7,5% van de schilders krijgt een bedrijfsongeval

Bron:www.doorzaam.nl

Wist je dat 40% van de schilders in Nederland als ZZP’er werkt? Of dat 7,5% van de schilders te maken krijgt met een werkgerelateerd ongeluk?

Deze en meer cijfers en feiten over de Nederlandse schildersbranche zijn samengebracht in de infographic ‘Veilig en gezond werken als schilder’.

Uit de infographic blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse schilders als ZZP’er werkt. Dit maakt het extra belangrijk dat schilderprofessionals zich bewust zijn van de risico’s van hun vak en hoe ze daarmee moeten omgaan. In de infographic wordt dan ook dieper ingegaan op arbeidsomstandigheden en veiligheid. Zo wordt duidelijk dat schilderen niet alleen fysiek zwaar werk is, maar dat schilders ook risico’s lopen door te werken op hoogte en met schadelijke stoffen.

Om schilders te helpen hun werk veiliger en gezonder te doen bevat de infographic tal van tips en trucs. Er wordt concreet advies gegeven over in welke houding het beste gewerkt kan houden en hoe lang. Ook gaat de infographic dieper in op de verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen waarmee schilders de risico’s van werken met schadelijke stoffen kunnen verkleinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *