Inspectie SZW steunt Week van de RI&E met inspecties en e-publicatie

In de Week van de RI&E ontvingen 1.000 kleine bedrijven en instanties een brief van de Inspectie SZW. Hierin werd hen gevraagd de RI&E (Risico-inventarisatie en Evaluatie) inclusief het bijbehorende Plan van Aanpak op te sturen.

Met deze schriftelijke inspectieactie vraagt de Inspectie aandacht voor de naleving van deze wettelijke verplichtingen op het terrein van Arbozorg. De actie vindt plaats bij bedrijven en instellingen in de sectoren die het slechtst scoren op naleving van deze verplichtingen. Bedrijven die geen, of geen goede RI&E met bijbehorend Plan van Aanpak opsturen, krijgen een waarschuwingsbrief. Ook worden deze bedrijven geselecteerd voor een inspectiebezoek in 2016.

E-publicatie

De Inspectie lanceerde onlangs ook een e-publicatie, getiteld ‘Gezond en veilig werken. Hoe doet ú dat?’ De e-publicatie geeft praktische suggesties om met ‘Preventie in 3 stappen’ aan de slag te gaan in kleine, middelgrote en grote organisaties. Daarnaast biedt de zelfinspectietool ‘Arbo op orde!’ een checklist voor het maken en actueel houden van een RI&E met Plan van Aanpak. De tool is te vinden op zelfinspectie.nl.

Bron: Inspectie SZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *