Waarom langer dan 2 uur zitten gevaarlijk is..

Hoe lang zit jij al op je stoel of op de bank? Langer dan een uur? Langer dan 2 uur? Misschien al de hele dag? Kom van je stoel en kom in beweging. Want als je vaak langer dan 2 uur achter elkaar zit verandert je stofwisseling. Je krijgt meer buikvet en je hebt een hoger risico op osteoporose, hartproblemen, diabetes en borstkanker. Je wordt dus waarschijnlijk niet op een leuke manier oud, ook als je verder goed sport en goed eet! Lees nog even door dan geef ik je simpele tips die je meteen kunt toepassen.
klik hier voor het artikel De Nurses Study van Harvard .

Uit onderzoek (Zie artikel Harvard) blijkt dat te veel zitten een groot risico is voor je gezondheid, ook als je clean eet en goed sport. Een beroemd onderzoek is de zogeheten Nurses Study, waarbij 50.000 verpleegsters 6 jaar zijn gevolgd.
Wat zijn onder meer de onderzoeksresultaten? Als je urenlang zit verandert je stofwisseling. Hierdoor verhoog je het risico op botontkalking, diabetes en hartproblemen. Wist je dat regelmatig meer dan twee uur achter elkaar zitten zelfs in verband wordt gebracht met darmkanker en borstkanker?
Hoger risico op diabetes door veel TV kijken of achter je PC zitten
Even wat cijfers uithet onderzoek van Harvard: elke dag 2 uur tv kijken verhoogt de kans op diabetes met 14 procent, dit geldt zelfs voor mensen die regelmatig sporten. Twee uur zittend werk doen verhoogt de kans op diabetes met 7 procent.
Ik ken heel wat mensen die elke dag 8 tot 10 uur zittend werk doen, dit is echt super ongezond als je niet regelmatig even opstaat en goed beweegt. Zit jij ook de hele dag achter je bureau? Zorg dan dat je elk uur even in beweging komt. Ga water halen, loop een paar trappen, breng wat stukken weg of ga even iemand bezoeken die je toch al wilde spreken. Kom in ieder geval van die stoel!
Simpele manier om je kans op osteoporose, diabetes en borstkanker te verlagen
Door goed te bewegen verlaag je niet alleen de kans op diabetes. Het heeft nog een groot aantal andere voordelen. Ik noem er een paar: Beweging versterkt je immuunsysteem. De kans op bijvoorbeeld darmkanker is 30 tot 40% lager als je regelmatig beweegt.
Ook is meer bewegen goed voor je hart en bloedvaten en voor je gewrichten en houding. Ben je bijvoorbeeld in de overgang, dan verlaag je de kans op botontkalking door krachtoefeningen te doen en veel te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *