Veilig werken op hoogte met virtual reality | Test je mee?

Bron:Bouwendnederland.nl

Iedereen aan het eind van de werkdag veilig naar huis – dat is de missie waar we als bouw voor staan. Bouwend Nederland zet daarin met Heembouw, K_Dekker, Logchies en Van Wijnen een vernieuwende stap: leren met een virtual reality bril. De eerste resultaten zijn veelbelovend maar sluit deze manier van leren aan bij de praktijk van het mkb? Om dat te toetsen, organiseert Bouwend Nederland een testdag. Lees hieronder hoe jij kunt meedoen!

VR Toolbox: levensecht aan de slag met veiligheid

VR Toolbox is een applicatie voor op de VR bril Oculus Quest 2, waarmee gebruikers over een 3D bouwplaats lopen. In de eerste lesmodule moeten ze daarbij risico’s en veilige/onveilige situaties bij werken op hoogte herkennen. De eerste versie is getest bij de ontwikkelpartners en die zijn enthousiast. Norbert Plemper, Manager Veiligheid bij Van Wijnen Groep: “VR schept de mogelijkheid om inzicht en gedrag te verbeteren en zo ook valgevaar te beheersen.”

Béter te beheersen zelfs, denkt Alex Kirstein van K_Dekker bouw & infra: “Ik verwacht dat met deze aanpak de impact groter zal zijn.” Paulina Logchies van Logchies B.V. is helder over de reden waarom zij tijd investeert in de VR Toolbox: “Onze medewerkers zijn geen mensen die goed zijn in studeren (VCA). Interactief en ‘levensecht leren’ via de VR Bril past beter bij deze doelgroep.” Yvonne Hoogenboom van Heembouw: “Een VR beleving is vele malen echter dan het kijken van een film en beantwoorden van vragen.”

Doe mee aan de testdag!

Op dinsdag 12 oktober organiseert Bouwend Nederland een testdag voor de VR Toolbox bij BouwAcademie Amsterdam aan de Verrijn Stuartweg 48 in Diemen. Het gaat om testsessies van een halfuur, die starten om 10.00 uur, 10.45 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 13.15 uur en 14.00 uur. Wil je meedoen?

klik hier voor meer informatie over veilig werken op hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *