Vernieuwde zelfinspectietool helpt bedrijven op weg

Bron: Inspectie SZW

De zelfinspectietools van Inspectie SZW zijn vernieuwd. De tools, of ‘regelhulpen’ behandelen 4 hoofdthema’s waar de Inspectie SZW toezicht op houdt: Gezond & Veilig werken, Eerlijk werken, Werken met gevaarlijke stoffen en Werkdruk en ongewenst gedrag. Hiermee zet de Inspectie SZW de regels voor eerlijk, gezond en veilig werken op een rij. De vernieuwde tools zijn beter te raadplegen op telefoon of tablet. Hiermee kunnen werkgevers nog sneller en eenvoudiger controleren aan welke wet- en regelgeving zij moeten voldoen.

Op Zelfinspectie.nl kijkt een ondernemer als het ware door de ogen van een inspecteur naar de eigen organisatie. Elke zelfinspectietool bestaat uit meerdere stappen en vragen die met ‘ja’, ‘nee’ of ‘nog checken’ worden beantwoord. Na afloop volgt een overzicht met persoonlijke verbeterpunten. Hierdoor krijgen ondernemers een goede indruk van hoe hun bedrijf ervoor staat en op welke punten zij nog actie moeten ondernemen.

Door de zelfinspectietools te moderniseren verwacht de Inspectie SZW dat nog meer ondernemers de tools zullen doorlopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer de zelfinspectietool geheel wordt ingevuld, werkgevers sneller maatregelen nemen om de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf te verbeteren. De gegevens zijn anoniem en kunnen niet door de Inspectie worden ingezien.

Ga naar Zelfinspectie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *