Top 5 bedrijfsongevallen

bron:www.hrpraktijk.nl

44% van de medewerkers op de werkvloer in een fabriek, werkplaats of buitenlocatie geeft aan weleens een struikel- en/of valpartij te hebben meegemaakt. Een kwart maakte soms een misstap. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Manutan onder 865 werknemers die betrokken zijn bij veiligheid in de kantooromgeving en op de werkvloer in fabrieken, werkplaatsen en op buitenlocaties in Nederland.

"Het geeft aan dat lopen op de werkvloer nog steeds niet zonder risico is," stelt Jan Piet van Dijk, Director Operations Benelux en Veiligheidscoördinator bij Manutan. "Enerzijds zou er dus meer aandacht moeten komen voor een schone, overzichtelijke werkvloer, anderzijds is het juist toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen, van veiligheidskleding tot val- en gehoorbescherming, heel belangrijk."

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veiligheidsmiddelen in ruim 30% van de gevallen niet altijd aanwezig zijn. "Dat is een hoog percentage," zegt Van Dijk, "Blijkbaar wordt veiligheid nog niet overal even serieus genomen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de gekozen beschermingsmiddelen passen bij de eisen die de werkomgeving stelt."

Top 5 meest voorkomende ongevallen met lichamelijk letsel

Struikelen of uitglijden                                                                     44%
Misstappen                                                                                      25%
Verkeerd tillen                                                                                  25%
Geraakt worden of bekneld worden door een machine                   15%
Val van minder dan 2,5 meter hoogte                                              14%

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *