Safety App Risicobeoordelingstraject voor machineveiligheid

Siemens introduceert de Safety App Risicobeoordelingstraject voor machineveiligheid. In deze gratis App wordt men stap voor stap geleid door het gehele traject van doelstellingen, wettelijke bepalingen en te volgen processen.

De Safety App is bestemd voor machinebouwers en eindgebruikers die zelf aanpassingen of wijzigen aanbrengen aan hun eigen machine of installatie. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt men meegenomen hoe elke fase van het gehele risicobeoordelingstraject te doorlopen: vanaf de risicoanalyse, via de risicoreductie tot en met de validatie. Om er verzekerd van te zijn dat men de informatie  juist interpreteert, kan men elke doorlopen fase optioneel afsluiten met een test.

De Europese richtlijnen eisen dat machinebouwers en eindgebruikers passende maatregelen nemen ter voorkoming van gevaarlijke machinesituaties voor medewerkers. Geen machine en situatie is gelijk. Dit vraagt dan ook om flexibele oplossingen voor machineveiligheid. Siemens biedt met Safety Integrated oplossingen voor veiligheidsvraagstukken met een groot assortiment producten, diensten en ondersteunende tools, waaronder de gratis Safety App Risicobeoordelingstraject op de Siemens site.

De Safety App vindt men op www.siemens.nl/industry/machineveiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *