NEN publiceert NTA voor verbetering veiligheidsgedrag op de werkvloer

Nieuws

02 juli 2013 | Arbeidsmiddelen, Fysieke belasting, Fysische factoren, Gevaarlijke stoffen, Inrichting arbeidsplaatsen

NEN heeft een Nederlands Technische Afspraak (NTA) gepubliceerd met tips en praktijkvoorbeelden voor de aanpak van verbetering van veiligheidsgedrag.

NTA 8544 is bedoeld als hulpmiddel voor adviseurs en brancheorganisaties die een verbetertraject inzetten om het veiligheidsgedrag binnen organisaties te verbeteren. Door veiligheidsgedrag te verbeteren, kan het aantal arbeidsongevallen verder worden teruggedrongen. NTA 8544 biedt adviseurs en brancheorganisaties praktijktips voor de aanpak van verbetering van veiligheidsgedrag in verschillende fasen uitgesplitst.

 

De tips gaan over de aanpak binnen een bepaalde fase en de bijbehorende verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Daarnaast worden in de NTA initiatieven voor verbetertrajecten genoemd.

 

De NTA is ontwikkeld in opdracht van het Agentschap SZW in het kader van het Actieplan Arbeidsveiligheid. Het Actieplan richtte zich op het verminderen van het aantal arbeidsongevallen door middel van het veranderen van gedrag en cultuur op de werkvloer. Vanuit het Actieplan zijn diverse verbetertrajecten uitgevoerd binnen verschillende branches. Deze NTA is opgesteld door diverse betrokkenen bij het Actieplan Arbeidsveiligheid.

Bron: NEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *