2,7% kans op arbeidsongeval

Door Andrew Wiersma , 31 maart 2015

“In algemene zin doet Nederland het goed op het terrein van gezond en veilig werken” aldus Esther de Kleuver, directeur Gezond en Veilig Werken van het ministerie van Sociale Zaken in BouwendNL2.

“Het ziekteverzuim is met ongeveer 4 procent relatief laag en stabiel en het aantal arbeidsongevallen met verzuim is de laatste jaren gedaald. Dit is echter geen reden om achterover te leunen. Nog steeds verzuimden in 2013 zo’n 192.000 werknemers als gevolg van een arbeidsongeval. Dit betekent dat een werknemer in Nederland 2,7 procent kans heeft op een arbeidsongeval met verzuim.”

“Dat er nog veel winst te behalen is, is ook evident. In 2013 waren er bijvoorbeeld in de bouw 13.600 werknemers die te maken hadden met een arbeidsongeval met verzuim. De kans op een ongeval in de bouw is de laatste jaren stabiel. Ook in economisch opzicht is er nog winst te halen. Zo heeft TNO berekend dat in 2012 de kosten van werkgerelateerd verzuim in de bouw 447 miljoen euro waren. Voldoende reden dus om actief te blijven inzetten op het verder verbeteren van gezond en veilig werken!”

Lees hier het complete artikel met Esther de Kleuver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *