Waarom dakrandbeveiliging steeds belangrijker wordt

bron: betonnenstaalbouw.nl

Het komt steeds vaker voor dat platte daken gebruikt worden voor plaatsing van allerlei apparatuur, zoals airconditioningsystemen, afzuigsystemen, telecominstallaties en ook steeds meer voor zonnepanelen. Dit zal dan ook vooral van toepassing zijn voor daken van bedrijfsgebouwen. Al die apparatuur op het dak moet ook onderhouden worden. Daarvoor moet het platte dak betreden worden. In de meeste gevallen zal dit ook veilig kunnen, maar risico’s blijf je op een dak altijd houden. Vooral als er grote werken op het dak moeten gebeuren, kan een dakrandbeveiliging zeer zinvol zijn en zelfs noodzakelijk.

Tijdelijke dakrandbeveiliging

Nu is het heus niet zo dat ieder dak zonder dakrandbeveiliging bij uitstek onveilig is. Maar het kan zomaar eens voorkomen dat er wat grotere reparatie- of onderhoudswerkzaamheden op het dak plaats moeten vinden. Als je dan geen dakrandbeveiliging hebt, dan kun je een probleem krijgen. Je bent als onderneming volgens de Arbowetgeving wel verplicht om werknemers veilig te laten werken. Dit geldt helemaal voor werkzaamheden op grote hoogte. In geval van tijdelijke werken kan een tijdelijke dakrandbeveiliging een oplossing bieden. Een tijdelijke dakrandbeveiliging is sterk en robuust, maar toch licht in gewicht. Het kan gemakkelijk en snel geplaatst worden om na de werkzaamheden weer gemakkelijk te verwijderen. Zo schep je optimale veiligheid bij werkzaamheden op je dak. Kijk op Dakrandbeveiliging.nl voor de mogelijkheden van tijdelijke dakrandbeveiliging.

Permanente dakrandbeveiliging

Juist door de plaatsing van verschillende soorten apparatuur kan een plat dak behoorlijk vol komen te staan. Maar het gebruik van apparatuur en installaties houdt ook in dat er regelmatig onderhoud gepleegd moeten worden of dat er iets gerepareerd moet worden. Als jij het dak van je bedrijfspand vol hebt staan en er moet regelmatig iemand het dak op, dan kun je een permanente dakrandbeveiliging overwegen. Dit zal meestal zijn in de vorm van een hekwerk wat aan de randen van het dak wordt gemonteerd. Kijk voor de soorten dakrandbeveiliging op Dakrandbeveiliging.nl. Degenen die het dak op moeten, kunnen zo veilig hun onderhouds- of reparatiewerkzaamheden verrichten, zonder dat dit je gemoedsrust aantast. Je voldoet zo prima aan de Arbowetgeving en je bespaard er een hoop geld mee. Je hoeft namelijk bij werkzaamheden niet telkens een tijdelijke dakrandbeveiliging aan te laten brengen en medewerkers hoeven zich niet bezig te houden met allerlei valbeschermingsmaatregelen.

Een gedachte over “Waarom dakrandbeveiliging steeds belangrijker wordt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *