Opvallend veel dodelijke arbeidsongevallen in West-Vlaanderen

Bron:www.focus-wtv.be

Met het dodelijk arbeidsongeval bij Joris Ide in Zwevezele staat de teller in onze provincie dit jaar al op acht. Daarmee is West-Vlaanderen een trieste koploper, zegt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat.

“Er gebeuren bij ons meer arbeidsongevallen en er zijn er ook meer met een dodelijke afloop.”

Op 21 januari was er een dodelijk ongeval bij Unilin in Wielsbeke. Een vrachtwagenchauffeur van een externe firma liet daarbij het leven.

Op 25 januari raakten vier werknemers van een firma uit Oostrozebeke zwaar gewond geraakt bij een ontploffing in een silo van het bedrijf Pouleyn in Vichte. Een man van 24 overleed. Drie anderen liepen ernstige brandwonden op.

Op 29 januari viel een Nederlandse matroos 12 meter naar beneden op het baggerschip Simon Stevin. Dit schip was aangemeerd in de haven van Zeebrugge. De man overleefde de val niet.

Op 8 februari overleed een arbeider op de terreinen van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij in Nieuwpoort. Hij werd aangereden door een collega die een kniklader bestuurde.

Op 19 maart viel in de Stovestraat in Diksmuide een dode op een bouwwerf.  Een ander persoon raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij een arbeidsongeval in Brugge is op 26 maart een 29-jarige man om het leven gekomen. Het liep fout bij het zandstralen van een silo.

Op 13 april raakte een medewerkster van een textielbedrijf in Desselgem om een onduidelijke reden vast te zitten in een machine. De vrouw werd meegesleurd en stierf aan haar verwondingen.

Op 9 augustus schoot bij Joris Ide een machine in onderhoud plots in gang waardoor aan arbeider geklemd raakte. De man van 58 overleed ter plaatse. Twee anderen konden tijdig wegspringen maar raakten lichtgewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *