Route naar de RI&E nieuwe tool voor ondernemers

Bron: Adfiz.nl

Adfiz is supporter van de 6e week van RI&E en hun kennisdossier is opgenomen als speciale activiteit. In het kennisdossier vind je hulpmiddelen om de Risico Inventarisatie en Evaluatie met klanten te bespreken in het kader van een brede risico-aanpak. Steunpunt RI&E lanceerde recent een nieuwe tool voor ondernemers (en hun adviseurs): de route naar de RI&E.

Een bedrijfsongeval met een haperende of verouderde machine. Een medewerker die wordt blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Iemand die uitvalt omdat hij te lang te zwaar of te weinig uitdagend werk heeft verricht (fysiek of psychisch). Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van personeelgerelateerde risico’s die ondernemers lopen. Risico’s die bovendien ook de bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen (verzuim), tot hoge aansprakelijkheidskosten kunnen leiden en de goede naam van een ondernemer in gevaar kunnen brengen. Daarover meedenken en adviseren past binnen de totaalaanpak van de risico’s die je klant loopt.

Wil je als financieel adviseur jouw klanten helpen met hun RI&E? Neem dan een kijkje in het kennisdossier en benut de Week van de RI&E om met klanten in gesprek te komen over dit onderwerp. In het kennisdossier vind je ook informatie over de inzet van de Route naar de RI&E. Het Steunpunt heeft een nieuwe animatie ter beschikking gesteld die je ook in jouw klantcommunicatie kunt gebruiken. De animatie legt in ongeveer 90 seconden uit wat een RI&E is en waarom het belangrijk is om er een te hebben. De animatie is ondertiteld en kan worden gedeeld via sociale media, nieuwsbrief of op een website worden geplaatst.

Je kunt de animatie delen van de Youtube pagina van Adfiz. De animatie is ook (tijdelijk) hier te downloaden om hem in je eigen kanalen te integreren: https://we.tl/t-SJm0y7E1Om

Alle supporters van de Week van de RI&E

https://www.weekvanderie.nl/supporters/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *