dodelijke ongevallen 2021

Trend grafiek 2021

46 gedachten over “dodelijke ongevallen 2021”

 1. Een 22-jarige bestuurder van een scooter om het leven omdat hij in botsing kwam met een auto.

  15 november 2021
  OM. gaat agrariërs vervolgen voor niet schoonmaken weg met dodelijk ongeval tot gevolg
  2 sept 2023
  Op 15 november 2021 kwam een toen 22-jarige bestuurder van een scooter om het leven omdat hij in botsing kwam met een auto, de oorzaak was een grote hoeveelheid modder op de weg die er voor zorgde dat de weg levensgevaarlijk was.

  Dodelijk ongeval
  Het NHD meldt vanochtend dat het OM. nu heeft besloten om vier verdachten voor de rechter te brengen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, waarbij artikel 5 van de Wegenverkeerswet gebruikt zal worden. “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”

  Door de weg niet direct van modder te ontdoen kon dit dodelijk ongeval plaatsvinden en zullen vier personen zich moeten verantwoorden. Het is niet de eerste keer dat een agrariër zich moet verantwoorden bij de rechter. Eerder werden al agrariërs in Nederland veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en boetes omdat zij de wegen niet direct schoonmaakten en daarmee het overige verkeer in gevaar brachten.

  Wanneer de rechtszaak zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend.

 2. Dode en gewonden bij ernstige aanrijding vrachtwagen en twee auto’s op N59

  Dinsdag 14-12-2021 OUDE TONGE

  Op de N59 bij Oude Tonge heeft op 14 december een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Bij de aanrijding kwam een persoon om het leven en raakten drie mensen gewond.

  Rond 14.10 uur botsten door nog onbekende oorzaak twee personenauto’s en een vrachtwagen met elkaar. Eén inzittende van de personenauto’s kwam om het leven. Twee andere inzittenden raakten een zwaar- en lichtgewond. De vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op.

  De politie is een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding gestart. De N59 is geruime tijd dicht voor onderzoek.

 3. Een 88-jarige fietser is dinsdagmiddag om het leven gekomen na een botsing met een tram in Leidschendam.

  dinsdag 6 december 2021, Leidschendam
  Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur op een kruising van de Heuvelweg, meldt de wijkagent van Leidschendam.

  Het slachtoffer, een inwoner van Voorburg, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man overleed later in de middag aan zijn verwondingen.

 4. Noodlottig ongeval: bestuurder tractor overlijdt terwijl hij vrienden probeert te helpen

  Zondag 5 december 2021, HOOGBLOKLAND
  In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige bestuurder van een tractor uit Noordeloos overleden nadat hij zijn vrienden te hulp schoot die met een bestelbusje van de weg waren geraakt.

  Dat meldt een woordvoerder van de politie. Het incident vond plaats rond 3.10 uur op de Dorpsweg in Hoogblokland. De drie inzittenden van de bestelbus raakten van de weg en belden hun vriend met een trekker op om ze uit het slootje te halen.
  Bij de actie kantelde de tractor en is de bestuurder komen te overlijden. Volgens de politiewoordvoerder is er waarschijnlijk iets misgegaan bij een bepaalde manoeuvre waarmee hij probeerde met de tractor de auto uit de sloot te trekken. „Een heel ongelukkig ongeluk is het”, aldus de politiewoordvoerder.

  De drie inzittenden van het busje zijn ongedeerd gebleven. Tegen de bestuurder van de auto is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. Niemand is aangehouden.

 5. Man (75) overleden bij bedrijfsongeluk in Loosbroek

  Vrijdag 26 november 2021, Loosbroek
  Een 75-jarige man uit Polen is vrijdagochtend overleden bij een bedrijfsongeluk aan de Molenstraat in Loosbroek, dat meldt de politie.

  Verschillende hulpdiensten snelden zich naar de Molenstraat toe, waar het ongeval rond 08.30 uur gebeurde. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

  De man is volgens een woordvoerster van de politie gevallen, maar meer informatie over de toedracht is nog niet bekend. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

  dinsdag 30 nov. 2021

  Steigerdode was zieke vader uit Polen die kerst wilde vieren met zijn zoon: ‘Ik slaap er slecht van’

  Bron:deStentor.nl
  Het is tragisch tot en met, het ‘bedrijfsongeluk’ in Loosbroek waarbij vrijdagochtend een 75-jarige man uit Polen om het leven kwam. Hij viel van een steiger, terwijl hij niet eens hóefde te werken; hij was alleen op bezoek bij zijn zoon, voor kerst.

  Nick Geurts Van Kessel, eigenaar van het bedrijf, heeft er al een paar nachten slecht van geslapen. Wat begon als een aardig gebaar naar hun werknemer, liep uit op een groot drama. ,,Zijn zoon werkt bij ons. Die kwam vragen of zijn vader voor kerst hier mocht komen. Die vader was ernstig ziek, en zijn dochter, de zus van onze werknemer dus, woont ook in Nederland; zo konden ze samen zijn met kerst”, vertelt een geëmotioneerde Geurts van Kessel.

  Hij runt met zijn vader een bedrijf in metaalbewerking. Voor de bedrijfshal aan de Molenstraat in Loosbroek kwamen de vergunningen niet rond, dus het bedrijf staat in Wijchen. Op het terrein in Loosbroek is ook de woning waar de Poolse werknemer woont, en diens vader van 75 jaar, die een paar dagen geleden over kwam uit Polen om voor een paar weken samen te zijn met zijn kinderen, logeerde bij hem.

  De mensen van de ambulance zeiden ook dat er niets meer aan te doen was. Het was echt een verschrik¬ke¬lijk beeld, dat vergeet ik nooit meer Beetje helpen met schilderen ,,Hij liep hier al een paar dagen rond, en toen vroeg hij of ie niet een beetje kon helpen, met schilderen”, vertelt Geurts van Kessel. ,,Dat mocht, en dus ging ie aan de gang. Wat kan er mis gaan met schilderen, zou je denken”, overpeinst Geurts van Kessel. ,,Nou dit dus. Hij is van de steiger gevallen. En nee, dat was geen hoge steiger, maar een van anderhalve meter hoog. Het leek wel alsof hij iets kreeg ofzo. Hij struikelde niet, hij stond gewoon stil. En opeens valt ie er achterover vanaf. Op zijn hoofd.”

  Het is echt verschrik¬ke¬lijk. Zo heftig om hem daar te zien liggen, zo heftig voor die zoon
  De zoon is in de buurt en ziet het gebeuren. Geurts van Kessel komt een minuut later aangesneld en ziet de man liggen, in een plas bloed. ,,Het was echt verschrikkelijk. We hebben gelijk 112 gebeld. De mensen van de ambulance zeiden ook dat er niets meer aan te doen was. Het was echt een verschrikkelijk beeld, dat vergeet ik nooit meer.”
  We zullen het misschien nooit weten

  De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak, maar kan er nog niets over zeggen, omdat de stukken nog niet binnen zijn. ,,We hebben er beelden van, die heeft de politie ook gezien”, zegt Geurts van Kessel. ,,Maar er gebeurt niks. Hij staat gewoon rechtop. En dan valt hij achterover. Hij doet ook niks om zich op te vangen ofzo, hij valt gewoon. Misschien heeft hij een beroerte gehad ofzo, we zullen het misschien nooit weten.”
  ,,Het is echt verschrikkelijk”, zegt Geurts van Kessel, ,,ik kan niet anders zeggen. Zo heftig om hem daar te zien liggen, zo heftig voor die zoon. Ik slaap er al een paar dagen slecht van. Het is heel tragisch allemaal.”

 6. Drie tieners overleden na botsing ambulance en auto in Helmond

  Zondag 14 november 2021, Helmond
  HELMOND – Door een aanrijding tussen een ambulance en een auto op de Heeklaan in het Brabantse Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie minderjarigen verongelukt.
  Volgens de politie gaat het om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste zou de auto hebben bestuurd. De vierde inzittende van de wagen, een 15-jarige jongen uit Eindhoven, raakte zwaargewond.

  Twee ambulancemedewerkers liepen eveneens verwondingen op. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis, liet een politiewoordvoerder weten. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens hem mee te vallen.

 7. Dode bij ongeval op N277 in Odiliapeel

  Donderdag 11 november 2021, ODILIAPEEL
  Bij een ongeval tussen een vrachtwagen en auto op de N277 Middenpeelweg in Odiliapeel is donderdagavond een persoon om het leven gekomen.

  Het gaat om de bestuurder van de auto, die ter plaatse aan zijn verwondingen overleed. De N277 is tussen de N264 en afslag Oudedijk volledig gestremd voor al het verkeer. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

 8. Man overleden door ongeval tijdens werk in Woerden

  Woensdag 20 oktober 2021, Woerden
  Een man is woensdag om het leven gekomen door een ongeval tijdens werkzaamheden in een distributiecentrum in Woerden. Dat bevestigt de Inspectie SZW na berichtgeving door het AD en RTV Utrecht.

  Een woordvoerder van de Inspectie SZW meldt dat de man waarschijnlijk klem was komen te zitten tussen de laadklep van een vrachtwagen en een laadperron. Dat gebeurde tijdens laad- en loswerkzaamheden.

  De Inspectie SZW onderzoekt de toedracht van het ongeval.

 9. Vrouw (27) overleden na aanrijding met vrachtwagen in Doorn

  Woensdag 13 oktober 2021, Doorn
  DOORN – In Doorn is woensdagmiddag een 27-jarige vrouw uit Leersum overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. De fietsster botste begin van de middag op de vrachtwagen op de Driebergsestraatweg in het Utrechtse dorp.

  Het aangereden slachtoffer overleed ter plaatse. Hulpdiensten konden niets meer betekenen voor de jonge vrouw.

  De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

 10. Hoogwerker valt om op dijk in Opmeer, persoon overleden

  Woensdag 6 oktober 2021, Opmeer
  OPMEER – Een hoogwerker is woensdagmiddag omgevallen op een dijk langs de Nieuweweg in Opmeer. Een persoon is hierbij om het leven gekomen.

  Dat bevestigt burgemeester Gerard van den Hengel van Opmeer. ,,Het ongeval is gebeurd tijdens werkzaamheden met de hoogwerker of tijdens het verplaatsen van de hoogwerker. De hoogwerker was in Opmeer voor werkzaamheden aan de Kaagmolen. Het is verschrikkelijk, afschuwelijk. Mijn gevoelens gaan uit naar de nabestaanden.”

  Meerdere brandweerwagens en ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

  Omgekomen rietdekker was ook brandweerman in Leiden: ’Een schokgolf dendert door onze brandweerharten’

  Hoe het dodelijk ongeval naast de poldermolen De Kaag in Opmeer – waarbij een man bekneld raakte onder een omgevallen hoogwerker – precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht door de arbeidsinspectie. Het slachtoffer is een 59-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon, die tevens brandweerman in Leiden was.

 11. 17-jarige jongen op fiets omgekomen na botsing met vrachtwagen in Vught

  Dinsdag 5 oktober 2021 VUGHT
  Een 17-jarige jongen is dinsdagmiddag om het leven gekomen in Vught na een aanrijding met een vrachtwagen op een rotonde aan de Esscheweg. Het slachtoffer reed op een fiets.

  De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd. „We wensen de nabestaanden veel sterkte.”

 12. Dodelijk ongeval op bedrijventerrein Trekkersveld

  Vrijdag 24 september 2021, Zeewolde

  Een man is vrijdagochtend overleden bij een ernstig ongeval op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde. Het slachtoffer kwam tussen twee vrachtwagens klem te zitten. De identiteit van de overleden man is nog niet bekend.

  Een vrachtwagenchauffeur is in Zeewolde om het leven gekomen toen hij klem kwam te zitten tussen de zijkanten van twee vrachtwagens.

  Het ongeval vond plaats op het bedrijventerrein Trekkersveld aan de Edisonweg. De hulpdiensten rukten uit en een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de chauffeur is ondanks hulpverlening van ambulancepersoneel en politie overleden .

  De inspectie SZW is op de hoogte gesteld, maar omdat het ongeluk bij het bedrijf op de openbare weg gebeurde, is het onderzoek opgestart door de VOA (verkeersongevallenanalyse) en het TVT (tactisch verkeersteam) van de politie.

  Volgens de politiemensen stond het latere slachtoffer naast zijn stilstaande vrachtwagen om het zeil los te trekken, zodat de lading zou kunnen worden gelost. Een tweede vrachtwagen reed er langzaam vlak langs om een vrij krappe bocht naar rechts te maken. Dat lukte niet in één keer, volgens enkele Poolse chauffeurs die stonden te wachten tot zij aan de beurt waren.

  De vrachtwagen reed een stukje achteruit om iets meer ruimte te winnen voor een tweede poging. Bij die manoeuvres zal de trailer volgens de politie verder naar links zijn uitgedraaid, waardoor het slachtoffer klem kwam te zitten.

  Een tragisch ongeval, zeggen de collegachauffeurs in het Engels. Ze vragen zich af hoe het zo mis heeft kunnen gaan. De tweede vrachtwagen had niet per se naar rechts de weg op gehoeven, denken ze, zeker omdat er zo weinig ruimte was. ,,De chauffeur had ook rechtdoor kunnen rijden om het terrein te verlaten.’’

  Ze begrijpen ook niet waarom de andere chauffeur kennelijk naast zijn wagen is blijven staan terwijl die tweede vrachtwagen zo vlak langsreed. ,,Dan zou je toch even aan de kant stappen’’, denken ze. ,,Dit is heel verdrietig.’’

  De Stentor, 24 september 2021

 13. Man (83) overleden bij ongeval met heftruck

  maandag 20 september 2021, Driebergen
  In Driewegen op Zuid-Beveland is een 83-jarige man overleden bij een bedrijfsongeval. De man is bekneld geraakt onder een heftruck, meldt de politie. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht.

  Rond half drie werd er bij de hulpdiensten een beknelling gemeld aan de Weltevredendijk. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die is niet ter plekke geweest. De Kortedijk en Noordpolderdijk zijn enige tijd afgezet.

  De InspectieSZW is in kennis gesteld van het ongeval.

  Omroep Zeeland, 20 september 2021

 14. Bouwvakker (60) uit Helmond overleden na ongeval op bouwplaats in Eindhoven

  Donderdag 2 september 2021, EINDHOVEN
  Een 60-jarige Helmonder is donderdagochtend om het leven gekomen na een ongeval op een bouwplaats aan de Kronehoefstraat-Otterstraat in Eindhoven.

  Bouwvakkers waren bezig met het plaatsen van mallen om beton te storten. Een van die mallen zou scheef gegaan of losgeraakt zijn en op of tegen de man aan zijn gekomen. Dat gebeurde rond 08.30 uur. Aannemersbedrijf Alphons Coolen Bouw bevestigt het ongeval, maar kan nog niet meer zeggen over slachtoffer of oorzaak.

  De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen snel ter plaatse maar hulp mocht niet meer baten. De man is ter plekke overleden. De arbeidsinspectie komt onderzoek doen. Een woordvoerder van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid kon donderdagochtend nog niets over het ongeval zeggen.

  De Tilburgse aannemer zet hier 59 appartementen en 6 woningen op de locatie van de voormalige boerderij Kronehoef en het oude schoolgebouw van De Reis van Brandaan. Opdrachtgevers zijn Iris Vastgoed uit Beek en Donk en A&J Projectontwikkeling uit Son en Breugel.

 15. Rotterdammer die bekneld raakte tussen schip en kabel is overleden

  Donderdag 26 augustus 2021, ROTTERDAM
  Een 59-jarige man uit Rotterdam is omgekomen bij een bedrijfsongeval in de haven van Moerdijk. Volgens de politie raakte een andere medewerker gewond. Die is naar een ziekenhuis gebracht.

  De man raakte woensdagavond laat vermoedelijk bekneld tussen een schip en een kabel. Volgens de politie is sprake van een noodlottig ongeval. De Inspectie SZW doet onderzoek.

  Voor de overige medewerkers die getuige waren van het incident is slachtofferhulp ingeschakeld.

 16. Dakar-rijder Ton van Genugten (38) overleden na val

  Donderdag 26 augustus 2021, Best
  De bekende Dakar-rijder Ton van Genugten (38) is overleden. Hij kwam om bij een val in een mestsilo. Mensen uit de omgeving van zijn team hebben het nieuws van Omroep Brabant bevestigd.

  Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag bij een agrarisch bedrijf aan de Vleutstraat in Best. Een specialistisch team van de brandweer redde hem weliswaar uit de silo, maar niet veel later overleed hij. De inzet van een traumahelikopter was tevergeefs.

  Van Genugten maakte deel uit van het Dakarteam van Gerard de Rooy. „Het is een zwarte dag, ongelofelijk”, zegt Gerard de Rooy tegen Omroep Brabant. „Ik heb er geen woorden voor. Het is heel erg triest.”
  Van Genugten reed meerdere keren mee in het Dakar-team van De Rooy.

 17. Bio Vakantieoord rouwt om overlijden vrijwilligster Mandy (20) na val van paard: ‘Woorden schieten tekort’

  Donderdag 19 augustus 2021, Enschede
  ARNHEM – Het testen van een nieuw paard, donderdag 19 augustus, voor de manege van Bio Vakantieoord is geëindigd in een drama. Vrijwilligster Mandy Huiskens (20) uit Arnhem viel, raakte zwaargewond en overleed vijf dagen later.
  Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord in Arnhem, praat met een gebroken stem. Alleen het noemen van de naam Mandy Huiskens is al genoeg voor een lange stilte aan de andere kant van de telefoonlijn.

  ,,Formeel was het natuurlijk een bedrijfsongeval. Inmiddels ook onderzocht door de arbeidsinspectie. Maar verdorie. Mandy, 20 jaar pas. Vrijwilligster ook nog een keer. Woorden schieten te kort om dit leed – voor ons, maar vooral ook voor haar familie en vrienden – te beschrijven.”
  In eerste instantie heb je nog hoop. Denk je niet meteen aan het ergste.
  Mandy wilde als eerste op het paard rijden
  Mandy Huiskens ging vorige week donderdag samen met een instructrice op pad om in de buurt van Enschede een nieuw paard voor de manege van Bio Vakantieoord te bekijken. Nadat het gedrag van het paard in de stal en op de poetsplaats was getoetst, liet de eigenaresse de gangen van het dier zien.

  Het paard bleef rustig. Alles was in orde. Daarna was het de beurt aan de afvaardiging van de Bio-manege om het paard zelf te testen.

  Mandy liet weten als eerste op het paard te willen rijden. De instructrice stemde toe. Mandy was immers een ervaren ruiter, ex-stagiaire van Bio en bezig met een studie paardenhouderij bij onderwijsinstituut Aeres.
  Paard schrok van een motor

  De eerste minuten verliepen prima. De beoogde viervoeter toonde zich rustig en betrouwbaar. Vervolgens ging het toch mis.

  Het paard schrok van een motor en maakte een zijsprongetje. Daardoor raakte Mandy uit balans. Na een paar galopsprongen van het paard viel ze en raakte hierbij de omheining van de buitenbak. Met een ambulance werd ze even later naar het ziekenhuis afgevoerd.

  Wientjes: ,,In eerste instantie heb je nog hoop. Denk je niet meteen aan het ergste. Maar dinsdag, nog voor we met alle medewerkers bij elkaar zouden komen, hadden we het bericht ontvangen dat Mandy het niet zou redden.’’

  In de loop van de middag is ze overleden. ,,En dan denk je natuurlijk meteen aan haar ouders en alle andere nabestaanden. Hoe groot hun verdriet moet zijn. En dat je er voor hen moet zijn. Om ze alle aandacht en steun te geven die je maar bedenken kunt.”
  ‘We kopen jaarlijks meerdere paarden’
  De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Maar natuurlijk is Wientjes ook zelf alle handelingen nagegaan.

  ,,We kopen jaarlijks meerdere paarden ten behoeve van de kinderen met een beperking, die bij ons met hun familie vakantie komen vieren. We gaan daarbij altijd zorgvuldig te werk. Juist vanwege die kwetsbare doelgroep. Die zorgvuldigheid, menen wij, hebben we ook vorige week donderdag weer in acht genomen.”
  Ongeëvenaarde inzet

  Wientjes, nu zeven jaar directeur van Bio Vakantieoord, is enorm aangeslagen. ,,Mandy was, zoals ik al zei, pas 20. En ze viel op. Een stralende meid. Openhartig en vrolijk. Met kennis van zaken. En een ongeëvenaarde inzet. Je had je vraag nog niet gesteld, of Mandy had het al gedaan.”

  Bij Shooters is het verdriet ook groot, zo blijkt uit een post op de Facebookpagina van de Arnhemse cocktailbar. ‘Shooters is een plek waar Mandy kind aan huis was. Al ver voordat ze bij ons kwam werken. Wij zullen vanwege haar overlijden voorlopig gesloten zijn. Zaterdag 28 augustus openen wij onze deuren weer’.

  Voor morgenavond geldt een uitzondering. Dan ontvangt het team van Shooters alle vaste klanten en vrienden van Mandy, waarbij de bezoekers het condoleanceregister kunnen tekenen, een boodschap achterlaten en steun zoeken bij elkaar.
  Bron:Gelderlander.nl

 18. 30-jarige man komt om het leven bij bedrijfsongeval bij Fokker in Papendrecht

  vrijdag 30 JULI 2021 ·PAPENDRECHT
  Een 30-jarige man uit Westmaas is vrijdagochtend 30 juli 2021 om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval bij Fokker aan de Industrieweg in Papendrecht. Het slachtoffer kreeg vrijdagochtend een zware metalen tafel op zijn borst, die meer dan 1000 kilo weegt.

  Politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. Alle hulp mocht echter niet meer baten. De dertiger overleed ter plekke. Er volgt een onderzoek naar hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

 19. Ernstig bedrijfsongeval bij Cebo in IJmuiden

  Donderdag 22 juli 2021, IJmuiden
  Op het bedrijfsterrein van Cebo is vannacht een persoon om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd. Wat er precies is gebeurd, is niet bekendgemaakt.

  Naar de toedracht van het incident wordt door Inspectie SZW een onderzoek ingesteld.

  De hulpdiensten werden kort voor 04.00 uur in de nacht opgeroepen. Meerdere ambulances, de brandweer, politie, Koninklijke Marechaussee en ook een traumateam kwamen naar het bedrijfsterrein in het havengebied van IJmuiden.

  Het bedrijfsongeval gebeurde in een bunker op het terrein van Cebo. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met de fabricage van producten die gebruikt worden op boorplatforms.

 20. Man (63) omgekomen na gaslek in Hoek

  Maandag 19 juli 2021, Hoek
  Bij een ongeval op vakantiepark Marina Beach in Hoek is maandagmiddag een 63-jarige man uit Oostburg om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

  De hulpdiensten kregen rond 13.00 uur een melding van een gaslek op het recreatieterrein aan de Middenweg. Direct werd ook de ambulancedienst gewaarschuwd. Later werd door de brandweer opgeschaald naar middel-hulpverlening. De politie laat weten dat ter plekke in de buurt van een chalet een man is overleden. “Vermoedelijk tijdens de reparatie van het gaslek”, aldus de woordvoerder.

  De omgeving is volgens de politie inmiddels veilig. “Deze is afgezet voor onderzoek. De toedracht van het incident wordt namelijk nog onderzocht. Hiervoor hoort de politie enkele betrokkenen. Ook wordt een sporenonderzoek ingesteld.”

  Volgens een woordvoerder van Marina Beach was geen sprake van een bedrijfsongeval. “Onze medewerkers waren hier niet mee bezig of daar ter plaatse. De man in kwestie is waarschijnlijk aan het graven geweest en daardoor is er iets fout gegaan, maar onderzoek zal uitwijzen wat de oorzaak is.”

 21. 63-jarige man komt om bij bedrijfsongeval in Groot-Ammers

  Woensdag 14 juli 2021, GROOT-AMMERS

  Bij een transportbedrijf in Groot-Ammers is woensdagochtend 14 juli 2021 een 63-jarige man om het leven gekomen bij een ongeval. Het bedrijfsongeval gebeurde op het bedrijfsterrein aan de Wilgenweg in Groot-Ammers. Politie, brandweer, de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Ter plaatse bleek dat de hulp niet meer zou baten; het slachtoffer was ter plekke al overleden.

  Volgens de politie hing de man waarschijnlijk uit de cabine van de hijskraan, die door nog onverklaarbare oorzaak ging draaien. Daardoor kwam het slachtoffer vast te zitten tussen de cabine en de andere hijskraan. Hierbij is de man omgekomen.

  “Dat is hoe het nu lijkt te zijn gegaan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht door de arbeidsinspectie,” zegt de politie.

  De politie laat weten dat de arbeidsinspectie onderzoek doet naar de oorzaak van het ongeval dat woensdagochtend rond 07.45 uur plaatsvond.

  Bron:Cobouw

   

  Man omgekomen bij ongeval met kraan bij transportbedrijf in Zuid-Holland

  Bij een transportbedrijf in Groot-Ammers is vanochtend een ongeval gebeurd waarbij een 63-jarige Poolse werknemer om het leven kwam. Het bedrijf assembleert en transporteert hijskranen en zwaar materieel voor onder andere de bouw.

  Het bedrijfsongeval gebeurde bij Transportbedrijf Van der Vlist op het bedrijfsterrein aan de Wilgenweg in Groot-Ammers, 30 kilometer ten westen van Rotterdam. Politie, brandweer, de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Ter plaatse bleek dat de hulp niet meer zou baten; het slachtoffer was ter plekke al overleden. De man is omgekomen toen hij tussen twee hijskranen kwam vast te zitten.

  Het is nog onbekend hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, reageert het bedrijf telefonisch op het voorval.

  Gevallen

  Het bedrijf aan de Wilgenweg werd woensdagochtend om 07.45 uur opgeschrikt door het ongeluk, meldt ANP. Volgens de politie hing de man waarschijnlijk uit de cabine van de hijskraan, die door nog onverklaarbare oorzaak ging draaien. Daardoor kwam het slachtoffer vast te zitten tussen de cabine en een andere hijskraan. Hierbij is de man omgekomen. “Dat is hoe het nu lijkt te zijn gegaan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht door de arbeidsinspectie,” zegt de politie.

  Van der Vlist is gespecialiseerd in het transport van zware vracht uit alle sectoren zoals bouwmachines, landbouwmaterieel, silo’s, kabelhaspels en andere buitenmaatse vracht. Bij een eerder ongeval bij de vestiging in Moerdijk in mei 2019 raakte een medewerker zwaargewond toen hij onder een ijzeren buis terechtkwam. In maart 2014 kwam in de loods van het bedrijf in Groot-Ammers een persoon om het leven na een ongeval met een trailer.

 22. Beveiliger (53) overleden na schietpartij ggz-instelling

  maandag 12 juli 2021, DEN HAAG

  Een van de twee zwaargewonde slachtoffers van het ernstige schietincident afgelopen maandag bij een ggz-instelling in Den Haag is overleden. Het gaat om een 53-jarige beveiliger uit Rijswijk die werkzaam was bij Parnassia aan de Leggelostraat. Dit wordt bevestigd door de Haagse politie.

  Een 36-jarige medewerkster uit Rijswijk van diezelfde instelling ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. De verdachte, een 67-jarige Rijswijker, werd maandag zwaargewond in een voertuig aangetroffen dat om de hoek stond. Reanimatie mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

  Wapenvergunning
  Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, lijkt het erop dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie.

  Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link met het incident te hebben.

  Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070.

 23. Motoragent dood na aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam, bestuurder doorgereden

  woensdag 7 JULI 2021, Rotterdam

  Een motoragent is woensdagochtend om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde rond 09:15 uur op de Eemhavenweg in het Waalhavengebied.

  De politie heeft een verdachte aangehouden voor het dodelijke ongeval met een vrachtwagen in Rotterdam waarbij een motoragent woensdagochtend om het leven kwam. De vrachtauto reed door na het ongeval.

  De vrachtwagen die vermoedelijk betrokken was bij de fatale aanrijding is gevonden. De politie onderzoekt nog of de verdachte die is aangehouden de chauffeur van de vrachtwagen is.

 24. Dode(79) na aanval van stier in Ureterp

  maandag 28 juni 2021 URETERP

  Aan De Feart in Ureterp is maandagavond een 79- jarige man aangevallen door een stier. De man had een veehouderij. De stier is doodgeschoten in een weiland. De persoon overleed ter plekke.

  Meerdere hulpdiensten waaronder, een traumahelikopter en een auto van het Mobiel Medisch Team en een tweetal ambulances werden ingezet. Ook twee hondengeleiders van de politie kwamen ter plaatse. Volgens omstanders heeft de politie de stier neergeschoten.

  De persoon werd nog gereanimeerd maar de hulpverlening kwam te laat, het slachtoffer overleed ter plekke. Na een dik uur vertrok de traumahelikopter weer vanuit Ureterp. De stier is met een shovel uit het weiland gehaald.

  Volgens een woordvoerster is er sprake van een incident in de privésfeer. „Er zit geen strafrechtelijk aspect bij, dus kunnen wij er als politie niets over zeggen.”

  De stier is door agenten doodgeschoten met een dienstwapen. „De stier vormde een gevaar”, zegt ze. „De details van hoe de stier zich op dat moment gedroeg, kan ik je niet vertellen, maar het is zo dat hij een gevaar vormde bij de hulpverlening.”

 25. Jongen (17) uit Kootwijkerbroek overleden na bedrijfsongeval

  Woensdag 23 juni 2021, Kootwijkerbroek
  Een jongen (17) uit Kootwijkerbroek is om het leven gekomen bij een ongeval op een pluimveebedrijf aan de Kleuterweg in Barneveld.
  Hij raakte bekneld in een eisorteermachine en liep daardoor ernstige verwondingen op.
  Hulpdiensten, onder meer een traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team aan boord, kwamen ter plaatse, meldde 112 Alarmeringen Barneveld dinsdag. Het mocht niet baten; de jongen overleed aan zijn verwondingen.

 26. Muur valt om bij werkzaamheden in Hoogkarspel: slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

  Maandag 14 juni 2021, Hoogkarspel
  Maandagochtend rond kwart over elf is op de Streekweg in Hoogkarspel een muur van een pand ingestort.

  Tijdens werkzaamheden ging er wat mis en viel een muur. De ambulance heeft met spoed een slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten zijn nog aanwezig om te kijken of het gevaar geweken is en hoe de muur heeft kunnen omvallen. De arbeidsinspectie is met een onderzoek gestart.

  De bouwvakker is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

 27. Bestuurder veegwagen overleden door ongeluk in Amersfoort

  Maandag 14 jun. 2021, Amersfoort
  AMERSFOORT – Een 56-jarige man uit Hoevelaken is maandag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Amersfoort. Hij bestuurde een veegwagen en kwam in botsing kwam met een bestelbus op de Verbindingsweg.

  De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. De bestuurder van de bestelbus heeft geen letsel opgelopen, zegt een politiewoordvoerder. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

 28. Bouwvakker overleden na val van steiger

  Donderdag 10 juli 2021, Amersfoort
  Op een bouwplaats in de Amersfoortse wijk Vathorst is donderdag een bouwvakker overleden na een val van een steiger. Wat de oorzaak van de val is, wordt nog onderzocht.

  Het ongeval vond plaats aan de Ammerzodenlaan rond 13.00 uur. Hoofdaannemer Dura Vermeer werkt daar aan woningbouwproject De Laakse Tuinen. “Het ongeval is heel triest”, zegt woordvoerder Glenn Metselaar van het bouwconcern. “Iedereen is ontzettend aangeslagen.”

  De man werkte bij een onderaannemer. Volgens Metselaar is hij van het derde platform van een steiger gevallen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Omstanders hielpen bij het zorgen voor schaduw, door een zeil omhoog te houden.
  Verschillende lokale media meldden dat de man is gestabiliseerd en met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden, laat Metselaar weten.

  Meer is er nog niet bekend over de oorzaak van de val, zegt de woordvoerder. Dat wordt nog onderzocht door de politie en de Inspectie SZW.

 29. Medewerker overleden bij ongeluk in machinefabriek in Werkendam

  Maandag 7 juni 2021, Werkendam

  Bij een ongeluk in een machinefabriek in Werkendam is een medewerker om het leven gekomen

  Bij een ongeluk in een machinefabriek aan de Hulsenboschstraat in Werkendam is maandagochtend een man om het leven gekomen. Het slachtoffer is een medewerker van het bedrijf. Het ongeluk gebeurde op de werkvloer.

  Volgens een woordvoerder van de Inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie, heeft het slachtoffer ‘bij werkzaamheden iets tegen zijn hoofd aan gekregen waardoor hij is overleden’. Meer informatie geeft de inspectie op dit moment niet. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

  Collega’s van het slachtoffer worden opgevangen, zo liet de politie eerder al weten. Voor hen wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

 30. Kindje overleden bij ongeval met tractor

  Maandag 31 mei 2021, Ochten

  Een jong kindje is maandagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op een boerenerf in het Gelderse Ochten. Dat meldt de politie.

  Vermoedelijk is het kind aangereden door een tractor op het terrein aan de Nieuwe Dijk. Wat er precies is gebeurd, kon de woordvoerder niet zeggen.

  Omdat het om een bedrijfsongeval gaat, is de Inspectie SZW ingeschakeld. Die zal proberen de exacte toedracht te achterhalen schrijft Omroep Gelderland.

 31. Man overleden na beknelling tussen twee vrachtwagens

  donderdag 6 mei 2021, Woudenberg
  Bij een ernstig bedrijfsongeval in Woudenberg is een man overleden. Het slachtoffer zou mogelijk zijn aangereden door een vrachtwagen die niet op de handrem stond.

  De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Het slachtoffer zou bekneld hebben gezeten. Ook de brandweer werd ingezet. Later op de avond werd duidelijk dat de man is overleden aan zijn verwondingen.

  Groot verdriet bij destructiebedrijf Rendac na fataal bedrijfsongeval: ‘Ergste dat je kunt meemaken’

  Er heerst grote verslagenheid bij destructiebedrijf Rendac in Woudenberg waar donderdag een man is overleden bij een ernstig bedrijfsongeval. ,,Dit is het allerergste wat je als bedrijf kunt meemaken”, zegt woordvoerder Sjors Beerendonk.

  Het dodelijke ongeval gebeurde donderdagavond in de wasstraat van de locatie van Rendac in Woudenberg op het bedrijventerrein aan De Nort. Het slachtoffer is mogelijk aangereden door een vrachtwagen die niet op de rem stond. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, werden massaal opgeroepen. Hun hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed later op de avond aan zijn verwondingen.

  Slachtofferhulp
  De dood van de man, die in dienst was van een ander bedrijf, leidt tot grote verslagenheid bij Rendac, zegt Beerendonk. ,,Voor ons personeel is dit een hele klap en dat geldt uiteraard in het bijzonder voor de nabestaanden. Deze persoon was een externe medewerker, maar de verslagenheid is er niet minder om. We zijn begonnen met het aanbieden van slachtofferhulp.‘’

  Het is niet duidelijk of en hoeveel mensen het ongeluk hebben zien gebeuren. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) en het bedrijf doen onderzoek naar de toedracht van het noodlottige ongeval.

 32. Vrachtwagenchauffeur komt om het leven na ongeval op A67

  Maandag 12 april 2021, EERSEL
  Een vrachtwagenchauffeur is overleden na een ongeluk op de A67 bij het Noord-Brabantse Eersel.
  De man kwam met zijn voertuig in botsing met een andere vrachtwagen.

  De A67 is dicht vanaf Hapert voor onderzoek. Het verkeer wordt omgeleid vanaf Antwerpen via Breda.

 33. Vrouw (25) overlijdt na tragisch ongeval op boerderij in Wijngaarden

  Zaterdag 3 april 2021, WIJNGAARDEN
  De vrouw die zaterdagochtend 3 april 2021 ernstig gewond raakte bij een ongeval op een boerderij aan het Oosteinde in Wijngaarden, is aan haar verwondingen overleden. De 25-jarige vrouw uit Wijngaarden overleed aan het begin van deze week in het ziekenhuis.

  De vrouw kwam zaterdag door onbekende oorzaak onder een hooibaal terecht. Ze werd aangetroffen door iemand van het bedrijf. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. De vrouw is na reanimatie met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij uiteindelijk ook is overleden.

  Door de politie en inspectie wordt een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

 34. Man komt om het leven doordat hij bekneld raakte onder een waslift.

  Zaterdag 3 april 2021, Bolsward
  De man die zaterdagochtend bij wasserij Rentex in Bolsward om het leven kwam, raakte bekneld onder een waslift, licht directeur Titus Mulder toe.

  De jongeman was ’s ochtends in alle vroegte begonnen. Op een gegeven moment liep hij naar het gedeelte met een lift die was transporteert. ,,Om daar te komen, moet je door een hek. Normaal stopt de liftinstallatie wanneer je door dat hek gaat. Dat hek reageert op een sensor. De avond ervoor is geconstateerd dat die sensor stuk was’’, licht directeur Titus Mulder toe.

  De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe het kan dat kennelijk niet duidelijk was dat de beveiliging niet werkte.

  Emotioneel
  Het slachtoffer is geruime tijd later gevonden door collega’s. Reanimatie mocht niet baten. ,,We zijn allemaal zeer onder de indruk, het is een hele emotionele gebeurtenis’’, zegt Mulder. ,,Hij was een hele vrolijk, joviale jongeman.’’

  Na het ongeluk is de productie stilgezet. Mulder heeft alle medewerkers gemaild. Bij Rentex werken 450 mensen.

  OM eist geldboete tegen wasserij na dodelijk arbeidsongeval

  Nieuwsbericht | 26-01-2023 | Openbaar Ministerie

  Vandaag moest wasserij Rentex B.V. uit Bolsward en twee van haar medewerkers, een 25-jarige man en een 54-jarige man, beiden uit de gemeente Súdwest Fryslân, zich verantwoorden voor de rechtbank Zwolle. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt het bedrijf overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet, het Arbeidsomstandighedenbesluit en dood door schuld. De twee medewerkers wordt dood door schuld verweten omdat zij onzorgvuldig en nalatig hebben gehandeld. Op 3 april overleed een 28-jarige werknemer aan de gevolgen van een arbeidsongeval bij de wasserij. Het OM eist een geldboete van 150.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk, tegen de wasserij en tegen zowel de 25-jarige man als de 54-jarige man een taakstraf van 100 uur.

  Storingsmelding
  Op vrijdagmiddag 2 april 2021 kwam bij de technische dienst van het bedrijf een storingsmelding binnen van een beveiligingshekwerk rond een liftband. Deze liftband wordt gebruikt om de was van de wasserij naar de droger te brengen. De liftband beweegt op en neer en daarom is de ruimte afgeschermd via een beveiligingshekwerk. De storing werd veroorzaakt doordat een pen van de beveiligingsschakelaar krom was geraakt. De twee storingsmonteurs gingen af op de melding en plaatsten een overbruggingspen waardoor de beveiliging van het hek buiten werking werd gesteld.

  Oorzaak van het arbeidsongeval
  De onderhoudsmonteurs maakten van de storing geen aantekening in het overdrachtssysteem voor de technische dienst en communiceerden de storing slechts mondeling aan één andere werknemer. De twee verdachten die dienst hadden, hebben nagelaten het beveiligingshekwerk te repareren en maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van waarschuwingstekens of het plaatsen van een extra slot waardoor de deur niet meer open zou kunnen. Het 28-jarige slachtoffer raakte in de vroege ochtend van de volgende morgen tijdens werkzaamheden bekneld onder de liftband en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Nederlandse Arbeidsinspectie verrichtte onderzoek naar dit tragische arbeidsongeval.

  Geldboete en taakstraffen
  De officier van justitie tijdens de zitting: “Het bedrijf is op een aanzienlijk aantal punten tekortgeschoten in de zorgplicht richting haar werknemers. De verplichtingen voor een werkgever voortvloeiende uit de Arbowet en het Arbobesluit zijn er niet voor niets. De onderhavige zaak bewijst opnieuw dat overtredingen van deze wetten ernstige gevolgen kunnen hebben. Over verantwoordelijkheden uit de Arbowet mag een werkgever nooit te licht denken. Daarnaast hadden de onderhoudsmonteurs de gevaren van hun handelwijze moeten onderkennen. Zij hadden anders moeten en kunnen handelen. Een onderhoudsmonteur heeft een bijzondere verantwoordelijkheid. De dood van hun collega had voorkomen kunnen worden. Alle betrokkenen moeten leven met die gedachte en de gevolgen van de gebeurtenissen op 3 april 2021. Ik hou er rekening mee dat deze gevolgen door niemand zijn gewild en grote indruk hebben gemaakt, ook op verdachten.”

  Het OM eist een geldboete van 150.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar tegen het bedrijf als stok achter de deur om de veiligheidsvoorschriften op orde te brengen en houden. Tegen zowel de 25-jarige man als de 54-jarige onderhoudsmonteur eist het OM een taakstraf van 100 uur.

  De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak in deze zaak.

 35. Man overleden bij bedrijfsongeval bouwplaats | Cypruslaan Rotterdam

  Vrijdag 26 maart 2021, Rotterdam

  Vrijdag 26 maart heeft er rond 11:50 uur een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden op de Cypruslaan.
  Een man die samen met collega bouwvakkers bezig was gevelelementen te plaatsen bij nieuw bouwwoningen, kreeg door de wind en in combinatie met hijswerkzaamheden een aantal gevelelementen op hem.

  De collega’s van de man kwamen meteen in actie en haalde samen met de hijskraan de gevelelementen van de man af, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden behandelen.
  Helaas is ondanks alle inzet van de hulpdiensten, de man aan zijn verwondingen overleden.

  De Inspectie SZW zal samen met de politie onderzoek doen naar het bedrijfsongeval.

 36. Man uit Hollandscheveld (69) overleden na ongeluk met trekker

  Vrijdag 19 maart 2021 HOLLANDSCHEVELD
  Een 69-jarige man uit Hollandscheveld is vanochtend om het leven gekomen door een ongeluk met een trekker in Schuinesloot, net over de provinciegrens bij Elim.

  De trekker kiepte door onbekende oorzaak om in een bosje aan de Elimmerweg buiten het dorp en viel bovenop de man. Volgens omstanders heeft een andere tractorbestuurder de hulpdiensten gealarmeerd, meldt RTV Oost.

  Er werd een traumahelikopter gealarmeerd, maar die werd later weer geannuleerd. Politie, brandweer en ambulance kwamen wel naar de plek toe, maar hulp mocht niet meer baten.

 37. Een 60-jarige man uit Ridderkerk overleden nadat hij tijdens het werk onder een zware stalen constructie terecht kwam.

  Maandag 9 maart 2021, Hank
  Een man is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij Janson Bridging aan het Keizersveer in Hank. Hij is vermoedelijk onder een brugonderdeel terechtgekomen en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

  De man kwam vermoedelijk onder de stalen constructie terecht, laat een woordvoerder van Politie Zeeland-West-Brabant weten. Artsen hebben het slachtoffer gereanimeerd. Zijn toestand is kritiek. Volgens de politie gaat het om een 60-jarige man uit het Zuid-Hollandse Ridderkerk.

  Stalen constructies
  ,,Het is vreselijk wat er gebeurd is. We zagen onze collega met gillende sirenes worden afgevoerd”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. De werf waar het ongeval op gebeurde is van Janson Bridging, een bedrijf dat brugonderdelen en tijdelijke bruggen verhuurt. Daar worden de enorme stalen constructies verplaatst – als het ware lego-onderdelen die in elkaar kunnen schuiven. Dat verplaatsen gebeurde vermoedelijk ook tijdens het ongeval. ,,We doen ons uiterste best om te onderzoek wat er precies is voorgevallen.”

  Artsen hebben de man na het ongeval gereanimeerd waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht. Getroffene bezweek in het ziekenhuis diezelfde dag nog aan zijn verwondingen.

  Het werk is op dit moment stilgelegd, medewerkers worden opgevangen. De politie doet verder onderzoek na de oorzaak. Of het onderdeel is afgebroken of gevallen, is op dit moment niet bekend. Dat onderzoek de Inspectie SZW (voormalig Arbeidsinspectie).

 38. Vrouw in Tholen overleden na aanrijding vuilniswagen

  Vrijdag 05 maart 2021 THOLEN
  De vrouw die vrijdagochtend bij een ongeluk in het Zeeuwse Tholen zwaargewond raakte, is zaterdag 6 maart 2021 overleden. Dat meldt de politie.

  De 68-jarige vrouw uit Tholen werd op een kruising op haar elektrische fiets aangereden door een vuilniswagen die afsloeg. Er wordt onderzoek gedaan hoe het ongeluk kon gebeuren. Een blaastest wees uit dat de bestuurder van de vuilniswagen niet had gedronken. De vuilniswagen had een dashcam aan boord, de beelden hiervan worden bekeken.

  De traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar uiteindelijk kon de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Later werd gemeld dat de vrouw tijdens het politieonderzoek niet in staat was om een verklaring af te geven. Nu laat de politie op haar Twitter-account weten dat de vrouw is komen te overlijden.

 39. Man overleden op scheepswerf in Noord

  Vrijdag 26 februari 2021, Amsterdam
  Een 59-jarige man is vanmiddag om het leven gekomen op een scheepswerf aan de tt. Vasumweg in Noord.

  De man werd gevonden door collegae op het droogdok. De mannen hebben geprobeerd om de man te reanimeren maar dat mocht helaas niet baten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar de man was al overleden. Hoe het ongeluk heeft plaatsgevonden is niet bekend.

  De SZW stelt een onderzoek in.

 40. Meisje (17) omgekomen na aanrijding met vuilniswagen

  donderdag 18 februari 2021, DRONTEN
  Een meisje van 17 jaar is donderdag in Dronten om het leven gekomen door een aanrijding met een vuilniswagen.
  Het slachtoffer fietste op het Gangboord waar de aanrijding plaatsvond, meldt de politie Flevoland. Dat is in de buurt van het politiebureau in Dronten. De aanrijding vond rond het middaguur plaats. Ook de brandweer, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen.

  De fietsster, een 17-jarig meisje, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de oorzaak, maar gaat uit van een noodlottig ongeval. „We wensen haar nabestaanden veel sterkte”, aldus de politie.

 41. Marechaussee onderzoekt dood Nederlandse militair in Noorwegen

  Zaterdag 13 februari 2021, Noorwegen

  De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het overlijden van een Nederlandse militair in Noorwegen.
  De militair is zaterdagmiddag overleden en was op oefening in Noorwegen. De woordvoerder van de marechaussee zegt verder nog geen mededelingen te kunnen doen. „We doen onderzoek.” Ook over de identiteit van het slachtoffer kon hij niks zeggen.

  Nederlandse militair in Noorwegen overleden aan hartstilstand

  17 FEBRUARI 2020
  ØVERBYGD – De 42-jarige sergeant-majoor der mariniers die zaterdag in Noorwegen tijdens een oefening overleed is gestorven aan een hartstilstand. Dat blijkt uit het voorlopige autopsie-onderzoek, zo meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Het onderzoek loopt volgens hem nog door. Een team marechaussees is ter plekke om na te gaan of er omstandigheden of factoren zijn die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van de onderofficier.

  De onderofficier werd dood in zijn bed aangetroffen in een legerkamp in Øverbygd in Målselv, niet ver van het militair kamp in Skjold in Noord-Noorwegen. Daar waren 3000 soldaten aanwezig voor de wintertraining Joint Viking, onder wie 600 Nederlanders.

  De Nederlander was de hele dag in zijn kamer geweest waar hij ’s avonds werd gevonden. Eerder op de dag had hij nog wel contact gehad met collega’s. Het lichaam van de Nederlander is onderzocht in het Universitair Ziekenhuis van Noord-Noorwegen Tromsø. Uit het voorlopige autopsierapport blijkt dat er geen andere personen betrokken zijn geweest bij zijn dood en alles wijst op een acute hartstilstand.
  Nederlandse KMar-rechercheurs horen daarvoor met Noorse collega’s verschillende personen. Daarnaast zijn ze nog in afwachting van aanvullende schouwrapporten.

 42. Man dood door omgevallen boom

  Zaterdag 13 februari 2021 GEESTEREN
  Een 40-jarige man is zaterdag in het Overijsselse dorp Geesteren om het leven gekomen toen hij bomen aan het zagen was. Hij kreeg een omgevallen boom op zich en overleed op de plek zelf aan zijn verwondingen.

 43. Man overleden bij bedrijfsongeval op varkenshouderij

  donderdag 14 januari 2021, Nistelrode

  Een man is donderdag overleden bij werkzaamheden op een varkenshouderij aan de Jonkerstraat in Nistelrode.

  Een man is bekneld komen te zitten in een machine. Helaas mocht de hulp niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  Dat gebeurde rond kwart over twee. Gezien de ernst van het ongeluk was er ook een traumahelikopter opgeroepen.

  Dode op boerderij Nistelrode is Roemeense werker

  NISTELRODE – Het slachtoffer van het dodelijke ongeval donderdag op een boerderij bij Nistelrode is een 51-jarige man van Roemeense afkomst. Dit heeft de politie bevestigd.

  De man was aan het werk op de varkenshouderij aan de Jonkerstraat. Daarbij zou hij bekneld zijn geraakt in een mengvoedermachine. Volgens de inspectie SZW werd de man dood in de machine aangetroffen. De inspectie is een onderzoek gestart naar wat er precies gebeurd is en doet daar nu geen mededelingen over.

 44. Slachtoffer boom-ongeval Lunteren overleden

  woensdag13 januari 2021, LUNTEREN
  De jonge man die woensdagochtend in Lunteren onder een boom is gekomen, is overleden. Dat bevestigt Pieter Heideman, woordvoerder van de brandweer.

  De man was met collega’s bezig om het bos bij congrescentrum De Werelt aan de Westhofflaan op te schonen. Bij zaagwerkzaamheden viel de boom op zijn hoofd. Hij is in het bos nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

  De Inspectie SZW doet onderzoek naar het arbeidsongeval.

 45. Man overleden bij val bij bedrijf in Drachten

  vrijdag 08 januari 2021 DRACHTEN

  Bij een bedrijf aan de Janssenlaan in Drachten heeft vrijdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter werden ingezet. Volgens de politie is er een persoon ernstig gewond geraakt na een val.

  Het slachtoffer is na een behandeling van het ambulancepersoneel en een trauma-arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De Arbeidsinspectie zal verder onderzoek gaan doen.

  Het slachtoffer uit Nij Beets is later overleden aan zijn verwondingen.

 46. Man overlijdt nadat hij onder trailer oliebollenkraam terecht komt.

  Dinsdag 5 januari 2021, Schiedam
  In Schiedam is dinsdag een 37-jarige man uit Rotterdam overleden nadat hij bekneld was geraakt onder een oliebollenkraam. Of de man de eigenaar van de kraam was, kan de politie nog niet zeggen.

  Het ongeluk gebeurde mogelijk tijdens het loskoppelen van de kraam. “Duidelijk is wel dat er geen aanrijding aan het ongeval vooraf is gegaan, maar hoe het heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht”, zegt een politiewoordvoerder. Het onderzoek is overgedragen aan de Inspectie SZW, de vroegere arbeidsinspectie.

  Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren uitgerukt naar de Koemarkt, waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Omstanders schakelden direct de hulpdiensten in. Tegen het AD vertelt een politiewoordvoerder dat het slachtoffer nog ter plaatse werd gereanimeerd, maar dat was tevergeefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden