Zwolse school krijgt boete van Inspectie voor nalatigheid bij bedrijfsongeval

De onderwijskoepel Stichting Gereformeerde Voortgezet Onderwijs Oost-Nederland krijgt een boete van 37.500 euro van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanwege ernstige nalatigheid. Volgens de inspectie kon het Greijdanus College in Zwolle, die onder de onderwijskoepel valt, de veiligheid in een praktijklokaal niet waarborgen. Dit meldt De Stentor.

Volgens woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie Sociale Zaken is het uitzonderlijk dat een dergelijke boete opgelegd wordt aan een onderwijsorganisatie. Het gaat om een standaard bedrag voor overtreding van een wetsartikel voor het bieden van een veilige werkomgeving. Dat wordt verhoogd met 1.500 euro omdat de school het ongeval te laat meldde.

In november 2014 werd een 12-jarige vmbo-leerling in zijn oog geraakt door een boor. Dit gebeurde toen zijn klasgenoot de boor verkeerd in een accuboor-machine plaatste. Bij gebruik van de machine raakte de boor los en trof het oog van de scholier. Hij loopt kans op termijn blind te worden aan zijn beschadigde linkeroog.

De onderwijskoepel overweegt bezwaar te maken tegen de boete. Eerder waren ze het ook niet eens met het feit dat het incident werd aangemerkt als een bedrijfsongeval.”Wij erkennen de nalatigheid en betreuren het ongeval ten zeerste”, zegt de vestigingsdirecteur in Zwolle.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *