Bijeenkomst over tekenbescherming

Bron:NEN.nl

In het kader van ‘Week van de teek’ (15-21 april) houdt NEN samen met experts op 17 april een bijeenkomst over teken en hoe je je kan beschermen tegen tekenbeten.

Experts geven tijdens de bijeenkomst uitleg over teken, bescherming tegen tekenbeten en het belang van het dragen van de juiste kleding. Het gaat over gezond en veilig werken en recreëren in een omgeving waar een hoog risico op tekenbeten is. Bescherming Het aantal mensen dat de ziekte van Lyme oploopt stijgt al jaren. Teken komen voor in natuurgebieden, maar ook in het groen van de bebouwde kom. Het is belangrijk om je te beschermen tegen tekenbeten. Dit geldt niet alleen voor werkenden in het groen, maar ook voor recreanten. Beschermen tegen tekenbeten is meer dan controle van je lichaam aan het einde de dag. Er zijn verschillende mogelijkheden om je te beschermen tegen tekenbeten. Eén optie is het dragen van met permethrine geïmpregneerde kleding. In verschillende buitensport winkels is kleding te koop die geïmpregneerd is met permethrine. Maar is iedere kleding hetzelfde? En waar moet je op letten? Kan mijn werkgever mij verplichten om de kleding te dragen? Dit soort vragen komt aan bod tijdens de bijeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden voor de kosteloze deelname kunt u hier terecht.

App

Er is ook speciale app beschikbaar: ‘Tekenbeet‘. De app is ontwikkeld door het RIVM en bevat informatie over hoe u op teken moet controleren en hoe u een teek kunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *