15 gedachten over “dodelijke ongevallen 2021”

 1. Vrachtwagenchauffeur komt om het leven na ongeval op A67

  Maandag 12 april 2021, EERSEL
  Een vrachtwagenchauffeur is overleden na een ongeluk op de A67 bij het Noord-Brabantse Eersel.
  De man kwam met zijn voertuig in botsing met een andere vrachtwagen.

  De A67 is dicht vanaf Hapert voor onderzoek. Het verkeer wordt omgeleid vanaf Antwerpen via Breda.

 2. Vrouw (25) overlijdt na tragisch ongeval op boerderij in Wijngaarden

  Zaterdag 3 april 2021, WIJNGAARDEN
  De vrouw die zaterdagochtend 3 april 2021 ernstig gewond raakte bij een ongeval op een boerderij aan het Oosteinde in Wijngaarden, is aan haar verwondingen overleden. De 25-jarige vrouw uit Wijngaarden overleed aan het begin van deze week in het ziekenhuis.

  De vrouw kwam zaterdag door onbekende oorzaak onder een hooibaal terecht. Ze werd aangetroffen door iemand van het bedrijf. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. De vrouw is na reanimatie met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij uiteindelijk ook is overleden.

  Door de politie en inspectie wordt een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

 3. Man komt om het leven doordat hij bekneld raakte onder een waslift.

  Zaterdag 3 april 2021, Bolsward
  De man die zaterdagochtend bij wasserij Rentex in Bolsward om het leven kwam, raakte bekneld onder een waslift, licht directeur Titus Mulder toe.

  De jongeman was ’s ochtends in alle vroegte begonnen. Op een gegeven moment liep hij naar het gedeelte met een lift die was transporteert. ,,Om daar te komen, moet je door een hek. Normaal stopt de liftinstallatie wanneer je door dat hek gaat. Dat hek reageert op een sensor. De avond ervoor is geconstateerd dat die sensor stuk was’’, licht directeur Titus Mulder toe.

  De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe het kan dat kennelijk niet duidelijk was dat de beveiliging niet werkte.

  Emotioneel
  Het slachtoffer is geruime tijd later gevonden door collega’s. Reanimatie mocht niet baten. ,,We zijn allemaal zeer onder de indruk, het is een hele emotionele gebeurtenis’’, zegt Mulder. ,,Hij was een hele vrolijk, joviale jongeman.’’

  Na het ongeluk is de productie stilgezet. Mulder heeft alle medewerkers gemaild. Bij Rentex werken 450 mensen.

 4. Man overleden bij bedrijfsongeval bouwplaats | Cypruslaan Rotterdam

  Vrijdag 26 maart 2021, Rotterdam

  Vrijdag 26 maart heeft er rond 11:50 uur een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden op de Cypruslaan.
  Een man die samen met collega bouwvakkers bezig was gevelelementen te plaatsen bij nieuw bouwwoningen, kreeg door de wind en in combinatie met hijswerkzaamheden een aantal gevelelementen op hem.

  De collega’s van de man kwamen meteen in actie en haalde samen met de hijskraan de gevelelementen van de man af, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden behandelen.
  Helaas is ondanks alle inzet van de hulpdiensten, de man aan zijn verwondingen overleden.

  De Inspectie SZW zal samen met de politie onderzoek doen naar het bedrijfsongeval.

 5. Man uit Hollandscheveld (69) overleden na ongeluk met trekker

  Vrijdag 19 maart 2021 HOLLANDSCHEVELD
  Een 69-jarige man uit Hollandscheveld is vanochtend om het leven gekomen door een ongeluk met een trekker in Schuinesloot, net over de provinciegrens bij Elim.

  De trekker kiepte door onbekende oorzaak om in een bosje aan de Elimmerweg buiten het dorp en viel bovenop de man. Volgens omstanders heeft een andere tractorbestuurder de hulpdiensten gealarmeerd, meldt RTV Oost.

  Er werd een traumahelikopter gealarmeerd, maar die werd later weer geannuleerd. Politie, brandweer en ambulance kwamen wel naar de plek toe, maar hulp mocht niet meer baten.

 6. Een 60-jarige man uit Ridderkerk overleden nadat hij tijdens het werk onder een zware stalen constructie terecht kwam.

  Maandag 9 maart 2021, Hank
  Een man is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij Janson Bridging aan het Keizersveer in Hank. Hij is vermoedelijk onder een brugonderdeel terechtgekomen en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

  De man kwam vermoedelijk onder de stalen constructie terecht, laat een woordvoerder van Politie Zeeland-West-Brabant weten. Artsen hebben het slachtoffer gereanimeerd. Zijn toestand is kritiek. Volgens de politie gaat het om een 60-jarige man uit het Zuid-Hollandse Ridderkerk.

  Stalen constructies
  ,,Het is vreselijk wat er gebeurd is. We zagen onze collega met gillende sirenes worden afgevoerd”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. De werf waar het ongeval op gebeurde is van Janson Bridging, een bedrijf dat brugonderdelen en tijdelijke bruggen verhuurt. Daar worden de enorme stalen constructies verplaatst – als het ware lego-onderdelen die in elkaar kunnen schuiven. Dat verplaatsen gebeurde vermoedelijk ook tijdens het ongeval. ,,We doen ons uiterste best om te onderzoek wat er precies is voorgevallen.”

  Artsen hebben de man na het ongeval gereanimeerd waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht. Getroffene bezweek in het ziekenhuis diezelfde dag nog aan zijn verwondingen.

  Het werk is op dit moment stilgelegd, medewerkers worden opgevangen. De politie doet verder onderzoek na de oorzaak. Of het onderdeel is afgebroken of gevallen, is op dit moment niet bekend. Dat onderzoek de Inspectie SZW (voormalig Arbeidsinspectie).

 7. Vrouw in Tholen overleden na aanrijding vuilniswagen

  Vrijdag 05 maart 2021 THOLEN
  De vrouw die vrijdagochtend bij een ongeluk in het Zeeuwse Tholen zwaargewond raakte, is zaterdag 6 maart 2021 overleden. Dat meldt de politie.

  De 68-jarige vrouw uit Tholen werd op een kruising op haar elektrische fiets aangereden door een vuilniswagen die afsloeg. Er wordt onderzoek gedaan hoe het ongeluk kon gebeuren. Een blaastest wees uit dat de bestuurder van de vuilniswagen niet had gedronken. De vuilniswagen had een dashcam aan boord, de beelden hiervan worden bekeken.

  De traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar uiteindelijk kon de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Later werd gemeld dat de vrouw tijdens het politieonderzoek niet in staat was om een verklaring af te geven. Nu laat de politie op haar Twitter-account weten dat de vrouw is komen te overlijden.

 8. Man overleden op scheepswerf in Noord

  Vrijdag 26 februari 2021, Amsterdam
  Een 59-jarige man is vanmiddag om het leven gekomen op een scheepswerf aan de tt. Vasumweg in Noord.

  De man werd gevonden door collegae op het droogdok. De mannen hebben geprobeerd om de man te reanimeren maar dat mocht helaas niet baten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar de man was al overleden. Hoe het ongeluk heeft plaatsgevonden is niet bekend.

  De SZW stelt een onderzoek in.

 9. Meisje (17) omgekomen na aanrijding met vuilniswagen

  donderdag 18 februari 2021, DRONTEN
  Een meisje van 17 jaar is donderdag in Dronten om het leven gekomen door een aanrijding met een vuilniswagen.
  Het slachtoffer fietste op het Gangboord waar de aanrijding plaatsvond, meldt de politie Flevoland. Dat is in de buurt van het politiebureau in Dronten. De aanrijding vond rond het middaguur plaats. Ook de brandweer, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen.

  De fietsster, een 17-jarig meisje, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de oorzaak, maar gaat uit van een noodlottig ongeval. „We wensen haar nabestaanden veel sterkte”, aldus de politie.

 10. Marechaussee onderzoekt dood Nederlandse militair in Noorwegen

  Zaterdag 13 februari 2021, Noorwegen

  De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het overlijden van een Nederlandse militair in Noorwegen.
  De militair is zaterdagmiddag overleden en was op oefening in Noorwegen. De woordvoerder van de marechaussee zegt verder nog geen mededelingen te kunnen doen. „We doen onderzoek.” Ook over de identiteit van het slachtoffer kon hij niks zeggen.

  Nederlandse militair in Noorwegen overleden aan hartstilstand

  17 FEBRUARI 2020
  ØVERBYGD – De 42-jarige sergeant-majoor der mariniers die zaterdag in Noorwegen tijdens een oefening overleed is gestorven aan een hartstilstand. Dat blijkt uit het voorlopige autopsie-onderzoek, zo meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Het onderzoek loopt volgens hem nog door. Een team marechaussees is ter plekke om na te gaan of er omstandigheden of factoren zijn die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van de onderofficier.

  De onderofficier werd dood in zijn bed aangetroffen in een legerkamp in Øverbygd in Målselv, niet ver van het militair kamp in Skjold in Noord-Noorwegen. Daar waren 3000 soldaten aanwezig voor de wintertraining Joint Viking, onder wie 600 Nederlanders.

  De Nederlander was de hele dag in zijn kamer geweest waar hij ’s avonds werd gevonden. Eerder op de dag had hij nog wel contact gehad met collega’s. Het lichaam van de Nederlander is onderzocht in het Universitair Ziekenhuis van Noord-Noorwegen Tromsø. Uit het voorlopige autopsierapport blijkt dat er geen andere personen betrokken zijn geweest bij zijn dood en alles wijst op een acute hartstilstand.
  Nederlandse KMar-rechercheurs horen daarvoor met Noorse collega’s verschillende personen. Daarnaast zijn ze nog in afwachting van aanvullende schouwrapporten.

 11. Man dood door omgevallen boom

  Zaterdag 13 februari 2021 GEESTEREN
  Een 40-jarige man is zaterdag in het Overijsselse dorp Geesteren om het leven gekomen toen hij bomen aan het zagen was. Hij kreeg een omgevallen boom op zich en overleed op de plek zelf aan zijn verwondingen.

 12. Man overleden bij bedrijfsongeval op varkenshouderij

  donderdag 14 januari 2021, Nistelrode

  Een man is donderdag overleden bij werkzaamheden op een varkenshouderij aan de Jonkerstraat in Nistelrode.

  Een man is bekneld komen te zitten in een machine. Helaas mocht de hulp niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  Dat gebeurde rond kwart over twee. Gezien de ernst van het ongeluk was er ook een traumahelikopter opgeroepen.

  Dode op boerderij Nistelrode is Roemeense werker

  NISTELRODE – Het slachtoffer van het dodelijke ongeval donderdag op een boerderij bij Nistelrode is een 51-jarige man van Roemeense afkomst. Dit heeft de politie bevestigd.

  De man was aan het werk op de varkenshouderij aan de Jonkerstraat. Daarbij zou hij bekneld zijn geraakt in een mengvoedermachine. Volgens de inspectie SZW werd de man dood in de machine aangetroffen. De inspectie is een onderzoek gestart naar wat er precies gebeurd is en doet daar nu geen mededelingen over.

 13. Slachtoffer boom-ongeval Lunteren overleden

  woensdag13 januari 2021, LUNTEREN
  De jonge man die woensdagochtend in Lunteren onder een boom is gekomen, is overleden. Dat bevestigt Pieter Heideman, woordvoerder van de brandweer.

  De man was met collega’s bezig om het bos bij congrescentrum De Werelt aan de Westhofflaan op te schonen. Bij zaagwerkzaamheden viel de boom op zijn hoofd. Hij is in het bos nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

  De Inspectie SZW doet onderzoek naar het arbeidsongeval.

 14. Man overleden bij val bij bedrijf in Drachten

  vrijdag 08 januari 2021 DRACHTEN

  Bij een bedrijf aan de Janssenlaan in Drachten heeft vrijdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter werden ingezet. Volgens de politie is er een persoon ernstig gewond geraakt na een val.

  Het slachtoffer is na een behandeling van het ambulancepersoneel en een trauma-arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De Arbeidsinspectie zal verder onderzoek gaan doen.

  Het slachtoffer uit Nij Beets is later overleden aan zijn verwondingen.

 15. Man overlijdt nadat hij onder trailer oliebollenkraam terecht komt.

  Dinsdag 5 januari 2021, Schiedam
  In Schiedam is dinsdag een 37-jarige man uit Rotterdam overleden nadat hij bekneld was geraakt onder een oliebollenkraam. Of de man de eigenaar van de kraam was, kan de politie nog niet zeggen.

  Het ongeluk gebeurde mogelijk tijdens het loskoppelen van de kraam. “Duidelijk is wel dat er geen aanrijding aan het ongeval vooraf is gegaan, maar hoe het heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht”, zegt een politiewoordvoerder. Het onderzoek is overgedragen aan de Inspectie SZW, de vroegere arbeidsinspectie.

  Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren uitgerukt naar de Koemarkt, waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Omstanders schakelden direct de hulpdiensten in. Tegen het AD vertelt een politiewoordvoerder dat het slachtoffer nog ter plaatse werd gereanimeerd, maar dat was tevergeefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden