26 gedachten over “dodelijke ongevallen 2022”

 1. Conducteur overleden op station Hilversum: werd onwel na onenigheid met zwartrijders

  Zondag 19 juni 2022, HILVERSUM
  Een 62-jarige conducteur uit Hengelo is zondagavond overleden op station Hilversum na onenigheid met twee minderjarige treinreizigers die geen kaartje hadden. De man werd na het incident met de zwartrijders onwel, zegt de politie. De twee jongens van 15 en 16 uit Hilversum zijn diezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de man en het incident.

  Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongens en de conducteur – die al ruim veertig jaar in dienst was bij de NS – toen die hen controleerde en aansprak. De conducteur haalde er twee collega’s bij, waarna de discussie opliep en er „over en weer wat duwen en trekken was”, aldus een politiewoordvoerster. De intercity die onderweg was naar Amersfoort stopte daarna in Hilversum, het eerstvolgende station, waar een van de jongens werd aangehouden. De tweede verdachte werd later thuis aangehouden.

  Volgens de politie werd nog geprobeerd de conducteur te reanimeren nadat hij onwel werd, maar tevergeefs. De man kwam uit Hengelo en was hoofdconducteur, laat de NS weten. Hij voelde zich na het voorval in de trein niet lekker en ging op een bankje zitten op station Hilversum om bij te komen. Daar zakte hij in elkaar, zegt een woordvoerder.

  Het spoorbedrijf spreekt van „enorm verdrietig nieuws, waar we echt ontsteld door zijn” en zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek. „We hebben op stations en in treinen camera’s, dat helpt om na te gaan wat er gebeurd is”, legt de zegsman uit. De NS staat in contact met nabestaanden en collega’s van de overleden conducteur.

  Zwartrijders vrijgelaten na plotse overlijden conducteur: ‘Geen verband met ruzie’

  Dinsdag 21 juni 2022
  Er is geen verband tussen het overlijden van een 62-jarige conducteur op zondagavond en een aanvaring die hij kort daarvoor had in de trein van Amsterdam naar Amersfoort, zo meldt de politie vandaag.

  Twee minderjarige jongens die eerder waren opgepakt zijn gisteravond vrijgelaten.
  De conducteur werd onwel na de aanvaring met het duo. Er zou onder meer geduwd en getrokken zijn. Volgens de politie werd nog geprobeerd de conducteur te reanimeren nadat hij onwel werd, maar tevergeefs.

  ‘Enorm verdrietig’
  De man kwam uit Hengelo en was hoofdconducteur, laat de NS weten. Hij voelde zich na het voorval in de trein niet lekker en ging op een bankje zitten op station Hilversum om bij te komen. Daar zakte hij in elkaar, hij overleed op het perron.

  De dood van de hoofdconducteur laat bij NS’ers diepe sporen na. Voor de machinist van de trein blijft spoor 3 in die plaats ‘voor altijd een bijzondere plek’. Een plek die onverbrekelijk verbonden is met zijn overleden collega. Over de Hengeloër zegt hij: „Een fijn, mooi mens en altijd een goede collega. Te jong, te vroeg heengegaan! Voor mij zal spoor 3 in Hilversum altijd een bijzondere plek blijven.”

 2. Medewerker slachtbedrijf Tilburg overleden na aanval stier

  Vrijdag 10 juni 2022, TILBURG
  Een medewerker van een slachtbedrijf in Tilburg is overleden nadat hij was aangevallen door een stier. Dat twittert de politie.
  Het incident vond plaats bij het slachtbedrijf Vion aan de Enschotsestraat. Volgens een woordvoerder van de arbeidsinspectie werd het slachtoffer tijdens het laden en lossen aangevallen door de stier. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht. „Wij zullen daarbij assisteren”, aldus de politie. Slachtofferhulp is ingeschakeld.

 3. Persoon overleden bij flat Theems in Groenelaan: mogelijk bedrijfsongeval

  woensdag 1juni 2022, AMSTELVEEN
  Bij de Theems-flat in de wijk Groenelaan is woensdagmiddag een persoon overleden.

  In eerste instantie kwamen nog veel hulpdiensten op de melding reanimatie af, maar alle hulp kwam te laat. Er is een tent over het slachtoffer geplaatst om sporenonderzoek te doen. Volgens een omstander is het slachtoffer van de zesde etage gevallen.

  Het gaat vermoedelijk om een bedrijfsongeval waarbij het slachtoffer uit de flat is gevallen.

  De arbeidsinspectie kan op het moment echter nog geen duidelijkheid verstrekken.

  Aanvankelijk werden hulpdiensten opgeroepen voor een reanimatie. Het slachtoffer werd nog enige tijd gereanimeerd maar overleed ter plaatse.

  Omdat de politie niet vermoedt dat het om zelfdoding gaat is de zaak in handen van de arbeidsinspectie gelegd.

 4. Eindhovense chauffeur (65) onwel in touringcar, valt tien meter naar beneden na botsing tegen boom en overlijdt.

  Woensdag 25 mei 2022, A67 bij de afrit Eersel
  Bij een ongeluk op de A67 bij de afrit Eersel is de chauffeur van een kleine touringcar overleden. Het gaat om een 65-jarige man uit Eindhoven. De chauffeur werd tijdens het rijden onwel, waardoor hij van de weg raakte en van het talud viel, zo’n tien meter naar beneden. Er zat verder niemand in de bus.

  De chauffeur zat enige tijd in de kleine touringcar bekneld. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te redden, maar dat was tevergeefs.
  Voor zover bekend waren er geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk. De politie doet nog onderzoek.

 5. Wielrenner omgekomen door aanrijding met tractor bij Kesteren

  Zaterdag 21 mei 2022 KESTEREN
  Een wielrenner is zaterdag om het leven gekomen door een aanrijding met een tractor bij het Gelderse Kesteren. Het slachtoffer is volgens de politie een 53-jarige man uit Arnhem.

 6. LIFTMONTEUR
  Werknemer (36) Holland Marine Lifts komt om het leven op superjacht Damen Yachting

  Woensdag 18 mei 2022, VLISSINGEN
  Een 36-jarige man uit Vlissingen is gister aan het einde van de middag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval op een schip.

  De man voerde werkzaamheden uit op een jacht dat bij de scheepswerf aan de Koningsweg ligt. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen maar konden helaas niets meer voor de man doen. Hij is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

  De arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 7. 29-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij aanrijding met twee vrachtwagens op N260

  dinsdag 10 mei 2022, GILZE –

  Op de N260, Langenbergseweg in Gilze, heeft rond 05.30 uur een aanrijding tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Bij het ongeval is een van de vrachtwagenchauffeurs, een 29-jarige man uit Haaren, om het leven gekomen.

  De chauffeur van de andere vrachtwagen, een 25-jarige man uit Made, is aangehouden. Hij was niet onder invloed van drank of drugs.

  Politiemensen onderzoeken de toedracht van het ongeval. Zo is onder andere aan de Langenbergseweg onderzoek gedaan en wordt er met getuigen gesproken.

  De N260 Baarle-Nassau richtingTilburg blijft naar verwachting tot 12.00 uur dicht bij de aansluiting met de A58, meldt de ANWB.

 8. Medewerker overlijdt nadat baal papier valt

  dinsdag 3 mei 2022, Kaatsheuvel

  Bij een bedrijfsongeval bij een papierbedrijf aan de Canadesestraat in Kaatsheuvel is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen, vermoedelijk nadat een baal papier vanaf een heftruck op een medewerker is terechtgekomen.

  ,,Vermoedelijk was het slachtoffer bezig met het stapelen van balen papier op een heftruck. Een van de bovenste balen is toen op het slachtoffer gevallen terwijl de medewerker logistieke handelingen aan het verrichten was”, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie tegen De Telegraaf.
  De Arbeidsinspectie doet nader onderzoek.

 9. Jongen (7) overleden na ongeval met taxi

  Maandag 25 april 2022, Hoorn
  Een 7-jarige jongen uit Hoorn is maandagavond 2 mei 2022 overleden aan de verwondingen die hij een week eerder opliep bij een botsing in Den Helder.

  De jongen werd op 25 april rond zeven uur ’s avonds aangereden door een taxi. Dat gebeurde nabij een zebrapad op de Fabrieksgracht in Den Helder, ter hoogte van de Jan in’t Veldstraat. Hij werd met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

  De bestuurder van de taxi werd na het ongeval aangehouden, zoals gebruikelijk is bij dergelijke ernstige ongevallen. Onder meer is een verklaring afgenomen en is uitgezocht of hij onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen.

  Mede omdat het onderzoek nog loopt kan politiewoordvoerster Mascha Koning niet ingaan op vragen over de toedracht.

 10. Persoon overleden bij vlisco in Helmond

  Zondag 24 april 2022, Helmond
  Bij een bedrijfsongeval bij de Vlisco in Helmond is zondagavond één persoon om het leven gekomen. Het zou gaan om een man die met collega’s bezig was met schoonmaak werkzaamheden.

  Het ongeluk gebeurde in een gebouw op het midden van het Vlisco-terrein. Op die plek wordt een ontwerp met wax op de textiel gedrukt.

  In dezelfde ruimte is ook een droogmachine waar je met een metalen trap naartoe klimt, vertelt Vlisco-directeur David Suddens. De man is waarschijnlijk vanaf de eerste etage naar beneden gevallen.

  Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie tegenover Omroep Brabant is de man rond half elf onder aan een trap gevonden door zijn collega’s. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet baten. Hij zou gevonden zijn in een plas bloed.

  De Arnhemmer werkte als schoonmaker bij ISD Hopstaken uit Afferden in Limburg. Dit bedrijf wordt door Vlisco ingehuurd. De man was op de eerste verdieping aan het werk en is vermoedelijk gevallen. De inspectie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak. Het onderzoek zou volgens de woordvoerder enkele maanden in beslag nemen.

 11. Fietser overleden na botsing met tractor

  Donderdag 21 april 2022, HERKENBOSCH
  Bij een aanrijding met een tractor is donderdagmiddag op de Meinweg in Herkenbosch een man uit de gemeente Roerdalen om het leven gekomen, meldt de politie.
  De 85-jarige man reed op zijn fiets een tractor tegemoet. Om nog onbekende reden kwam hij in botsing met het landbouwvoertuig. Als gevolg hiervan overleed de man ter plekke.
  De politie verricht nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 12. Onderzoek aan boord van tanker in Amsterdamse haven na dodelijk ongeval

  Woensdag 20 april 2022, AMSTERDAM
  De Onderzoeksraad is op weg naar de Amsterdamse haven voor een verkennend onderzoek aan boord van de tanker NCC SAFA. Aan boord van het schip heeft woensdagavond een ongeval plaatsgevonden waarbij één persoon om het leven is gekomen en één persoon zwaargewond is geraakt, meldt de Onderzoeksraad.
  Leden van de Onderzoeksraad en van de politie zijn even voor twaalf uur met een bootje naar de NCC SAFA gebracht waarna ze aan boord zijn gegaan om het onderzoek te starten.
  Het is op dit moment nog onbekend of het ongeval ook in het havengebied heeft plaatsgevonden of dat het schip op dat moment nog op zee voer.

 13. Schip gekapseisd bij Maeslantkering, bemanningslid vermoedelijk overleden

  Donderdag 14 april 2022 ROTTERDAM
  Op de Nieuwe Waterweg in de buurt van de Maeslantkering is donderdag een binnenvaartschip gekapseisd. Duikers zochten tot in de nacht van donderdag op vrijdag naar een vermiste opvarende van het schip, maar deze zoektocht leverde niets op. Het vermiste bemanningslid is vermoedelijk niet meer in leven, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

  ,,De omstandigheden zijn dusdanig dat de overlevingskans niet groot is”, zegt de woordvoerder. Het slachtoffer zal of in het schip zijn, of zal in het water terecht zijn gekomen en zijn meegevoerd door het water. Er stond op het moment dat het gebeurde donderdag een ebstroom, dus een stroom richting zee. Er wordt volgens de woordvoerder niet meer actief in de omgeving gezocht naar het vermiste bemanningslid. ,,Maar we zijn wel extra alert.”

  De Veiligheidsregio meldde rond 1.00 uur dat de reddingsoperatie is gestaakt en dat er wordt overgegaan tot de berging van het schip. Aanvankelijk zocht een duikersteam van de brandweer naar de vermiste persoon. Die duikers zijn in de loop van de avond teruggekeerd naar de kazernes, waarna gespecialiseerde duikers nog hebben gezocht.
  Naast de vermiste persoon was er nog een andere opvarende op het 40 meter lange binnenvaartschip. Die is door de hulpdiensten uit het water gehaald en was goed aanspreekbaar.

  Het is nog onbekend welke lading het gekapseisde schip vervoerde, maar RijnmondVeilig meldt dat geen rekening wordt gehouden met een gevaarlijke lading. Het schip werd door twee andere schepen stabiel gehouden om te voorkomen dat het wegdrijft.

  Het binnenvaartschip was op een druk gedeelte van de Nieuwe Waterweg gekapseisd.
  De opvarenden van het schip komen vermoedelijk uit Urk. Burgemeester Cees van den Bos van Urk zegt dat de schrik hem om het hart sloeg toen hij het nieuws vernam. ,,We hopen en bidden voor een goede afloop”, schrijft hij op Twitter.

  Lichaam bemanningslid gekapseisde binnenvaartschip gevonden

  Zondag 8 mei 2022, ROTTERDAM

  Een lichaam dat afgelopen zondag werd gevonden in het water nabij de Noordzeeweg in Rozenburg, is van het vermiste bemanningslid van het binnenvaartschip dat vorige maand kapseisde in de buurt van de Maeslantkering, bij Hoek van Holland.

  De politie meldt woensdagavond op Twitter dat uit onderzoek blijkt dat het gaat om de 20-jarige matroos die vermist werd sinds het schip halverwege vorige maand op de Nieuwe Waterweg kapseisde. De familie is in kennis gesteld.
  Na het kapseizen kon één ander bemanningslid van het 40 meter lange schip worden gered. Er werd met gespecialiseerde duikers in het water naar de vermiste matroos gezocht, maar hij werd niet gevonden.

  Omdat er op het moment van het incident een ebstroom, een stroom richting zee, stond, werd er na enkele dagen volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond niet meer actief gezocht in de omgeving. Een woordvoerder zei wel „extra alert” te blijven.

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt het kapseizen van het schip.

 14. Schietende politiemedewerker verdacht van dood door schuld

  Donderdag 17 maart 2022 , Waalwijk
  De 27-jarige man die donderdag 17 maart werd doodgeschoten bij een aanhouding is om het leven gekomen door een „ongewild schot.” De politiemedewerker in kwestie wordt verdacht van dood door schuld. Dit meldt het Openbaar Ministerie donderdag.
  De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland had, was aangemerkt als verdachte in een lopend drugsonderzoek. Toen het arrestatieteam in actie kwam, is geschoten.

 15. Persoon valt door het dak tijdens plaatsen zonnepanelen in Bunne

  Zaterdag 2 april 2022, Bunne
  Aan het einde van de ochtend is een zonnepanelenmonteur (28jr) door het dak gevallen bij een loods in Bunne.

  Dit gebeurde aan de Roderweg, toen diegene probeerde zonnepanelen te plaatsen op het dak van het gebouw. De persoon is, door een lichtplaat, ruim vijf meter naar beneden gevallen. Ambulance, politie en een traumahelikopter rukten uit om het slachtoffer te helpen.

  Nadat de persoon werd gestabiliseerd, is diegene met spoed naar het ziekenhuis gebracht alwaar hij aan het opgelopen letsel overleden is.

 16. Leidenaar (58) valt van 10 meter hoogte uit boom en overlijdt

  Dinsdag 16 maart 2022, Leiden.
  Een 58-jarige man is woensdagmiddag overleden nadat hij in Leiden van 10 meter hoogte uit een boom was gevallen. Een politiewoordvoerder zegt dat hij waarschijnlijk de takken van een boom van 20 meter hoogte aan het snoeien was en daarbij ten val kwam.

  Het ongeval gebeurde op het Marowijnepad, waar volgens de woordvoerder volkstuintjes met veel tuinhuisjes zijn.

 17. Man overleden na val tussen wal en schip in Willemstad

  Donderdag 10 maart 2022, Willemstad
  In het Noord-Brabantse Willemstad is een man om het leven gekomen die vanaf een binnenvaartschip in het water was gevallen. Het schip lag bij de sluizen toen de man, een werknemer, donderdagochtend vroeg overboord viel, meldt de politie.

  De schipper van de boot belde de hulpdiensten en wist het slachtoffer zelf uit het water te halen. Hulpverleners konden niets meer doen, de man bleek overleden. De politie heeft beelden van wat er gebeurde en spreekt van een noodlottig ongeval.

 18. Werknemer (58) krijgt bij werk aan geluidswal N3 deel van machine op zich en overlijdt

  woensdag 9 maart 2022, Dordrecht
  Een 58-jarige Schiedammer is woensdagmorgen rond 08.30 uur om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval op de N3 in Dordrecht. Bij de bouw van een geluidsscherm is de 58-jarige man uit Schiedam om het leven gekomen.

  Het dodelijke arbeidsongeval gebeurde tijdens het aanbrengen van de fundering ter hoogte van Sterrenburg. Door nog onbekende oorzaak brak de mast van een machine af die vervolgens op de bouwvakker terechtkwam.

  De Schiedammer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

  De bouw van de geluidswal is na het fatale ongeluk stilgelegd en wordt donderdag hervat.

  Hulpverleners waren snel ter plaatse, helaas bleek het slachtoffer te zijn overleden. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 19. Drama met touringcar in Elburg: chauffeur overlijdt onder bus

  Dinsdag 8 maart 2022, Elburg
  Bij een ongeluk met een bus in Elburg is de chauffeur om het leven gekomen. De oorzaak van het ongeluk wordt door de politie onderzocht.

  De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. Volgens een woordvoerder van de inspectie wilde de chauffeur vermoedelijk het voertuig controleren vanwege technische problemen en is het slachtoffer bij de wielkast klem komen te zitten.

  Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag aan de Clakenweg, vlakbij Multifunctioneel Centrum ‘t Huiken en de bibliotheek. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze is later weer afgemeld. De brandweer heeft geprobeerd het slachtoffer te bevrijden.

  Kinderen
  In de touringcar zat op het moment van het ongeluk een groep kinderen. Zij zijn uit de bus gehaald en snel weer herenigd met hun ouders, laat de politie weten. De plek van het ongeluk is afgezet, zodat de Verkeersongevallenanalyse (VOA) en de arbeidsinspectie onderzoek kunnen doen.

 20. 24-jarige man uit Amerongen overleden na ongeluk met verreiker in kanaal

  Donderdag 17 februari 2022, Apeldoornseweg
  De bestuurder van de verreiker die woensdagavond in het Apeldoorns kanaal terecht was gekomen, is overleden. Dat meldt Politie Gelderland via social media. Het gaat om een 24-jarige man uit Amerongen.

  De verreiker (een voertuig dat zware voorwerpen kan verplaatsen) raakte iets voor 18.00 uur door nog onbekende oorzaak ter hoogte van Hall, op de kop te water. De man zat toen achter het stuur.

  Hulpdiensten massaal aanwezig
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Onder meer het duikteam van de brandweer in Deventer was aanwezig. In totaal stonden er vijf brandweervoertuigen en een ambulance op de weg. De verreiker werd met de man achter het stuur uit het water gehaald.

  Op dat moment was nog niet bekend hoe het met de man was. Iets voor 08.00 uur vanmorgen, maakte de politie zijn overlijden bekend.
  De Apeldoornseweg tussen Loenen en Eerbeek werd vanwege het ongeluk enige tijd afgesloten voor verkeer.

 21. Man overleden door bedrijfsongeval bij Vriesoord in Boxtel, stellage is omgevallen

  Woensdag 9 februari 2022, BOXTEL
  Bij een bedrijfsongeval aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel, is woensdagmorgen een man overleden. Dat meldt de politie. Het ongeval gebeurde bij het bedrijf Vriesoord.
  Rond 07.25 uur vertrokken de hulpdiensten naar het bedrijfspand. Volgens een woordvoerder van de arbeidsinspectie zou het slachtoffer met een heftruck tegen een stellage aan zijn gereden, waarna deze omviel.
  De arbeidsinspectie doet nog volop onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

 22. Man overleden na een aanrijding met shovel; Bedrijfsterrein Deventer

  maandag 31 januari, Deventer
  Een man is maandag om het leven gekomen bij een aanrijding met een shovel op een bedrijfsterrein in Deventer. De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd, aldus de politie.

  De man was op een terrein aan de Rigaweg bezig met sloopwerkzaamheden bij een leegstaand fabriekscomplex. Op dat terrein reed ook de shovel rond. Hoe de man onder de shovel terecht kon komen is nog niet duidelijk. De chauffeur van het voertuig wordt gehoord over het ongeluk. De sloopwerkzaamheden zijn stilgelegd.

 23. Traumaheli naar Galvaniweg, man overleden

  vrijdag 28 januari 2022 Schijndel
  De traumahelikopter werd vrijdagochtend rond elf uur opgeroepen naar de Galvaniweg. Ter plekke bleek een man medische noodhulp nodig te hebben. Meerdere ambulances en politie kwamen ook ter plekke. De man lag op het terrein van het bedrijf waar hij werkt. Hij is gereanimeerd maar alle hulp heeft helaas niet mogen baten.
  Wat er precies is gebeurd is onbekend. De arbeidsinspectie doet momenteel onderzoek bij het bedrijf. De politie is daar ook nog aanwezig.

 24. Fietser om het leven gekomen na aanrijding met vrachtwagen op N460

  Zaterdag 29-01-2022 TER AAR
  Op de N460 heeft zaterdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een fietser. De fietser is hierbij om het leven gekomen.
  De N460 tussen Alphen en Ter Aar is afgesloten. De plek van het ongeval is afgeschermd.
  De Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek.

 25. Slachtoffer bedrijfsongeval Kringloop overleden

  Vrijdag 21 januari, Nunspeet
  NUNSPEET – De man die vrijdag gewond is geraakt door een elektrische stapelaar is overleden. Het bedrijfsongeval vond plaats aan de Nijverheidsweg bij kringloopcentrum De Cirkel in Nunspeet.

  Het slachtoffer is die ochtend ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er complicaties opgetreden, waarna hij uiteindelijk is overleden. “De vrijwilliger in kwestie was geraakt bij zijn borst, maar de verwondingen vielen mee”, zo zegt voorzitter Martin Juffer. “Niemand weet waardoor hij overleden is, daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan, onder andere door de Arbeidsinspectie.”

  De leeftijd van de man wil Juffer niet benoemen. Wel zegt hij dat het om een vrijwilliger gaat die de gepensioneerde leeftijd heeft gehaald. “Het was ook één van de langstzittende vrijwilligers.”

  Op het moment van het ongeval was de man samen met nog twee vrijwilligers aan het werk in de distributiehal. “We zijn behoorlijk aangedaan door de hele situatie en met name het verlies van deze vrijwilliger”, aldus de voorzitter.

 26. Dode en zwaargewonde mosselkotter waren geen vissers maar onderhoudsmonteurs

  Dinsdag 4 januari, Dordrecht
  Op een mosselkotter langs de Merwedestraat in Dordrecht is een grote explosie geweest. Hierbij kwam een 25-jarige man uit Puttershoek om het leven en raakte een 28-jarige man uit Rotterdam zwaargewond. De twee slachtoffers waren onderhoud aan het schip aan het doen, aldus een woordvoerder van de politie. Het waren dus geen vissers.

  De arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van de explosie.
  De politie ondersteunt bij dit onderzoek.
  Hulpdiensten waren groots aanwezig: politie, brandweer, ambulance, een duikersteam en traumahelikopter waren ter plekke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het ongeval vond plaats bij scheepswerf Kooiman Hoebee BV. Het is nog niet bekend of de onderhoudsmedewerkers voor dit bedrijf aan het werk waren.

  De explosie vond plaats rond 16:30 uur. Daarbij raakte het dek los van het schip. Ook brak er brand uit. Een persoon raakte te water en werd vermist. Toen die weer werd gevonden, mocht reanimatie niet meer baten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden