OSHwiki

KENNIS DELEN!

26 augustus 2014 | Arbozorg
In Nederland is er veel kennis beschikbaar over gezond en veilig werken, maar hoe pakken de collega's in andere landen het aan? OSHwiki is het eerste online platform waar gebruikers in alle talen samen kennis over gezondheid en veiligheid op het werk kunnen creëren en delen.
Dr. Christa Sedlatschek, directeur van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA), roept OSH-professionals (occupational health and safety) op deel te nemen aan OSHwiki en om de beschikbare kennis op het platform uit te breiden. "Het platform is een belangrijke stap op de weg naar het gezonder en veiliger maken van de werkplekken in Europa, en is van toegevoegde waarde voor betrokkenen op zowel professioneel als persoonlijk niveau. Met OSHwiki kunnen deskundigen hun werk op een eenvoudige en handige plaats met elkaar delen, erkenning ontvangen van de internationale OSH-gemeenschap voor hun expertise en profiteren van collegiale toetsing van hun werk door een breder publiek.

Vele nationale organisaties voor veiligheid en gezondheid op het werk en toonaangevende onderzoeksinstituten dragen eraan bij. OSH-deskundigen hebben al bijna 300 artikelen naar het platform geüpload over onderwerpen op het vlak van onder meer arbobeheer en -organisatie, gevaarlijke stoffen, ergonomie, psychosociale kwesties en risicogroepen. OSHwiki streeft er als one-stop-shop voor OSH-content naar de belangrijkste bron te worden op het gebied van gezondheid en veiligheid voor de OSH-gemeenschap en daarbuiten.

klik hier naar OSHwiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *