AANDACHT VOOR GEZOND EN VEILIG WERKEN LEVERT GELD OP

De toegenomen aandacht voor veilig en gezond werken is goed voor de bedrijfsvoering. Dat zegt 93 procent van de bezoekers van de Britse Safety and Health Expo 2014.

Dat maakt het British Standard Institution (BSI) bekend op basis van een enquête. Volgens BSI is de negatieve reputatie van veilig en gezond werken onterecht.

“Arbo wordt vaak gezien als bureaucratie en lastenverzwaring, maar onze resultaten tonen aan dat dit beeld verandert. Het is goed om te zien dat werkgevers gezondheid en veiligheid serieus nemen en, nog belangrijker, dat deze duidelijke boodschap door iedereen in het bedrijf wordt begrepen, van de top tot de werkvloer”, zegt Suzanne Fribbins, Risk Management Expert bij BSI. “Door te investeren in duidelijk omschreven beleid en procedures waarmee je de gezondheid- en veiligheidsrisico’s identificeert, kunnen organisaties de risico’s minimaliseren voor zowel werknemers als bezoekers externe contractanten op hun terrein.”

93 procent van de respondenten gelooft dat de top van het bedrijf gedreven is om gezond en veilig werken te stimuleren. 67 procent meent dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om het arbobeleid uit te voeren. 35 procent van de respondenten zegt dat zijn bedrijf interne regels en procedures heeft ingevoerd om het werk gezonder en veiliger te maken, 31 procent heeft geïnvesteerd in training van het personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *