Dura Vermeer wil meer grip op zzp-er

ROTTERDAM – Dura Vermeer gaat gebruik maken van de diensten van certificeringsinstituut ZZP-erkend voor controles op verklaringen arbeidsrelatie, identificaties, uittreksels Kamer van Koophandel en veiligheidsdiploma’s van zzp’ers die het bouwconcern inhuurt. Dura Vermeer heeft hiervoor met ZZP-erkend een overeenkomst ondertekend.

De onderneming wil hiermee verzekerd zijn dat de zelfstandige opdrachtnemers zonder personeel (zzp) die zij inhuurt, voldoen aan de wettelijke inhuureisen, zoals opgenomen in de Wet Ketenaansprakelijkheid, de Wet Arbeid Vreemdelingen en de afspraken die het bedrijf heeft gemaakt over horizontaal toezicht met de Belastingdienst.

Voor de controles werkt Dura Vermeer met een elektronische database waarin documenten van zzp’ers op meer dan dertig punten worden gecontroleerd, vastgelegd en bijgehouden. Daarnaast is in de database te zien waar de zzp’er onder contract staan. Ook kunnen op de bouwlocatie alle gegevens en documenten van de ingehuurde zzp’er via de laptop, tablet of smartphone worden ingezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *