SZW publiceert drie nieuwe basisinspectiemodules

De Inspectie SZW heeft drie nieuwe basisinspectiemodules gepubliceerd. Deze modules zijn opgesteld aan de hand van de stand van de techniek en geschreven voor intern gebruik bij de Inspectie SZW. Werkwijzen zijn algemeen omschreven. Inspecteurs kunnen op grond van de aangetroffen situatie in een bedrijf afwijken van de beschreven werkwijze.

 1. Werkdruk
  Deze basisinspectiemodule is toepasbaar bij het inspecteren op het PSA risico werkdruk in alle bedrijven en instellingen, waar door werknemers arbeid wordt verricht.
 2. Arbeidstijdenwet – Arbeid door jeugdigen en kinderen
  Deze basisinspectiemodule (BIM) is toepasbaar op (stage en reguliere) arbeid van kinderen en jeugdigen en bestaat uit drie submodules.
  Submodule A geldt voor reguliere arbeid in bedrijven en instellingen: (bij-)banen en vakantiewerk van jeugdigen/kinderen.
  Submodule B geldt voor stages of praktijkonderwijs door jeugdigen/kinderen in bedrijven en instellingen, naast en in samenhang met het onderwijs. De normen voor werkzaamheden die tijdens (aan de voorwaarden voldoende) stage of praktijkonderwijs worden verricht, wijken af van de normen voor reguliere arbeid door kinderen of jeugdigen.
  Submodule C geldt voor kinderen tot en met 12 jaar die artistieke arbeid verrichten, de zogenaamde kunstkinderen.
 3. Ongewenste Omgangsvormen inclusief arbeidsdiscriminatie
  Deze basisinspectiemodule is toepasbaar bij het inspecteren op het arbeidsrisico Ongewenste Omgangsvormen. Ongewenste Omgangsvormen maken naast Agressie en Geweld door derden (zoals cliënten, bezoekers, bewoners, patiënten, leerlingen en reizigers) en naast Werkdruk onderdeel uit van het risico Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA).

 

https://www.inspectieszw.nl/publicaties/

Lees meer over eerder gepubliceerde basisinspectiemodules

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *