Trucker stopt met werk na dodelijk ongeluk

ENSCHEDE/ALMELO – Vrachtwagenchauffeur Jelle W. uit Borne is met zijn werk gestopt na een dodelijk ongeluk vorig jaar waarbij een fietser om het leven is gekomen.

Hij kon het na een loopbaan van negentien jaar niet meer opbrengen om met de truck te rijden. De 53-jarige werkt nu in een fabriek.
W. moest zich woensdag voor de rechtbank verantwoorden voor het ongeval februari 2013 op het kruispunt Haaskbergerstraat/Getfertsingel in Enschede waarbij krantenbezorger Masia (68) stierf. De chauffeur zegt de fietser rechts naast hem niet te hebben gezien toen hij zelf naar rechts afboog.
Volgens officier De Valk is er geen sprake van een misdrijf en heeft W. zich niet aanmerkelijk onachtzaam gedragen. Wel treft hem schuld voor een verkeersovertreding omdat hij niet genoeg heeft gespiegeld. Hij eiste een voorwaardelijke rijontzegging.
De advocaat van W. vond ook dat te ver gaan. Volgens hem is niet duidelijk waar de fietser vandaan is gekomen. Ook uit onderzoek niet gebleken of het fietslicht brandde. De rechtbank doet 16 april uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *