Man doet namens anderen veiligheidsexamen

29 jan 2014, 14:13

ROTTERDAM – Een 25-jarige man heeft vermoedelijk meerdere keren voor anderen examen gedaan voor het halen van een veiligheidscertificaat voor aannemers. Hij werd in Rotterdam betrapt en aangehouden toen hij met de identiteit van een ander het diploma probeerde te halen. Dat meldde de Inspectie SZW (vroegere Arbeidsinspectie) woensdag.

Foto: Dijkstra
De zogeheten VCA-certificaten zijn nodig voor mensen die werken met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving, zoals constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, fabrieken en installaties. De examenfraude zou kunnen leiden tot potentiële veiligheidsrisico’s voor de Nederlandse samenleving, aldus de inspectie.

Het eigen VCA-diploma (Veiligheid, Gezondheid en Milieuchecklist Aannemers) van de man was enige maanden geleden ingetrokken omdat hij daar via een andere fraudezaak met examens aan was gekomen. In december mocht hij in de herkansing en haalde hij dit keer volgens de regels opnieuw zijn diploma. Daarna kwam hij echter nog één keer, maar vermoedelijk vaker op namens iemand anders die de stof waarschijnlijk niet beheerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *