Nederlander laat hufter z’n gang gaan

Veel Nederlanders zijn bang om hufters aan te spreken op hun gedrag. Uit onderzoek van het tv-programma Netwerk blijkt dat 80 procent van de ondervraagden er van afziet iemand te wijzen op zijn of haar asociaal gedrag. Onbeschoft gedrag ergert veel mensen. Ze noemen hufterig gedrag in het verkeer, het gooien van afval op straat en grof taalgebruik. Netwerk besteedt maandagavond aandacht aan het onderzoek.
bron (http://www.depers.nl/binnenland/308024/Nederlander-laat-hufter-zn-gang-gaan.html) Heb jij wel eens een hufter aangesproken op z’n hufterige gedrag ?

Een gedachte over “Nederlander laat hufter z’n gang gaan”

 1. wo 11 jun 2014, 08:34 | 0 reacties | lees voor
  Ruim baan voor verkeershufters

  door Olof van Joolen en Gijsbert Termaat
  De jacht op verkeershufters is de afgelopen jaren sterk afgenomen. In vier jaar tijd halveerde het aantal automobilisten dat langs de kant van de weg werd gezet. Onder agenten van de snelwegpolitie in Driebergen groeit de boosheid met de dag.

  Foto: ANP
  De trend is het gevolg van een nieuwe koers die de politie een paar jaar terug al voor de vorming van de Nationale Politie inzette. Die komt erop neer dat de snelwegpolitie zich meer moet richten op het pakken van zware criminelen die zich via snelwegen verplaatsen en minder op verkeerszondaars die daar met een telefoon tegen hun oor rondrijden of bumperkleven.
  Die keuze voor opsporing is duidelijk terug te zien in justitiecijfers. Werden er in 2009 op alle Nederlandse wegen nog 1,1 miljoen verkeersdeelnemers staande gehouden, vorig jaar waren dat er nog maar 550.000. Gisteren werd bekend dat in de eerste vier maanden van dit jaar de daling doorzette.
  „Met name de oudere garde die jarenlang hard gewerkt heeft aan het veiliger maken van de snelwegen vindt dat onverteerbaar”, zegt voorzitter Richard Bronswijk van de ondernemingsraad van de Landelijke Eenheid. „Zij kunnen het niet aanzien dat overtreders niet worden gepakt omdat de focus meer op opsporing ligt.”
  De politietop legt de kritiek naast zich neer en vindt de verkeershandhaving goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *