Scan Veilig Gedrag

Bron: Arboportaal.nl

Veiligheid op de werkvloer verder verhogen? Doe dan de Scan Veilig Gedrag. Met deze scan neem je het veiligheidsgedrag binnen de organisatie onder de loep en zie je wat medewerkers en leidinggevenden doen voor veiligheid op het werk, en waarom zij dit doen. De inzichten helpen je om de veiligheid op de werkvloer verder te verhogen.

https://www.arboportaal.nl/binaries/small/content/gallery/arboportaal/content-afbeeldingen/nieuws/scan-veilig-gedrag.jpg

De Scan Veilig Gedrag is een initiatief van het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De scan is ontwikkeld door dr. Joyce Rupert, die eerder al onderzoek heeft gedaan naar het versterken van arbeidsveiligheid.

In de Scan Veilig Gedrag komen verschillende aspecten aan bod om antwoord te geven op de vraag hoe veilig gedrag op de werkvloer is georganiseerd en wat er te verbeteren valt. De scan is bruikbaar voor alle organisaties die de veiligheid op de werkvloer nog verder willen verhogen. Zowel de leidinggevende als medewerkers vullen de scan in (let op, er zijn van beide minimaal 3 deelnemers nodig). Op basis van de ingevulde vraaglijsten wordt er automatisch een feedbackrapport opgesteld met de resultaten en nuttige en concrete tips en adviezen die helpen de veiligheid op de werkvloer naar een nóg hoger plan te brengen.

Klik hier voor meer informatie over veilig gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *