Stephanie en haar medebewoners? Temeer gezien zijn bijbanen als (onbezoldigd) KNVB-voorzitter Raad van Toezicht Amateurvoetbal en lid Commissie van Toezicht beheer Nationale Politie.

   M’n vriend ziet een wrang contrast tussen de exorbitante beloningen van Eringa en zijn medetoezichthouders bij Aveleijn en de benarde positie waarin een pupil bij de Makro werd gebracht door Aveleijn. De bescherminstelling waar Eringa toezicht moet houden op medeveelverdieners. De instelling die volgens hem zo’n 40 euro verdient aan ieder uur begeleiding aan de Makro ‘stagiaires’.

   Zwakzinnigen aan het werk

   De directe verontwaardiging deel ik niet, al kan het geen kwaad dat deze topfiguren een poosje slecht slapen van de beelden van het ongeluk. Maar af en toe is het goed om vraagtekens te plaatsen bij de veranderde maatschappelijke verhoudingen. De komende drie jaar gaat UWV alle 150.000 verstandelijk gehandicapten herkeuren op arbeidsvermogen.

   Ik ben een voorstander van de participatiesamenleving met zinnig werk – wellicht is het basisloon de uitkomst – en ben helmaal niet zo van de zieligheid in dit rijke land.

   Maar ik weet niet of dit een goed of slecht idee is. De tonnen opstrijkende bestuurders die zich onverschilligheid kunnen permitteren moeten wellicht even nadenken over de risico’s met dat gruwelijke beeld van Stephanie voor ogen.

   Op de bruut Poetin is het makkelijk afgeven, maar wanneer we zelf mede schuldig raken wordt het een benard verhaal. Het is goed om hier wat langer bij stil te staan. Dag in dag uit wordt in het openbaar mededogen geuit met de nabestaanden van de MH17, met als hoogtepunt van collectief rouwen de recente herdenking. Die nog jaren terug zal keren.

   Er is meer dood door ellende. Immers, jaarlijks overlijden er volgens het CBS 140.000 mensen. Van hen een kleine 300 tussen de 20 en 25 jaar, van wie ruim een kwart door zelfdoding. En iets minder kinderen door een ongeval dat ook levenslange pijn veroorzaakt, zoals bij de familie van Stephanie.

  2. Oorzaak dodelijk ongeluk vaatwasser Hengelo blijft onbekend
   Robin Hilberink
   HENGELO. Het zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden waardoor Stephanie van der Meulen (23) uit Borne afgelopen zomer bij de Makro in Hengelo in de vaatwasmachine terecht kwam, als gevolg waarvan zij later overleed.
   Dat blijkt uit het eindrapport van de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie). De inspectie stelt dat de vaatwasinstallatie veilig is gebleken en dat er evenmin iets mis was met de veiligheidsprotocollen in de groothandel. De Makro krijgt dan ook geen waarschuwing of boete, zegt woordvoerder Paul Q. van der Burg.
   “We weten wat er gebeurd is, maar we kunnen niet achterhalen waarom het is gebeurd”, zegt Van der Burg, “er zijn geen beelden of getuigenverklaringen die aangeven hoe het slachtoffer met haar haren in de transportketting van de machine is geraakt.”
   Er is volgens hem ook niet gebleken dat het slachtoffer iets aan haar hart of anderszins kreeg waardoor ze onwel is geworden en daardoor in de machine kwam. Het ongeval gebeurde op woensdag 22 juli 2015. Het slachtoffer werd direct na het incident gereanimeerd en per traumahelikopter overgebracht naar het MST in nschede.
   De familie van de cliënte van Aveleijn in volgens Van der Burg enkele weken geleden op de hoogte gesteld van het eindrapport. Met het eindrapport is het onderzoek naar het incident gesloten. Het slachtoffer werkte bij de Makro als onderdeel van een dagbestedingsproject van Aveleijn.

 35. maandag 20 juli 2015
  Honselersdijk: Man overlijdt na ongeluk met lading pijpen (update)
  De man die maandagochtend zwaargewond raakte bij een bedrijfsongeval in Honselersdijk is overleden. De man was aan het werk in een container bij het bedrijf Holstein Hortiplastics aan de Pouwelslaan toen hij onder een lading stalen pijpen kwam.
  Het ongeluk gebeurde rond 7.30 uur. De werknemer raakte bekneld doordat hij in een zeecontainer onder een schuivende lading pijpen was gekomen. De zwaargewonde man werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd, maar is korte tijd later aan zijn verwondingen overleden.

  RTV West, 20 juli 2015

 36. ma 22 jun 2015, 16:15
  Man dood onder tractor
  duiven –
  Een ongeluk met een tractor is een 18-jarige man uit het Gelderse Rheden maandag fataal geworden.
  Het slachtoffer raakte in Duiven door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig van de weg en belandde in een sloot. Hij zou daarbij onder de tractor terecht zijn gekomen. Hulp mocht niet meer baten; de man bezweek ter plekke aan zijn verwondingen

 37. Vrouw (74) vertrapt door koeien in Koestraat Liempde

  12-6-15 – 08:58
  Een vrouw van 74 is vrijdagochtend overleden bij een ongeval op een boerderij aan de Koestraat in het Brabantse Liempde.

  De vrouw was de koeien aan het voeren in een weiland, toen ze ongelukkig ten val kwam. Ze werd vervolgens overlopen door koeien.

  Een straatbewoner zag het ongeval gebeuren en waarschuwde direct een kennis van de vrouw, woonachtig in dezelfde straat. Die ging ter plaatse om EHBO te verlenen, maar tevergeefs: ,,Ik heb gekeken of ze nog ademde, maar dat was niet meer het geval. Op dat moment kwam er al een ambulance aan die haar nog heeft onderzocht, maar het mocht niet meer baten. We konden niets meer doen”, aldus de man.

  Volgens de man woonde de vrouw al jaren op de boerderij. Ze hielp haar zoon, die inmiddels het bedrijf heeft overgenomen. ,,Ze doet dit werk al zo lang als ik haar ken”, meldt hij.

  De arbeidsinspectie oordeelt op basis van een onderzoek dat het niet om een bedrijfsongeval gaat.

 38. Man komt om bij werk aan greppel Waalwijk
  12-06-2015 12:23

  Een 37-jarige man uit Lunteren is donderdagmiddag overleden door een ongeluk op zijn werk in Waalwijk, zo werd vrijdag bekend. Hij werkte aan een greppel aan de Taxandriaweg langs de A59, toen de bak van een graafmachine losraakte en op hem terechtkwam.

  De man werd bevrijd en zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, maar daar is hij aan zijn verwondingen bezweken. Hij laat een vrouw en een dochtertje van 5 maanden achter.

 39. 48-jarige Hongaar verdronken in Twentekanaal na val van schip

  08 juni 2015
  GOOR – Een opvarende van een binnenvaartschip is maandag over boord gevallen en in het Twentekanaal bij Goor verdronken. Het gaat om een 48-jarige man uit Hongarije.

  Verdronken man Twentekanaal was schip aan het schoonmaken
  De man viel door onbekende oorzaak rond 17.00 uur van boord. De brandweer zette daarna met meerdere duikteams en sonarapparatuur een zoektocht op gang. Rond 22.15 uur werd het stoffelijk overschot uit het water gehaald. De scheepvaart in het kanaal heeft uren stilgelegen.

  Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de val.

 40. vr 29 mei 2015, 23:49
  Man omgekomen bij bedrijfsongeval

  SMILDE –
  In Smilde (Drenthe) is vrijdagavond een man om het leven gekomen door een ongeval met een tractor aan de Rijksweg. De politie vermoedt dat de man bekneld is geraakt en gaat uit van een bedrijfsongeval.

  Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De identiteit van de man is nog niet bekend.

 41. donderdag 28 mei 2015 Zwartsluis: man overlijdt door vallend betonblok Bij een bedrijfsongeval aan de Stationsweg in Zwartsluis is donderdagmorgen een rioolwerker om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft het slachtoffer, een 31-jarige man uit Tollebeek, een betonplaat bovenop zich gekregen. Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur bij werkzaamheden in een steeg achter een horecagelegenheid. Tijdens werkzaamheden aan het riool is er een betonplaat gaan schuiven. De rioolwerker kreeg de plaat bovenop zich kwam daardoor bekneld te zitten. Het slachtoffer overleed ter plekke. RTV Oost, 28 mei 2015

 42. vr 22 mei 2015, 15:11
  Dode bij ongeval op A17

  ZEVENBERGEN –
  De A17 (Moerdijk-Roosendaal) is vrijdag bij Zevenbergen urenlang afgesloten geweest na een botsing tussen twee vrachtwagens. Een van de chauffeurs, een 54-jarige man uit Made (Noord-Brabant) kwam daardoor om het leven. De weg was tussen Moerdijk en Zevenbergen. Tegen 21.00 uur is de snelweg weer vrijgegeven, meldde Rijkswaterstaat.

 43. Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij heftruckongeval
  HEDEL – Donderdagochtend 21 mei is op de Maasdijk in Hedel een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een ongeval met een heftruck.

  De chauffeur was ter plaatse bouwmaterialen aan het lossen toen de chauffeur plotseling van de dijk raakte met de heftruck. Het slachtoffer kwam onder de heftruck terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  Een automobilist die wilde keren vanwege het ongeval raakte overigens eveneens van de dijk maar kwam met de schrik vrij

 44. vr 15 mei 2015, 15:12
  Man doodgestoken in vleesbedrijf Rosmalen
  ROSMALEN –
  Bij een steekpartij in een vleesverwerkingsbedrijf in Rosmalen (Noord-Brabant) is vrijdagmiddag een man om het leven gekomen. De politie hield kort daarna in de omgeving een verdachte aan.

  De verdachte en het slachtoffer waren werknemers van het bedrijf, aldus een woordvoerder van de politie. De aanleiding van de steekincident is nog niet duidelijk.

  Rond 14.15 uur kreeg de politie een melding dat er in het bedrijf aan de Biestkampweg iemand was neergestoken en dat de verdachte er vandoor was gegaan. Op basis van verklaringen van getuigen hield de politie kort daarna bij een schuur aan het Heeseind een man aan wegens mogelijke betrokkenheid.

  Het onderzoek is nog in volle gang. Rechercheurs praten onder meer met werknemers van het bedrijf en er vindt sporenonderzoek plaats.

 45. vr 15 mei 2015, 16:14
  |
  lees voor

  Fietsster overleden na aanrijding tractor

  WIJHE –
  Een 74-jarige vrouw uit Heino is vrijdagmiddag in Wijhe (Overijssel) overleden, nadat ze op de Wechterholt was aangereden door een tractor met een aanhangwagen.

  Volgens de politie reden de fietsster en de tractor allebei op een doorgaande weg. Nadere gegevens ontbreken nog. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

 46. Dode bij bedrijfsongeval Kesteren
  KESTEREN – Bij een bedrijfsongeval in Kesteren, bij Tiel, is woensdagavond een medewerker van diervoederverwerkingsbedrijf P.C. Van Tuijl om het leven gekomen.
  Volgens de politie is het slachtoffer door nog onbekende oorzaak in een vijzelmachine terecht gekomen.
  De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt het ongeval.
  woensdag 06 mei 2015 |

  1. woensdag 12 augustus 2015, 14:01 Elke dag denken aan het fatale bedrijfsongeluk, in Kesteren.

   KESTEREN – De impact op een bedrijf na een dodelijk bedrijfsongeluk is enorm. Weet ook de eigenaar van een diervoederverwerkingsbedrijf in Kesteren waar in mei van dit jaar een medewerker het leven liet. In Gelderland stijgt het aantal bedrijfsongelukken. 'We zien zijn vrouw en kinderen nog. Soms komen ze hier.' Directeur Kees van Tuijl is even stil. 'Het was heel heftig allemaal.' Afgelopen mei gebeurde het, bij het gelijknamige diervoederverwerkingsbedrijf in Kesteren. Op woensdagavond de zesde. Een medewerker van 42 uit Opheusden komt in een machine terecht en overlijdt. 'We hebben als directie meteen alle activiteiten in de fabriek stilgelegd. De volgende ochtend zijn we met het personeel bij elkaar gekomen. Iedereen kon vragen stellen en we zijn op de plek van het ongeluk gaan kijken. We hebben écht de tijd genomen om met z'n allen te bevatten wat er is gebeurd', legt Van Tuijl uit. In 2014 zijn in Gelderland zeker elf mensen om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. is woensdag bekend geworden. In 2013 waren dat er acht. Dag voor ongeluk kreeg personeel nog instructie Veiligheid staat bij de diervoedingsverwerkingsfabriek hoog in het vaandel. 'Om de zoveel tijd vragen we medewerkers verbeterpunten door te geven. Zij zijn degenen die op de vloer werken en zien wat er fout gaat. Dat pakken we meteen aan.' Het is wrang, maar de dag voor het ongeluk ging weer een email naar het personeel. 'We vroegen ze om opnieuw goed rond te kijken. En de dag erop kwam onze medewerker om het leven. Vreselijk.' Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog, maar volgens de directeur zegt de Inspectie SZW dat het qua techniek goed zit bij Van Tuijl. Wel klopte er iets niet bij de machine waarin de man omkwam. 'Er lag geen handleiding bij.' De medewerker was 25 jaar in dienst en kende de machine als zijn broekzak. 'Hij werkte er elke dag mee. Zo'n handleiding blader je dan niet meer door. Het boekje van je auto ligt toch ook gewoon in het dashboardkastje, terwijl je wel de weg op gaat? Je kunt dit niet voorkomen. Het is een ongeluk. Het kan altijd gebeuren, hoe erg ook.' Toen kwam de rouw Na de uitvaart, waarbij het bedrijf een dag stil lag en iedereen afscheid nam van zijn collega, kwam de rouw. Het bedrijf moest door. De directeur: 'We hebben geleerd van dit ongeluk. We zijn bezig een arboplan op te stellen, door de hele organisatie heen.'

 47. zaterdag 25 april 2015

  Vorstenbosch: man bedolven onder loader en overleden
  Bij een bedrijfsongeval in Vorstenbosch is vrijdagmiddag een man zwaargewond geraakt. Een bak van een loader kwam op hem terecht. De man heeft volgens de familie verschillende botbreuken opgelopen. De man is later, in het weekend, aan zijn verwondingen overleden.

  Het bedrijf waar het ongeluk gebeurde, is van de kleinzoon van het slachtoffer. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de inspectie SZW onderzoek doet naar het ongeval.

  Omroep Brabant, 25 en 27 april 2015

 48. 10-04-2015 | 15:12
  ALPHEN AAN DEN RIJN – De man die vorige maand bij werkzaamheden in Gouda ernstig gewond raakte toen een betonplaat omwaaide, is overleden. Dat heeft de werkgever van de man, Van der Werff Intra uit Alphen aan den Rijn, bekendgemaakt. De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is een onderzoek gestart.
  Het ongeluk gebeurde bij een tankstation aan de Prins Hendrikstraat in Gouda. Daar raakte de man zwaargewond toen de betonplaat omwaaide. Het slachtoffer viel in een container en kreeg de plaat bovenop zijn lichaam.
  De medewerkers van het bedrijf rouwen om het verlies van hun collega. ‘In de avond van 1 april bereikte ons het afschuwelijke bericht dat hij in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam aan zijn verwondingen is bezweken. Iedereen binnen ons bedrijf is er kapot van. Wij leven mee met zijn familie en vrienden die zo onbegrijpelijk abrupt een dierbare moeten missen.’
  De inspectie van SZW kreeg op 1 april de melding dat het slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen. De Inspectie SZW is een onderzoek gestart.

  Read more at http://www.omroepwest.nl/nieuws/10-04-2015/onder-betonplaat-beknelde-man-gouda-overleden-arbeidsinspectie-start-onderzoek#xMC88xrBiV51KXHP.99

  1. Gouda, 31 maart 2015

   Vanochtend rond 10:00 werden politie, ambulance, brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd voor een incident met beknelling bij het tankstation Hoogendijk aan de Prins Hendrikstraat in Gouda. Het traumateam landde met de helikopter op het voetbalveld van Ona in de buurt van het incident.

   Bij het betreffende tankstation wordt momenteel de grond gesaneerd (verontreiniging schoongemaakt). Een bouwvakker stond in een bouwcontainer toen een betonnen schot in de container omviel en op de bouwvakker terecht kwam. Deze raakte hierbij gewond maar was wel enigszins bij kennis.

   De brandweer heeft samen met collega’s van het slachtoffer de container zo snel mogelijk leeg gemaakt zodat zij bij het slachtoffer konden komen en deze konden bevrijden. Ook werden alle stenen voor de container snel weggehaald zodat de deurkleppen van de container open konden om de hulpverleners makkelijker bij het slachtoffer te krijgen. Het bevrijden en stabiliseren van het slachtoffer kostte enige tijd maar toen dit gebeurd was werd het slachtoffer naar de ambulance gebracht waarna deze, met de trauma arts aanboord, onder politiebegeleiding vertrok naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

   Om het slachtoffer zo snel mogelijk bij het ziekenhuis te krijgen werd ook de linkerrijstrook van de A20 tussen Moordrecht en Capelle aan den IJssel afgesloten zodat het spoedtransport zonder hinder snel bij het ziekenhuis kon aankomen.

   De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen hoe het bedrijfsongeval heeft kunnen gebeuren.

 49. vrijdag 10 apr 2015, 16:57

  Dode door ongeval scootmobiel en graafmachine ASTEN – Een 82-jarige man uit Asten in een scootmobiel is vrijdagmiddag in de Brabantse plaats om het leven gekomen door een aanrijding met een graafmachine. Dat meldde de politie. Die onderzoekt hoe het ongeluk, dat plaatshad op de Dennendijk, precies kon gebeuren.

 50. Man overleden na bedrijfsongeval
  woensdag 08 april 2015, 15:09
  in Ongeval

  Bij een ernstig bedrijfsongeval aan de Wittebrugweg in Horst is woensdag rond 12.50 uur een man overleden.
  Het bedrijf is daar bezig met grondboringen. Door nog onbekende oorzaak kwam de man onder de boor terecht.
  Massaal uitgerukte hulpdiensten konden helaas geen hulp meer bieden. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen

  De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) zal verder onderzoek doen.

 51. di 07 apr 2015, 16:14
  |lees voor
  Politieman omgekomen bij ongeluk op N325 NIJMEGEN – Bij een aanrijding dinsdag op de N325 bij Nijmegen is een politieman om het leven gekomen. Daarom hangen dinsdag bij politiebureaus in de regio Nijmegen de vlaggen halfstok.

  De 41-jarige man uit Beuningen reed op een motor en kwam in botsing met een tractor met aanhanger. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is volgens de politie nog niet duidelijk.

  Door het ongeluk was de snelweg tussen Arnhem en Nijmegen, die aansluit op de N325, urenlang afgesloten en waren twee bruggen over de Waal niet bereikbaar. Dat leidde tot lange files en vertragingen in de wijde regio. De weg ging dinsdagmiddag weer open.

 52. Vermiste matroos dood gevonden in sluis Bergen op Zoom
  02 april 2015
  BERGEN OP ZOOM – In een sluis bij Bergen op Zoom is donderdagavond het levenloze lichaam van een vermiste matroos gevonden. Er werd al uren naar hem gezocht, de matroos was overboord geslagen.
  Sinds kwart over vijf donderdagmiddag werd naar de matroos gezocht bij de Burgemeester Peterssluis aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. In de sluis ligt het motorvrachtschip Durabo uit Gent.

  Brandweer en ambulance hebben naar de vermiste gezocht. Een duiker van de brandweer vond het lichaam. De forensische opsporingsdienst van de brandweer en de arbeidsinspectie doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

 53. Dode na instorten pand Raab Karcher
  Ede – Een deel van een bedrijfspand van Raab Karcher in Ede is dinsdagmiddag 31 maart 2015 door de storm ingestort. Een 45-jarige man uit Wijchen kwam om het leven.
  Een tweede slachtoffer, een 59-jarige man, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De mannen werken bij andere locaties van het bedrijf. Door de heftige lentestorm waaide dinsdagmiddag rond 12.30 uur een forse wand van het bedrijfspand om. De laaddeuren stonden open, waardoor de wind de hal in kon komen. Kort na het middaguur werd de wand op de eerste verdieping eruit geblazen. Volgens De Gelderlander kwamen betonblokken terecht op het kantorencomplex van het pand. Een leslokaal raakte bedolven.

  De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

  Publicatie datum: 01-04-2015 13:28

  1. Familieleden bezoeken rampplek Ede

   EDE – Familieleden van zeker een van de mannen die dinsdag door een instorting in een bedrijfspand van Raab Kärcher in Ede urenlang onder het puin lagen, hebben woensdag de rampplek bezocht. Ze wilden niet praten met de pers.

   De arbeidsinspectie is inmiddels begonnen met het onderzoek naar het drama aan de Max Planckstraat, waarbij een van de slachtoffers overleed. De twee werknemers hebben er urenlang gelegen, omdat werd gedacht dat iedereen uit het pand was. Het onderzoek van de arbeidsinspectie gaat zeker een maand of 4 duren. Hoe het met de man gaat die ernstig gewond raakte, is nog niet bekend. Hij ligt in het Radboudumc in Nijmegen.

   Door de zware storm waaide 's middags op de eerste verdieping een muur om. Door het gewicht stortte vervolgens een deel van de vloer in. De twee mannen op de begane grond raakten daaronder bedolven.

   Zie ook: Ramp bedrijfspand Ede; dit zijn de feiten

  2. donderdag 2 april 2015

   Ede: man overlijdt na instorten muur
   Een 59-jarige productspecialist van de handel in bouwmaterialen Raab Karcher uit Vriezenveen is dinsdagavond zwaargewond geraakt als gevolg van de storm. Een collega-accountmanager van de vestiging uit Nijmegen overleed. Ze raakten bedolven onder het puin van een omver geblazen buitenmuur van het Raab Karcher-filiaal in Ede en werden pas uren later ontdekt.

   De muur stortte kort na het middaguur in. Betonnen blokken kwamen op het kantoorgedeelte van het gebouw terecht en vernielden het plafond van onder meer een leslokaal. De brandweer liet een bouwinspecteur het pand onderzoeken. In de loop van de middag mocht de opslagloods weer worden gebruikt, het kantoor bleef nog even verboden terrein.

   Maar uren later werden er twee mensen vermist. Hun auto’s stonden op de parkeerplaats. Met speurhonden werd onder het puin gezocht. Er was vrees voor nog meer slachtoffers, mensen die mogelijk in het leslokaal waren voor een bijscholing. Met de 59-jarige was contact. Hij werd in de vooravond bevrijd en ging zwaargewond per traumaheli naar het ziekenhuis.

   De brandweer zocht door naar de ander, hij werd ook ontdekt, maar had het ongeluk niet overleefd. Burgemeester Van der Knaap van Ede bevestigde de dood van deze 45-jarige. Veel vragen over het incident kon hij niet beantwoorden. „Ik ga niet speculeren.”

   Tubantia, 1 april 2015

 54. ma 30 mrt 2015, 23:25

  Dodelijk bedrijfsongeval in Kinderdijk KINDERDIJK – Bij een bedrijfsongeval in scheepswerf IHC Merwede in Kinderdijk (gemeente Molenwaard) is maandagavond een 19-jarige man om het leven gekomen.

  Het slachtoffer maakte een val met dodelijke afloop. Dit heeft de Zuid-Hollandse politie gemeld

 55. zaterdag 28 maart 2015

  Delft: man overlijdt na val bij schoonmaakwerkzaamheden
  De bouwvakker die vrijdag tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft naar beneden viel, is aan zijn verwondingen overleden. Over zijn identiteit, kan het ziekenhuis niets zeggen. Het ongeluk gebeurde toen de man de gevel van het nieuwe complex aan het reinigen was. De inspectie SZW onderzoekt wat er is misgegaan.

  Volgens het Reinier de Graaf Gasthuis is de verslagenheid onder medewerkers groot. Alle werknemers die het nodig denken te hebben, kunnen professionele hulp krijgen. ‘Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie en direct betrokkenen’, aldus het ziekenhuis.

  Omroep West, 29 maart 2015

 56. zo 22 mrt 2015,
  Man omgekomen bij ongeluk met tractor
  OTERLEEK –
  In het Noord-Hollandse Oterleek (gemeente Alkmaar) is zondagmiddag een 60-jarige man om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor. Het slachtoffer raakte bekneld toen het voertuig in een sloot terechtkwam.
  Over de oorzaak van het ongeluk en de identiteit van de dode zijn volgens de politie nog geen nadere bijzonderheden bekend.

 57. di 17 mrt 2015, 19:14| lees voor
  Nederlandse Apache neergestort in Mali – twee doden

  GAO –
  Twee Nederlandse piloten van een Apache-gevechtshelikopter zijn dinsdagmiddag in Mali om het leven gekomen. Ze waren bezig met een oefening toen de helikopter crashte. Dat heeft de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, dinsdagavond bekendgemaakt.

  Alles lijkt erop dat het gaat om een ongeval. Nader onderzoek – dat meteen is begonnen – moet dat duidelijk maken.
  De slachtoffers zijn de 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger. Mollinger werd na de crash nog naar een veldhospitaal overgebracht. Daar is hij overleden. De vliegers zijn afkomstig van het 301 squadron van de luchtmachtbasis Gilze-Rijen. Ze zouden binnenkort worden afgelost.
  Eerste hulp
  De vliegers beschoten tijdens de oefening gronddoelen op een vlak, onbewoond terrein toen hun toestel crashte, meldde Middendorp. Dat gebeurde op een locatie 47 kilometer ten noorden van de Nederlandse basis, Kamp Castor. Een andere Nederlandse Apache-helikopter is direct geland. De vliegers verleenden eerste hulp aan hun collega’s. Een Franse gevechtshelikopter bewaakte ondertussen de locatie.
  Vanuit Den Haag is dinsdagavond medeleven getoond. Premier Mark Rutte zei dat Nederland „diep is geraakt” door het ongeval. „Het is moeilijk en gevaarlijk werk. Nederland staat als een man achter ze.” Defensieminister Jeanine Hennis stelde in een gezamenlijke verklaring met Middendorp dat ze diep getroffen is door het bericht en dat de twee piloten „ons grootste respect verdienen”. Ook de vakbonden reageerden onthutst op het overlijden van de twee militairen.
  De vier Nederlandse Apache-helikopters maken deel uit van de VN-missie in het gebied om er de veiligheid en stabiliteit te herstellen. De gevechtshelikopters bieden onder meer bescherming aan de Nederlandse commando’s die informatie verzamelen en verkenningen uitvoeren. In totaal verblijven 450 Nederlandse militairen in het Afrikaanse land.

 58. Man uit Stiens overleden na botsing met vrachtwagen
  2 maart, 2015 – Bij een ongeluk op de Morseweg in Leeuwarden is maandagmorgen een 58-jarige man uit Stiens om het leven gekomen. Het slachtoffer botste rond acht uur met z’n auto op een vrachtwagen, die werd bestuurd door door een 45-jarige man uit Menameradiel. De man uit Stiens raakte zwaar gewond en overleed later op de plek van het ongeluk.

  De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

 59. FIETSSTER OVERLEDEN BIJ VERKEERSONGEVAL HORST
  21 februari 2015
  Op de Dijkerheideweg in Horst is zaterdagochtend een 65-jarige fietsster uit Melderslo overleden na een ernstig ongeval.
  De vrouw kwam daar rond 7.00 uur onder een gierwagen terecht en overleed ter plekke meldt de politie.
  Volgens de politie kwam de tractor de fietsster tegemoet rijden.
  Wat er precies gebeurde, is nog niet bekend. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de oorzaak.

 60. wo 18 feb 2015, 15:23

  Man dood na val door dak koeienstal GILZE – Een man is woensdagmiddag overleden nadat hij door het dak van een koeienstal was gevallen in Gilze (Noord-Brabant). Volgens de politie waren drie mensen bezig met het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Een van hen zakte door het dak en kwam in de stal terecht. De andere twee bleven ongedeerd.

  De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinpectie) en de politie onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

  1. Bedrijf uit Gilze veroordeeld voor overlijden van werknemer

   Geplaatst op 22 Mrt 2017 om 15:56 door Redactie van Rechtennieuws.nl
   De rechtbank Oost-Brabant heeft een bedrijf uit Gilze veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro. De werkgever had schuld aan het overlijden van één van haar werknemers en overtrad de Arbo-regels.
   De medewerker was in februari 2015 bezig zonnepanelen te plaatsen op een koeienstal in Gilze. Hij zakte door het dak en overleed aan de gevolgen van die val. Het dak van de stal bestond uit golfplaten en de werkzaamheden werden uitgevoerd op meer dan 2,5 meter boven de grond. Volgens de Arbo mocht er onder dergelijke omstandigheden alleen op het dak worden gelopen als er gebruik werd gemaakt van loopplanken, een verreiker met een werkbak of van een vangnet. Volgens het bedrijf waren deze 3 veiligheidsmaatregelen in dit geval om uiteenlopende redenen echter geen optie. Het bedrijf koos er daarom voor te werken met een zogenaamd valstopapparaat.
   De rechtbank oordeelt dat het bedrijf de verplichting om te zorgen voor een zo veilig mogelijke werkomgeving grovelijk heeft geschonden. Het bedrijf had voorafgaande aan het uitvoeren van het werk niet de verplichte schriftelijke risicotaxatie opgemaakt. Ook liet zij haar werknemers werk verrichten op een hellend en niet-mandragend dak, terwijl daarbij alleen een valstopapparaat werd aangeboden. Het nadeel van dat apparaat is dat het juiste gebruik daarvan geheel voor risico van de werknemer komt. Bij gebruik van bijvoorbeeld een loopplank of verreiker met werkbak is dat niet zo. Volgens de rechtbank is de dood van de werknemer daarom aan het bedrijf te wijten. Het bedrijf was op de hoogte van de gevaren die waren verbonden aan het werken op het betreffende dak en had voldoende maatregelen moeten en kunnen treffen om een arbeidsongeval te voorkomen. Zij is hierin in ernstige mate tekort geschoten. Door op een dergelijke wijze om te gaan met de veiligheid van de werknemers en geen risicotaxatie op te stellen heeft het bedrijf volgens de rechtbank aanmerkelijk onvoorzichtig, onachtzaam en onzorgvuldig gehandeld. Ook overtrad het bedrijf hiermee de Arbo-regels.
   Het tragische ongeval heeft voor de weduwe en de dochter van het slachtoffer een niet op te vullen emotionele leegte achtergelaten. De rechtbank beseft dat een strafoplegging, in welke vorm of omvang dan ook, dit leed niet ongedaan zal kunnen maken. Niettemin zal zij deze tragische gevolgen bij de strafoplegging betrekken. De rechtbank slaat verder acht op straffen die eerder in vergelijkbare zaken zijn opgelegd en komt tot het oordeel dat een geldboete van 40.000 euro passend is. Het bedrijf moet ook een schadevergoeding van 3.200 euro aan de nabestaanden betalen.

 61. Man overleden tijdens werkzaamheden in Hillegom
  13-2-2015
  HILLEGOM – Tijdens werkzaamheden op de Beeklaan in Hillegom is een man die daar aan het werk was onwel geworden en overleden.

  Volgens de politie belandde de man in het water nadat hij onwel werd.

  De arbeidsinspectie is ter plaatse geweest.

  .

 62. Fietsster omgekomen na botsing met vuilniswagen

  Rotterdam, 17 februari 2015

  Een nog onbekende fietsster is vanmorgen overleden na een aanrijding met een vuilniswagen op de kruising van de Zwart Janstraat en de 1e Pijnackerstraat in het Oude Noorden in Rotterdam. Redactie 17-02-15, 11:24 Laatste update: 04-03-16, 10:56 De vuilniswagen kwam uit de 1e Pijnackerstraat de kruising opgereden, terwijl de vrouw het kruispunt volgens ooggetuigen diagonaal overstak. De fietsster werd frontaal aangereden en kwam onder de linker voorkant van de wagen terecht. Ze overleed ter plekke. De Zwart Janstraat werd na het dodelijke ongeval aan beide kanten afgezet. Hulpverleners hielden een oranje zeil omhoog om omstanders het zicht te ontnemen • Taakstraf voor dodelijk ongeluk vuilnisauto

  24 OKTOBER 2017 ROTTERDAM –

  Een 31-jarige chauffeur van een vuilnisauto is dinsdag tot 240 uur taakstraf veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Rotterdam. Daardoor kwam in februari 2015 een vrouw op de fiets om het leven. De rechtbank in de Maasstad legde hem eveneens een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar op. De chauffeur reed na het legen van een vuilcontainer in de 1e Pijnackerstraat te snel weg en sloeg geen acht op de vrouw, die met haar fiets onder de vuilnisauto terecht kwam. Volgens de rechtbank staat vast dat de chauffeur een voorrangsfout heeft gemaakt. Bovendien reed hij al weg nog voordat zijn bijrijder het rechterportier had dichtgedaan, waardoor de rechterspiegel van de auto niet in de goede positie stond. Hij heeft aanmerkelijk onvoorzichtig gereden, aldus het vonnis. De verdachte zei zich zeer verantwoordelijk te voelen voor het dodelijk ongeluk.

 63. vr 13 feb 2015, 13:02| lees voor
  Matroos dood na val tussen schip en wal

  ROTTERDAM –
  In Rotterdam is vrijdag een 45-jarige matroos uit Roemenië om het leven gekomen. De man kwam bij het afmeren tussen wal en schip terecht. Hij raakte daarbij zodanig gewond aan zijn hoofd dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed, meldde de politie.

 64. .wo 11 feb 2015,

  Nederlander dood door botsing tegen Duits huis ALPEN – Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is woensdag omgekomen, toen hij in het Duitse Alpen een huis ramde. Dat meldden Duitse media.

  De 46-jarige man uit Helmond reed door het plaatsje, niet ver over de grens bij Venlo, toen hij naast de weg terechtkwam en een woonhuis ramde. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. De man overleed ter plaatse.

  Het huis is door de crash van de veertigtonner onbewoonbaar geworden en staat op instorten. De eigenaar was tijdens het ongeluk niet thuis

 65. di 10 feb 2015

  Boer doodgereden door tractor ambt delden – Een 58-jarige boer uit Ambt Delden (Overijssel) is dinsdag om het leven gekomen bij een ongeluk op zijn erf. De man kwam door nog onbekende oorzaak onder een tractor terecht. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

  De Verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

 66. Man overleden bij bedrijfsongeval in Terneuzen
  06 februari 2015
  Bij een bedrijfsongeval aan de Axelsestraat in Terneuzen is vrijdagochtend rond elf uur een man om het leven gekomen.
  Volgens de politie is het slachtoffer van een dak gevallen en beneden op een betonnen vloer terecht gekomen. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in naar de oorzaak. De man was aan het werk aan het pand.

 67. 6 februari 2015

  Dodelijk ongeluk op J.M. den Uylbrug in Zaandam ZAANDAM –

  Op J.M. den Uylbrug in Zaandam is vrijdagmiddag een fietsster om het leven gekomen bij een ongeluk. Het slachtoffer is tussen het draaiwerk van de brug terecht gekomen. De slagbomen waren niet naar beneden op het moment dat de vrouw de brug op fietste, heeft de politie aan Dichtbij.nl bevestigd. De brug opende zich even daarna. De vrouw gleed toen naar beneden en kwam tussen de brug en het wegdek terecht. De gemeente Zaanstad laat weten dat de Den Uylbrug op afstand wordt bediend. De brugwachter zit elders en bekijkt de situatie met camera's. Duikers hebben in het water gezocht naar drenkelingen, omdat de vrouw mogelijk een kind bij zich had. Dat bleek niet het geval. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie liet later in de middag weten dat het slachtoffer een 57-jarige vrouw uit Zaandam is. Voor het onderzoek vraagt de politie of getuigen zich willen melden.

  1. Dodelijk ongeval Zaanse Den Uylbrug toont tekortkomingen

   Miranda van der Sloot Zaandam –

   De gemeente Zaanstad heeft onvoldoende oog gehad voor de wijze waarop mens en techniek elkaar beïnvloeden bij het bedienen van de Den Uylbrug. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar een ongeval waarbij vorig jaar een 57-jarige vrouw om het leven kwam tijdens het openen van deze brug. Het vandaag gepubliceerde rapport ‘Ongeval Den Uylbrug Zaandam – Meer dan de som der delen’ beschrijft hoe de gemeente het veilig openen en sluiten van de brug enkel benaderde als een technische kwestie en geen aandacht had voor de menselijke component. Omdat in Nederland steeds meer bruggen op afstand worden bediend, benadrukt de Raad dat de conclusies uit onderzoek voor brugbeheerders in heel Nederland van belang zijn. Uit het onderzoek blijkt dat alle losse onderdelen van de brug, zoals seinen, slagbomen, belijning en het camerasysteem, voldeden aan de gestelde technische eisen. Toch is dit niet voldoende voor een veilig systeem. De Raad is van mening dat juist de wisselwerking tussen techniek, de gebruiker en de omgeving bepalend is voor de uiteindelijke veiligheid. Bij het doorvoeren van nieuwe bediensystemen en wijzigingen is het zaak om een integrale veiligheidsaanpak te hanteren, waarbij mens en techniek in onderlinge samenhang worden beschouwd. De gemeente Zaanstad heeft dat bij de drie onderzochte wijzigingen niet gedaan en gaf daarmee een te eenzijdige invullen aan haar zorg voor een veilige brug

   • Dodelijk ongeval Zaanse Den Uylbrug toont tekortkomingen

    De gemeente Zaanstad heeft onvoldoende oog gehad voor de wijze waarop mens en techniek elkaar beïnvloeden bij het bedienen van de Den Uylbrug. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar een ongeval waarbij vorig jaar een 57-jarige vrouw om het leven kwam tijdens het openen van deze brug. Het vandaag gepubliceerde rapport ‘Ongeval Den Uylbrug Zaandam – Meer dan de som der delen’ beschrijft hoe de gemeente het veilig openen en sluiten van de brug enkel benaderde als een technische kwestie en geen aandacht had voor de menselijke component. Omdat in Nederland steeds meer bruggen op afstand worden bediend, benadrukt de Raad dat de conclusies uit onderzoek voor brugbeheerders in heel Nederland van belang zijn.
     
    De Den Uylbrug was oorspronkelijk één brug die vanuit het bijbehorende brugwachtershuis bediend werd. Door de jaren heen werden er diverse ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. Zo werd tussen 2004 en 2008 de bediening op afstand geplaatst waardoor de brug met behulp van camera’s vanuit de centrale post werd bediend. De gemeente beschouwde het bedienen op afstand als een technische kwestie: men ging er vanuit dat het veilig was zolang de techniek en camera’s maar van goede kwaliteit waren. In 2012 werd er een aparte fietsbrug naast de bestaande brug gebouwd die tegelijkertijd met de autobrug bediend werd. Ook hierbij werd niet gekeken of dit nieuwe of verhoogde risico’s met zich meebracht. Dit terwijl de lokale situatie complexer werd en er meer verantwoordelijkheid bij de brugbedienaar kwam te liggen. De gemeente had meer voorzieningen kunnen  treffen om de brugbedienaar in staat te stellen zijn taak veilig en goed uit te voeren. In 2014 werden bij het moderniseren van het camerasysteem nieuwe monitoren geïnstalleerd die de beelden anders presenteerden aan de brugbedienaar. Wederom analyseerde men de mogelijke risico’s daarvan niet.
     
    Fietsbrug
    Bij de inrichting van de nieuwe fietsbrug werd niet stilgestaan bij de invloed daarvan op het gedrag van fietsers en voetgangers. De slagbomen voor beide rijrichtingen werden aan dezelfde kant geplaatst en de belijning was aan elkaar gespiegeld. Door deze symmetrische indeling was het voor fietsers en voetgangers lastig om zich te oriënteren. Ook de aankondiging van een naderende brugopening was summier, dit gebeurde enkel door het ontsteken van een geel en een rood verkeerslicht. Bij het onderzochte ongeval zag het slachtoffer de verkeerslichten over het hoofd en werd zich pas bewust van de brugopening toen ze de bel hoorde bij het dalen van de slagbomen. In plaats van door te fietsen en het brugdeel te verlaten, stapte zij af. De vrouw merkte daarbij niet dat ze zich tussen slagbomen bevond; waarschijnlijk was ze in de veronderstelling dat ze voor de eerste slagboom stond en zag ze de voeg daarbij aan voor een stopstreep. Het beweegbare brugdeel was ook niet als zodanig herkenbaar gemarkeerd. Toen de brug vrijwel volledig was geopend, viel de vrouw circa 15 meter naar beneden en overleed ter plaatse.
     
    Wisselwerking
    Uit  het onderzoek blijkt dat alle losse onderdelen van de brug, zoals seinen, slagbomen, belijning en het camerasysteem, voldeden aan de gestelde technische eisen. Toch is dit niet voldoende voor een veilig systeem. De Raad is van mening dat juist de wisselwerking tussen techniek, de gebruiker en de omgeving bepalend is voor de uiteindelijke veiligheid. Bij het doorvoeren van nieuwe bediensystemen en wijzigingen is het zaak om een integrale veiligheidsaanpak te hanteren, waarbij mens en techniek in onderlinge samenhang worden beschouwd. De gemeente Zaanstad heeft dat bij de drie onderzochte wijzigingen niet gedaan en gaf daarmee een te eenzijdige invullen aan haar zorg voor een veilige brug. De Onderzoeksraad ziet dan ook mogelijkheden om de veiligheid te vergroten en beveelt  de gemeente  aan om van alle gemeentelijke bruggen mogelijk gevaarlijke situaties in kaart te brengen, waar nodig maatregelen te treffen en risicovolle scenario’s mee te nemen in de training van brugbedienaren.
     
    De Onderzoeksraad merkt op dat de factoren die een rol speelden bij de Den Uylbrug, niet uniek zijn voor deze brug of de gemeente Zaanstad. Het is dan ook van belang dat ook andere brugbeheerders in Nederland nagaan in hoeverre er bij hun bruggen sprake is van een blinde vlek in de risicoanalyses en of er sprake is van een integrale veiligheidsbenadering.

    Bekijk het persbericht in PDF.

    Downloads

    Rapporten

    Aanbevelingen

     

     

 68. Chauffeur overleden bij ernstig ongeluk op A1

  Donderdag 5 februari 2015

  Bij het ongeluk op de A1 bij de afslag Holten-Markelo is vanmorgen een chauffeur om het leven gekomen. Het gaat om een 21-jarige man uit het Gelderse Wehl. Het ongeluk gebeurde vanochtend rond kwart voor elf. Bij het ongeluk waren drie vrachtwagens betrokken. Volgens de politie was er een file ontstaan die te laat is opgemerkt waardoor een kop-staartbotsing ontstond. Snelweg tot na avonddspits dicht De A1 is van Hengelo in de richting Apeldoorn dicht tussen Markelo en Lochem, het verkeer wordt via afrit 27 van de snelweg geleid. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is de ravage enorm. De weg is nog tot zes uur vanavond dicht. Als gevolg van het ongeluk en de afsluiting is in beide richtingen een kilometerslange file ontstaan. Ook op de wegen van en naar de A1 en in Holten staat het verkeer vast. Bron: RTV Oost

 69. vr 06 feb 2015,  Berging schip vrijdagavond, opvarende vermist BRESKENS – Het wrak van het binnenvaartschip dat donderdagnacht kapseisde op de Westerschelde is vrijdagavond van een zandplaat getrokken. Het is de bedoeling het schip, de Rick, vrijdagavond omstreeks 22.00 uur te kantelen, meldde de kustwacht. Eerder was het plan om het al vrijdagmiddag te bergen. Een helikopter is er niet in geslaagd de laatste opvarende te vinden. De kustwacht heeft geen teken van leven gekregen van de man. Een andere man, die de wacht hield, werd snel gered. Een derde kon vrijdagochtend levend uit het ijskoude water worden gehaald. Het incident gebeurde rond middernacht ter hoogte van Hoofdplaat, zo'n 6 kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op de Rick toen het schip plotseling omsloeg.

  1. za 07 feb 2015, 18:47

   Vermiste schipper Westerschelde niet gevonden TERNEUZEN – Het binnenvaartschip de Rick dat in de nacht van donderdag op vrijdag op de Westerschelde kapseisde, is helemaal doorzocht. De vermiste schipper is niet aangetroffen. Zondag zoekt een specialistisch zoekteam op de Westerschelde verder naar de vermiste schipper.

   Foto: ANP Dit heeft de politie zaterdagavond laten weten. Het zogeheten beunschip kapseisde ter hoogte van de plaats Hoofdplaat, ongeveer 6 kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op het schip, toen het plotseling omsloeg. Aan boord waren op dat moment drie mensen. Een man die de wacht hield, werd snel gered. De ander werd vrijdagochtend levend uit het ijskoude water gehaald. Het schip is met succes weer overeind gezet en naar Terneuzen gebracht.

   1. ma 16 feb 2015, 16:57
    Onderzoeksraad bekijkt kapseizen schip Rick
    DEN HAAG –
    De Onderzoeksraad Voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het kapseizen van het binnenvaartschip Rick op de Westerschelde. Dat meldde de raad maandag.
    Foto: ANP
    De Rick kapseisde anderhalve week geleden tijdens baggerwerkzaamheden ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was op dat moment zand aan het overladen op het schip. Kort na het ongeval werden twee opvarenden gered. De zoektocht naar de derde opvarende door een gespecialiseerd team werd na een aantal dagen gestaakt.

   2. zo 19 apr 2015, 20:24
    Lichaam vermiste schipper gevonden
    HOOFDPLAAT –
    De schipper die sinds 6 februari werd vermist op de Westerschelde is gevonden. Passanten zagen zijn stoffelijk overschot drijven bij een steiger ter hoogte van het dorp Hoofdplaat en waarschuwden de hulpdiensten.

    De man was schipper van binnenvaartschip de Rick. Begin februari kapseisde het bij Hoofdplaat, ongeveer 6 kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op het schip, toen het plotseling omsloeg. Aan boord waren drie mensen, twee van hen konden worden gered. De 35-jarige schipper bleef vermist.

    Aan de hand van gebitsgegevens is vastgesteld dat het zondag gevonden stoffelijk overschot van de man is.

 70. Binnenschipper overlijdt na aanraking met brug SEELZE – Een 54-jarige binnenschipper is dinsdag 3 feb op het Mittellandkanaal ter hoogte van Seelze verongelukt. De Duitse politie gaat er voorlopig vanuit dat de man levensgevaarlijk gewond werd nadat hij met zijn hoofd tegen een brug kwam. De Bizon was op het Mittellandkanaal onderweg in de richting van Linden. De twee Poolse matrozen waren aan het werk toen ze merkten dat er waarschijnlijk iets aan de hand was met de schipper. De Bizon raakte namelijk uit koers. Ze gingen in de stuurhut kijken en zagen daar de schipper levenloos liggen. Ze alarmeerden de hulpdiensten, maar een arts kon niets anders dan de dood vaststellen. De Duitse politie denkt dat de schipper een ernstige hoofdwond opliep nadat hij uit het luik bovenin de stuurhut keek en daarbij een brug raakte. Hij liep daarbij een levensgevaarlijke hoofdwond op. Waarom de schipper uit het luik moest kijken, is voor de politie nog onduidelijk. Het schip ligt tijdelijk in de jachthaven van Lohnde. (Bron: HAZ)

 71. Dodelijk bedrijfsongeval op loonbedrijf in Erp
  Bij een ongeval op een agrarisch loonbedrijf in het Brabantse Erp is in de middag van 2 februari een 21-jarige werknemer overleden. Hulpdiensten rukten massaal uit, er kwam onder andere een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De Inspectie SZW is een onderzoek gestart. Volgens een woordvoerder van de Inspectie is de man met zijn hoofd bekneld geraakt. Het is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer lag achter een tractor. Het onderzoek wordt op 3 februari voortgezet door de politie en de inspectiedienst.

  bron: Brabants Dagblad, 03/02/15

 72. Kraanmachinist bij ongeluk N34 Gieten is overledenGeplaatst: 14:30 uur, vrijdag 23 januari 2015 / Gewijzigd: 14:29 uur, vrijdag 23 januari 2015

  Foto: Patrick Huisman / Huisman Media
  De kraanmachinist die vrijdagochtend met een mobiele kraan in een aarden wal bij de rotonde op de N34 in Gieten botste, is overleden. De kraanmachinist reed op de rotonde rechtdoor, in plaats van dat hij de bocht nam.

  De bestuurder heeft sinds 7.00 uur vastgezeten in de cabine van de kraan. De politie zei na het ongeluk al het ergste te vrezen.

  1. Verongelukte kraanchauffeur is onwel geworden
   30 januari, 2015 –
   De 42-jarige chauffeur van de grote mobiele kraan van het Friese bedrijf Kielstra die vorige week vrijdag omkwam bij het ongeluk in het Drentse Gieten, is waarschijnlijk net voor het ongeluk onwel geworden. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

   De man reed ‘s ochtends vroeg rechtdoor op een rotonde, waarna de zware kraan vast kwam te zitten in een hoge aarden wal midden op de rotonde. Om bij de chauffeur uit Schoonebeek te komen, moest de kraan met zwaar materieel uit de wal getrokken worden. Dat lukte pas na enkele uren.

 73. .do 29 jan 2015, 17:19

  Stoffelijke overschotten gevonden bij zoektocht kotter DEN HELDER – Bij de zoektocht naar het vermiste vissersschip Z-85 Morgenster zijn twee stoffelijke overschotten gevonden voor de Franse kust bij Boulogne-sur-Mer. De kans is groot dat het om opvarenden van de kotter gaat. Ook is een reddingsvest gevonden dat van de kotter afkomstig is.

  De Morgenster is sinds woensdagmiddag vermist. Foto: TLG
  Dat laat de Nederlandse Kustwacht weten op het liveblog over de zoektocht naar het vissersschip. De stoffelijke overschotten moet nog geïdentificeerd worden.

  Woensdagmiddag is voor het laatst een teken van leven vernomen van de kotter. De Z-85 Morgenster is een Urks vissersschip. De kapitein is Nederlands; de drie bemanningsleden zijn een Nederlander, een Belg en een Portugees.

  Zeker vijftien viskotters, twee Britse reddingsboten, twee Britse overheidsschepen een helikopter en een vliegtuig hebben donderdag gezocht naar de opvarenden. Ook werd een overheidsvaartuig met sonar ingezet.

  De zoektocht is na zonsondergang gestaakt. Of en op welke schaal er vrijdag verder wordt gezocht naar de opvarenden is nog onbekend. De kustwacht van Dover moet daar nog een beslissing over nemen.

  1. wo 11 feb 2015, 20:25 Lijk vermiste opvarende Urker kotter gevonden URK – Duikers van de marine hebben woensdag het lichaam gevonden van een van de twee vermisten van de Urker kotter, die eind januari zonk in het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Dat meldden de marine en de gemeente Urk.Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vermiste Jan Kramer uit Urk of de Portugees Americo dos Santos Martins. Met de vondst van de man zijn nu drie van de vier opvarenden uit het water gehaald. De marine hoopt de vierde dode ook zo snel mogelijk te vinden in het wrak van het vissersschip Z-85 Morgenster. De duikers onderzoeken woensdagavond de laatste ruimtes aan boord. Als in die ruimtes niets meer wordt gevonden, komt de zoekactie ten einde. Twee van de vier opvarenden, de 45-jarige Bert Woort uit Urk en de 64-jarige Belg Maurice Coussaert, werden een dag na het ongeluk gevonden in het water bij Boulogne. De diepe ligging van het wrak (30 meter) bemoeilijkte daarna de zoektocht naar de andere twee vermisten.

  2. do 12 feb 2015, 15:25 Lichaam in kotter geïdentificeerd urk – Het lichaam van de opvarende van de gezonken Urker kotter Z-85 Morgenster dat woensdag door duikers werd ontdekt, is van de Urker Jan Kramer. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten. Jan Kramer is waarschijnlijk omgekomen. Duikers van de marine troffen het lichaam van de 29-jarige Urker visser aan in het schip. Hij was nog een van de twee vermisten. In het schip, dat eind januari zonk in het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne, is niemand meer aangetroffen. Het wrak ligt op de zeebodem op een diepte van 30 meter. Drie van de vier opvarenden zijn nu boven water gehaald. Een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg werden een dag na het ongeluk al gevonden in het water bij Boulogne. Een Portugese opvarende is niet gevonden. De Koninklijke Marine rondde de zoektocht donderdag af.

  3. za 23 mei 2015, 17:27
   Urker kotter mogelijk toch niet overvaren

   BRUSSEL –
   Het Urker vissersschip Morgenster, dat in januari verging, is wellicht toch niet overvaren door een Deens vrachtschip. Nieuwe radarbeelden lijken daar op te wijzen, meldden Belgische media.

   Op de beelden is te zien hoe het schip in een storm terechtkomt, maar er is geen ander schip in de buurt. „De tussenconclusie is dus dat het schip wellicht niet overvaren werd”, aldus een woordvoerster van het Belgische Openbaar Ministerie.

   Het onderzoek, dat werd begonnen na een anonieme e-mail waarin de aanvaring wordt gesuggereerd, is nog niet afgesloten. Het wachten is op een verslag van een deskundige.

   De kotter Z-85 Morgenster, die onder Belgische vlag voer, verdween in de golven in het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Van de vier opvarenden zijn de lichamen van drie teruggevonden, twee uit Urk en een Belg. Een Portugees is nog niet gevonden.

   Een storm werd al als oorzaak van het ongeval gezien. Maar de anonieme mail, in het Engels opgesteld en zeer gedetailleerd, werpt een heel ander licht op de zaak. Daarin staat dat het vissersschip door het 130 meter lange vrachtschip Marselisborg is overvaren. Dat schip zou kort na het vergaan van de Morgenster drie dagen voor reparatie in een Engelse scheepswerf hebben gelegen, zo werd bekend in april.

   De Duitse rederij die eigenaar is van het schip, BD-Shipsnavo, beweerde destijds echter dat het om onderhoudswerken ging. „Het gaat zeker niet om reparaties, want er was volgens ons helemaal geen botsing.”

 74. Man raakt zwaar gewond door val van vrachtwagen LEEUWARDEN – In de Elzenstraat is gistermiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een man viel van zijn vrachtwagen en raakte daarbij ernstig gewond. De vrachtauto vervoerde auto’s bovenop het dak. De man was bezig om een auto van de vrachtwagen af te halen toen hij viel. Hij belandde op het wegdek. Omstanders traden adequaat op en zijn meteen begonnen met reanimeren, later werd dit overgenomen door het personeel van twee ambulances. Met een helikopter kwam een traumateam ter plaatse om verdere assistentie te verlenen. Na langdurig reanimeren werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De trauma-arts reed mee in de ambulance. Over de toestand van het slachtoffer op dit moment is nog niets bekend. Op donderdag 5 feb is getroffene in ziekenhuis overleden. De oorzaak van de val is ook nog onbekend. De arbeidsinspectie gaat het ongeluk onderzoeken

 75. Dood na val door dak
  22-01-2015
  MONTFERLAND Een 49-jarige man uit het Achterhoekse Harreveld is om het leven
  gekomen nadat hij door het dak van een schuur zakte.
  De Gelderlander was aan het werk in de buurtschap Vethuizen (gemeente
  Montferland) toen het dak het door onbekende oorzaak ineens begaf.

  Hij viel enkele meters naar beneden en is in kritieke toestand
  overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar bezweek hij in de loop van
  donderdagavond aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

 76. Lasser overlijdt na bedrijfsongeval op schip Oostdijk Rotterdam
  22 januari, 2015
  Een 57-jarige man is door een bedrijfsongeval op een schip donderdagmorgen om het leven gekomen. De man was volgens de politie aan het lassen op een schip toen hij onwel werd en in het ruim viel.
  Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hun inzet mocht niet meer baten. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Betrokken personeel is opgevangen door de hulpverleners.

 77. Dodelijk ongeval bij bouw Noordzeebrug Groningen (Video)

  Groningen – De bestuurder van een shovel is woensdagmorgen na een ernstig ongeluk overleden. De shovel stortte van het nieuwe viaduct op de kruising Plataanlaan ongeveer zes meter naar beneden.
  Aan de Plataanlaan wordt gewerkt aan de bouw van de nieuwe Noordzeebrug. Getuigen zagen op het viaduct ineens de shovel van de ene kant naar de andere kant van de weg rijden. De shovel stortte vervolgens 6 meter van het viaduct.

  De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

 78. za 17 jan 2015, 15:29| lees voor
  Man dodelijk verongelukt bij verplaatsen hooi

  ROERMOND –
  Een 42-jarige man uit Melick is zaterdagmiddag om het leven gekomen in Roermond. De man was bezig met het verplaatsen van hooi op een boerenerf aan de Dirksbergerweg. Volgens de politie is hij daarbij aan de voorkant van een tractor bekneld geraakt en om het leven gekomen.
  Hoe het ongeluk precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De man was op slag dood

 79. vr 09 jan 2015
  Man omgekomen bij lossen van goederen

  KAMPEN –
  Een 58-jarige man uit Vriezenveen is vrijdag omgekomen bij een bedrijfsongeval. Dat maakte de politie bekend.
  De man kwam op een bedrijventerrein aan de Ertsstraat tijdens het lossen van een vrachtwagen onder de vallende lading terecht. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

 80. di 06 jan 2015
  Kind overlijdt na aanrijding met bus
  UTRECHT –
  Op de kruising van het Vredenburg en de Catharijnensingel in Utrecht is een jongetje van zes om het leven gekomen bij een aanrijding met een stadsbus.

  Foto: Michel van Beers
  Het jongetje reed op een fiets de kruising bij de MediaMarkt over toen hij door de bus werd geschept. Mogelijk reed de jongen in de dode hoek van de buschauffeur.
  Of het kind alleen fietste is niet duidelijk. De moeder is vlak na het ongeluk gewaarschuwd en kwam overstuur aan. Ze werd opgevangen in een politiebusje. Voor getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.
  Het verkeer op de kruising heeft door het ongeluk enigte tijd stil gelege

 81. ma 05 jan 2015, 20:37| lees voor
  Chauffeur na pech doodgereden op A6

  LELYSTAD –
  Een chauffeur van een vrachtauto uit Oost-Europa is maandagavond op de snelweg A6 bij Lelystad overleden na door een andere vrachtauto te zijn aangereden.
  De snelweg is urenlang afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Aanvankelijk dacht de politie aan zelfmoord. Later bleek het om een pechgeval te gaan. De omgekomen chauffeur had in de berm van de A6 geparkeerd, tussen de afritten Lelystad-Noord en Lelystad in de richting Almere. Mogelijk had zijn voertuig een lekke band. Hij werd op de rijbaan geschept door een passerende vrachtwagen.
  De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer of het land van herkomst. Eerst moet de familie zijn ingelicht, aldus de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden