Fikse boetes Inspectie SZW na betrappen drie illegale bouwvakkers

Inspectie SZW heeft bij bouwwerkzaamheden in Den Haag drie illegale werknemers uit India aangehouden die geen verblijfs- en tewerkstellingsvergunning bleken te hebben.

Zowel de aannemer als de opdrachtgever kunnen een boete verwachten. Tijdens een reguliere controle constateerden inspecteurs van Inspectie SZW dat bij bouwwerkzaamheden bij een winkel werklieden werkten van Indiase afkomst. Drie mannen, die onder meer bezig waren met het opbouwen van een steiger, bleken zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk te zijn. Zij verbleven illegaal in Nederland en zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Boete
Tegen de aannemer, die ook op de locatie aan het werk was, en tegen de opdrachtgever wordt een boeterapport opgemaakt vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Ook tegen de eigenaar van de naastgelegen woning wordt een boeterapport opgemaakt omdat hij de illegale bouwvakkers opdracht had gegeven, nu de steiger er toch stond, ook werkzaamheden aan de voorgevel uit te voeren. De hoogte van de boete bedraagt maximaal € 12.000,- per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *