Werk aan Genderpark in Eindhoven stilgelegd, aannemer werkt niet veilig

EINDHOVEN – De werkzaamheden in het Genderpark in Eindhoven dat opnieuw wordt ingericht, zijn per direct stilgelegd. Volgens de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, houdt de aannemer zich niet aan de Arbo-regels. Medewerkers kunnen hun werk hierdoor niet op een veilige manier doen.

De Arbeidsinspectie heeft de aannemer de opdracht gegeven een nieuw plan te maken waarin hij laat zien wel volgens de wettelijke eisen te werken.

Behalve de Arbeidsinspectie is ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een onderzoek gestart naar de aanpak van de aannemer. ILT houdt toezicht op het naleven van de regels als het gaat om het opruimen van vervuilde grond.

Brief omwonenden
Zodra er een goedgekeurd plan van de aannemer ligt, kan hij de werkzaamheden hervatten. Dit heeft de gemeente omwonenden in een brief laten weten.

Eerder werd al bekend dat de werkzaamheden in het park vertraging opliepen. Dit in elk geval tot de bouwvak terwijl het werk al in maart klaar had moeten zijn. Het Genderpark wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn begonnen in oktober 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *