dodelijke ongevallen 2012

115 gedachten over “dodelijke ongevallen 2012”

 1. zaterdag 22 december 2012
  Dood door ongeval met giertank
  Bij een bedrijfsongeval op een rundveebedrijf aan de Kruisbaan in Someren is zaterdagmiddag een 21-jarige man om het leven gekomen.

  De man is door nog onbekende oorzaak onder een giertank terechtgekomen en aan zijn verwondingen overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De politie onderzoekt het ongeval.

  ED.nl, 22 december 2012

 2. vrijdag 21 december 2012
  Man overlijdt door geknakte staalkabel
  Door een ongeval met een staalkabel aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam is donderdagochtend een 44-jarige Deen omgekomen. De man werd tijdens werkzaamheden door de geknapte staalkabel geraakt.
  De man was bij een bedrijf in een dok aan het werk. Daarin lag een werkeiland afgemeerd. Het slachtoffer was bezig met de reparatie van één van de hijspoten van het werkeiland. Om nog onduidelijke redenen knapte er een strop met daaraan een staalkabel. De kabel sloeg tegen het lichaam van het slachtoffer dat daardoor ernstig inwendig letsel opliep.

  De man werd direct gereanimeerd, maar overleed niet veel later in het ziekenhuis.

  AD.nl, 20 december 2012

 3. Lichaam bouwvakker onder puin gevonden
  Op een bouwplaats in Eindhoven is het lichaam gevonden van de bouwvakker die sinds gistermiddag werd vermist. Het gaat om een 54-jarige man uit Heesch.

  Bij de bouw van de Internationale School Eindhoven stortte door nog onbekende oorzaak de vloer van de tweede verdieping in. Drie bouwvakkers raakten gewond en een vierde werd bedolven onder het puin.

  De hele avond is er naar de bouwvakker gezocht. Het puin werd uitgegraven en er werden speurhonden ingezet. Rond 00.30 uur vonden reddingswerkers zijn stoffelijk overschot.

  Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets te zeggen. De Arbeidsinspectie doet samen met de politie onderzoek.

  NOS.nl, 15 december 2012

  1. Man overleden en drie gewonden na instorting in Eindhoven

   Op een bouwplaats in Eindhoven is vanmiddag een gebouw ingestort. Drie werknemers raakten gewond waarvan er een naar het ziekenhuis is afgevoerd. Een vierde persoon werd enkele uren vermist, en is in de loop van de middag overleden.
   Momenteel wordt nog onderzocht hoe het lichaam van de overleden man onder het puin vandaan gehaald kan worden.
   De vloer van het gebouw op de Oirschotsedijk stortte rond 13.30 uur door nog onbekende oorzaak in. Er zou een internationale school worden gebouwd.
   De Arbeidsinspectie meldt tegenover ED.nl dat er vier mensen aan het werk waren toen het beton voor de vloer van de tweede verdieping werd gestort, en de vloer naar beneden kwam.
   Twee van hen raakten daarbij lichtgewond, een derde persoon werd onder het puin vandaan bevrijd werd met zwaarder letsel naar het ziekenhuis gebracht. Naar de vierde persoon is lang gezocht. Hij is gelokaliseerd, maar de man is inmiddels overleden volgens ED.nl.

  2. Onderzoek bedrijfsongeval Internationale School in Eindhoven loopt nog
   Laatst gewijzigd: donderdag 10 januari 2013 – 13:35 | Auteur: Hans Janssen
    

   EINDHOVEN – De Arbeidsinspectie is vooralsnog de enige instantie die het fatale bedrijfsongeval op het bouwterrein van de Internationale School in Eindhoven grondig onderzoekt. Justitie komt pas in actie wanneer het dossier van de Arbeidsinspectie is ingediend.
   Bij het ongeluk van 14 december vorig jaar op de Campus International School aan de Oirschotsedijk in Eindhoven kwam een 54-jarige man uit Heesch om het leven.

   'Geen meerwaarde'
   De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft zich even over het ongeluk gebogen. Een woordvoerder verwacht geen meerwaarde en dat is de reden waarom deze raad de omstandigheden niet verder gaat onderzoeken. Drie andere bouwvakkers raakten gewond toen die vrijdagmiddag door nog onbekende oorzaak een vloer instortte.

   Een woordvoerster van de Arbeidsinspectie kon nog niet zeggen hoe lang het onderzoek gaat duren. Mogelijk stelt het Openbaar Ministerie na de afronding van het onderzoek een eigen, strafrechtelijk onderzoek in.

 4. Nieuwsartikel geplaatst op 06.12.2012, 10:29
  FRANEKER – Een 13-jarige fietsster uit Franeker is donderdagochtend bij een aanrijding op de Edisonstraat in haar woonplaats om het leven gekomen.

  Het meisje stak de straat over en op dat moment naderde een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harlingen. De chauffeur week helemaal uit en probeerde ook nog krachtig te remmen. Ondanks dit alles kon hij een aanrijding niet meer voorkomen.

  Ondanks de snelle komst van de hulpdiensten overleed het meisje op de plaats van het ongeval. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een nader onderzoek in.
   
   

 5. donderdag 6 december 2012
  Dode bij bedrijfsongeval Sas van Gent
  Bij een bedrijfsongeval in Sas van Gent is donderdag een 57-jarige Fransman omgekomen.

  De man viel rond half één van een schip die aan de Westkade ter hoogte van het Sasse bedrijf Cargill lag. Brandweer, politie en ambulance zijn met spoed ter plaatse gegaan op hulp te verlenen. De hulpdiensten hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, maar deze overleed later ter plekke aan zijn verwondingen.

  De Fransman was tarwe aan het lossen en maakte de overstap van een duwbak naar een naastgelegen schip. Hierbij viel hij ongeveer twee meter naar beneden. De technische recherche en de arbeidsinspectie hebben onderzoek gedaan.

  De Westkade was tijdens het onderzoek volledig afgesloten voor het verkeer.

  Hart van Zeeland, 6 december 2012

 6. Man dood door vallende brandkast
  Een 66-jarige man uit het Gelderse Huissen is maandagmiddag 3december 2012 in Hoogvliet om het leven gekomen nadat een brandkast van enkele honderden kilo's op hem was gevallen. De kast was door nog onbekende oorzaak van een vorkheftruck gekieperd, meldt de politie.
  Het ongeluk gebeurde even na het middaguur bij een bedrijf aan de Leerlooierstraat. Ooggetuigen probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De Inspectie SZW onderzoekt de kwestie.

 7. Mishandelde grensrechter overleden

  Geplaatst op 03 december 2012

  ALMERE – De Almeerse voetbalclub Buitenboys heeft gemeld dat de 41-jarige grensrechter die zondag werd gemolesteerd, maandag rond half 6 is overleden, in het bijzijn van zijn familie. De club meldt dit op zijn website.

  Buitenboys heeft ook de naam van de grensrechter bekendgemaakt: het gaat om Richard Nieuwenhuizen. Nieuwenhuizen werd in elkaar getrapt door jongens van 15 en 16, bij de wedstrijd Buitenboys B3 tegen Nieuw Sloten B1, in Almere. Hij werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het Flevoziekenhuis afgevoerd, waar hij is doodgegaan. Het bestuur van de voetbalclub zegt later met nadere mededelingen te komen.

  De politie heeft drie jongens van 15 en 16 jaar als verdachten van het zware geweldsincident opgepakt. De grensrechter vlagde zondag bij de wedstrijd van SC Buitenboys B3 tegen sv Nieuw Sloten B1.
   
  Geschokt
   
  De besturen van beide voetbalclubs hebben geschokt gereageerd op het incident. „Dit geweld is buiten alle proporties. We hebben zoiets nog nooit meegemaakt. Hier zal echt iets aan gedaan moeten worden”, zegt  Marcel Oost van SC Buitenboys uit Almere. Het bestuur van SC Buitenboys heeft zondagavond van de clubleiding van sv Nieuw Sloten schriftelijke excuses ontvangen voor het geweld tegen de grensrechter. Op de site van de club staat dat dit soort zaken niet op de voetbalvelden hoort en dat er alles aan gedaan moet worden om dit soort excessen te voorkomen.
   
  Oost was zelf niet bij de wedstrijd aanwezig, maar zegt dat hij begrepen heeft dat er al de hele wedstrijd een grimmige sfeer heerste. „Maar hoe het na afloop zo vreselijk uit de hand heeft kunnen lopen, weten we nog niet. Alles is heel snel gegaan.”

  KNVB
  De voetbalbond KNVB heeft geschokt gereageerd op het overlijden van een grensrechter van SC Buitenboys in Almere. ,,Het is te gek voor woorden dat iemand tijdens het uitoefenen van een sportieve hobby het slachtoffer wordt van dergelijke praktijken'', zei directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars in een schriftelijke reactie. ,,Ik wil namens de gehele KNVB en alle leden van de KNVB mijn medeleven uitspreken aan de familieleden en vrienden van het slachtoffer.''

  Schippers
  Minister Edith Schippers (Sport) condoleert de nabestaanden van de grensrechter. ,,Ik wil de nabestaanden condoleren met dit verschrikkelijke verlies van hun geliefde die door zijn vrijwilligerswerk Nederlandse jongeren in staat stelde om te sporten en een wedstrijdje te spelen. Dit zet de hele zaak in een nieuw en extra schrijnend perspectief'', aldus Schippers in een reactie tegenover het ANP.
  De minister zei eerder al dat geweld op sportvelden op geen enkele wijze getolereerd kan worden.

 8. donderdag 22 november 2012

  Man komt om bij bedrijfsongeval Maasmechelen
   
  Een nog onbekende werknemer van een bedrijf in Maasmechelen is donderdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de werkplek.

  De man kwam met zijn hoofd in een soort pers terecht in een hal van het bedrijf aan de Lausbedweg, dat zich bezig houdt met het wassen van horecatextiel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht voor het slachtoffer niet meer baten. De exacte toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

  Dagblad De Limbuger, 22 november 2012

 9. zaterdag 24 november 2012

  Matroos komt om bij ongeval aan sluis
   
  Een 56-jarige Nederlandse matroos van een binnenschip is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval aan de Westbekesluis in de Gentse deelgemeente Mariakerke (B).
  Het arbeidsongeval gebeurde rond middernacht aan de sluis op de Ringvaartweg. De matroos moest de boot vastmaken aan wal, alvorens het schip kon versast worden. De schipper zag hoe de matroos van het schip viel toen het de kant raakte. De man kwam tussen de wal en het schip terecht en overleed aan zijn verwondingen.

  De Morgen, 22 november 2012

 10. Man uit Yerseke overlijdt na val op werk
  20-11-2012 20:42

  KRUININGEN (ANP) – Een 30-jarige man uit Yerseke is dinsdag 20 november overleden. Hij viel tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Stationsweg in Kruiningen.

  De man was bezig met het aanbrengen van verlichting aan een loods. Hij overleed ter plekke. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

 11. dinsdag 13 november 2012
  Man komt om bij heftruckongeval in Waalwijk
  Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Waalwijk is dinsdagochtend rond 10.30 uur een 41-jarige Tilburger om het leven gekomen.

  Het slachtoffer bestuurde een heftruck op het bedrijfsterrein. Op het moment dat hij zijn lading – een kast- dreigde te verliezen, sprong hij van de heftruck. De kast viel en de man kwam eronder terecht. De Tilburger is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Brabants Dagblad, 13 november 2012

 12. Stagiair na val overleden
  Een 25-jarige stagiair van HVC overleed afgelopen zaterdag na een val van een twee meter hoog bordes. De man was afgelopen dinsdag aan het werk voor de afvalenergiecentrale in Alkmaar. De oorzaak van het ongeval wordt intern onderzocht. Ook de arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

  RTV Noord-Holland, 12 november 2012

  1. Slachtoffer ongeval HVC alsnog overleden
    
    
    

   maandag, 12 november 2012 15:18

   Alkmaar, 12 november 2012. De man die vorige week dinsdag een val van ruim twee meter maakte in de Alkmaarse huisvuilcentrale HVC is afgelopen zaterdag alsnog aan zijn verwondingen bezweken. Het gaat om een 25-jarige stagiaire van het Nova-college uit IJmuiden. Hij viel dinsdag van een borders en kwam daarbij met zijn hoofd op de betonnen vloer terecht. Onder begeleiding van een per helikopter ingevlogen trauma-arts werd hij per ambulance naar het MCA overgebracht waar hij zaterdag is overleden. Naast het onderzoek dat door de arbeidsinspectie is opgestart laat de HVC ook een onderzoek uitvoeren door een extern bureau.

    

 13. maandag 12 november 2012

  Glazenwasser overlijdt na val van 20 meter
   
  Door een bedrijfsongeval in Arnhem is maandagmorgen een man om het leven gekomen toen hij van een ladder viel. Het ongeval op industrieterrein De Kleefse Waard gebeurde toen het slachtoffer op een hoogte van 20 meter een training volgde voor glazenwasser.

  Daarbij stond hij op een ladder tegen een gevel. Door nog onbekende oorzaak viel hij. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldde de politie. Er is een onderzoek gestart om te achterhalen of de veiligheidsvoorschriften zijn nageleefd.

  De Volkskrant, 12 november 2012

  1. Onderzoek dodelijke val in Arnhem duurt weken
     woensdag 14 november 2012 | 15:54 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 14 november 2012 | 16:17
   ARNHEM – Het duurt nog zeker twee tot drie weken voordat het onderzoek naar een bedrijfsongeval in Arnhem is afgerond. Dat zegt een woordvoerder van de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen de Arbeidsinspectie.

   Zie ook:

   Man dood na val van ladder in Arnhem

   Een glazenwasser in opleiding viel maandag op industrieterrein de Kleefse Waard van een twintig meter hoge ladder en overleed. Een inspecteur is na het ongeval op de ongevalslocatie geweest.

   "De inspecteur heeft zo'n 25 getuigen gesproken, mede-cursisten van de verongelukte glazenwasser", zegt de woordvoerder. De inspectie onderzoekt of alle regels zijn nageleefd. Als dat niet het geval is, kan het bedrijf dat de opleiding verzorgde, een boete krijgen.

  2.  

   AWOG vraagt SVS permanente hangladder niet te gebruiken

   De Technische Commissie (TC) van AWOG adviseert SVS de permanente hangladder voorlopig niet te gebruiken. De TC heeft zich eind maart – mede op verzoek van SVS – gebogen over de vraag op welke wijze het werken aan de permanente hangladder door glazenwassers veiliger kan worden uitgevoerd.

   Aanleiding vormt het fatale ongeval van november 2012. De permanente hangladder maakt sinds het ongeval geen onderdeel meer uit van de glazenwasseropleiding. Uit het rapport van Inspectie SZW blijkt dat SVS niets te verwijten valt. Omdat veiligheid tijdens de opleiding van het grootste belang is, heeft de TC zich over dit rapport gebogen en een advies aan SVS uitgebracht.

   Risico's
   Werken op hoogte vormt één van de grootste risico’s binnen de glazenwassers- en gevelbehandelaarsbranche. Het is daarom van het grootste belang dat dit op een veilige manier gebeurt. Tijdens de opleiding worden cursisten getraind om veilig te werken op hoogte.

   De TC adviseert SVS om de permanente hangladder voorlopig niet te gebruiken en tijdelijk uit de opleiding te schrappen: "De TC buigt zich de komende tijd over de vraag welke extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden om de veiligheid van de gebruikers extra te garanderen. Hiertoe zal een stappenplan gemaakt worden met data en zullen de leden van de TC onder andere overleggen met diverse leveranciers. Ook zullen zij het opleidingscentrum bezoeken om alle werkmethoden nog eens kritisch onder de loep te nemen. Daarnaast beraadt de TC zich op de werkmethoden in de praktijk, om vervolgens een advies uit te brengen dat branchebreed kan worden toegepast."

   Veiligheidsmaatregelen
   De TC is van mening dat tijdens de opstart van een opleiding door SVS extra veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden, maar dat later in de opleiding het veiligheidsniveau van de glazenwasser gelijk moet zijn aan de dagelijkse praktijk. Verder moet bij alle werkmethoden gedurende de hele opleiding voor een dubbele zekering gezorgd worden. De komende periode worden alle werkmethoden nagelopen op de mogelijkheid de gebruiker dubbel te zekeren. Waar dat nu nog niet het geval is, wordt gezocht naar een oplossing zodat dit aangepast kan worden.

   De TC van AWOG besluit: "Het advies van de TC is inmiddels besproken met SVS. De TC vindt het prettig dat SVS veel waarde hecht aan hun oordeel. De TC-leden vertegenwoordigen immers de werkgevers die hun medewerkers bij SVS als cursist opgeven." 

  3. Dodelijk ongeval glazenwasser: “Theoretisch had het nooit kunnen gebeuren”

   mei 6, 2013 in Bedrijven aan het woordGlasbewassing

   “Op industriepark Kleefse Waard in Arnhem is maandagmorgen, 12 november, een man om het leven gekomen nadat hij 15 meter naar beneden was gevallen. Hij volgde een opleiding voor glazenwassers bij SVS.” Een onvergetelijk bericht dat de redactie al snel via de landelijke radio bereikte en wat diepe indruk maakte. Charles Scholte, directeur van SVS, ontving van zijn docenten per telefoon het bericht dat een glazenwasser was gevallen: “Je denkt dan aan alles behalve aan een ongeval met de permanente hangladder.”

   “Binnen één minuut hadden we het hele team bij elkaar en een crisisteam gevormd. Gert de Graaf, onze manager marketing & sales, was ons enig aanspreekpunt om de communicatie zo zuiver mogelijk te houden en Marije van Wijngaarden verzamelde alle informatie die in de (social) media verscheen”, begint Charles Scholte de terugblik op 12 november, de gitzwarte dag in de 35-jarige geschiedenis van brancheopleider SVS.

   Broodje aap
   “Na de melding van het ongeval reden Bart van Weegberg (adjunct-directeur, red.) en ik zo snel mogelijk naar ons opleidingscentrum in Arnhem. Onderweg kregen we al het bericht dat reanimatie niet had mogen baten en werd onze angst bewaarheid. Meteen regelden we dat een traumapsycholoog en slachtofferhulp ter plaatse zouden komen om cursisten, docenten en andere betrokkenen op te vangen.”

   De media zaten er direct bovenop, want het ongeval had om 10.45 uur plaatsgevonden; amper een uur later stond het bericht op het wereldwijde web. Inclusief de eerste broodje aap-verhalen. “Bepaalde feiten klopten inderdaad niet”, bevestigt Scholte. “Nadat de identiteit van het slachtoffer was vastgesteld, stuurde de politie een persbericht uit. In dit bericht was sprake van een glazenwasser die tijdens zijn opleiding 20 meter van een staande ladder was gevallen. Vanzelfsprekend riep dit bij velen vraagtekens op en was dit aanleiding tot meer of minder genuanceerde discussies op social media.”

   Impact
   Daarna volgden nog andere verhalen, maar wat bovenal feit was, was de enorme impact van het ongeval van de 41-jarige glazenwasser van Fortron. Op zijn nabestaanden, vrienden, collega’s, medecursisten, docenten en andere betrokkenen. Scholte: “SVS bestaat dit jaar 35 jaar en sinds 25 jaar verzorgen we vakopleidingen voor glasbewassing. In totaal hebben we meer dan 5000 glazenwassers gediplomeerd. Je wilt het instinctief zó goed doen, want bij het werken op hoogte zijn de gevolgen als er iets mis gaat meteen groot. Dus richt je je opleidingscentrum optimaal in, volg je alle veiligheidsmaatregelen nauwgezet op en doe je alles volgens het boekje. En eigenlijk nog meer.”

   Officier van justitie
   Of SVS zich aan alle voorschriften had gehouden, is uitvoerig onderzocht door de Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “Na het ongeval zijn de cursisten en docenten gehoord door de politie”, legt Scholte uit. “Omdat er sprake is van een ongeval met een zo ernstige afloop, beoordeelt een officier van justitie altijd of de feiten aanleiding tot strafrechtelijke vervolging geven. Daar was geen aanleiding toe. De inspectie oordeelde vervolgens of SVS een boete moest worden opgelegd.” Na ruim drie maanden kwam het verlossende woord: “SVS valt niets toe te rekenen”. Omdat “verwijtbaarheid ontbreekt, krijgt SVS geen bestuurlijke boete opgelegd”, aldus de conclusie in het boeterapport.

   Toedracht
   De prangende vraag blijft natuurlijk, wat is er gebeurd c.q. hoe heeft het fatale ongeval kunnen gebeuren? Het ongeval gebeurde tijdens werkzaamheden op de permanente hangladder. Het gebruikte veiligheidsharnas (enkele weken oud) heeft niet juist gewerkt, is losgeschoten, waardoor de glazenwasser is gevallen. Het harnas had een CE-markering, was passend en werd op de juiste wijze gedragen. Toch bleek het mogelijk dat een riem uit een gesp kon schieten, waardoor de glazenwasser los kwam van de middenrailbeveiliging en is gevallen. De betreffende fabrikant van dit veiligheidsharnas heeft alle in omloop zijnde harnassen teruggehaald en heeft de levering opgeschort.

   Toekomst
   “Theoretisch had het nooit kunnen gebeuren, is het onderdeel permanente hangladder juist een van de veiligste onderdelen van de opleiding, maar het feit ligt er en dat is in en in triest”, vervolgt de SVS-directeur. “Direct na het ongeval hebben we de vakopleiding uiteraard stilgelegd, hebben we iedereen die dat wilde de hulp van een traumapsycholoog aangeboden, hebben we emoties uitgewisseld en aan het begin van de volgende bijeenkomst een minuut stilte gehouden. Ook zijn we met docenten en een groep cursisten naar de begrafenis geweest. We zijn erg trots op de cursisten dat zij — ondanks dit ongeluk — toch allemaal met goed gevolg het examen, behalve het onderdeel permanente hangladder, hebben afgelegd. Op het moment dat we de hangladder weer in bedrijf nemen, dan pakken we samen met de cursisten dit onderdeel van de vakopleiding ook op.”

   Het onderdeel permanente hangladder blijft tot nader order buiten bedrijf. SVS heeft de Technische Commissie van het gespecialiseerde OSB-segment AWOG gevraagd samen naar de meest wenselijke oplossing te zoeken. Elke cursist moet erop kunnen vertrouwen zijn opleiding in optimaal veilige omstandigheden te kunnen volgen. “Hoewel ik ervan overtuigd ben dat onze docenten absoluut specialisten in dit vakgebied zijn, hebben wij de Technische Commissie uitgenodigd om meteen alle aspecten van deze vakopleiding nog eens grondig te controleren en eventueel met aanbevelingen te komen. Want een dergelijk drama mag nooit meer gebeuren.”

   Beslissing Inspectie SZW
   Artikel 9 van Beleidsregel 3 Arbeidsomstandighedenwet bepaalt dat, indien de verwijtbaarheid ontbreekt conform artikel 5:41 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bestuurlijke boete wordt opgelegd. Dat het bij het gebruik van het klimharnas mogelijk was dat de riem onverhoeds uit de gesp kon schieten, valt SVS niet toe te rekenen. SVS mocht er, gezien de CE-markering van het betreffende, recentelijk aangeschafte klimharnas en de langdurige vertrouwenswaardige relatie met de fabrikant van het klimharnas, van uitgaan dat het klimharnas voldeed aan de essentiële veiligheidseisen. Derhalve ontbreekt de grond voor het opleggen van een boete.

 14. Man dood bij ongeluk Swaans Beton in Heeze.

  Een 44-jarige man uit Polen is dinsdag 6 november 2012 om het leven gekomen bij een bedrijfsongeluk bij Swaans Beton in Heeze. De Arbeidsinspectie laat weten dat de man op de grond stond en toen klem kwam te zitten tussen een kraan een een betonplaat. De man werkte al een paar jaar voor het bedrijf aan de Industrieweg.

 15. Werknemer overlijdt bij ongeluk in zeecontainer

  Een werknemer van een bedrijf in Etten-Leur is dinsdagmiddag 6 november 2012 om het leven gekomen. De 60-jarige man kwam klem te zitten tussen de wand van een zeecontainer en een grote machine die daar met een vorkheftruck in werd geplaatst. Dat meldt de politie.
  Het ongeluk gebeurde bij een bedrijf aan de Pauvreweg in de Brabantse plaats. De Inspectie SZW onderzoekt wat er precies is gebeurd.
   

 16. Man verongelukt op Brabantse vuilstortplaats

   

  (Novum) – Een 39-jarige man uit Rosmalen is woensdagmiddag overleden bij een bedrijfsongeval op een milieustraat in het Brabantse Berlicum. Het slachtoffer overleed ter plaatse, meldt de politie.
  Volgens Omroep Brabant kwam de man door nog onbekende oorzaak klem te zitten tussen twee containers. Een woordvoerder van de politie kon dat niet bevestigen en laat weten dat de doodsoorzaak nog wordt onderzocht.
  De melding van het ongeval kwam even na 14.00 uur binnen. Daarop rukten een ambulance, brandweer en politie uit, maar hulp mocht niet meer baten. De man was op de milieustraat aan de Runweg aan het werk voor een particulier bedrijf. Hij was niet in dienst van de gemeente, laat de politie weten.
  De politie en de Inspectie SZW onderzoeken het ongeval.

 17.  
  Twee doden bij vliegtuigcrash Dronten
   

  Dronten – Op een afstand van ongeveer 5 kilometer van Luchthaven Lelystad zijn maandagmiddag rond 16.30 uur twee vliegtuigjes gechrashed. Hierbij zijn twee personen om het leven gekomen en twee zwaargewond geraakt. Dit heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) maandagmiddag laten weten.
  Het incident gebeurde in de buurt van de Zeeasterweg. Beide toestellen waren van hetzelfde bedrijf, Wings over Holland. De vliegtuigjes, een General Avia F22 en een DA40, waren opgestegen vanaf Lelystad Airport. In de lucht raakten ze elkaar en stortten naar beneden. De toestellen kwamen terecht in een akker aan de Zeeasterweg en lagen ongeveer 300 tot 400 meter uit elkaar. Ze waren bezig met een zogenoemde 'fotovlucht.' De twee dodelijke slachtoffers zaten in het toestel waar vanuit de foto's van het andere toestel werden gemaakt.
  De twee gewonden die in het andere toestel zaten, zijn met traumahelikopters naar het ziekenhuis gebracht. Eén naar het VU medisch centrum in Amsterdam en de ander naar Zwolle. De aard van de verwondingen is nog niet bekend.
  Volgens Omroep Flevoland werden hulpverleners belemmerd door de natte grond. Een brandweerwagen kwam vast te zitten. Trekkers werden ingezet om hulpverleners bij de toestellen te krijgen.
  De Onderzoeksraad voor Veiligheid is met twee teams aanwezig om onderzoek te doen op de locatie van de twee neergestorte vliegtuigjes.

 18. Agressieve stier doodt man uit Noordwolde

  22-10-12 – 07:12  bron: Algemeen Dagblad
  Toen René Jager uit het Friese Noordwolde zaterdagochtend zijn vee wilde bekijken, liep het voor hem noodlottig af. Een stier werd agressief en ging in de aanval. De 45-jarige ondernemer werd door het dier verdrukt.

  Het lichaam van Jager, vader van drie jonge kinderen, werd om 9 uur 's ochtends door een voorbijganger gevonden in het weiland. Omstanders moesten de toegesnelde hulpdiensten helpen door de agressieve stier op afstand te houden.

  'Het is ontzettend verdrietig,' zegt Fred van der Wal, inwoner van Noordwolde in het AD. 'Vooral voor zijn vrouw Joke en de kinderen.'

  René Jager is een bekend persoon in het Friese dorp. Hij is samen met zijn echtgenote eigenaar van de Fixet, een grote doe-het-zelf-zaak, in Noordwolde. Daarnaast woonde en werkte hij op de boerderij aan de Buitenburen, een weg net buiten het dorp.

  Veehouder H. Slagter kende Jager goed. 'Hij loopt daar elke dag, en zeker in de nazomer kunnen dit soort dingen gebeuren,' weet hij door 60 jaar boerenervaring. 'De stieren kunnen de koeien niet meer dekken en daar worden ze lastig en vervelend van. Verdrukking gebeurt wel zo'n vijf keer per jaar. Het zijn dieren, maar het blijven je vijanden.'

 19. wo 17 okt 2012, 13:46

  |

  Man omgekomen onder heftruck

  NIEUWDORP –  Een nog onbekende man is woensdagochtend om het leven gekomen door een bedrijfsongeval in het Zeeuwse Nieuwdorp. Het slachtoffer kwam terecht onder een heftruck die van een vrachtwagen viel. Dat maakte de politie bekend.
   
  Het ongeval had plaats aan de Groenlandweg. Op het adres is een bedrijf in hijs- en hefwerktuigen gevestigd.

  De identiteit van de man is niet bekendgemaakt omdat de familie nog niet is ingelicht.

 20. Twee doden bij bouw van opslagtanks

   

  |  Laatst gewijzigd:11-10-2012 21:14  |  Yvonne Ton  |  2

  Hoek – Bij een bedrijfsongeval in Hoek bij het bedrijf Oiltanking Terneuzen zijn donderdagochtend twee mannen om het leven gekomen.

  Ze werkten mee aan de bouw van opslagtanks. De mannen, die in dienst zijn van een Poolse aannemer, waren stalen platen aan het verplaatsen en kwamen door een nog onbekende oorzaak onder de platen terecht. Alle werkzaamheden aan de uitbreiding van Oiltanking Terneuzen zijn na het bedrijfsongeval stilgelegd, meldt de regionale krant PZC.

  Wanneer die weer worden opgestart, is onbekend. Politie en arbeidsinspectie onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

  Publicatie datum: 11-10-2012 21:14
 21. Werkstraf en rijontzegging voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval UTRECHT – De rechtbank Midden-Nederland heeft dinsdag geoordeeld dat een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwveen strafbaar is voor het veroorzaken van een gevaar op de weg dat een dodelijk ongeval tot gevolg heeft gehad en veroordeelt de man tot een werkstraf van 150 uur en een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen te besturen van 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Op 11 oktober 2012 heeft de verdachte, als bestuurder van een vrachtwagen met een mobiele kraan, in het kader van werkzaamheden, zijn vrachtwagen aan de Oudenoord deels op de rijbaan en deels op het fietspad geplaatst. Ook heeft hij een stempelpoot geplaatst met een dwarsligger die op ongeveer een meter hoogte dwars over het fietspad liep. Het slachtoffer is rijdend op een snorfiets met haar hoofd recht tegen de dwarsligger aangereden en aan de gevolgen van haar verwondingen overleden. De rechtbank heeft overwogen dat de bestuurder wel maatregelen heeft genomen (zoals alarmlichten en gele markeringen) en dat andere weggebruikers om de vrachtwagen heen zijn gereden, maar dat hij niet alle vereiste maatregelen heeft genomen. Daarom oordeelt de rechtbank dat hij de veiligheid van het verkeer in gevaar heeft gebracht. Nieuwsartikel geplaatst op 31-12-2013 16:01 door De Redactie

 22. Arbeidsongeval

  Een 65-jarige Schiedammer is woensdagavond 26 september  overleden bij een arbeidsongeval in zijn woonplaats. Rond 20.00 uur trof een familielid het slachtoffer aan in een bedrijfspand.

  De man was daar in zijn eentje bezig met verfwerkzaamheden en is daarbij van een hoogwerker gevallen. De man werd buiten bewustzijn en zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Hij overleed enkele uren later. De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, stelt een onderzoek in.

   

 23. za 22 sep 2012, 16:46
  Man overleden door horens schapenbok

  VEGHEL –  Een 78-jarige man is zaterdag in Veghel omgekomen nadat hij vermoedelijk op de horens was genomen door een schapenbok. Dat heeft de politie gemeld.

   

  Het slachtoffer werd 's ochtends rond 10.00 uur zwaargewond gevonden op zijn boerenerf aan de Ham. Hij is ter plaatse gereanimeerd en vervolgens met ernstig letsel aan de borstkas overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij bezweken aan zijn verwondingen.

 24. za 22 sep 2012, 19:35
  |
  Man overlijdt na incident met hoogwerker

  AMSTERDAM –  Een man die vrijdag 21 september bij een bedrijfsongeval aan de Olympiakade in Amsterdam gewond raakte, is overleden. Dat maakte een woordvoerster van de politie zaterdag bekend.

   

  De man was vrijdag samen met een collega in een hoogwerker aan het werk. Toen de hoogwerker door nog onbekende oorzaak omhoog ging in plaats van naar beneden, kwamen de twee klem te zitten. Eén man overleed uiteindelijk, de ander raakte gewond. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

 25. zo 09 sep 2012, 15:25
  Matroos overleden tijdens afmeren zeeschip

  RIJSWIJK –  Een Filipijnse matroos is zondag om het leven gekomen tijdens het afmeren van een zeeschip in de westelijke sluis van Terneuzen. Bij het aanleggen brak de tros waarbij de matroos ernstig werd verwond. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laten weten.

   
  Het schip kwam rond het middaguur binnen om door te varen naar Antwerpen. De gewonde matroos overleed ter plekke. De Nederlandse kapitein en andere opvarenden worden door de politie gehoord. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt ook een onderzoek in.

 26. di 04 sep 2012, 22:27
  Doe-het-zelver dood na val

  REUSEL –  Een man uit Reusel (Noord-Brabant) is dinsdagavond in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder op de dag van een ladder was gevallen.

   

  De man viel van ongeveer vier meter hoogte toen hij zijn huis aan de Kruisstraat aan het schilderen was, meldt het Eindhovens Dagblad. De ladder stond op het afdak boven de voordeur.
  De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

 27. Bouwvakker omgekomen bij arbeidsongeval A'dam
  ANP
  Toegevoegd: vrijdag 31 aug 2012, 18:55
  Bij een arbeidsongeval in Amsterdam is een man om het leven gekomen. Een andere man is zwaargewond geraakt en is in levensgevaar.
  Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens de Arbeidsinspectie waren de mannen bezig met de montage van een liftschacht in een pand op het Science Park in het oosten van de stad. Door nog onbekende oorzaak vielen ze naar beneden.
  Volgens de politie waren de mannen op de derde of de vierde verdieping aan het werk met een zware glasplaat.
  De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

 28. Jongen (12) dood door graafmachine

  ZEERIJP – 
  Een 12-jarige jongen uit het Groningse Zeerijp is dinsdagmiddag bij een bezoek aan een boerderij bij het Duitse Oldenburg verongelukt.

  Dat schrijft Dagblad van het Noorden. De politie heeft laten weten dat het slachtoffer zelf een een graafmachine bestuurde, waarmee hij struikgewas vervoerde. Toen de machine omsloeg op een helling, raakte de jongen bekneld.

 29. | Geplaatst 2012-08-16 om 14:35

   
  Val in Rotterdamse liftschacht wordt Duitser fataal

  Een 58-jarige man uit Duitsland is donderdag overleden nadat hij tijdens werkzaamheden in een liftschacht was gevallen in Rotterdam. De man liep door de val zware verwondingen op waaraan hij in het ziekenhuis overleed, meldt de politie.
  Het ongeval gebeurde donderdagochtend toen de man aan het werk was aan de Missouriweg in de Rotterdamse haven. Door nog onbekende reden viel de Duitser in de nog in aanbouw zijnde liftschacht. De man werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.
  De Inspectie SZW stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.
   

 30. Motorrijder overlijdt na aanrijding met tractor
  zo 12 aug 2012, 21:06
  Motorrijder overlijdt na aanrijding met tractor

  WINTERSWIJK – 
  Een motorrijder is zondag om het leven gekomen bij een botsing met een tractor.

  De man reed met twee andere motorrijders op de Corleseweg in Winterswijk toen hij de macht over het stuur verloor.

  De bestuurder kwam daardoor op de andere rijbaan terecht. Een tractor met aanhanger kon hem meer ontwijken. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

 31. Arbeider komt om het leven bij verwijderen boomstronk arbeidsongeval
  Dodelijk ongeval bij golfclub Overijse

  vrijdag 13 juli 2012, 03u00
  Auteur: Kristof Debecker en Dieter De Beus

  HOEILAART – Op de terreinen van de Overijse Golf Club in Jezus-Eik is een 58-jarige man uit Hoeilaart om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Het slachtoffer kreeg een stronk in het aangezicht en overleed in het ziekenhuis.

  Met enkele andere arbeiders probeerde Carlo A. een boomstronk uit de grond te krijgen. Bij het verwijderen met behulp van een touw en een tractor schoot de stronk plots los en werd hij in het aangezicht gekatapulteerd van het slachtoffer. Omdat de hulpdiensten niet met voertuigen ter plaatse geraakten omdat de ondergrond te drassig was, werd beroep gedaan op een helikopter om de man over te vliegen naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Hij overleed er kort nadien. Golfclub Overijse bleef enige tijd gesloten, maar opende inmiddels weer de deuren. ‘Carlo werkte al meer dan tien jaar bij ons’, zegt John Schubert, de secretaris van de golfclub. ‘Hij was erg graag gezien op de club. Hij begon hier als werkman, maar was ook clublid. Na zijn werk ging hij geregeld de green op. Carlo had Italiaanse roots en dat was duidelijk merkbaar. Hij had typisch Italiaanse trekjes zoals die vlotte babbel. Hij was ook een echte charmeur en een joviale man. We hebben hier nog nooit een arbeidsongeval meegemaakt en dan gebeurt zoiets.’
  ‘Het is een heel ongelukkig en betreurenswaardig incident’, zegt Dirk Decafmeyer van de PZ Druivenstreek. ‘De man moet echt pech hebben gehad. Het ging om een kleine boomstronk van een jonge boom.’ Het parket kwam met een arbeidsinspecteur ter plaatse om de omstandigheden waarin het ongeval gebeurde te onderzoeken.
  Bij de golfclub van Overijse is de verslagenheid groot. ‘Dit moet erg moeilijk zijn voor de familie’, zegt John Schubert. ‘We hebben hen woensdag ontvangen op de club en hen naar de plaats van het ongeluk gebracht. Een moeilijk moment. We zullen zeker nog iets doen om Carlo te eren. Maar dat zal in samenspraak gebeuren met de familie. Het is nog te vroeg om daarover iets te vertellen.’
  Ook clublid Magda Verbeeck reageert aangeslagen. ‘Dit is een heel treurig verhaal. Carlo werkte al minstens vijftien jaar op de golfclub en zei me altijd vriendelijk goeiendag. Het is ook zeer triest voor zijn gehandicapte vrouw en twee kinderen die hij nalaat.’

 32. vrijdag 3 augustus 2012

  Twee mannen zwaar gewond bij omvallen hoogwerker
   
  In een bedrijf aan de Industrieweg in Kampen zijn twee mannen zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Zij werden met spoed naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht. De mannen zijn beiden 30 jaar oud en komen uit Dronten en Kampen. Zij voerden werkzaamheden uit in een hoogwerker op een hoogte van circa zes meter. Daarbij viel de hoogwerker om.

  Politie.nl, 3 augustus 2012

  1. zaterdag 4 augustus 2012

   Slachtoffer bedrijfsongeval Kampen overleden
    
   Eén van de twee slachtoffers die gistermiddag zwaargewond raakte bij een bedrijfsongeval aan de Industrieweg in Kampen, is nog dezelfde avond in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

   Het betreft een 30-jarige man uit Dronten. De twee mannen voerden werkzaamheden uit in een hoogwerker op een hoogte van ongeveer zes meter. Daarbij viel de hoogwerker om.

   RTV Oost, 4 augustus 2012

   1. Broshuis Kampen nalatigheid verweten bij fataal bedrijfsongeval
    Geplaatst op:18 februari 2014Laatste update:18 februari,
    GPD KAMPEN/ZWOLLE – Opleggerfabrikant Broshuis in Kampen wordt door het Openbaar Ministerie nalatigheid verweten bij een dodelijk bedrijfsongeval in 2012. Een installateur van Kagas kwam daarbij om het leven; zijn collega – en broer – raakte gewond.

    Bekijk ook…
    Kraan tikte hoogwerker Broshuis omver
    Ongeval met hoogwerker eist leven 30-jarige Drontenaar Broshuis verscheen dinsdag voor de rechtbank, maar de zaak is aangehouden tot april.

    De twee 30-jarige broers waren op 3 augustus 2012 bezig met onderhoud van de verwarming in een hal van Broshuis aan de Industrieweg. Ze werkten op een hoogwerker, die was afgesteld op de maximale hoogte van zes meter. Elders in het pand werd een vrachtwagen gelost met behulp van een zogeheten bovenloopkraan. Die tikte de hoogwerker omver. Beide broers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar één van hen later overleed. Het Openbaar Ministerie verwijt Broshuis dat het bedrijf niet genoeg maatregelen heeft genomen om het ongeluk te voorkomen.

    De rechtszaak zou aanvankelijk worden behandeld door de economische politierechter, maar is doorgeschoven naar de meervoudige kamer, waardoor drie rechters zich over de kwestie buigen. Tijdens de pro forma behandeling vanochtend bleek dat dit onder meer te maken heeft met de grote impact voor de betrokkenen. De weduwe van de overleden Drontenaar en diens broer die zwaargewond raakte willen de zitting graag bijwonen.

    Twee vertegenwoordigers van Broshuis verschenen zonder advocaat ter zitting. “We voelen ons verantwoordelijk en staan er open en eerlijk in. We hebben niet de behoefte ons ergens achter te verschuilen”, gaf een van hen aan. De rechter gaf het duo het advies mee om toch na te denken over juridische bijstand in de zaak. “Dat staat los van of u een juridisch spel wil spelen. Het is wel duidelijk dat u die insteek niet heeft, ook al omdat de arbeidsinspectie volledig inzicht heeft gekregen.”

    De Broshuis-medewerker die de bovenloopkraan bediende wordt niet vervolgd. Hij zou niet hebben geweten dat de Kagas-installateurs in de hal aan het werk waren, terwijl zijn baas hem dat wel had moeten vertellen.

    De zaak wordt op 10 april inhoudelijk behandeld.

    1. Boete voor nalatigheid bij dodelijk bedrijfsongeval

     ZWOLLE/JPZ – Opleggerfabrikant Broshuis in Kampen is veroordeeld tot zesduizend euro boete wegens overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. De rechtbank in Zwolle volgt hiermee de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden. Het bedrijf heeft onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen voorafgaand aan een dodelijk ongeluk in een van de bedrijfshallen,in augustus 2012.

     Een medewerker van het bedrijf zette op die fatale dag een bovenloopkraan in werking, terwijl twee externe arbeiders in een schaarhoogwerker bezig waren met onderhoud aan verwarminginstallaties hoog boven in de hal. De kraan tikte de hoogwerker aan, de hoogwerker kantelde, waardoor de mannen van zes meter hoogte op de betonnen vloer vielen. Een dertigjarige installateur uit Dronten kwam om het leven, zijn broer – en collega- raakte zwaar gewond.

     Er zou onvoldoende gecommuniceerd zijn over de aanwezigheid van de installateurs, die juist tijdens de bouwvakvakantie bezig waren omdat dat het dan het veiligst was. Alleen een reparatiehal was nog in bedrijf, en daar gebeurde juist het ongeluk. De kraanmachinist heeft niet gezien dat er andere mensen aan het werk waren.

     Tijdens de zitting twee weken geleden verklaarden de beide directeuren dat de veiligheidsmaatregelen sindsdien aangescherpt zijn. Zo moeten installateurs in zo’n geval de afstandbediening van de kraan mee naar boven nemen, zodat de kraan niet per ongeluk in werking kan worden gesteld. Bovendien is er een constructie gemaakt met blokken om botsingen te verhinderen.

 33. Jongen (12) komt om bij ongeval
  dinsdag 31 juli 2012 | 09:02 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 31 juli 2012 | 11:34

  DEN HAM – Een 12-jarige jongen is vrijdag in zijn woonplaats Den Ham overleden als gevolg van een ongeval in de winkel van zijn grootvader. De politie is ter plaatse geweest en kon niets anders doen dan vaststellen dat de jongen was overleden.

  De jongen was aan het spelen bij een goederenlift. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de werking van de lift, die aan de eisen van de Warenwet moet voldoen.

 34. dinsdag 31 juli 2012


  Bouwvakker gedood door losgeschoten slang
   
  Een bouwvakker is dinsdag in Maastricht om het leven gekomen als gevolg van een ongeval op zijn werkplek. De man werd door een losgeschoten slang aan zijn hoofd geraakt toen hij aan het werk was met een compressor.

  Het ongeval gebeurde op de nieuwbouw van een kantoorpand aan de Willem Alexanderweg. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in. Over de identiteit van de man doet de politie geen mededelingen.

  Brabants Dagblad, 31 juli 2012

 35.  
  ma 23 jul 2012, 21:12

  Dode bij produceren beton in Kampen
  KAMPEN –  Door een ongeval bij een betonproducent aan de Haatlanderdijk in Kampen is maandagavond een 23-jarige medewerker om het leven gekomen. Nog niet duidelijk is hoe het bedrijfsongeluk kon gebeuren, meldde de politie.
   

  Het slachtoffer komt uit Kampen. Hij werd zwaargewond op het bedrijfsterrein aangetroffen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij kort na aankomst. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. 

  1.  
   Derde dodelijke ongeval Betonson
   Auteur: door Ewoud ten Kleij |   woensdag 25 juli 2012 | 06:53 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 25 juli 2012 | 10:06
   Tekstgrootte 

   KAMPEN – Het noodlottige ongeval van maandagavond bij het Kamper bedrijf Betonson is het derde ongeval bij het bedrijf waarbij een dode valt te betreuren.
   Vorig jaar kreeg het bedrijf van de arbeidsinspectie een flinke boete wegens nalatigheid. Toch staat Betonson bij de inspectie bekend als een voortrekker in de branche.

   Over de toedracht van het ongeval van maandagavond is nog niets duidelijk. Een 23-jarige medewerker uit Kampen kwam om het leven tijdens betonproductie. Volgens een politiewoordvoerder onderzoekt de arbeidsinspectie de omstandigheden en kan het even duren voor meer duidelijk wordt.

   De boete van 16.000 euro volgde op het onderzoek naar de dood van een 22-jarige werknemer, eind 2009. De man kwam tijdens zijn werk terecht onder betonplaten. De inspectie verweet Betonson dat het slachtoffer op een plek werkte waarvoor hij specifieke deskundigheid miste. In 2003 viel een zelfde soort ongeluk te betreuren bij het bedrijf.

   De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) en Betonson konden gisteren niet reageren.

 36. Man bedolven onder muur in Amersfoort
  De bouwvakker die vanmorgen zwaargewond raakte in Amersfoort, is een 48-jarige man uit Rijssen. Op een terrein in de Baak van Brouwershaven werd hij bedolven onder een kalkzandstenen muur. De Inspectie SZW weet nog niet hoe de muur kon omvallen. Het ongeluk is in onderzoek.

  Een traumahelikopter is vanmorgen uitgevlogen om bijstand te verlenen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance met politiebegeleiding, zo meldt een getuige.

  RTV utrecht, 19 juli 2012

  1. vrijdag 20 juli 2012
   Slachtoffer bouwongeluk Vathorst overleden
   Slachtoffer bouwongeluk Vathorst overleden
   De bouwvakker die donderdag onder een stapel stenen in Amersfoort was gekomen, is overleden. De 48-jarige man uit Rijssen raakte op een bouwplaats in de wijk Vathorst bedolven toen een muur instortte.

   De man liep bij het ongeluk aan de Baak van Brouwershaven ernstig hoofdletsel op. Er werd een trauma-arts voor hem opgeroepen en de man werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar is hij vrijdag overleden.

   RTV Utrecht, 20 juli 2012

 37. woensdag 18 juli 2012
  Dakdekker overleden na val van schuur in Montfoort
  Een dakdekker is woensdagmorgen overleden nadat hij van een schuur in Montfoort was gevallen. De man van 24 jaar oud was voor een bedrijf uit Wekerom in de gemeente Ede aan het werk op een boerderij aan de IJsselveld.
  Het ongeluk gebeurde rond 8.40 uur. Een traumahelikopter is nog opgeroepen om te assisteren, maar dat bleek vergeefs.

  Een inspecteur van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei tegen RTV Utrecht dat de man zeven meter naar beneden is gevallen. Inspecteurs doen onderzoek naar het ongeluk en konden nog niets zeggen over de toedracht.

  RTV Utrecht, 18 juli 2012

 38. Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval met zijn eigen vrachtwagen

  Gepubliceerd 02/07/2012

  – Botlek Rotterdam,
  Een vrachtwagenchauffeur is vanmorgen tijdens werkzaamheden op het bedrijventerrein van de Merseyweg om het leven gekomen. De chauffeur kwam klem te zitten tussen zijn vrachtwagen en een geparkeerde trailer.
  Het ongeval gebeurde op een parkeerplaats van het bedrijf Invista. De brandweer en ook het personeel van de  traumahelikopter is er aan te pas gekomen om de man te bevrijden. Ondanks de snelle inzet, is de man ter plekke overleden.
  De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

 39. za 30 jun 2012, 18:43
  |Door graafmachine geschepte vrouw overleden

  ROTTERDAM –  Een 73-jarige vrouw is zaterdag overleden nadat ze op een zebrapad op de Coolsingel in Rotterdam was aangereden door een graafmachine. Dat heeft de politie gemeld.

  Een 73-jarige vrouw is zaterdag overleden nadat ze op een zebrapad op de Coolsingel in Rotterdam was aangereden door een graafmachine. Dat heeft de politie gemeld.
  Na het ongeval werd de bejaarde vrouw zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze overleed. De Coolsingel werd afgesloten voor onderzoek. Tussen het Churchillplein en de Meent was geen tram- en autoverkeer mogelijk. De 38-jarige bestuurder van de graafmachine is aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.

 40. maandag 25 juni 2012
  Dode bij ongeval met brug in Hardenberg
  Bij een bedrijfsongeval op de Emtenbroekerdijkbrug aan de Kanaalweg-West in Hardenberg is vanmiddag de 56-jarige brugwachter om het leven gekomen.

  Volgens de politie raakte de man uit Emmen door nog onbekende oorzaak bekneld in het ophaalmechanisme van de brug. De man is ter plaatse overleden.

  RTV Oost, 25 juni 2012

  1. Boete voor ongeluk brugwachter

   Toegevoegd: dinsdag 5 feb 2013, 11:43
   Update: dinsdag 5 feb 2013, 14:00
   De Arbeidsinspectie heeft de provincie Overijssel een boete opgelegd naar aanleiding van een ongeval vorig jaar, waarbij een brugwachter in Hardenberg om het leven kwam. De provincie accepteert de boete van 22.000 euro en heeft het geld inmiddels betaald.
   Volgens de Arbeidsinspectie heeft de provincie onvoldoende aandacht besteed aan de veiligheidsvoorschriften. Bij het onderzoek naar het ongeluk is gebleken dat de handleiding voor het bedienen van de brug niet compleet was. Dat was voor de Arbeidsinspectie reden om een boete op te leggen.
   De brugwachter in Hardenberg kwam in juni vorig jaar bekneld te zitten in een ophaalmechanisme van de brug. Hij was vergeten de openstaande brug vast te zetten met een veiligheidspal. Bij een poging om zijn fout te herstellen, ging het mis. De brugwachter overleed ter plekke.

 41. do 21 jun 2012, 07:32
  |
  Trucker op A73 doodgereden

  NIJMEGEN –  Een vrachtwagenchauffeur, die naast zijn truck stond op de A73 bij Nijmegen, is donderdagmorgen doodgereden. De automobilist die de trucker schepte is gewoon doorgereden.

   
  Het ongeval gebeurde rond 5 uur tussen Malden en Dukenburg, bij Nijmegen. Waarschijnlijk was de trucker zijn lading aan het zekeren.

  Een getuige die de trucker zag liggen, belde de politie. De vrachtwagen stond met knipperlichten stil op de vluchtstrook van de A73 in de richting van Malden naar Tiel, bij de afslag Nijmegen-Dukenburg.
  De politie is op zoek naar getuigen die iets over het ongeval kunnen vertellen. De snelweg is enkele uren afgesloten geweest.

 42. vr 22 jun 2012, 21:49
  |

  ZWOLLE –  De politiewereld is in diepe rouw gedompeld na de plotselinge dood van Jeroen Westerveen (33) uit Zeist, die lid was van het arrestatieteam van de politie IJsselland. Het slachtoffer raakte woensdagmiddag  20 juni bij een val tijdens een klimoefening in Engeland zwaargewond en overleed ‘s avonds aan zijn verwondingen.

  Dat is vandaag door de politie bevestigd. Volgens de politie was de man een ervaren agent. Het is nog onduidelijk hoe het trainingsongeval heeft kunnen gebeuren. Westerveen klom – buiten en dus niet in een hal – samen met andere teamleden. Het slachtoffer liep door de val ernstig hoofdletsel op en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later die dag overleed. "Ongelofelijk rot terecht gekomen op zijn hoofd. Wat een hel. Jeroen we gaan je maximaal missen man. Bedankt voor twee weken lachen’’, zegt een van de teamleden op Facebook.

  De politie IJsselland weigert te vertellen waar in Engeland het fatale ongeluk plaatshad. "We willen eerst in alle rust onderzoek doen naar dit incident.” Uit berichten op sociale media, blijkt dat het team verbleef in het Wellington Hotel in Saint Just, vlakbij Cornwall, in het uiterste zuidwesten van Engeland. Een gebied waar veel geklommen wordt. In het hotel werd een rouwplek ingericht met een foto van een klimmende Jeroen.
  Westerveen laat twee jonge kinderen en een vriendin achter. Op internet wordt gerouwd. "Mijn lieve Jeroen is niet meer… Zomaar gestorven door een dom ongeluk…”, schrijft zijn vriendin op Facebook. Een vriend schrijft: "Kan niet bevatten dat ik hem vorige week nog heb aan staan moedigen en verzorgd heb op Alpe d’Huez.” Westerveen reed die fietstocht over de beroemde alp om geld op te halen voor het KWF Kankerfonds en specifiek voor een zieke vriend van hem.
  Woordvoerder Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP is geschokt door het nieuws. "Dit is vreselijk voor de nabestaanden en de leden van het team. Uiteraard zijn zij opgevangen en is alles in Engeland direct afgelast.”

 43. BEDRIJFSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP OP BIJSTERHUIZEN
  Dode bij bedrijfsongeluk DHL Wijchen Bij een ongeluk bij logistiek bedrijf DHL in Wijchen is dinsdagmiddag 19 juni een 35-jarige man uit Opheusden omgekomen. Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur op de 11e straat het op bedrijventerrein Bijsterhuizen op de grens van Nijmegen en Wijchen. Het slachtoffer raakte bekneld. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar het slachtoffer bleek niet meer te redden.

 44. maandag 18 juni 2012
  Man komt om bij bedrijfsongeval Vlissingen

  Bij een bedrijfsongeval op het Vlissingse bedrijventerrein aan de Nieuwe Kruidmolenweg is maandag rond 15.10 uur een man (78) uit Vlissingen om het leven gekomen. Hij is onder de laadklep van een truck terecht gekomen.

  Meteen is de brandweer en een ambulance opgeroepen. De traumahelikopter is eveneens ingeschakeld, maar deze is onverrichter zake teruggekeerd. De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

  Zeelandblog, 18 juni 2012

 45. za 16 jun 2012, 17:11
  |
  Jongetje (3) overlijdt bij aanrijding door vrachtwagen

  VASSE –  Een jongetje van drie is zaterdag overleden, nadat hij in het Overijsselse dorp Vasse onder een vrachtwagen was gekomen. Dat meldde de politie zaterdag. De vrachtwagen was van een bezoeker, die op het erf van de vader van de dreumes reed.

  Bij een schuur op het erf in Vasse, in de buurt van Almelo, werden werkzaamheden verricht. Een vrachtwagen reed achteruit over het jongetje heen. Het kind was op slag dood. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

 46. Dodelijk ongeval bij bollenrooimachine

  Politie, ambulancedienst en brandweer werden donderdagmiddag rond 12.30 uur gealarmeerd voor een ernstig bedrijfsongeval in een schuur aan de Oosterstraat in Benningbroek. Een 50-jarige man uit deze plaats was daar in vermoedelijk de draaide vijzel van een bollenrooimachine terecht gekomen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek het slachtoffer al te zijn overleden. De politie doet uitgebreid onderzoek naar dit tragische ongeval. 112 West Friesland, 14 juni 2012

 47. Man gedood onder stapel hout

  Hulpdiensten zijn vrijdagavond massaal uitgerukt voor een mogelijke beknelling in een bedrijfspand aan de Oosterbroekweg in Gronsveld. Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatste waren troffen zij volgens eerste berichtgeving een nog onbekend persoon aan, die bedolven lag onder een ingestorte stelling met hout. Voor het slachtoffer kwam echter elke hulp te laat, en is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

  Het ongeval heeft zich voltrokken in een bedrijfsloods van een oud interieurbouwer op een complex waar meedere bedrijven zijn gevestigd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

  Maastricht dichtbij, 4 juni 2012

 48. Elstenaar dood na bedrijfsongeval

  ECHTELD – Bij MDE Machinebouw in het Betuwse Echteld is een 27-jarige man uit Elst woensdag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval.

  De man is in een machine terechtgekomen toen hij een zogenoemde schaarhoogwerker aan het repareren was. Hij is ter plekke overleden. Het ongeval vond plaats bij een bedrijf aan de Wijenburgsestraat dat landbouwmachines maakt.
  De Elstenaar raakte met zijn hoofd bekneld in een van de scharen van het hefmechanisme. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
  woensdag 01 juni 2011 | 12:52 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 01 juni 2011 | 16:50

 49. Dodelijk ongeval Estec Geplaatst op 01-06-2012

  Een 32-jarige man is donderdag 31 mei 2012 om het leven gekomen bij een ongeluk in een van de gebouwen van de Estec. Een monteur van een firma uit Utrecht was bezig met de montage van overheaddeuren. Dat deed hij 7 meter boven de grond op een schaarhoogwerker. Door onbekende oorzaak viel hij naar beneden. Reanimatie mocht niet meer baten. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

 50. di 29 mei 2012, 21:02
  |
  Marinier verongelukt tijdens oefening
  DEN HAAG – Een 21-jarige marinier is dinsdag tijdens een oefening in het Duitse Grafenwohr door een auto-ongeval om het leven gekomen. Hij zat samen met een 20-jarige marinier in een Landrover die op enig moment omsloeg. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De man die ook in het voertuig zat raakte gewond, maar maakt het naar omstandigheden goed. Dat liet een woordvoerder van Defensie weten.

  De eenheid waarvan de mariniers deel uitmaakten, was bezig met een schietoefening met echte munitie op de schietbaan. Het ongeval heeft overigens geen relatie met deze schietoefening

 51. 26 mei 2012 om 17:58
  Zuid-Holland
  Kraan knijpt man dood in Zuidland

  Bij een bedrijfsongeval in Zuidland is zaterdagochtend een 54- jarige man omgekomen. De man was bezig met werkzaamheden in een container toen hij werd gegrepen door een grijpmachine die uit dezelfde container mest haalde.

  Toegesnelde hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

 52. Zeeman komt om door breken ankerketting
   26/05/12, 21:30 − bron: ANP
  Vrachtschip maakte noodstop om aanvaring te voorkomen Planet V, vaart onder de vlag van Antigua en Barbuda.
  Een zeeman is zaterdag 26 mei om het leven gekomen, toen een vrachtschip een noodstop moest maken op de Westerschelde om een aanvaring te voorkomen. Bij het laten zakken van de ankers van het schip brak een ankerketting en raakte de zeeman zo zwaar gewond dat hij overleed. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Aan boord van het schip Planet V, dat vaart onder de vlag van Antigua en Barbuda, waren alle systemen uitgevallen. Ondanks de noodstop kwam het toch tot een aanvaring met een sleepboot die met een duwbak dezelfde kant opvoer. Schade Beide schepen hebben schade opgelopen. Zowel het vrachtschip als de Nederlandse sleper is de haven van Vlissingen binnengelopen. Naar het ongeval doen verscheidene instanties onderzoek, waaronder de politie en arbeidsinspectie. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. 

 53. Man (67) overleden na val van dak HERVELD –
  Een 67-jarige man uit Valburg is dinsdag overleden nadat hij van het dak van een huis in Herveld viel. De man was op het dak aan het werk. Het is niet duidelijk waardoor hij viel. Een getuige hoorde een krakend geluid en zag de man vervolgens op een betonnen ondergrond liggen. De traumahelikopter werd ingezet. De man is per ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij later aan zijn verwondingen. Omdat het niet ging om bedrijfsmatige werkzaamheden, wordt er geen nader onderzoek ingesteld door de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie).

 54. Gepubliceerd op : woensdag, 25 april 2012 – 13:34 Laatste update: vrijdag, 27 april 2012 – 11:23
  DEN HAAG – De 47-jarige Ruud Stratmann, eigenaar van juwelier Lapidee in Den Haag, is woensdagmiddag na een gewelddadige overval overleden. Burgemeester Van Aartsen laat aan Omroep West weten dat hij door een vuurwapen is omgekomen.
  Eén of meerdere dader(s) overvielen woensdag rond 12.30 uur juwelier Stratmann in zijn winkel aan de Beeklaan. Stratmann raakte in gevecht met de overvaller(s), en raakte daarbij zwaargewond. Politieagenten die snel ter plaatse kwamen, troffen in de zaak de zwaargewonde eigenaar aan. Hij werd in de winkel gereanimeerd, en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. De omgeving van de Beeklaan werd direct na de overval volledig afgezet. Tientallen agenten werden direct naar de Beeklaan gestuurd voor een groot onderzoek. Ook een politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht naar de dader(s).
  Een ooggetuige meldt aan Omroep West dat hij na de overval twee mannen zag weglopen. Een van hen zou een Hindoestaans uiterlijk hebben en de ander Noord-Afrikaans. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie is gestart met een uitgebreid buurt- en getuigenonderzoek; er is een team van 25 rechercheurs ingezet die het misdrijf zullen onderzoeken. 
  De juwelier is een aantal jaar geleden, in december 2007, ook al een keer overvallen.

 55.  
  za 19 mei 2012, 16:36
   
  Jongetje omgekomen door ongeluk met tractor
  RIJSWIJK –  Bij een ongeluk in Bergentheim (Overijssel) is zaterdagmiddag een 10-jarig jongetje om het leven gekomen. Hij was betrokken bij een aanrijding met een tractor met oplegger.

  De jongen, uit Bergentheim, fietste over de Van Roijensweg waar hij door nog onbekende oorzaak werd overreden door de tractor. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de zaak. 

 56. 52 jarige bouwvakker zwaar gewond na val van dak veestal
  :vrijdag 11 mei 2012 om 22:05

  LUTTENBERG – Rond half 1 is er een ernstig ongeval gebeurd aan de Brunselweg te Luttenberg.
  Tijdens zijn werkzaamheden is  de 52 jarige bouwvakker bij de bouw van een veestal van de gordingen naar beneden gevallen. Meerdere ambulance en politie eenheden zijn ter plaatste geroepen om eerste hulp te verlenen. Vanwege de ernst van de verwondingen is ook de hulp van de traumahelikopter uit Groningen ingeroepen.

  Tegen tien over half 1 werd ook de brandweer van Luttenberg ter plaatste geroepen om assistentie te verlenen. Vermoedelijk zou een man van het dak zijn gevallen en hierbij zwaar gewond geraakt.
  Na behandeling ter plaatste is hij middels een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar getroffene op een later tijdstip is overleden.

 57. 02-05-2012 Een Zeewoldenaar is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Sternweg in Zeewolde. Volgens de Arbeidsinspectie was de man bij een boerenbedrijf bezig met het schoonmaken van een dak toen hij door een doorzichtige plaat zakte. De man viel zeven meter naar beneden en raakte daarbij ernstig gewond. Reanimatie mocht niet meer baten en hij overleed ter plaatse. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

 58. Sportduiker overleden (25 april 2012) na herstelwerkzaamheden in haven Harlingen (update)
   
  HARLINGEN- Dienst Forensische Opsporing van Politie Fryslân, Arbeidsinspectie en KLPD stellen een onderzoek in naar een ernstig (bedrijfs)ongeval dat woensdagavond plaatsvond in het water aan de Marconistraat in Harlingen.Een 27-jarige inwoner van Yerseke was het water ingegaan in verband met herstelwerkzaamheden aan de schroef van een schip. Toen de man, een sportduiker, te lang onder water bleef werd men ongerust en waarschuwde direct via 1-1-2 de hulpdiensten en de BDS, een maritiem hulpverleningsbedrijf uit Harlingen.

  Een duiker van dit bedrijf die als eerste ter plaatse was, is vervolgens het water ingegaan waar hij de bewusteloze en onderkoelde duiker aantrof. Direct startte hij de reanimatie waarna het slachtoffer even later per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden werd gebracht. Daar overleed hij later die avond.

  1. In binnenhaven Harlingen Mosselvisser overleden bij een schroefinspectie donderdag, 26 april 2012 HARLINGEN/YERSEKE – De 27-jarige mosselvisser Erwin Steketee (YE 170) uit Yerseke is woensdagavond om het leven gekomen toen hij in de haven van Harlingen een inspectie wilde uitvoeren aan een schroef van de YE 157. Reanimatie mocht niet meer baten. De YE 157 van L. Nieuwenhuize & Zn BV lag samen met de YE 170 afgemeerd in het bedrijventerrein Oostpoort aan de Marconistraat in Harlingen. Omdat er waarschijnlijk een stuk touw in een schroef was geraakt besloot hij (als fervent sportduiker) in overleg met schipper Flip Sinke omstreeks 20.30 uur te kijken wat er aan de hand was. Toen hij te lang onder water bleef alarmeerde de bemanning van de YE 157 politie, brandweer en Borsch Duikservice (BDS). Een duiker van BDS, die binnen vijf minuten ter plaatse was, trof de onderkoelde en bewusteloze duiker na 20 seconden aan. Op de kade werd hij gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Erwin Steketee is een zoon van Chris en broer van Johnny Steketee (YE 170). Erwin laat een vrouw en twee kinderen achter. De Dienst Forensische Opsporing van Politie Fryslân, Arbeidsinspectie en KLPD stellen een onderzoek in.

 59. za 21 apr 2012, 23:52
  Dode door botsing met tractor in Ederveen EDERVEEN – Door een ongeval op de Hoofdweg in Ederveen is zaterdagavond een man om het leven gekomen. Dat meldde de politie. Een auto en een tractor kwamen met elkaar in botsing. De vier mannen in de auto raakten bekneld. Een van hen overleed, drie anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog wat de oorzaak van het ongeval is.

 60. zondag 15 april 2012
  Vrouw overlijdt na val van trap in restaurant
  Een 51-jarige vrouw uit Hengelo is zaterdagnacht overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen toen ze van de trap viel in een restaurant in Zutphen. Dat meldt de politie zondagochtend.

  De vrouw had zaterdagavond met een kennis in het restaurant gegeten en zag toen ze hun jassen wilde pakken om naar huis te gaan een trapgat over het hoofd. Ze viel van de trap en kwam zeer ongelukkig terecht. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ze afgelopen nacht overleed.

  Nieuws.nl, 15 april 2012

  1. Politie terughoudend over dodelijk ongeval in Zutphens restaurant Auteur: door Jan Buter | dinsdag 17 april 2012 | 07:00

   De politie wil nog niet al te veel kwijt over het onderzoek, dat wordt ingesteld naar het ongeval in Gasthuys De Klok, dat zaterdagavond een 51-jarige vrouw uit Hengelo (O) het leven kostte. "Wat er is gebeurd is voor alle betrokken partijen heel vervelend", aldus een politiewoordvoerder. "Daarom willen we enige terughoudendheid betrachten." Zie ook: Vrouw overleden na val in trapgat De woordvoerder wil slechts kwijt dat er naar het ongeval een onderzoek wordt ingesteld, "omdat we antwoord willen op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren." Over de vraag of dat onderzoek mogelijk een strafrechtelijk vervolg krijgt laat hij zich niet uit. "Conclusies daarover kunnen pas worden getrokken als het onderzoek is afgerond." Een onderzoek door de Arbeidsinspectie is volgens de politie 'niet voor de hand liggend'. "Dat zou aan de orde zijn als een personeelslid betrof. Het slachtoffer was echter een gast." De Hengelose overleed zaterdagavond in het Zutphense restaurant aan de Pelikaanstraat na een val in het trapgat. Daarin kwam ze terecht, toen zij na een maaltijd te hebben genuttigd haar jas wilde pakken. De garderobe van het in een monumentaal pand gevestigde restaurant bevindt zich boven dat trapgat. Dat is overigens afgesloten met een hekje en het is niet gebruikelijk, dat de gasten zelf hun jassen ophalen. Normaal krijgen ze die door een restaurantmedewerker aangereikt. Wat er zaterdag is misgegaan moet het politie-onderzoek uitwijzen. Gasthuys De Klok is op maandag en dinsdag altijd gesloten.

   Eigenaar Hans Bronkhorst was gisteren wel in de zaak aanwezig, maar weigerde met de pers te praten. "Ik word overstelpt met telefoontjes. Ik heb er schoon genoeg van."

 61. Chauffeur omgekomen door bedrijfsongeval vrijdag 13 april 2012 12:14 Botlek –

  Bij een bedrijfsongeval aan de Merseyweg in de Botlek is vrijdagmorgen een vrachtwagenchauffeur overleden aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur was na het laden weggereden. Om nog onduidelijke redenen is hij daarna tegen stilstaande lege containers aangereden. De chauffeur raakte bekneld in zijn cabine. Hulpverleners hebben geprobeerd de man uit zijn benarde situatie te redden, echter is hij aan zijn verwondingen overleden.

 62. Man overlijdt na ongeluk met lift Gepubliceerd op : vrijdag, 13 april 2012 – 20:43 Laatste update: zaterdag, 14 april 2012 – 08:37 DEN HAAG –
  In een bedrijfspand aan het Spaarneplein in Den Haag is vrijdagavond een man om het leven gekomen. Het slachtoffer is met een paternosterlift vier meter omlaag gevallen. De politie heeft de omgeving afgesloten en is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is ontstaan. Paternosterlift Volgens Regio15 heeft het gebouw dat door Ziggo wordt gehuurd één van de twee nog in werking zijnde paternosterliften in Nederland. Dat is een liftsysteem van hokken zonder deuren, die zonder onderbreking langs een keten in twee liftschachten omhoog en omlaag worden gehesen.

  1. Dodelijk ongeluk liftschacht was op reünie
   za 14 apr 2012, 12:11
   Dodelijk ongeluk liftschacht was op reünie

   DEN HAAG –  Het dodelijk ongeval dat vrijdagavond plaatsvond in een liftschacht in een bedrijfspand in Den Haag, gebeurde tijdens een reünie. Dat meldde de politie zaterdag.

   Een 81-jarige man kwam door onbekende oorzaak in de schacht van een zogeheten paternosterlift. Hij raakte bekneld tussen muur en lift en overleed. Een paternosterlift is een doordraaiend hokkensysteem zonder deuren.
   In het gebouw aan het Spaarneplein in Den Haag was een reünie van de Postbank. Volgens een getuige stond het slachtoffer met een andere reünist in de lift . De ander stapte uit in de verwachting dat ook de 81-jarige dat zou doen. Dit gebeurde niet. De lift draaide naar beneden door en de man belandde in de liftschacht.
   De politie stelt een technisch onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

 63. zaterdag 31 maart 2012
  Bouwvakker dood na val van vier verdiepingen Een 38-jarige Amsterdammer is vrijdag overleden na een bedrijfsongeval bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De bouwvakker was aan het werk op de vijfde verdieping van het ziekenhuis en wilde vrijdag rond 15.00 uur zijn spullen opruimen. Hij viel daarbij over de balustrade en kwam op de eerste etage terecht. Hulpverleners hebben het slachtoffer geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten.
  RTV Noord-Holland, 31 maart 2012.

 64. Bromfietser overleden na botsing met politieauto in Hapert
  Publicatie: vrijdag 23 maart 2012 – 20:31 

  HAPERT – Een 19-jarige bromfietser is vrijdagavond overleden na een aanrijding met een politiewagen. Het ongeluk gebeurde op de Rondweg/N284 in Hapert.
  Het ongeluk gebeurde vrijdagavond even voor acht uur. De inzittenden van de politieauto bleven ongedeerd. Het slachtoffer is een 19-jarige inwoner van het naastgelegen Duizel. De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  Inbraakmelding
  De politie was op weg naar een inbraakmelding in Veldhoven. Omdat er een politiewagen betrokken is bij het ongeval, doet het politiekorps uit een andere regio onderzoek. Het gaat om de Technische Recherche van het politiekorps Brabant-Noord en de Rijksrecherche.

  Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend of de politie met sirene reed.

 65. maandag 19 maart 2012
  Dode bij explosie timmerfabriek Elsloo (update)
  Dode bij explosie timmerfabriek Elsloo (update)
  Na een grote brand in het dorp Elsloo in Zuid-Limburg is maandag een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 18-jarige medewerker van de timmerfabriek waar de brand uitbrak. Twee collega’s, die ook in het pand aan het werk waren, hebben zich in veiligheid weten te brengen. Zij zijn ongedeerd. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

  De brand brak maandagmiddag rond half twee uit na een explosie. De man uit Elsloo was volgens een woordvoerder binnen aan het werk, maar is niet meer naar buiten gekomen. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer lange tijd niet naar binnen.

  De timmerfabriek ziet er volgens de woordvoerder uit als ”een grote verwrongen hoop staal”. Ook de dansstudio die in hetzelfde pand lag, heeft grote schade opgelopen. Door de explosie is de voorgevel naar buiten geblazen. Van de hoogspanningskabels die boven het pand lopen, is de stroom afgehaald.
  Het sein brand meester is gegeven, maar het nablussen gaat nog uren duren. De fabriek ligt vlakbij station Beek-Elsloo. Het treinverkeer heeft op last van de brandweer stilgelegen, maar is inmiddels weer volledig hervat.

  Nu.nl, 19 maart 2012

  1. Rechter buigt zich over dodelijk bedrijfsongeval
   De eigenaar van de in maart 2012 ontplofte timmerfabriek in Elsloo moet zich voor de rechter verantwoorden. Bij de explosie kwam de achttienjarige stagiair Danny Rouschop uit Elsloo om het leven.
    
   <!—-><!–
   Tekst:
   –>Elsloo
   Door Remco Koumans
   <!–

   –>
   Het Openbaar Ministerie (OM) legt de eigenaar het overtreden van de Arbeidsomstandighedenwet ten laste. Door een onvoldoende veilige installatie te hanteren in de fabriek, kon volgens het OM een ernstig arbeidsongeval ontstaan. Die conclusie wordt getrokken aan de hand van onderzoek dat door de arbeidsinspectie is verricht. Verdere details over dat onderzoek wil justitie in de aanloop naar de rechtszaak, die begin september zal plaatsvinden, niet geven.

   1. Voorwaardelijke gevangenisstraf voor overtreden Arbeidsomstandighedenwet
    Maastricht , 5-12-2014

    Pagina-inhoud
    De rechtbank Limburg heeft vandaag een 54-jarige man uit Elsloo veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden voor overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. Zijn bedrijf krijgt een boete opgelegd van € 15.000,–.

    Verdachte is eigenaar van een timmerfabriek in Elsloo waar in maart 2012 een explosie heeft plaatsgevonden. Bij de explosie die gevolgd werd door een brand kwam een achttienjarige stagiair om het leven.

    Strafeis
    De officier van justitie heeft geëist dat de rechtbank aan de eigenaar van de timmerfabriek een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden zal opleggen. De officier merkte daarbij op dat hij in zijn eis rekening heeft gehouden met de ernst van het feit. Het feit was volgens hem met name ernstig door het overlijden van de stagiair.

    De officier van justitie heeft het veroorzaken van de dood van de stagiaire echter niet aan verdachte tenlastegelegd. Hij heeft naar eigen zeggen bewust gekozen voor vervolging voor overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet.

    Oordeel van de rechtbank
    De rechtbank is van oordeel dat verdachte strafrechtelijk aansprakelijk is voor het nalaten van handelingen die verplicht zijn op grond van de Arbeidsomstandighedenwet. Er ontbrak een explosieveiligheidsdocument en er ontbrak een zogenoemde drukafvoer.

    De rechtbank heeft, omdat dit niet aan verdachte ten laste was gelegd, geen oordeel kunnen geven over het oorzakelijke gevolg tussen de brand en het overlijden van de stagiair. Hoe erg het gevolg ook was, dit kan dan daarom niet worden meegewogen bij de strafmaat.

  2. wo 04 sep 2013, 17:10
   |
   Nader onderzoek dood stagiair

   door Bjorn Thimister


   MAASTRICHT – 
   Deskundigen zullen hun licht moeten laten gaan schijnen over het onderzoek van de Arbeidsinspectie naar de dood van Danny Rouschop. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vandaag bepaald.

   De achttienjarige jongen kwam in maart vorig jaar om het leven tijdens een explosie in een timmerfabriek in Elsloo, waar hij als stagiair aan het werk was. De eigenaar van het verwoeste bedrijf wordt door justitie nalatigheid verweten.

   Volgens de rechters zullen er vragen beantwoorden moeten worden of een mogelijk onveilige stofzuiginstallatie –mede- heeft geleid tot de dood van Rouschop. ,,Deze zaak heeft grote impact gehad op de familie van het slachtoffer en het dorp Elsloo. Zaak is dat hier uiterst zorgvuldig naar het dossier wordt gekeken.
   Allerhande suggesties over wat er nou precies gebeurd is, mogen in deze niet blijven leven”, aldus de rechtbank.

 66. maandag 12 maart 2012
  Man komt om bij val in kerk
  Een man is maandagmiddag in de Martinuskerk aan de Markt in Weert overleden nadat hij ten val kwam. Hij was bezig met herstelwerkzaamheden in de toren. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

  De man viel even voor 14.00 uur en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend gemaakt. Eerst wordt de familie in kennis gesteld.

  Nieuws.nl, 12 maart 2012

  1. Twijfels over oorzaak val kerktoren

   Tijdens het onderzoek van de Arbeidsinspectie zijn twijfels gerezen over de doodsoorzaak van Gerard Stultiens (67) die vorige maand overleed na een val in de toren van de Martinuskerk.

   Weert
   van onze verslaggever
   Mogelijk is de vrijwilliger een natuurlijke dood gestorven voor hij viel. De Arbeidsinspectie onderzoekt nu of het slachtoffer kort voor de val onwel is geworden of een hartaanval heeft gehad.

 67. vrijdag 2 maart 2012
  Man (52) overlijdt bij bedrijfsongeval in Oosterhout
  Bij een bedrijfsongeval aan de Statendamweg in Oosterhout is donderdagmiddag een 52-jarige man uit Liempde om het leven gekomen. De man, medewerker van een aannemer, was bezig met de reparatie van het dak van een loods op het terrein van loonbedrijf Van Ginneken toen hij door nog onbekende oorzaak zes meter naar beneden viel.

  BN De Stem, 2 maart 2012.

 68. Man van 67 jaar overleden door val van ladder

  Een persoon is maandagmiddag om het leven gekomen door een val van een ladder in de Blauwstraat in Oploo (Noord-Brabant). Waarschijnlijk gaat het om een noodlottig ongeval.
  Volgens de eerste melding gaat het om een man die een huis aan het schilderen was. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval, aldus een woordvoerder.

  Publicatiedatum: 27-2-2012

 69. Man komt om bij bedrijfsongeval in Ritthem
   
  Door een bedrijfsongeval in het Zeeuwse Ritthem is vrijdagochtend een man omgekomen. Dat heeft een woordvoerster van de politie vrijdag laten weten.

  Het gaat om een 55-jarige man uit Vlissingen die werd overreden door een kadekraan op het terrein van Verbrugge Terminals. De man was bezig met het lossen van een schip in de haven van Vlissingen-Oost.

  Reformatorisch Dagblad, 24 februari 2012.

 70.  23|02 Man onvindbaar na val in het water ROTTERDAM –
  Donderdagochtend zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een man die te water raakte aan de Heijplaatweg in Rotterdam. Rond 09:00 uur kwam de melding binnen. Een man had zijn hoofd gestoten bij werkzaamheden en viel vervolgens in het water. Het slachtoffer kwam tussen de wal en het schip terecht. De brandweer kwam ter plaatse met 2 duikteams en schaalde op naar Middel Hulpverlening. De duikers zochten geruime tijd in het water. Rond 10:00 uur werd de reddingsactie beëindigd; het slachtoffer is niet meer gevonden. Inmiddels is gestart met de bergingsactie. Sonar apparatuur wordt ingezet om de man te lokaliseren. Dit is nog een lastige klus, want bij het wegtrekken van het schip, is het mogelijk dat de man door zuiging onder water flink is verplaatst. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.

  1. Verdronken man gevonden bij Heijplaatweg 23-02-2012 | 09:18  
   Het lichaam van de man die donderdagochtend bij een bedrijf aan de Heijplaatweg in Rotterdam in het water viel en verdronk, is geborgen De man viel rond negen uur tussen de wal en het schip, nadat hij zijn hoofd had gestoten aan een luik. Het slachtoffer was aan het werk op het schip. Duikers van de brandweer hebben naar hem gezocht, maar moesten na een uur hun pogingen opgeven. Daarna zocht het Havenbedrijf Rotterdam met sonarapparatuur verder. Rond kwart over twee ontdekten ze het stoffelijk overschot. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) komt later donderdag langs voor een onderzoek naar het bedrijfsongeval.

 71. Een bemanningslid van gezonken schip gevonden 23-02-2012 13:10
  DEN HELDER (ANP) – De politie heeft donderdag rond 12.30 uur het levenloze lichaam van een van de opvarenden van het schip gevonden dat woensdagavond zonk op het IJsselmeer. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het lichaam moet nog worden geïdentificeerd. De zoektocht naar de tweede opvarende gaat door, aldus de zegsman. Het gezonken schip komt uit Cornwerd (Friesland). De bemanning van het schip raakte vermist, nadat het was gezonken op het IJsselmeer. De politie speurt het IJsselmeer af met een helikopter en sonarapparatuur.

  1. vr 24 feb 2012, 17:22 | 
   Zoektocht op IJsselmeer tijdelijk stop gezet

   DEN HELDER –  Het nog vermiste bemanningslid van het schip dat woensdag zonk op het IJsselmeer, is nog niet gevonden. Het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft vrijdag gezocht naar het slachtoffer, maar is daar aan het eind van de middag mee gestopt. Zaterdag gaat de zoektocht weer verder.

    
   Foto: NHN Fotografie

    

   Het schip zonk woensdagavond. Er waren twee personen aan boord. Donderdag werd het levenloze lichaam van een van de twee opvarenden gevonden.
   Het is nog onduidelijk waardoor de boot is gezonken. Het vaartuig werd donderdag geborgen. De twee opvarenden wilden van Harlingen via Amsterdam naar Zevenbergen (Noord-Brabant) varen.

   1. Slachtoffers IJsselmeer zijn broers

    DEN HELDER –  De twee slachtoffers van het woensdag gezonken schip op het IJsselmeer zijn de broers Maarten (47) en Peter Kruis (48).

     
    Foto: NHN Fotografie

     

    De twee doen veel handel samen vanuit Zevenbergen en Harlingen, waar ze een straal- en conserveringsbedrijf hebben. Woensdagavond waren ze zonder lading op weg naar Amsterdam toen het noodlot toesloeg. Door nog onbekende oorzaak maakte hun sleepvletje rond half acht water. Er stond een stevige wind.
    Een werkneemster van het bedrijf vertelt aan Omroep Brabant dat de broers bekend waren op het IJsselmeer en dat ze zich thuis voelden op een boot. "Wij zeggen altijd dat de twee geboren zijn op het water. Dat dit nu is gebeurd, is onbegrijpelijk."
    Het levenloze lichaam van Peter Kruis werd donderdag geborgen door de KLPD. De zoektocht naar het lichaam van zijn broer gaat vrijdag verder.

 72. wo 22 feb 2012, 23:04
  Havenwerker overleden
  ROTTERDAM – Een 60-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond overleden na een arbeidsongeluk in een bedrijf aan de Streefwaalseweg in Rotterdam.

  Door nog onbekende oorzaak viel een rol papier met een gewicht van enkele honderden kilo's op het slachtoffer, meldt de politie. Hij raakte zeer ernstig gewond en overleed dezelfde avond aan zijn verwondingen.

  De politie heeft een onderzoek verricht naar het arbeidsongeval. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

  1. Alblasserdamse schrijft boek over dodelijk bedrijfsongeval man

   Laura Brugmans schreef een boek over het bedrijfsongeval waarbij haar man om het leven kwam. © AD/Richard van Hoek.
   De tragische dood van haar man bij een bedrijfsongeval was voor Laura Brugmans uit Alblasserdam aanleiding om daar een boek over te schrijven. In april richt ze een stichting op die nabestaanden moet gaan helpen.

   © BB Publishers. Het leven van Laura Brugmans (57) neemt een dramatische wending als op 22 februari 2012 de deurbel van haar woning in Alblasserdam gaat. ,,Het was kwart over tien, woensdagavond. Ik zat met een wijntje onderuit op de bank. Had die avond een training gegeven in mijn kapsalon in Zwijndrecht. Ik was alleen thuis. Mijn man Cees niet. Hij had avonddienst bij een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven.”

   Laura loopt naar de voordeur en doet open. Daar staan twee agenten. ,,Bent u mevrouw Brugman, vroegen ze,” vertelt de kapster die meteen voelt dat het foute boel is. ,,Ik had tien jaar eerder ook politie aan de deur gehad toen mijn schoonmoeder op straat was overleden aan een hartstilstand. Ik wist gelijk dat het om mijn man ging. Alleen denk je dan nog aan een ongeluk op straat. Tot je hoort dat hij op zijn werk is overleden door een bedrijfsongeval. Dan stort je wereld in.”

   Cees Brugmans (60) werd geplet door een rol van 600 kilo papier die door foutief handelen van een chauffeur op hem terecht kwam. Na negen maanden onderzoek door de arbeidsinspectie werd volgens Brugmans vastgesteld dat er door het bedrijf fouten waren gemaakt. Desondanks weigerde de verzekeringsmaatschappij van de onderneming lange tijd een schadevergoeding te betalen. Een strijd die de kapster voerde terwijl ze nog rouwde.

   Lugubere scène
   De lugubere scène is het eerste hoofdstuk van het boek En toen ging de bel dat Brugmans in negen maanden schreef over de dood van haar man en de enorme nasleep die het bedrijfsongeval had. Het werk is volgens de weduwe enerzijds een verwerking van het verlies van haar man, met wie ze 32 jaar getrouwd was, maar anderzijds een handvat voor mensen die een dierbare verliezen bij een bedrijfsongeval.

   Het begin van het boek is een soort dagboek over wat er met mij gebeurde.
   Laura Brugmans ,Het begin van het boek is een soort dagboek over wat er met mij gebeurde. Daarna gaat het over de juridische strijd met bijdragen van onder meer iemand van de vakbond. Mijn man had een maand voor zijn dood aan me verteld over de hoge werkdruk en dat het volgens hem nog een keer fout zou gaan bij het bedrijf. Met het boek wil ik anderen helpen. Voor nabestaanden van slachtoffers van ernstige misdrijven is er slachtofferhulp, maar als familie van een dode bij een bedrijfsongeval moet je het allemaal zelf uitzoeken.”

   Opvang
   De opbrengst van het boek gebruikt Brugmans voor de Stichting Arbeidsongevallen die ze op 28 april opricht, op Workers Memorial Day. Hiermee wil ze nabestaanden helpen met begeleiding en opvang. ,,Er zijn jaarlijks ongeveer tachtig bedrijfsongevallen, maar je leest er maar weinig over.”

   Het schrijven van het boek is voor Brugmans een zware opgave geweest. ,,Alles is bij het schrijven weer naar boven gekomen. Ik heb mijn man na zijn dood nooit meer mogen zien. Alleen zijn hand. Voor de rest was hij te veel beschadigd zei de uitvaartondernemer. Hierdoor is er een fantasiebeeld ontstaan hoe hij er uit heeft gezien. Daarvoor ben ik nu in regressietherapie. Ik heb nooit afscheid kunnen nemen van mijn man.”

 73. Fatale val bij afvaloven Harlingen
  Gepubliceerd op 21 februari 2012, 08:41 Laatst bijgewerkt op 21 februari 2012, 10:58 HARLINGEN – Bij een val op het terrein van de reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen is dinsdagochtend een persoon om het leven gekomen. Het betreft een medewerker van een aan Omrin verbonden bedrijf. In eerste instantie werd uitgegaan van een bedrijfsongeval. Later bleek dat er sprake was van een zelfverkozen levenseinde.

  bron:Leeuwarder Courant

  1. De politie heeft vorige week maandag geassisteerd bij een ernstig ongeval waarbij een 53-jarige inwoner van Harlingen om het leven kwam. De man werkte voor een schoonmaakbedrijf bij het bedrijf aan de Lange Lijnbaan. Het slachtoffer was op het dak van het ketelhuis geklommen en naar beneden gevallen.

   Hier werd hij door medewerkers aangetroffen. Medische hulp kwam helaas te laat want het slachtoffer bleek inmiddels aan zijn verwondingen te zijn overleden. Collega’s van het slachtoffer en medewerkers van het bedrijf aan de Lange Lijnbaan kregen slachtofferhulp aangeboden.

   Flitsnieuws, 22 februari 2012

 74. zaterdag 18 februari 2012 Dode in steenfabriek Spijk
  Dode in steenfabriek Spijk Bij een bedrijfsongeval in een steenfabriek aan de Spijksedijk in Spijk is vanochtend vroeg een 47-jarige man uit Tolkamer om het leven gekomen. Het slachtoffer raakte rond zeven uur bekneld tussen een wand en een machine en was op slag dood. Het slachtoffer werd even na zeven uur levenloos en zwaar gewond aangetroffen. Uit een eerste onderzoek bleek dat de man als storingsmonteur was opgeroepen om een traversenwagen, geladen met duizenden stenen, weer in beweging te krijgen. Daarbij raakte de man bekneld. Nieuwsbank, 18 februari 2012.

  1. 'Fataal ongeluk in Steenfabriek Spijk had voorkomen kunnen worden'

    
   ARNHEM – Het ongeluk in Steenfabriek Spijk waarbij in 2012 een elektromonteur overleed, had voorkomen kunnen worden door de fabriek. Dat stelde de officier van justitie donderdag voor de rechtbank in Arnhem.

   Door toe te staan dat monteurs de beveiliging konden omzeilen, was het mogelijk dat de elektromonteur bij droog en traverse treinen kwam, terwijl die konden bewegen. De monteur liep hoofd- en hersenletsel op toen hij in een bewegende trein keek.

   Nalatigheid
   Wat de officier van justitie betreft, moet de fabriek 13.500 euro boete krijgen wegens nalatigheid volgens de Arbowet, met de dood tot gevolg. In de eis weegt de officier mee dat de fabriek het ongeluk niet wilde en inmiddels verdergaande veiligheidsmaatregelen heeft ingevoerd.

   Lang
   De aanklager weegt in zijn strafeis mee dat de zaak lang op zich heeft laten wachten. De uitspraak van de rechter volgt op 24 december.

   .

 75. vr 17 feb 2012, 12:15 | lees voor

   

  Dode door ongeval met hoogwerker

  Asch –  Door een ongeval met een hoogwerker en een hoogspanningskabel is vrijdag in het dorpje Asch (Gelderland) een dode gevallen. Dat heeft de politie laten weten. Het ongeluk veroorzaakte een stroomstoring waardoor in de regio Culemborg 42.000 aansluitingen enige tijd zonder stroom zaten..
  De hoogwerker was aan het eind van de ochtend bezig met snoeiwerk aan bomen. Een stuk boom raakte de kabel. Deze raakte vervolgens het voertuig, dat onder stroom kwam te staan. Een werknemer op de hoogwerker overleed hierdoor. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt.

  De stroomstoring in de regio Culemborg trof 42.000 aansluitingen, meldde netbeheerder Liander. Om 12.00 uur was het probleem voor een deel verholpen en zaten nog 18.000 klanten zonder elektriciteit. De laatsten hadden om 12.45 uur weer stroom.

 76. do 16 feb 2012, 17:52
   
  Fataal ongeluk molen Kinderdijk
  KINDERDIJK – Een 48-jarige molenaar van een van de molens van Kinderdijk is door een bedrijfsongeval om het leven gekomen. Dat maakte de politie donderdag bekend.

  De molens bij Kinderdijk.

  De molenaar van een naburige molen aan de Overwaard vond het slachtoffer donderdagmiddag. Hij zag deuren van de molen openstaan en dat gebeurde normaal niet.

  Volgens de politie is de molenaar woensdagavond tijdens zijn werk door een noodlottig ongeval omgekomen.

  De molens in Kinderdijk zijn na het ongeval in de rouwstand gezet. Hierbij staat de onderste wiek net iets voorbij het laagste punt.

  De 19 molens van Kinderdijk staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 77. Man overleden bij trekkerongeval Parrega
  Gepubliceerd op 15 februari 2012, 17:35

  PARREGA – Bij een tragisch ongeval op de Angterperlaan in Parrega is woensdagmiddag een man onder een trekker gekomen en als gevolg daarvan overleden.

  De afdeling Verkeersongevalanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 78. Agent (20) dood na schietincident

  Vrijdag 28 januari 2012, Haarlemmerliede
  Een 20-jarige agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland is vrijdagavond laat om het leven gekomen na een schietincident. Dat gebeurde in een woning aan de Liedeweg in Haarlemmerliede. Het slachtoffer komt zelf uit IJmuiden.

  Even na 23.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd, maar zij waren te laat voor hulp. Er is een onderzoek gestart door de Rijksrecherche om te achterhalen wat er precies is gebeurd. De Rijksrecherche onderzoekt doorgaans schietincidenten waarbij agenten betrokken zijn.
  Hoewel het onderzoek nog loopt, zijn er geen harde aanwijzingen dat het om een misdrijf of een zelfmoord gaat, stelt de politie Kennemerland. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Haarlem, die de woordvoering namens de Rijksrecherche doet, kan verder nog geen informatie geven.

  Agent kwam door zelfdoding om het leven

  31 januari 2012
  HAARLEMMERLIEDE De 20-jarige agent die vrijdagavond om het leven kwam bij een schietincident in een woning in Haarlemmerliede is door zelfdoding om het leven gekomen.

  De jongen uit IJmuiden, in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland, heeft daarbij gebruik gemaakt van zijn eigen dienstwapen. Meer details over het incident zijn niet bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie.

 79. DEN OEVER Een 75-jarige man is donderdagmiddag 26 jan 2012 overleden tijdens werkzaamheden op een schip in de haven van Den Oever. De man liep op het gangboord van het schip toen hij een lier-huis op zijn hoofd kreeg. Het zou gaan om de eigenaar van het bedrijf waartoe het schip behoort. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren. Hij overleed ter plekke. Omdat het om een bedrijfsongeval gaat zal de arbeidsinspectie onderzoek doen naar het ongeluk

 80. Chauffeur overleden na aanrijding Maasvlakte
  27-01-2012 
  Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur is vrijdagmorgen om het leven gekomen door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de Maasvlakte.
  De botsing gebeurde op de kruising van de Sontstraat en de Dardanellenstraat, ter hoogte van het bedrijf VAT Logistics.
  Volgens een ooggetuige is de chauffeur uit zijn kabine geslingerd toen zijn wagen aan de zijkant door een zandwagen werd geraakt. Reanimatie mocht niet baten.
  Volgens de poltie kwam de andere vrachtwagen van rechts en reed deze bovendien op een voorrangsweg. Mogelijk is de chauffeur door de zon verblind en heeft hij de andere wagen niet gezien, zei een woordvoerster.
  De man is vermoedelijk door zijn eigen vrachtwagen geraakt nadat hij naar buiten was geslingerd.

 81. za 21 jan 2012, 01:41

  Matroos overleden na val in haven Hansweert Hansweert – Een 16-jarige matroos uit Arnemuiden is vrijdag in de voorhaven van Hansweert overleden, nadat hij bij het verlaten van een binnenvaartschip in het water was gevallen. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag bekendgemaakt. Bij het overstappen kwam de jongen tussen wal en schip terecht en viel in het water. De schipper sprong het slachtoffer achterna en wist hem boven water te krijgen. Eenmaal aan boord van een boot van Rijkswaterstaat, bleek reanimatie niet meer te baten. De schipper raakte bij zijn reddingspoging onderkoeld en is ter plaatse behandeld. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

  1. Boete na ongeval matroos Arnemuiden 05-07-2012 18:37 | gewijzigd 05-07-2012 18:39 | Regioredactie DEN HAAG – Reformatorisch Dagblad 
   De Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) heeft een boete van 1800 euro opgelegd aan de eigenaar van het binnenvaartschip dat betrokken was bij het ongeval waarbij de 16-jarige leerling-matroos Gerwin Moens uit Arnemuiden om het leven kwam. Dat meldt woordvoerder I. Noordenbos van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid desgevraagd. In januari dit jaar kwam de matroos in de voorhaven van Hansweert om het leven nadat hij bij het van boord gaan tussen wal en schip terecht kwam. De schipper ondernam een reddingspoging.
   Volgens de Inspectie SZW wordt de boete opgelegd wegens het „niet verschaffen van een veilige werkplek” en was het „onveilig om van boord te stappen. Het schip lag niet goed afgemeerd.”
   De eigenaar-schipper van het binnenvaartschip zei donderdag desgevraagd dat „een ongeluk in een klein hoekje zit. Iedere plaats is weer anders om af te meren.” Hij zegt „geestelijk geraakt” te zijn door het ongeval. „Dit vergeet je niet gauw.”
   Er kan nog bezwaar worden gemaakt tegen de boete.

 82. Man uit Raalte overleden na val uit boom

  vrijdag 20 januari 2012, Raalte

  Een man uit Raalte is vrijdagochtend in zijn woonplaats overleden na een val uit een boom bij de Pauluskerk aan de Westdorplaan in Raalte.

  De man, een vrijwilliger, was bezig met het snoeien van de boom toen hij eruit viel. Hij werd in kritieke toestand met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij Heino stapte er nog een trauma-arts in die met een helikopter was aangevlogen. Het mocht niet baten. De man overleed kort na zijn aankomst in het ziekenhuis in Zwolle.

 83. Man dood door omgevallen muur

  Een 42-jarige man is overleden door een bedrijfsongeval in Appingedam.

  Hij was bezig met sloopwerkzaamheden bij een voormalige kartonfabriek en kwam onder een muur terecht. Hulpdiensten hebben uit alle macht geprobeerd de man onder de stenen vandaan te krijgen, maar toen ze hem uiteindelijk vonden was hij overleden. De hulpdiensten hebben het lichaam van de man geborgen. De Arbeidsinspectie zal het ongeval onderzoeken.

 84. Zondag 15 januari 2012 | 7:34Laatst bijgewerkt:15-1-2012 | 12:10

  Bij een ongeval op de N34 is een 21-jarige man uit Kloosterhaar door een politieauto aangereden en om het leven gekomen.

  Het slachtoffer stak zondagochtend om tien over half vier de N34 bij de wijk De Marslanden in Hardenberg over pal voor een politieauto die op weg was naar een melding. De man is op de plaats van het ongeval overleden. De inzittenden van de politieauto beleven ongedeerd. De politieauto voerde geen licht- en geluidsignalen. Met welke snelheid de politieauto reed is op dit moment niets bekend. Hiernaar, en naar de toedracht van het ongeval, wordt een onderzoek ingesteld door de Rijksrecherche. Iets dat gebruikelijk is bij ongevallen waarbij de politie betrokken is. De politie Twente verricht het technisch onderzoek.

 85. Dode bij bedrijfsongeval Someren
  Bij een bedrijfsongeval bij Gilbert Geraerts Verfapplicatie aan de Dorser in Someren is zaterdagochtend rond 08.10 uur een 17-jarige werknemer om het leven gekomen.

  De jongen is geraakt door een omvallende stapel kozijnen. Meer over de toedracht is nog niet bekend.

  Siris.nl, 14 januari 2012

 86. In Hilversum gevallen man overleden
  Door Redacteur De Gooi- en Eemlander Gepubliceerd op 12 januari 12, 13:49 Laatst bijgewerkt op 12 januari 12, 14:26
  HILVERSUM – De 54 jarige man die begin deze week op 10 januari bij een huis aan de Utrechtseweg een val van ongeveer vier meter maakte en zwaargewond raakte, is overleden.
  Over zijn identiteit wil het bedrijf Motshagen (glas en verf), dat hem als werknemer in dienst had, niets kwijt. Volgens de politie ligt de zaak nu bij de Arbeidsinspectie, die de toedracht gaat onderzoeken. Het slachtoffer stond te werken op een plank boven een vide, toen hij naar beneden viel. Omdat het zich ernstig liet aanzien – hij had hoofdletsel – haalde een traumahelikopter de man op. Hij werd naar het UMC gebracht.

 87. di 10 jan 2012, 13:55
  Dode bij ongeval bouwwerkzaamheden Goirle

  GOIRLE –  Door een ongeval tijdens bouwwerkzaamheden aan de Nieuwkerksedijk in Goirle is dinsdagochtend een 43 jarige bouwvakker om het leven gekomen. Wat er is gebeurd, is volgens de politie nog niet duidelijk.

  De man begeleidde vanaf de grond een hijskraan met het aanbrengen van een stalen constructie tegen een muur. Daarbij tikte de hijskraan tegen een drie meter lange betonnen plaat die op het dak lag. Die viel vervolgens van 20 meter hoogte op het hoofd van het slachtoffer. De plaat weegt zo'n 30 kilo.
  Het slachtoffer werkte via een uitzendbureau voor de aannemer. Die was ingehuurd voor het plaatsen van nieuwbouw bij een bestaand bedrijf.
  Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend rond tien uur. De opgeroepen ambulances en traumahelicopter konden niets meer voor het slachtoffer doen. Een poging tot reanimatie mislukte. De man overleed ter plaatse.

 88. vrijdag 6 januari 2012
  Man omgekomen bij bedrijfsongeval

  Een 44-jarige man uit Zwolle kwam vrijdagmiddag 6 januari om bij een bedrijfsongeval aan de Klokkengieterlaan in Zwolle. De man voerde omstreeks 13.00 uur werkzaamheden uit op een bouwterrein toen hij – door nog onbekende oorzaak – van drie hoog naar beneden viel. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar aan zijn verwondingen.

  Politie IJsselland, 6 januari 2012

 89. maandag 02 jan 2012, 19:36 Dolle stier doodt twee broers Hengelo (Gelderland) –
   Bij een aanval door een op hol geslagen stier zijn maandagavond twee mensen omgekomen in een stal in Hengelo (Gelderland).  Het gaat om de eigenaren van het bedrijf, twee broers van 58 en 60 jaar. Ze wilden een pasgeboren kalfje weghalen bij zijn moeder, toen de stier door een hek brak en hen aanviel. De broers overleden ter plaatse aan hun verwondingen. Hulpverleners hebben nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren. De echtgenote van één van de mannen vond de lichamen. De stier zal worden afgemaakt, aldus de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden