Inspectie SZW al bereikbaar op nieuwe website met nieuwe naam

Bron:rendement.nl

Inspectie SZW start 2022 met een nieuwe naam. De Nederlandse Arbeidsinspectie, zoals de toezichthouder gaat heten, is al wel bereikbaar op het nieuwe webadres. De taken blijven ongewijzigd, al zal er meer samenhang zijn met de Europese Arbeidsinspectie.

Met ingang van 1 januari 2022 heeft Inspectie SZW een nieuwe naam: Nederlandse Arbeidsinspectie, af te korten tot NLA. Maar de toezichthouder is nu al bereikbaar via het nieuwe webadres nlarbeidsinspectie.nl. De e-mailadressen van de organisatie veranderen wel pas vanaf 1 januari 2022. Ook de Engelse naam verandert en wordt: Netherlands Labour Authority. Reden voor de naamswijziging is de komst van de Europese arbeidsautoriteit Europe Labour Authority. De nieuwe naam maakt meteen het verband tussen beide organisaties duidelijk. Het meldnummer waar mensen een melding kunnen doen van een gevaarlijke situatie, onveilige arbeidsomstandigheden en arbeidsongevallen, verandert niet.

Nieuwe plannen in Jaarplan 2022

De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert of werkgevers en werknemers zich houden aan de regels voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. De toezichthouder voert hiervoor zelf gerichte controles uit bij bedrijven en reageert op meldingen die ze binnenkrijgt. Soms worden controles aangekondigd (meestal per sector), maar de Inspectie brengt ook onverwacht een bezoek aan bedrijven. Voor 2022 is onder andere het Programma Bedrijven met gevaarlijke stoffen aangekondigd. Inspectie SZW (en straks dus Nederlandse Arbeidsinspectie) presenteerde in november 2021 haar plannen voor het nieuwe jaar 2022. Een van de speerpunten is opsporing en bestrijding van arbeidsuitbuiting en arbeidsmarktfraude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *