Werken op een filmset kan ook ernstige gevaren met zich meebrengen.

Het ongeluk op de filmset van Star Wars: Episode VII The Force Awakens had het leven van Harrison Ford kunnen kosten, zo oordeelde de rechter in de zaak tegen het productiebedrijf Foodles Production.

Harrison Ford raakte vorig jaar juni gewond in de Pinewood Studios in Buckinghamshire. De 71-jarige acteur bezeerde zijn enkel en been toen een deur van de Millennium Falcon, het ruimteschip dat hij bestuurt in de film, omviel. Ford werd toen per helikopter naar een ziekenhuis in Oxford gebracht. Volgens een deskundige die aanwezig was in de rechtbank is de acteur aan de dood ontsnapt, zo meldt The Guardian dinsdag.

Foodles Production bekende schuld in de zaak die de Britse arbodienst The Health And Safety Executive in februari tegen het productiebedrijf aanspande. Het bedrijf achter de wereldwijde kaskraker en dochterbedrijf van Disney werd, vervolgd omdat eerder onderzoek had bewezen dat het bedrijf zeer nalatig was geweest met het nemen van maatregelen om veiligheidsrisico’s op de filmset te beperken. De rechtbank is het daar mee eens en oordeelt dat het bedrijf grote fouten heeft gemaakt. Volgens een woordvoerder werkte het bedrijf te allen tijde mee aan het onderzoek.

Foodles Production hoort op 22 augustus wat voor straf het opgelegd krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *