Ontvang subsidie voor veilig en gezond werken

Bedrijven kunnen 50% subsidie ontvangen voor projecten van maximaal € 20.000.
Van 15 oktober tot en met 7 november 2014 kunnen bedrijven subsidie aanvragen bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor projecten die gericht zijn op Duurzame Inzetbaarheid. Thema’s en activiteiten waarop advies kan worden ingewonnen zijn:

Bedrijfs- of organisatiescan
Ontdek hoe uw medewerkers aankijken tegen duurzame inzetbaarheid en veilig en gezond werken met de bedrijfs- of organisatiescan.

Periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers
Via een online onderzoektool kunt u kennis, houding en gedrag van de medewerkers ten aanzien van duurzame inzetbaarheid in kaart brengen. Deze vragenlijst kan periodiek worden aangeboden waardoor veranderingen en trends inzichtelijk gemaakt worden. De resultaten verbeelden we in Infografics . Naar aanleiding van de resultaten kunnen we naar wens vervolgactiviteiten inzetten. Dit doen wij op maat en in overleg met u. We kiezen daarbij de vorm die het beste bij uw organisatie past.

Gezond en veilig werken
Een op maat gemaakt plan van aanpak om veilig en gezond gedrag in uw organisatie te stimuleren.

Leercultuur voor werknemers
VeiligheidNL kan bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers ten aanzien van duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld door de inzet van Koplopers. VeiligheidNL begeleidt medewerkers als koplopers om duurzame inzetbaarheid als onderwerp verder in de organisatie in te bedden. Het doel is om afdelingen te stimuleren met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan en hierbij een sleutelrol te geven aan een van de medewerkers op deze afdelingen die zorgt voor een blijvende beweging.

Op al deze thema’s kunnen de adviseurs van VeiligheidNL u ondersteunen.

De kosten voor de inhuur van een externe adviseur worden vergoed tot een maximum bedrag van €10.000 euro. Interesse? Het subsidiabel bedrag (excl. BTW) dient minimaal € 12.000,- euro te bedragen. Dat betekent dat u een voorstel van minimaal € 12.000,- moet indienen en zelf minimaal € 6.000,- moet bijdragen. Wij denken graag met u mee en kunnen u helpen met het aanvragen van de subsidie op basis van ‘no cure, no pay’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op!

Charlotte Bruijnen
Consultant VeiligheidNL
Merei Lugtenberg
Consultant VeiligheidNL

Op de website van het Agentschap SZW is meer informatie te vinden over de voorwaarden van de ESF subsidieregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *