Week van de RI&E 2020 verplaatst naar september

De uitgestelde Week van de RI&E, de week waarin brancheorganisaties, opleiders en arbodiensten ondernemers stimuleren om de risicoinventarisatie en -evaluatie (ri&e) uit te voeren, vindt plaats van 21 tot en met 25 september. In dezelfde periode start ook meerjarige campagne om de bekendheid met de ri&e-plicht onder ondernemers te vergroten.
 

De ondernemer centraal

Dit jaar is het thema ‘De ondernemer centraal’. Veel bedrijven zijn op dit moment druk met aanpassingen vanwege de coronamaatregelen. Dit biedt een kans om andere aandachtspunten op het gebied van veilig en gezond werken direct mee te nemen. Ondernemers kennen hun bedrijf als geen ander en weten over het algemeen goed wat er in hun organisatie speelt. Die kennis moet ook centraal komen te staan bij het maken van een ri&e en in de ondersteuning van ondernemers.
 

Campagne

De Week van de RI&E wordt dit jaar extra kracht bij gezet door een bredere campagne van het ministerie van Sociale Zaken. Al vaker werd benadrukt dat de ri&e als basis wordt gezien voor een succesvol preventiebeleid. In een brief aan de Kamer wijst voormalig staatssecretaris Van Ark op het hoge aantal mensen dat jaarlijks overlijdt als gevolg van arbeidsongevallen of beroepsziekten, namelijk 4.100. De ri&e-plicht wordt volgens haar dan ook niet goed nageleefd.

De campagne is onderdeel van een driejarig plan om de naleving te verhogen en de kwaliteit van ri&e’s te verbeteren. De campagne moet de bekendheid van de ri&e-plicht vergroten, vooral onder kleine bedrijven. Daarom richt de campagne zich specifiek op sectoren en branches waar de naleving het meeste achterblijft.

Activiteitenoverzicht

Op de website www.weekvanderie.nl staat een activiteitenoverzicht. Intermediairs kunnen zich gratis aanmelden met hun activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *