Weginspecteur meer zelf aangereden na ongeluk

DEN HAAG – 

21 auto's van weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn afgelopen jaar total loss gereden. Dat zijn er flink meer dan de 15 gele pick-ups die in 2013 zijn aangereden. In alle gevallen stond de wagen van Rijkswaterstaat op of langs de snelweg om de plaats van een ongeval te markeren.

De medewerkers raakten niet gewond, maar de auto's waren fors beschadigd. „Als iemand op de snelweg op een stilstaande auto knalt, dan moet je wel aan total loss denken”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat maandag.

Er is geen verklaring voor die toename, zegt hij. „De laatste jaren zijn de auto's al opvallender gemaakt, met fellere strepen. Ook worden de rode kruizen boven de weg sneller aangezet, om aan te geven dat mensen niet meer op die baan mogen rijden.” Waarom er dan toch meer ongelukken zijn gebeurd, is volgens hem speculeren. „Misschien zijn mensen meer met andere dingen bezig dan autorijden. Met de navigatie of de telefoon, bijvoorbeeld.”

Bij Rijkswaterstaat werken zo'n 260 weginspecteurs. Na een pechgeval of ongeluk op de weg, worden er allerlei maatregelen genomen om de weg snel weer vrij te krijgen. De inspecteurs informeren bijvoorbeeld hulpdiensten en laten een rijstrook afsluiten met een rood kruis boven de weg. Op die manier kunnen hulpverleners hun werk veilig doen.

 

 

Een gedachte over “Weginspecteur meer zelf aangereden na ongeluk”

 1. zo 25 jan 2015, 11:46| lees voor
  Weer auto weginspecteur aangereden

  STEENWIJK –
  In de nacht van zaterdag op zondag is er weer een auto van een weginspecteur van Rijkswaterstaat aangereden. Dat zei Rijkswaterstaat zondag.

  De inspecteur was op de A32 nabij Steenwijk om een aanrijding te markeren. Een automobilist botste tegen zijn wagen en vervolgens tegen de vangrail. De twee inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De 27-bestuurder had gedronken, aldus de politie.
  De weginspecteur van Rijkswaterstaat zat zelf niet in zijn auto. Rijkswaterstaat meldde onlangs dat vorig jaar maar liefst 21 auto’s van inspecteurs total loss werden gereden. In 2013 waren dat er nog 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *