Man zwaar uitgebuit: 24 uur per dag klaarstaan voor werkgever

bron: www,rtvdrenthe.nl
EMMEN – Een 23-jarige man die tijdens zijn werk in Emmen ernstige brandwonden opliep, blijkt slachtoffer van uitbuiting.

Hij moest sinds begin vorig jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week, klaarstaan voor zijn werkgever. Daarvoor werd hij onderbetaald en soms kreeg hij helemaal geen loon, constateert de Inspectie SZW na onderzoek.

Bedrijfsleider opgepakt
De 50-jarige bedrijfsleider van het bedrijf dat de man in dienst had is opgepakt, liet de inspectie vandaag weten, zonder de naam van de onderneming te noemen. Hij blijft op last van de rechter-commissaris in Almelo in elk geval de komende twee weken vastzitten.

60 procent verbrand
Het slachtoffer van Marokkaanse afkomst was illegaal in Nederland. Het ongeluk dat zijn zaak aan het licht bracht, gebeurde in een kas. De man raakte voor 60 procent verbrand. Hij werd afgezet bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen en werd van daaruit naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht.

Een gedachte over “Man zwaar uitgebuit: 24 uur per dag klaarstaan voor werkgever”

 1. Verdachte arbeidsuitbuiting aangehouden
  Verdachte arbeidsuitbuiting aangehouden

  bron: InspectieSZW| 08-09-2016

  Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de directie Opsporing van de Inspectie SZW maandag 5 september een man aangehouden die verdacht wordt van arbeidsuitbuiting. Het betreft de 50-jarige bedrijfsleider van een onderneming uit de gemeente Emmen.

  Uit onderzoek is gebleken dat een illegaal in Nederland verblijvende Marokkaanse man vermoedelijk werd uitgebuit. De zaak kwam aan het rollen nadat de Marokkaanse man ernstig letsel had opgelopen bij een bedrijfsongeval in een kas bij het bedrijf in Emmen. Door het ongeval was de 23-jarige Marokkaan voor 60% verbrand. Het slachtoffer werd afgezet bij het Scheper ziekenhuis te Emmen. Het ongeval gebeurde in december vorig jaar. Na het ongeval is het slachtoffer overgebracht naar het brandwondencentrum in het Martini ziekenhuis te Groningen.

  Uit onderzoek van de Inspectie SZW bleek dat het slachtoffer vanaf begin 2015 woonde, werkte, kookte en sliep in de kas bij het bedrijf in Emmen. Hij moest zeven dagen in de week 24 uur per dag beschikbaar zijn. Voor de werkzaamheden die hij moest verrichten werd hij onderbetaald en soms helemaal niet betaald.

  De bedrijfsleider van de onderneming in Emmen is een 50-jarige man woonachtig in Schalkwijk. Hij wordt verdacht van arbeidsuitbuiting. De voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris in Almelo vanmiddag besloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *