MEER ONGEVALLEN MET HEFTRUCKS

Ondanks diverse bewustwordingscampagnes neemt het aantal ongevallen met zware heftrucks toe. In de eerste zeven maanden van 2013 gebeurden er 95 ongelukken met heftrucks, blijkt uit cijfers van het Ministerie van SZW. Dit is fors hoger dan voorgaande jaren rond deze periode.

Het blad Logistiek publiceerde over deze stijging. Hoewel het aantal ongevallen nog onder het recordjaar 2008 ligt (160 ongelukken), is de kans groot dat het record dit jaar wordt gebroken.Een woordvoerder van minister Asscher legt de verantwoordelijkheid voor het terugdringen van het aantal ongelukken bij de werkgevers: "Het is de verantwoordelijkheid van de betreffende werkgever om een goede training te regelen voor zijn werknemers. Bij veiligheid draait het eerder om bewustwording dan om handhaving".

 

Daniëlle Gevers Deynoot van ondernemersvereniging voor vervoer en logistiek (EVO) zoekt de oplossing in dezelfde hoek. "Er is geen gebrek aan het aantal initiatieven om ongelukken met heftrucks te reduceren, maar aan de verantwoordelijkheid van mensen zelf, de werkgevers en uitzendbureaus".

 

Marinka de Groot, projectleider van de campagne Heftruckhelden pleit voor strengere regels voor opleidingen voor heftruckchauffeurs. Verplichte wetgeving, of invoering van een rijbewijs voor heftruckchauffeurs ziet zij echter niet zitten.

 

26 SEPTEMBER 2013 | ARBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *