Vakevent Veilig Werkt BeterVakevent Veilig Werkt Beter

’s HERTOGENBOSCH – Het vakevent Veilig Werkt Beter draait om ‘Meer winst met veilig en gezond werken’. Op de eerste editie bleek een grote behoefte te zijn aan meer informatie over de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Meer dan 50 procent van de MKB-bedrijven blijkt dit niet op orde te op orde te hebben. Veilig Werkt Beter 2014 vindt plaats van 4 tot en met 6 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Dit jaar dus extra aandacht voor RI&E met onder andere een spreekuur voor eerstelijns advies en specifieke voordrachten waar ook thema’s als psychosociale arbeidsbelasting, gedrags- en cultuurverandering en gezondheid & preventie aan bod komen. Veilig Werkt Beter toont hoe veilig werken al bij de bron aan te pakken en biedt inzicht in het integraal ontwerpen van veilige en gezonde producten, keuze materialen en inrichten van processen. Daarnaast vinden bezoekers er oplossingen voor een veilig gebouw, een veilige werkplek en restveiligheid (persoonlijke beschermingsmiddelen). Naast preventieve maatregelen komen ook
incidentbestrijding en bedrijfshulpverlening uitgebreid aan bod.

De komende editie is er speciale aandacht voor langdurig werken in dezelfde houding (‘stilzitten is dodelijk’), psychosociale arbeidsbelasting (goed voor eenderde van het werkgerelateerd ziekteverzuim), resilience, werken op hoogte (en verantwoordelijkheid opdrachtgevers), nieuwe regelgeving en risicomanagement.

Awareness & activiteiten
Op Veilig Werkt Beter kan de bezoeker ook zelf onveilig en ongezond werken ervaren door middel van demo’s en zelf doen-activiteiten op het binnen- en buitenterrein. Er zijn workshops over werken met gevaarlijke stoffen en de zorgplicht van bedrijven. In het theater zijn meer dan vijftig flitspresentaties afgewisseld met rollenspellen en paneldiscussies. De meest innovatieve oplossingen zijn te zien in de expositie van de Veilig Werkt Beter Award.

Meer info: www.veiligwerktbeter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *