Kosten opleidingen steigerbouwers ingehouden

bron: FNVBouw.nl

Per 1 januari 2017 moeten steigerbouwers een erkend certificaat hebben. Anders mag er niet gewerkt worden. De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) heeft dat met haar leden afgesproken. Grote opdrachtgevers hebben dat geborgd in hun toelatingsbeleid. En met de Inspectie SZW zijn afspraken gemaakt. Een goede ontwikkeling.

Maar het lijkt er nu op dat een flink aantal werkgevers de rekening daarvan bij hun personeel leggen. De cursuskosten van soms wel € 1200 worden ingehouden van het loon van de steigerbouwers. Dat is natuurlijk een belachelijke situatie. Helaas wel kenmerkend voor de manier waarop een hoop bedrijven in de steigerbouw hun personeel behandelen.

Bijeenkomst

Er wordt in de buurt van Rotterdam een bijeenkomst belegd. We roepen alle werknemers die loon ingehouden hebben gehad op om daarnaar toe te komen en je collega’s mee te nemen. Er moet een duidelijk signaal naar de werkgevers gaan dat dit soort dubieuze praktijken moet stoppen.

Exacte plaats en datum worden binnenkort bekend gemaakt. Meld je wel alvast als geïnteresseerde, dan word je rechtstreeks op de hoogte gehouden. Dat kan door te mailen naar projectbouwkolom@fnv.nl. Kijk ook op onze Facebookpagina
en volg de pagina voor steigerbouwers voor het laatste nieuws.

Zie ook: Website SVWOH gelanceerd (Stichting Veilig Werken Op Hoogte) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *