Podcast: hoe waarborg je veiligheid in een klein bouwbedrijf?

In gesprek met Jan Kuijpers, dga Kuijpers Bouw Heteren

Veel middelgrote en grote bouwers hebben hun eigen KAM-afdeling (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) of KAM coördinator. Maar hoe waarborg je veiligheid als je een klein bouw- of infrabedrijf hebt. In de podcast gaan we daarom in gesprek met een mkb-ondernemer. Jan Kuijpers, vierde generatie en dga van Kuijpers Bouw Heteren met 12-15 miljoen euro omzet vertelt hoe hij veilig werken tussen de oren heeft gekregen bij zijn 20 medewerkers en onderaannemers.

Wat hoor je allemaal in aflevering twaalf van De bouw maakt het podcast:

  • Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) kijkt vanaf STRND in Breda terug op de Dag van de Bouw en op de uitreiking van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.
  • Jan Kuijpers van Kuijpers Bouw Heteren vertelt wat hij bedoelt met het geëmancipeerde huishouden van de bouw. Ook vertelt hij hoe zijn scepsis over hein en guus veranderde in enthousiasme voor zijn twee ‘nieuwe collega’s’.
  • Kijk hoe Bouwend Nederland je kan helpen bij het veranderen van de  veiligheidscultuur in je bedrijf.
  • Podcast 6 Wat als er een betonnen muur op je collega valt? in deze serie staat ook in het teken van veiligheid.
  • Alle aflevering kun je beluisteren via Spotify of een andere podcastkanaal.
  • Heb je een vraag over een bouwonderwerp of wil je delen met hoe jij veiligheid borgt, stuur dan een geschreven bericht of spraakbericht via WhatsApp naar 06-25222104 en wie weet hoor je reactie terug in de volgende aflevering. 

Richard Massarcommunicatieadviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *