Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een serious game laten ontwikkelen: Safety heroes.

Safety heroes

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een serious game laten ontwikkelen: ‘Safety heroes’. Bedoeld om juist bij mensen die niet met gezond en veilig werken bezig zijn, de bewustwording over arbeidsrisico’s te vergroten. 

In een veilige en gezonde omgeving is het prettig werken. Zo’n omgeving creëer je met elkaar. Door er over te praten en na te denken, en vooral door er actief mee bezig te zijn. Interactief zelfs. Met Safety Heroes kan dat: het is een unieke, toegankelijke en vooral leuke manier om risico’s op de werkvloer en passende maatregelen in beeld te brengen. Bovendien zet de game aan tot gesprek en actie. 

Speel het spel in vier sectoren: Industrie, Bouw, Zorg en Transport. Iedere sector in het spel is verdeeld in 12 levels. Ontdek de risico’s en vind de benodigde maatregelen om veilig de exit te halen. Schat de risico’s in, selecteer een ‘Safety tool’ en geef deze aan je werknemers. De Safety Hero creëert veiligheid voor al zijn werknemers en doorloopt de verschillende levels zonder ongelukken. 

De game is deze week live gegaan en is als app te downloaden om mobiel te kunnen spelen. Maar je kunt het ook op je pc via de website spelen: www.safetyheroes.nl en op Facebook: facebook.com/benjijeensafetyhero

Op de website onder kopje ‘voor bedrijven’ vind je tools die je als professional kunt inzetten rondom Safety heroes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *