Asscher: ‘Van hard werken word je wel ziek’

Derde ziekteverzuim veroorzaakt door werkstress … Minister van Sociale Zaken start bewustzijnscampagne … FNV: Te veel werknemers doen werk voor twee
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil stress aanpakken. Hij gaf dinsdag het startsein voor een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan, zo meldt de NOS.

De NOS citeert Asscher bij de aftrap van de campagne:

“De bekende uitspraak: van hard werken wordt niemand ziek, klopt in de praktijk niet”

De campagne moet werkgevers en werknemers bewust te maken van de risico’s van werkstress. Er komt een ‘Week van de Werkstress’ en op Facebook is een pagina gelanceerd over het thema. Extra controles op gezonde werktijden en werkdruk moeten het ziekteverzuim terugdringen.

Asscher:

“Ik wil dat het normaal wordt dat werkgevers en werknemers werkstress met elkaar bespreken en aanpakken”

Uit een onderzoek van het ministerie, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO blijkt dat 31 procent van de verzuimgevallen die te maken hebben met het werk wordt veroorzaakt door ‘werkstress’. 12 procent van de werknemers heeft burn-out-klachten.

Vakbond FNV vindt de campagne van Asscher een goed initiatief maar ziet tekortkomingen. Volgens vicevoorzitter Kuin zijn er “gewoonweg te weinig werknemers voor te veel werk”. Te veel werknemers doen werk voor twee en worden daar ziek van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *