Ongevallenverzekering voor zzp’ers bouw

Door:Ertan Basekin
Zelfstandigen Bouw en verzekeraar Centraal Beheer introduceren een collectieve ongevallenverzekering voor zzpers in de bouw.

Volgens voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw gaat het om een goedkoop en betrouwbaar alternatief. Veel zzpers in ons land zijn niet verzekerd tegen langdurige ziekte, omdat de maandelijkse premies in de meeste gevallen onbetaalbaar zijn.
,,Zij kunnen de torenhoge premies van soms wel 400 tot 900 euro per maand niet opbrengen. Bovendien worden deze zzpers door verzekeraars geweigerd, omdat zij te oud zijn of een zwaar beroep uitoefenen.

De verzekering keert uit wanneer een zzper in de bouw landurig zijn beroep niet meer kan uitoefenen door een ongeval tijdens het werk. De uitkering, van 100.000 euro, gaat maximaal twee jaar na het ongeval in.

Een gedachte over “Ongevallenverzekering voor zzp’ers bouw”

 1. AOV-alternatief

  Zelfstandigen Bouw komt met  een simpel en betaalbaar alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers. Een veel beter alternatief dan een verplichte aov waar politici en vakbonden steeds harder om roepen.

  “Wij bieden onze leden een collectieve bedrijfsongevallenverzekering aan die uitkeert bij blijvende arbeidsongeschiktheid én adviseren hen zich aan te sluiten bij een broodfonds en/of het ZZP Pensioen. Dan zijn zij voor een bescheiden bedrag ingedekt tegen het inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid,” zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.

  Nu zijn veel zzp’ers niet verzekerd; niet omdat zij zich niet wíllen verzekeren, maar omdat zij zich niet kúnnen verzekeren. Zij kunnen de torenhoge premie niet opbrengen of zij worden door verzekeraars geweigerd omdat zij te oud zijn, of  een zwaar beroep uitoefenen.

  “De politiek maakt zich hier terecht zorgen om”, aldus Verhoef. “ Maar een verplichte aov  is niet de oplossing, integendeel. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn niet alleen onbetaalbaar maar keren als puntje bij paaltje komt vaak niet uit. In het Zwartboek dat wij begin dit jaar hebben gepubliceerd zijn daarvan voorbeelden te over te vinden.”

  De combinatie van een bedrijfsongevallenverzekering en een broodfonds en/of ZZP Pensioen is wel een goed antwoord op de bestaande problemen. Verhoef: “Zo’n ongevallenverzekering keert uit wanneer iemand tijdens zijn werk, of onderweg naar zijn werk door een ongeval blijvend zijn beroep niet meer kan uitoefenen. Voor een premie van een tientje per maand, ontvang je bij blijvende arbeidsongeschiktheid een uitkering van € 100.000. De uitkering gaat in na maximaal twee jaar na het ongeval. De ongevallenverzekering van Zelfstandigen Bouw kent een acceptatieplicht – niemand kan dus worden geweigerd door de verzekeraar. Bij arbeidsongeschiktheid én bij overlijden ten gevolge van een ongeval is een uitkering gegarandeerd.  

  Voor kortdurende arbeidsongeschiktheid of ziekte kan je je indekken door je bij een broodfonds aan te sluiten en/of bij het ZZP-Pensioen. Een broodfonds is een kleine groep zelfstandigen die samen sparen voor een periode dat  een van hen tijdelijk niet kan werken. Het keert maximaal twee jaar uit. Het ZZP Pensioen  geeft de mogelijkheid  van een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid van langere duur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *