2 gedachten over “dodelijke ongevallen 2022”

 1. Slachtoffer bedrijfsongeval Kringloop overleden

  Vrijdag 21 januari, Nunspeet
  NUNSPEET – De man die vrijdag gewond is geraakt door een elektrische stapelaar is overleden. Het bedrijfsongeval vond plaats aan de Nijverheidsweg bij kringloopcentrum De Cirkel in Nunspeet.

  Het slachtoffer is die ochtend ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er complicaties opgetreden, waarna hij uiteindelijk is overleden. “De vrijwilliger in kwestie was geraakt bij zijn borst, maar de verwondingen vielen mee”, zo zegt voorzitter Martin Juffer. “Niemand weet waardoor hij overleden is, daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan, onder andere door de Arbeidsinspectie.”

  De leeftijd van de man wil Juffer niet benoemen. Wel zegt hij dat het om een vrijwilliger gaat die de gepensioneerde leeftijd heeft gehaald. “Het was ook één van de langstzittende vrijwilligers.”

  Op het moment van het ongeval was de man samen met nog twee vrijwilligers aan het werk in de distributiehal. “We zijn behoorlijk aangedaan door de hele situatie en met name het verlies van deze vrijwilliger”, aldus de voorzitter.

 2. Dode en zwaargewonde mosselkotter waren geen vissers maar onderhoudsmonteurs

  Dinsdag 4 januari, Dordrecht
  Op een mosselkotter langs de Merwedestraat in Dordrecht is een grote explosie geweest. Hierbij kwam een 25-jarige man uit Puttershoek om het leven en raakte een 28-jarige man uit Rotterdam zwaargewond. De twee slachtoffers waren onderhoud aan het schip aan het doen, aldus een woordvoerder van de politie. Het waren dus geen vissers.

  De arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van de explosie.
  De politie ondersteunt bij dit onderzoek.
  Hulpdiensten waren groots aanwezig: politie, brandweer, ambulance, een duikersteam en traumahelikopter waren ter plekke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het ongeval vond plaats bij scheepswerf Kooiman Hoebee BV. Het is nog niet bekend of de onderhoudsmedewerkers voor dit bedrijf aan het werk waren.

  De explosie vond plaats rond 16:30 uur. Daarbij raakte het dek los van het schip. Ook brak er brand uit. Een persoon raakte te water en werd vermist. Toen die weer werd gevonden, mocht reanimatie niet meer baten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden