InspectieSZW genomineerd

 

 

Het afgelopen jaar lanceerde De Inspectie SZW op het Nova-college in Beverwijk de nieuwe digitale tool- 'Healthy Metal'. De tool is bedoeld voor jongeren die werken in de metaalsector. Met de digitale tool wil de Inspectie SZW jongeren meer bewust maken van de risico's die zij lopen tijdens hun werk. Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat jongeren t/m 24 jaar in de metaal relatief vaker een ongeval hebben dan oudere werknemers. Dit komt vooral door het onveilig werken met machines. In de tool kunnen de jongeren kiezen voor vier verschillende beroepsgroepen en beantwoorden ze zeven meerkeuzevragen. Daarna krijgen ze direct te zien of hun antwoord juist is en worden er enkele korte tips gegeven.

 

Naast voornoemde tool heeft de Inspectie SZW meerdere initiatieven ontwikkeld om in de sector metaal aandacht te vragen voor veiligheid. Deze  veelzijdige aanpak die meer inhoudt dan inspecteren alleen,  is vooral ingezet  om ongevallen bij jongeren die net zijn gestart in Metaalbedrijven zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Nu is de aanpak van Inspectie SZW  genomineerd voor een prijs: de handhavings- en toezichtsprijs 2015. Alleen dat al is supergoed nieuws!  Het wordt echter nog beter, als iedereen massaal gaat stemmen op deze aanpak zal er nog meer publiciteit voor dit belangrijke onderwerp komen.  

 

Wanneer u dit initiatief wilt steunen ga dan naar de site http://www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl/stemmen.php  en laat uw stem meetellen. 

 

 

Meer links:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *