‘Meld misstanden in nagelsalons’

Staatssecretaris Van Ark vindt het “onacceptabel en heel erg om te zien” wat er in veel nagelsalons in Nederland gebeurt. Ze roept mensen op om de misstanden die ze zien of waar ze over horen, te melden bij de Inspectie SZW.

“De inspectie handelt door meldingen, dan kunnen ze interveniëren. Het is daarom van belang dat we allemaal oren en ogen open houden, omdat we het niet alleen kunnen”, vertelt Van Ark in het NOS Radio 1 Journaal.

In Nederland is er nauwelijks sprake van toezicht op de snelgroeiende nagelsector, terwijl er zorgwekkende signalen zijn van mensenhandel en uitbuiting. De nagelsalons zijn al langer aantrekkelijk voor criminelen, om er geld wit te wassen of illegalen te laten werken. Er zijn geen regels over het beginnen van een nagelsalon, veel mensen kunnen er tegelijk werken en er wordt vaak contant betaald.

Mensenhandel

De nagelsalons zijn volgens Van Ark echter niet de grootste prioriteit voor de Inspectie, maar dat kan veranderen als er meer meldingen binnenkomen.

“Wat mij betreft is het probleem groot bij de salons, maar is het probleem van uitbuiting en mensenhandel breder. We moeten er samen de schouders onder zetten. Er zijn ook sectoren die nog minder in het daglicht staan, maar waar ook sprake is van mensenhandel”, zegt de staatssecretaris.

Bron:NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *