Website voor administratie bouwongevallen

07-12-2012

Een website waarop ongevallen in de bouw eventueel vanaf de bouwplaats geregistreerd kunnen worden, gemeld aan de KAM-functionaris en eventueel daarna ook aan de Arbeidsinspectie. Dat is Bouwongeval.nl dat gisteren werd gelanceerd.

De website is opgezet door Arbouw, de stichting waarin werkgevers en werknemers in de bouw (waaronder ook de schilders) samenwerken om de veiligheid in de bouw te vergroten. Er kan een eigen profiel op worden aangemaakt. De website is aan te vliegen met een computer, maar ook met een tablet of een smartphone. Een ongeval kan daardoor onmiddellijk gemeld worden, eventueel nog op de bouwplaats zelf. Door middel van handige voorkeuze menu's kan snel een duidelijke omschrijving van het ongeval gegeven worden.

Melden

Het systeem verzend de melding dan naar de vooraf opgegeven KAM-functionaris van het bedrijf, zodat die op de hoogte is. Ook geeft de website meteen tips voor wat er aan de situatie rond het ongeluk waarschijnlijk verbeterd zou kunnen worden. Tenslotte geen het systeem aan of het ongeval aan de wettelijke eisen voldoet om gemeld te moeten worden aan de InspectieSZW. Is dat het geval, dan kan dat ook via het systeem gebeuren.

Op deze manier worden bedrijven geholpen hun ongevallen beter te registreren. Bedrijven kunnen hun eigen ongevalsstatistieken ook vergelijken met  het landelijk gemiddelde. Ook hoop de InspectieSZW natuurlijk op deze manier vollediger en sneller over ongevallen geïnformeerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *