VeiligheidsApp om praten over risicos en veiligheid te stimuleren

Je bent aannemer en wilt graag met je werknemers praten over veiligheid. Hoe pak je dat aan? Hoe wek je hun interesse en zorg je ervoor dat de informatie ook daadwerkelijk wordt toegepast? Vlink ontwikkelde de VeiligheidsApp om praten over risico’s en veiligheid te stimuleren.

De VeiligheidsApp bestaat uit verschillende modules, zoals werken met ladders en trappen of werken op steigers. Elke module bevat filmpjes, foto’s en vragen over risico’s en veiligheid, waarmee je punten kunt verdienen. Je kunt er een wedstrijdje van maken, maar het doel van de app is dat je inziet of je genoeg weet en ziet.

Het beste resultaat

Pas je nieuwe informatie meteen in de praktijk toe, dan zul je deze als vanzelf onthouden. Vlink raadt daarom aan om de app te koppelen aan het werk dat gedaan moet worden: wordt er die dag gewerkt met steigers, volg dan de module over steigers. Om het meeste uit de app te halen, is het bovendien belangrijk om de vragen te bespreken. Dit kan door twee mensen samen de app te laten gebruiken zodat ze moeten overleggen, maar natuurlijk ook door de vragen en antwoorden met de hele groep te bespreken.

De eerste reacties

Bouwbedrijf Kooi en Rottinghuis Aannemingsbedrijf testten de Vlink VeiligheidsApp. In het filmpje hieronder zie je hun reacties.

Aan de slag

De Vlink VeiligheidsApp is beschikbaar als download in de App Store en Google Play Store. Het downloaden van de app duurt zo’n 30 minuten. Stuur vervolgens een e-mail naar info@vlinkgroningen.nl om een eenmalige toegangscode aan te vragen. Geef in de mail aan met hoeveel tablets je de app wilt gebruiken; je krijgt dan per tablet een code.  Na het invoeren van de toegangscode kun je aan de slag!

Meer informatie

Download voor meer informatie de brochure over het installeren en gebruiken van de app. Ga je de app voor het eerst gebruiken, dan helpt Vlink je graag. Wil je een afspraak maken voor zo’n eerste sessie? Of wil je meer weten over de app? Mail dan naar info@vlinkgroningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *