Vrachtwagenchauffeurs boos na onterechte boetes

Transport en Logisiek Nederland (TLN) wil dat tientallen boetes voor vrachtwagenchauffeurs ongedaan worden gemaakt. De truckers werden afgelopen week op diverse plekken in de regio op de bon geslingerd omdat ze met gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom reden.

De chauffeurs en TLN zijn boos op Rijkswaterstaat, omdat die bij omleidingsroutes blunderde met de bebording. Daar werd per ongeluk dezelfde letter gebruikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en voor landbouwvoertuigen. De truckers kwamen door het volgen van de borden in de bebouwde kom terecht. Rijkswaterstaat erkent de fout, maar wil de boetes niet terugdraaien.

TLN roept alle bekeurde chauffeurs op om zich te melden om een front te kunnen vormen om de boetes van tafel te krijgen.

Een gedachte over “Vrachtwagenchauffeurs boos na onterechte boetes”

 1. ‘Boete vrachtwagenchauffeurs eigen schuld’

  Door loes van Niekerk

  30 juli 2014
  De vrachtwagenchauffeurs die klaagden over boetes die zij hadden gekregen, zaten zelf in de fout volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Dat schrijft AD De Dordtenaar. De vrachtwagenchauffeurs reden niet via de omleidingsroute, maar hadden zelf een alternatieve route gezocht via de Laan der Verenigde Naties. Vrachtwagenchauffeurs die hier met gevaarlijke stoffen reden, kregen boetes.

  Omdat de vrachtwagenchauffeurs zelf voor de beboete route kozen, terwijl zij via de gebruikelijke omleidingsroute hadden kunnen rijden, weigert de ILT de boetes in te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *